FTM Forum

Full Version: Transfers en geruchten
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Omdat er bij het voetballen ook zo'n topic is leek het mij gepast om bij het wielrennen ook zo'n topic te openen. Er zal ongetwijfeld veel minder in gepost worden, maar dat maakt niet ui. :8:

In ieder geval is er alweer een aardig nieuwtje te melden:

Quote:Wielrennen: Flecha tekent bij Rabo

MADRID (ANP) - De Spaanse wielrenner Juan Antonio Flecha heeft vrijdag in Madrid zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor twee jaar aan de Rabo-ploeg bindt. De 28-jarige coureur reed de afgelopen twee seizoenen voor de Italiaanse formatie Fassa Bortolo. Tijdens de Ronde van Frankrijk was de Rabo-ploeg al tot overeenstemming met de coureur gekomen. Algemeen directeur Theo de Rooij van de Raboploeg heeft inmiddels ook een keer gesproken met de Spanjaard Carlos Sastre. De klimmer, twee jaar geleden goed voor een ritzege in de Ronde van Frankrijk, rijdt voor CSC. Zijn contract bij de Deense ploeg loopt na dit seizoen af. CSC onderhandelt zelf ook met Sastre over een nieuw contract.

Met Flecha (en misschien Sastre) erbij wordt Rabo een allround-ploeg. Nu alleen nog een sterke Italiaanse klassementsrenner en ze kunnen in alledrie de rondes voorin mee.
Dan maar ff wat knippen en plakken.

Quote:Den Bakker wordt ploeggenoot van Zabel en Petacchi
Friday, 23 September 2005

Maarten den Bakker treedt volgend jaar toe tot de nieuwe Italo-Duitse formatie Team Milram. Zodoende wordt hij ploeggenoot van Erik Zabel en Alessandro Petacchi die voor 3 jaar bij deze ploeg hebben getekend. Den Bakker tekent binnenkort een contract voor 1 seizoen. De Nederlander Gerrie van Gerwen is als manager betrokken bij deze formatie van Gianluca Stanga. Hij zal samenwerken met de Duitser Jörg Strenger, een voormalige Stasi-officier, die in de DDR verantwoordelijk was voor het tegengaan van politieke 'verzetsdaden'. Een van zijn taken was het beveiligen van het geheime dopingonderzoek en ontwikkeling die in de DDR plaatsvond. ,,Ik wist van zijn afkomst, daar hebben we openlijk over gesproken'', zegt Van Gerwen. ,,Maar hij is nooit veroordeeld en wat hij precies deed in die tijd weet ik niet. Ik heb nu met hem te maken en ik heb hem leren kennen als een gedreven en betrouwbare man.''

Team Milram borduurt voort op de ProTour-licentie van Ciclosport van manager/ploegleider Gianluca Stanga, die vorig jaar met Domina Vacanze in de hoogste divisie uitkwam. Domina Vacanze verdwijnt echter van het toneel. Het Noord-Duitse zuivelconcern Nordmilch neemt de sponsoring over. Milram is een merknaam van Nordmilch. Milram was van 1998 tot en met 2002 sponsor van de Vredeskoers en sponsor van de Duitse club SC DHFK Leipzig. Dit amateurteam vormt de basis van het nieuwe continental pro team, dat ook onder de naam Team Milram uitkomt. Hierin zullen jonge talenten worden opgeleid.

Het ProTour-team heeft een contract voor vier jaar met een optie voor een vijfde jaar met Milram. De ProTour-licentie is nog drie jaar geldig - aangezien Stanga via Domina Vacanze al een jaar heeft 'verbruikt'- , maar men heeft inmiddels bij de UCI ook een licentie voor een vierde jaar aangevraagd. De ploeg zal bestaan uit voornamelijk Italiaanse en Duitse wielrenners, met Den Bakker - die vorig jaar al door Stanga was benaderd om bij Domina Vacanze te komen rijden - vooralsnog als enige Nederlander. De ploeg krijgt een lichtblauwe outfit van het merk Santini en zal rijden op fietsen van Colnago.
En wat vinden we van de nieuwe sprinter?

Quote:Tweevoudig Olympisch kampioen tekent voor 1 jaar

De Australische sprinter Graeme Brown rijdt in 2006 voor het UCI ProTeam van de Rabobank. Brown kwam met algemeen directeur Theo de Rooij een contract voor één jaar overeen.

Tijdens de Olympische Spelen van Athene won Brown twee keer goud: als lid van de Australische achtervolgingsploeg en in de koppelkoers met Stuart O’Grady. De achtervolgingsploeg van Australië vestigde daarbij in Athene een wereldrecord, dat nog steeds staat.

Brown is bovendien tweevoudig wereldkampioen ploegenachtervolging en kan daarnaast bogen op diverse nationale baantitels. In 2002 mengde Graeme Brown zich zonder schroom in de sprintstrijd met Mario Cipollini tijdens de Giro d’Italia, die vanuit Groningen vertrok.

Brown kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor het Italiaanse Ceramica Panaria. Dit seizoen boekte hij vijf sprintzeges, alle vijf in de Tour de Langkawi. Theo de Rooij: "Wij denken in Graeme Brown een sprinter te hebben gevonden, die zijn top nog niet heeft bereikt. Met Graeme is afgesproken dat hij zijn baanambities op een laag pitje zal zetten en dat hij zich gaat richten op zijn wegprogramma.”

Hij is niet echt een topsprinter. Heeft dit jaar wat ritjes in Langkawi of zoiets gewonnen. Hij komt van een ploeg met een twijfelactige reputatie. En staat vooral bekend om het betere gooi en smijtwerk in de sprint.
Maar hij is nog jong. Dus wie weet. Maar van mij hadden ze ook nog wel Hans Dekkers weer terug mogen halen.
Sastre zou heel mooi zijn voor de Rabobank. Dan heb je met Rasmussen, Menchov en Sastre gewoon 3 hele goede ronderenners. Dan nog hopen dat de jonkies (bv Weening, Dekker, Posthuma) zich goed blijven ontwikkelen en dat Freire weer terug komt op zijn oude niveau, dan zit het wel goed.

Brown is niet echt een topsprinter. Die gaat nooit meedoen voor de belangrijke plaatsen.
Kan me niet voorstellen dat Sastre CSC gaat verlaten. De renners daar zijn erg positief over de begeleiding door Riis. En hij is daar al kopman voor de Vuelta en knecht in de tour voor Basso. Gaat wat dat betreft niet echt vooruit als hij voor de Rabobank gaat rijden.
Das waar, ik zie het ook niet gebeuren. Al heeft Rabobank dan wel meteen een kopman voor in de Vuelta, want nu hebben ze alleen een kopman voor de Tour.

Heeft O'Grady al een nieuwe ploeg? Lijkt me een leuke voor de Rabobank.
Lamme Lennie Wrote:Das waar, ik zie het ook niet gebeuren. Al heeft Rabobank dan wel meteen een kopman voor in de Vuelta, want nu hebben ze alleen een kopman voor de Tour.

Heeft O'Grady al een nieuwe ploeg? Lijkt me een leuke voor de Rabobank.

Hoe oud is die O'Grady inmiddels? 57? :wink:
58
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.wielernieuws.be/transfers">http://www.wielernieuws.be/transfers</a><!-- m --> hier zijn alle transfers te vinden.

Rabobank voorlopig

IN

de Maar (CT)
Flecha
Reus (CT)
Brown

OUT

de Jongh - Quickstep
Kroon - CSC
Clement (CT) - Bouygues
Elijzen (CT) - Cofidis
Heijboer (CT) - Cofidis

belangrijkste transfers:

Horner naar Davitamon
Baguet, Garate en Rujano naar Quickstep
Cancellara naar CSC
Davis, Kirchen, Mazzoleni, Rogers en Sinkewitz naar T-Mobile
Verbrugghe naar Cofidis
Zabel en Petacchi + trein naar Domina Vacanze
Bruseghin en Valjavec naar Lampre
Paolini en Quinziato naar Liquigas
Perreiro, Rodriguez en Zaballa naar Illes Ballaeres
Kaschechkin, Vinokourov en de Osa's naar Liberty
Garcia Quesada, Koldo Gil naar Saunier Duval
Goussev naar Discovery
Merckx en Moerenhout naar Phonak
Gaat O' Grady niet naar de nieuwe ploeg van Feretti? Net zoals Simoni
klopt ja, stond alleen niet in dit overzicht
Remmert gaat Addy achterna. Hij kan zo nog mooi in de protour blijven fietsen.

Quote:Remmert Wielinga naar Quick-Step

Remmert Wielinga rijdt komend seizoen voor Quick-Step. Hij verlaat de ploeg van Rabobank, waar voor hem geen rol van betekenis meer is weggelegd.

"Een nieuwe ploeg en nieuwe kansen. Ik zal er staan!", aldus Wielinga op zijn website. Wielinga werd in zijn loopbaan vaak geplaagd door blessures. Vooral na de voor hem desastreus verlopen Tour de France van 2003 kreeg hij te maken met tegenslag.

Quick-Step legt vaker renners vast die op een zijspoor zijn beland. Ploegleider Wilfried Peeters in De Telegraaf:"In het verleden hebben we veel geluk gehad met renners die uit geslagen positie moesten terugknokken."
Sutherland ontslagen bij Rabobank en Mutsaers krijgt als het goed is geen nieuw contract. Eigenlijk zou er dus nog wel iets bij mogen.. Flecha is leuk, Reus en de Maar zijn talenten. Brown weet ik weinig van, verwacht er niet veel van.
Quote:Toch geen nieuwe ploeg Ferretti
2005-10-14, 10:50:00
MILAAN [SD] - Giancarlo Ferretti is het slachtoffer geworden van oplichting, waardoor zijn nieuwe wielerploeg ernstig belemmerd wordt. De Italiaanse ploegleider werd door een tussenpersoon in de maling genomen, waardoor de getekende rennerscontracten ongeldig zijn.
Ferretti had voor zijn nieuwe equipe onder meer Stuart O'Grady, Carlos Garcia Quesada en Gilberto Simoni weten te strikken. In totaal staan er nu zeventien renners op straat, die nog maar af moeten wachten of ze nog een plek bij een andere ploeg kunnen bemachtigen.

De huidige ploegbaas van Fassa Bortolo leek bovendien Sony-Ericsson als hoofdsponsor aan zich te binden. Het is nog onduidelijk of juridische stappen Ferretti onderneemt tegen de oplichter. Het ProTour-ticket van het opgeheven team zal waarschijnlijk naar een ander Italiaans team gaan.

Das mooi kloten! Kan Rabo die Quesada niet even binnenhengelen?
Is Rocky Tuanakotta weer bezig geweest?

Voor meer info over Rocky: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rocky_Tuanakotta
Rabobank wil Ardilla aantrekken. Weer zo'n net-niet renner :|
hmm zo hebben ze wel 3 mannen die wat kunnen in de bergen (met boogerd, weening, t dekker en eltink erbij zelfs 7, maar 3 die al top 10 kunnen rijden in de grote rondes) dus zo heel slecht is dat niet eens..
Quote:Heras geschorst na positieve EPO-test
MADRID - De Spaanse wielrenner Roberto Heras is geschorst na een positieve EPO-test. Zijn ploeg Liberty Seguros heeft de viervoudig winnaar van de Ronde van Spanje op non-actief gezet in afwachting van de contra-expertise. Heras werd in september rondom de voorlaatste etappe van de Vuelta positief bevonden. Hij won de Vuelta voor de Russische Rabo-renner Denis Mentsjov.


Eind van deze maand wordt het resultaat van de B-test verwacht. De 31-jarige Heras moet zijn contract bij Liberty inleveren als ook die uitslag verkeerd voor hem uitvalt. Wat de wielerunie UCI vervolgens zal doen met de eindzege van Heras in de Vuelta, is nog niet bekend.

De ploegleiding van Liberty Seguros wilde de zaak stil houden tot na de contra-expertise, maar het nieuws lekte vroegtijdig uit. „We strijden voor een schone wielersport, maar Roberto houdt de kans zijn onschuld te bewijzen. We hebben er vertrouwen in dat hem dat lukt”, stelde de leiding in een verklaring.

Het verboden bloeddopingmiddel EPO zorgt voor een snellere aanmaak van rode bloedlichaampjes. Hierdoor kan een sporter meer zuurstof opnemen, wat de prestaties bevordert. Een hoogtestage heeft hetzelfde effect, in beide gevallen stijgt de hematocrietwaarde van een sporter.

Tsja, ik verbaas me nergens meer over en zeker niet over ex-ploeggenoten van Lance, maar dit is toch wel weer heel erg triest... :|
toevallig net bij de doorslaggevende tijdrit. het lag al voor de hand, hij moest wat doen om het tij te keren.

dat is ook lekker voor menchov en rabobank. maar die zijn ook geen tweede geworden op een boterham met pindakaas! dit was de laatste kans voor menchov, daarvoor reed hij weinig deuken in een pakje boter.

rintje ritsma rijdt in dit jaar ook weer toptijden. zoals we weten wilde tvm na de wielrennerij niets meer met doping te maken hebben en dan is het als schaatser lullig als je net in die ploeg terechtkomt.

rintje vond 'de begeleiding'niet goed. nu is hij van ploeg veranderd en het gaat beter, want hij traint nu anders. haha! :Big Grin
worden schaatsers eigenlijk op EPO en bloeddoping gecontroleerd? Anders snap ik nu de opmars vh Amerikaanse schaatsen wel en inderdaad de revival van Rintje.
kuiperinho Wrote:worden schaatsers eigenlijk op EPO en bloeddoping gecontroleerd? Anders snap ik nu de opmars vh Amerikaanse schaatsen wel en inderdaad de revival van Rintje.

jazeker. alleen in nagano nog niet. maar toen reden marianne timmer en romme zo hard vanwege de strpipjes op het schaatspak...... :Big Grin (duh)
Overigens was de Vuelta natuurlijk al lang beslist en deed die tijdrit er helemaal niet meer toe. Maar wellicht waren dat nog de restjes EPO van de dag vd grote coupe in de bergen
kuiperinho Wrote:Overigens was de Vuelta natuurlijk al lang beslist en deed die tijdrit er helemaal niet meer toe. Maar wellicht waren dat nog de restjes EPO van de dag vd grote coupe in de bergen

Idd, want toen leek het wel alsof hij op een Solex de berg opreed.
Freire een aanbod van Saunier Duval op zak.. Hoop (en verwacht) toch dat hij blijft, veel afmakers heeft Rabo niet.
Dekker weg bij Rabo, waarheen is nog niet bekend
Devlin Wrote:Dekker weg bij Rabo, waarheen is nog niet bekend

Waarschijnlijk naar Garmin. Want hij is vanuit de sponsor gezien heel erg interessant. Garmin is de grote concurent van TomTom. En ze willen graag Europa veroveren. Dekker krijgt veel publiciteit in NL en dat is juist de thuismarkt van TomTom.
Verschillende Vlaamse media melden dat David Kopp betrapt is op het gebruik van cocaïne. De 30-jarige Duitser, die dit seizoen geen ploeg vond, is gepakt bij een controle na de kermiskoers in Izegem op 11 september 2008.

De Duitse Wielerbond BDR zou het al hebben bevestigd. Kopp zou afgezien hebben van een tegenexpertise. Kopp reed vorig jaar voor Cycle-Collstrop. Eerder vorig jaar kwam Tom Boonen in opspraak omdat hij cocaïne had gebruikt.

Wielerbond Vlaanderen, die niet het gezag heeft om renners te straffen die geen Belgische licentie hebben, stuurde alle documenten vorige maand naar de Internationale Wielerunie (UCI) en het Wereldantidopingagentschap (WADA). Volgens de UCI moet de BDR nog voor komend weekend een beslissing over de verdere gang van zaken nemen.
Volgens mij is hier een topic voor toch. Icon_twisted
Humor:

Quote:Wielrenner Hamilton opnieuw betrapt op doping
Gepubliceerd: vandaag 17:20


De Amerikaanse wielrenner Tyler Hamilton is opnieuw betrapt op doping. Dat meldt de internationale wielersite Cyclingnews. Hamilton is bij een controle buiten de wedstrijden om betrapt op het gebruik van de steroïde DHEA.

Hamilton verklaarde op de hoogte te zijn geweest van het gebruik van het bewuste middel dat een ingrediënt was van een vitaminepreparaat dat hij gebruikte om een depressie tegen te gaan. Hij heeft besloten zijn loopbaan te beëindigen.

Hamilton (38) loopt sowieso kans op een een straf variërend van een schorsing van acht jaar tot levenslang nadat hij in 2004 al was betrapt op illegale bloedtransfusie. Daarvoor werd hij voor twee jaar geschorst.
38 jaar :roll: :lol:
Pages: 1 2