FTM Forum

Full Version: Italie !
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
In Italie is het gisteren zo uit de hand gelopen bij de wedstrijd catania-Palermo dat de competitie voor onbepaalde tijd is stopgelegd, ook de wedstrijd van Italie aankomende week is afgelast.


Duels Italië afgelast na dood agent

2/2/2007 23:11

Na supportersrellen tijdens Catania-Palermo, waarbij een agent het leven liet, heeft de Italiaanse voetbalbond (FIGC) besloten dat er dit weekeinde in de Serie A en B verder geen wedstrijden worden afgewerkt.
Tijdens de Siciliaanse derby sloeg de vlam na een uur spelen in de pan. Bij een 1-0 voorsprong voor Palermo roerden de supporters zich zodanig dat er traangas aan te pas moest komen om de gemoederen tot bedaren te brengen. Na een korte pauze werd de wedstrijd hervat en won Palermo met 2-1.

Na afloop van het duel kregen supporters van Catania het buiten het stadion opnieuw aan de stok met de politie. Een van de agenten raakte gewond aan het gezicht door een naar hem toegeworpen bom en overleed aan zijn verwondingen.

'Genoeg is genoeg', verklaarde Luca Pancalli, voorzitter van de FIGC, het besluit om de overige wedstrijden van dit weekeinde af te gelasten. 'Op deze manier kunnen we niet doorgaan. Als dit voetbal is, leggen we alles stil. We zullen onmiddellijk een commissie opstellen die zich moet gaan buigen over de situatie tussen politiek en sport.'
En dan te weten dat franco onze mede-forummer op vakantie gaat naar Sicilie.

Hij had immers de 1e prijs gewonnen in de wk-toto van Uiterwijk Winkel.