FTM Forum

Full Version: Football Manager Live
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Even schaamteloos gejat van gathering of tweakers, maar dat boeit niet Wink
Samenvatting: Er komt een "Hattrick versie" van Football Manager!!

Quote:Ontstaan van het idee

Het leven van een ontwikkelaar is maar saai. Tenminste, dat vond Oliver Collyer, mede-oprichter van Sports Interactive en bedenker van Championship Manager en later Football Manager. ‘Ov’ ging er een paar jaar geleden namelijk anderhalf jaar tussenuit, op reis naar Australië, en kwam terug met een idee. Het leek de ontwikkelaar leuk om met veel meer mensen online te spelen, in één gamewereld. Zo werd, nog voordat we ook maar hadden gehoord van een game als World of Warcraft, het idee voor Football Manager Live geboren.

Het idee is simpel: stop maximaal 1000 mensen in één FM-wereld en laat ze tegen elkaar spelen. Het begint allemaal met het formeren van je eigen club. Je verzint je eigen club en bestuurt dus geen bestaande club.

Beginnen

Zodra je je team hebt samengesteld, betreed je de wereld van FM Live. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om meer spelers aan te trekken; je krijgt per dag minstens 150.000 euro en het enige waar je rekening mee moet houden is je salaris, dus dat is ook meteen je budget. Bovendien krijg je nog meer geld naar mate je hoger op de ranking staat.

Transfers

Het aankopen van spelers werkt zoals het bieden op een veiling werkt bij gerenommeerde veilingsites als Ebay en Marktplaats. Als je biedt op een transfervrije speler, krijgen mensen die die speler op hun verlanglijst daar bericht van. Vervolgens hebben zij 24 uur de tijd om over jouw bod heen te gaan. Bij het verkopen van spelers werkt dat hetzelfde: je zet een beginbod en een bedrag waarvoor de speler direct gekocht van worden, en dan begint de veiling.

Een probleem dat daarbij zou kunnen spelen is dat mensen die als eerst aangemeld zijn, alle goede spelers al hebben. Dat voorkomt Sports Interactive door niet alle spelers direct vrij te geven. Naar mate er meer mensen in de gameworld komen, worden er meer spelers vrijgegeven. Het kan dus zijn dat de speler die jij op het oog had pas vrijkomt als er 541 spelers aangemeld zijn. Bovendien duren contracten altijd maar een maand (echte tijd). Een manager kan maximaal vijf spelers beschermen om te voorkomen dat andere mensen op hen kunnen bieden, maar hij zal de contracten van de andere spelers zelf moeten verlengen. Dat gebeurt tijdens de laatste 24 uur van hun contract. Op die laatste dag kan iedereen meebieden – de speler gaat naar degene die het hoogste salaris heeft geboden. Net als bij veilingsites is timing daarbij belangrijk; als je één minuut voor het einde van de veiling biedt, is de kans dat je nog een hoger bod over je heen krijgt natuurlijk veel kleiner dan wanneer je het een uur van tevoren doet. Het is gelukkig ook direct een maximum bod in te voeren, zodat je automatisch opbiedt, tot op zekere hoogte.

Tacktiek & wedstrijden

Natuurlijk moet je, voordat je een wedstrijd kunt spelen, je spelers eerst in een tactiekje gieten. Dat werkt vrijwel hetzelfde als in de normale Football Manager-games. FM Live beschikt dus over dezelfde diepgang op dat gebied. Dat geldt ook voor de wedstrijden zelf: de match engine van Football Manager 2007 is overgezet naar het FM live-project. Doordat er nu constant echte mensen tegen elkaar spelen zijn er zodoende ook nog wat onvolkomenheden uit die engine gehaald, waardoor de match engine ook met het oog op Football Manager 2008 nog meer verbeterd wordt. Verder zijn er een aantal maatregelen getroffen op het online spelen toegankelijker te maken; zo heb je voor een wedstrijd maximaal vijf minuten om je tactiek in te stellen en springt de wedstrijd automatisch op een time-out van maximaal een minuut als je een blessure of rode kaart hebt.

Competities & ranking

Net als in Football Manager 2007 gaat het er in ‘Live’ om dat je zoveel mogelijk wedstrijd wint, uiteraard. Dat kun je op twee manieren doen. Allereerst is er de algemene ranking, waarin elk team dat in jouw gameworld actief is een plaatsje bezet. In die lijst kun je mensen aanklikken en hen rechtstreeks uitdagen voor een vriendschappelijk wedstrijd, waarmee je punten verdient als je wint. Leuker en lucratiever zijn de competities. Iedereen kan een competitie opstarten en daar met een X aantal mensen onderling wedstrijden spelen. Niet alleen kun je prijzengeld verbinden aan zo’n competitie of bekertoernooi, ook tellen die wedstrijden zwaarder mee in de ranking; je verdient (of verliest!) er meer punten mee.

Het leuke aan de ranking is dat het niet uitmaakt hoe vaak je FM Live speelt. Sports Interactive zet deze game duidelijk neer als meer mainstream dan Football Manager altijd is geweest. Je moet FM Live bijvoorbeeld gewoon een kwartiertje kunnen spelen en er ook dan lol aan beleven. Het spel houdt rekening met je speelgedrag; als je veel wedstrijd speelt, verdien je minder punten per wedstrijd dan iemand die maar een wedstrijdje per twee dagen doet.

Kosten

Nadeel van FM Live is dat er maandelijkse kosten (met meerdere betaalopties) aan verbonden zullen zijn.

Bron: InsideGamer

meer info: <!-- m --><a class="postlink" href="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1214442">http://gathering.tweakers.net/forum/lis ... es/1214442</a><!-- m -->
en natuurlijk de link naar de officiele site: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.footballmanagerlive.com/en/article/88/index.html">http://www.footballmanagerlive.com/en/a ... index.html</a><!-- m -->
Lijkt me best lache
Alleen jammer weer van de kosten Wink