FTM Forum

Full Version: Vitesse - SC Heerenveen
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hai en Van der Schaaf zondag in Vitesse-basis
09/11/2007 14:52

Vitesse-trainer Aad de Mos voert voor het thuisduel met SC Heerenveen twee wijzigingen door in zijn basiselftal. Remco van der Schaaf is zondag een van de gelukkigen.

De terugkeer van Van der Schaaf in de Arnhemse basis is goed nieuws voor De Mos, die lang niet kon beschikken over zijn belangrijke kracht. Een hardnekkige kuitblessure had de middenvelder sinds 7 oktober aan de kant gehouden.

Van der Schaaf, die de plaats inneemt van de geschorste Abubakari Yakubu, moet ook een rol gaan spelen bij het indammen van het gevaar Afonso Alves.

'Alves is op zijn gevaarlijkst als wij de bal hebben. Dat houdt in dat iedereen tactisch moet meedenken in balbezit en heel geconcentreerd moet verdedigen', zegt De Mos op de Vitesse-website. 'Daarom ben ik ook erg blij met de terugkeer van Remco van der Schaaf. Hij is iemand die dat perfect beheerst en continu kijkt hoe de ploeg staat op het moment dat wij de bal hebben

Ook Yu Hai begint zondag in de basis. Dat gaat ten koste van Anders Due. 'Yu Hai heeft het afgelopen week tijdens de trainingen en in de wedstrijd tegen Jong Ajax fantastisch gedaan. Dat levert hem nu een basisplaats op', aldus De Mos.
Heerenveen gaat in Arnhem voor vijfde zege op rij

Heerenveen wil zondag in het Gelredôme stadion aantonen dat de goede prestatie tegen PSV geen uitschieter was. De Friezen zijn in de winning mood en moeten van Verbeek in Arnhem opnieuw bewijzen dat de Europese aspiraties gerechtvaardigd zijn. ,,Als je van AZ en PSV wint, moet je ook tegen rechtstreekse concurrenten als Vitesse, Roda en NEC goed presteren.’’ De opstelling kent geen verrassingen. De tegen PSV geschorste Gianni Zuiverloon keert terug in de basis en Miralem Sulejmani vervangt de geblesseerde Danijel Pranjic.

De goede prestaties van de afgelopen weken komen niet uit de lucht vallen. De tijd van puzzelen en experimenteren is voorbij. Verbeek heeft zijn ‘poppetjes’ op de juiste plaats staan en dat is, getuige de vier competitiezege’s op rij, terug te zien in de resultaten.

Heerenveen versloeg afgelopen weekend PSV. De 2-1 overwinning van de uitstekend spelende Friezen was verdiend. De regerend landskampioen werd met aantrekkelijk en goed combinatievoetbal naar een nederlaag gespeeld. Adel verplicht volgens Verbeek, want in zijn ogen is het duel tegen PSV de nieuwe maatstaaf. ,,Je kunt niet 34 wedstrijden op rij zo goed spelen, maar tegen directe concurrenten als Vitesse moet je wel dat hoge niveau halen.’’

Ook zondag behoort een overwinning tot de mogelijkheden. Niet alleen omdat Heerenveen historisch gezien goed presteert in Arnhem, Vitesse wist al zeven seizoenen geen thuisduel meer van Heerenveen te winnen, maar ook omdat er iets moois groeit in It Friese Haagje. Het elftal raakt steeds beter ingespeeld en het vertrouwen groeit met de week. Heerenveen gaat zondag dan ook uit van eigen kracht.

Verbeek kiest tegen Vitesse voor vier aanvallers. Miralem Sulejmani, hij viel vorige week goed in voor Pranjic, start opnieuw aan de linkerkant. ,,Als we aanvallen zijn we op ons sterkst,’’ aldus Verbeek. ,,Tegen Helsingborgs gingen we niet uit van eigen kracht en we weten waartoe dat geleid heeft. We kunnen goed voetballen en vanuit die overtuiging moeten we voetbal spelen.’’

Een aanvallend Heerenveen is waarschijnlijk een kolfje naar de hand van Vitesse, dat het liefst het initiatief aan de tegenstander laat en vanuit de defensie opereert. ,,Maar wij passen ons niet aan,’’ aldus Verbeek. ,,Als zij dat wel doen of niet doen, is dat in beide gevallen in ons voordeel. Als Vitesse achterin één op één speelt liggen er mogelijkheden voor onze spitsen. Als ze met een extra verdediger spelen hebben wij elders een vrije man en die moeten we dan weten te vinden. Hoe Vitesse ook speelt, het is aan ons om er goed mee om te gaan.’’

Met Alves heeft Heerenveen een machtig wapen in huis. Probleem is alleen, dat Heerenveen niet altijd oog heeft voor de Braziliaan. Vooral Geert Arend Roorda moet volgens Verbeek sneller en vaker proberen Alves in stelling te brengen. ,,Geert beschikt over het inzicht en de techniek om Alves snel te bereiken, maar kiest te vaak voor de bal breed of achteruit. Hij moet de oplossing in eerste instantie naar voren zoeken. Dat is een leerproces, want hij kan het wel. Geert weet intuïtief waar spelers staan. Dat is een bijzondere gave die hij nog beter moet leren gebruiken.’’

Vitesse scoort thuis moeizaam, maar krijgt in het Gelredôme ook weinig doelpunten tegen. Dat hebben de Arnhemmers voor een groot deel te danken aan de uitstekende jonge doelman Piet Velthuizen. De goalie van Vitesse is vorm en hield vorige week met een aantal magnifieke reddingen bijna in zijn eentje FC Groningen van een thuiszege af.

Ook afgelopen seizoen, in de thuiswedstrijd van Heerenveen tegen Vitesse, was Velthuizen onpasseerbaar. Verbeek rekent er echter niet op dat de goalie zondag opnieuw de nul houdt. ,,Ook Gomes leek niet te kloppen, maar wij scoren tegen PSV toch twee maal. Als wij brengen wat wij moeten brengen, gaan wij zondag zeker scoren.’’

Opstelling Heerenveen: doel: Vandenbussche. verdediging: Zuiverloon, Dingsdag, Bak-Nielsen, Breuer. middenveld: Beerens, Roorda, Bradley, Sulejmani. aanval: Alves, Sibon.
Quote: Eigenlijk maar een gewoon spelertje, die Alves

09/11 (22:50) Trainer Aad de Mos van Vitesse is niet van plan zijn verdediger voor te bereiden op de strijd met Afonso Alves, komende zondag. Da's immers eigenlijk ook maar een heel gewoon spitsje, vindt de trainer.
nieuws

,,Niet te veel aandacht aan besteden'', vindt De Mos. ,,Als je de 7 goals tegen Heracles eraf haalt, is het maar een gewone speler.'' De Vitesse-trainer is blijkbaar kort van memorie. Vorig seizoen won sc Heerenveen met 1-3 in Arnhem. Afonso Alves maakte alle doelpunten voor Heerenveen. In de tweede helft scoorde hij een zuivere hattrick.

Maar wel een defensief ingestelde middenvelder als van der Schaaf extra in de mandekking zetten.....
Jaaaaaaa Mukkie.. heb je je zaterdagochtendrukkie op Alves weer gemaakt? We weten nu wel dat hij de beste speler van de eredivisie is. Xtragaap4de
kooltje heeft alves als aanvoerder..en jawel...rood! elleboog
kooltje Wrote:elleboog

Hij schijnt zelfs 2x een elleboog te hebben gegeven.
Dat zullen wel een paar wedstrijdjes worden dan, daar gaat de opmars van Heerenveen.
Ad Wim Wrote:Dat zullen wel een paar wedstrijdjes worden dan, daar gaat de opmars van Heerenveen.

Hoezo?
Hoezo niet?
Ad Wim Wrote:Hoezo niet?

De eerste wedstrijden verspeelde Heerenveen veel punten, niet alleen door de afwezigheid van Alves, ook door de verdedigende chaos. Doordat Bak Nielsen nu ipv defensieve middenvelder als centrale verdediger wordt opgesteld, is het defensief een stuk beter.

Scoren doen we wel. Er komt alleen een paar weekjes een andere spits in het elftal.
Dat is waar, ze hebben ook laten zien het zonder Alves redelijk te kunnen, zoals nu ook weer. Maar je moet toch toegeven dat met of zonder Alves wel echt een duidelijk verschil is.
Ad Wim Wrote:Dat is waar, ze hebben ook laten zien het zonder Alves redelijk te kunnen, zoals nu ook weer. Maar je moet toch toegeven dat met of zonder Alves wel echt een duidelijk verschil is.

Dat zal iedere blinde nog toegeven...
Ad Wim Wrote:Maar je moet toch toegeven dat met of zonder Alves wel echt een duidelijk verschil is.

Tuurlijk is dat een verschil, maar dat hoeft niet meteen te betekenen 'dat daar de opmars van Heerenveen gaat'.

We hebben zelfs nog een Pools international op bank zitten.