FTM Forum

Full Version: Sparta vs FC Twente
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Twente naar zwalkend Sparta
Twente moet zondagmiddag naar hekkensluiter Sparta. De Kasteelclub ontdeed zich twee weken geleden na de zoveelste nederlaag van trainer Aandewiel en stelde Adri “de Spijker” van Tiggelen aan als zijn vervanger. Van Tiggelen moet het slecht presterende elftal weer aan de praat krijgen en kan daarbij een beroep doen op bijvoorbeeld de ervaring van Boukhari, Lindenbergh en voormalig Twentekeeper Sander Westerveld.

Formaliteit
Op papier lijkt een wedstrijd tussen de nummer vijf en de nummer achttien van de ranglijst een formaliteit. Maar vorig jaar ging Twente in Rotterdam met 3-0 onderuit. Ook AZ had het dit seizoen al lastig op het Kasteel en wist ternauwernood een remise uit het vuur te slepen. Dat Twente ‘even’ wint in Rotterdam is dus absoluut niet vanzelfsprekend.

Fitte groep
De internationals van Twente zijn fit teruggekeerd in Enschede, dus Rutten kan zijn sterkst mogelijke formatie opstellen. Bij Sparta ontbreken Van Bueren, Duplan en Jaggy vanwege blessures en het Nigeriaanse talent Dele Adeleye zit een schorsing uit.


Overzicht laatste competitieontmoetingen tussen Sparta Rotterdam en FC Twente in Rotterdam

Datum Thuisspeler Uitspeler Uitslag
` 30-12-06 Sparta Rotterdam FC Twente 3-0
28-01-06 Sparta Rotterdam FC Twente 1-0
30-09-01 Sparta Rotterdam FC Twente 1-1
04-03-01 Sparta Rotterdam FC Twente 5-1
02-04-00 Sparta Rotterdam FC Twente 1-1

Statistieken
Eerste ontmoeting zondag, 12 september 1965 (3-4)
Laatste winst Sparta Rotterdam zaterdag, 30 december 2006 (3-0)
Laatste winst FC Twente woensdag, 4 september 1996 (1-2)
Laatste gelijkspel zondag, 30 september 2001 (1-1)
Grootste winst Sparta Rotterdam zondag, 4 maart 2001 (5-1)
Grootste winst FC Twente zondag, 8 mei 1988 (1-5)
Meeste doelpunten zondag, 12 september 1965 (3-4)
maandag, 4 april 1994 (2-5)
zaterdag, 10 september 1994 (3-4)

Wedstrijdinfo
Datum zondag, 25 november 2007
Tijd 14:30 uur
Stadion Het Kasteel, Rotterdam
Arbiter S. Gumienny (Bel)
Assistent-arbiters P. Debast (Bel) & W. Vromans (Bel)
Vierde official C. Delacour

Vermoedelijke opstelling Sparta Rotterdam:
Westerveld; De Roover, Rutjes, Adeleye, Polak; Freire, Dissels, Lindenbergh; Boukhari, Emnes en Roberts. .

Vermoedelijke opstelling FC Twente:
Boschker; Wilkshire, Wielaert, Braafheid, Heubach; El Ahmadi, Engelaar; Huysegems; Denneboom, Nkufo en Elia.
Ik hoop vanavond bij Bruins veel vrolijke fct fans te zien :cheers:
Oftewel: versla Sparta is ff'kes :razz:
Pfff, de scheids.

Quote:Serge Gumienny is slechtste scheidsrechter

Serge Gumienny de gebeten hond.

Flament nummer twee.

Bourdouxhe op drie.

Tv-beelden om een beslissing te controleren populair.
De weinig benijdenswaardige eer van slechtste scheidsrechter in onze competitie gaat naar Serge Gumienny. Niet dat de Limburger er dit seizoen op los flaterde, maar zijn vorig seizoen vergaarde reputatie lijkt Gumienny te achtervolgen. Toen leidde de ref Moeskroen-Standard, een match die de Rouches na een buitenspelgeval rond Tchite wilden herspelen, en Club Brugge-Westerlo, waarin de bal na een flagrante Schwalbe van Balaban op de stip ging. Ook dit seizoen oogstte Gumienny evenwel kritiek. Zo haalde onder andere Bart Goor hard uit naar de Genkenaar na de nederlaag van paars-wit in Gent (2-1). "Hij voelt zich zo machtig en super dat het geen zin heeft om iets tegen hem te zeggen", sprak de routinier. Ook Jelle Van Damme had toen weinig goeds te zeggen over Gumiennny: "Ik wil die man niet te veel meer zien."

Flament en Bourdouxhe
Gumienny kon rekenen op 3.354 stemmen (27%), maar ook de Waalse refs Philippe Flament en Claude Bourdouxhe zijn niet meteen geliefd bij onze surfers. Het bolletje van Flament, onlangs nog uitgespuwd door de Lierse-fans na het verlies tegen G.Beerschot, werd 2.656 aangeklikt (21%), dat van Bourdouxhe 1.870 keer (15%). Bourdouxhe haalde zich vooral de woede van de G.Beerschot-fans op de hals door in Club Brugge-G.Beerschot eind september een duidelijke fout van Clement op Colman niet te bestraffen met een strafschop, wel om de Argentijn met een tweede gele kaart van het veld te sturen voor een vermeende Schwalbe.

Van De Velde vierde
Joeri Van De Velde, die in het verleden al de woede van heel Standard op de hals haalde na een wedstrijd in Gent en vorig seizoen ook de ref in Anderlecht-Lierse, en Laurement Colemonts, die G.Beerschot ook benadeelde op het veld van Anderlecht dit seizoen, blijven nog relatief buiten schot. Van De Velde eindigt als vierde met 1.330 stemmen (11%) achter zijn naam, Colemonts kreeg er 901 (7%). Niet verwonderlijk dus dat Colemonts het minst gewaardeerd wordt bij de G.Beerschot-fans, waar bij Lierse Flament persona non grata nummer één is. Gumienny ten slotte wordt zowel door de supporters van Anderlecht, Genk, Club Brugge en Standard het laagst ingeschat.

Tv-beelden
Dat de scheidsrechters het niet gemakkelijk hebben, blijkt ook uit onze enquête. Maar liefst 60% (7.330 stemmen) ijvert voor het gebruik van tv-beelden. Hawk-Eye, de nieuwste innovatie op tennisgebied om te bepalen of een bal al dan niet buiten is (of in het geval van voetbal al dan niet achter de doellijn), staat op plaats nummer twee met 1.908 stemmen. Dat de refs geen hulp nodig hebben, volgt pas op de derde stek met 1.029 stemmen. (hln)
1-0 Polak.
[Image: Affluiten%20Blokfluitgroep%20ACH%20007.jpg]
Dan hoop ik dat Suarez er nog 10 scoort.....
1-1 Engelaar, pfoei.
Jammer fct'ers, jullie hadden deze pot van mij mogen winnen. Maar die combinatie lijkt garant te staan voor puntenverlies van jullie club...