FTM Forum

Full Version: FC Twente vs De Graafschap
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
De Graafschap sluit zondag het voetbaljaar 2007 af met een uitwedstrijd tegen FC Twente (aanvang 14.30 uur in Enschede). Een stunt tegen de Tukkers zou een bekroning zijn op een geweldig jaar. "Ja, het was een topjaar", zegt De Graafschap-trainer Jan de Jonge.

Inderdaad lijken de bomen in Doetinchem in de hemel te groeien. De Graafschap werd met overmacht kampioen in de eerste divisie en dit seizoen gaat het op het hoogste niveau ook crescendo. 22 punten uit zestien duels leveren een twaalde plek op. Maar wat veel belangrijker is, de Achterhoekers zijn mijlenver verwijderd van de rode streep.

In 2007 speelde De Graafschap 32 competitiewedstrijden. Daarvan werd precies de helft (zestien duels) gewonnen. Negen wedstrijden eindigen in een gelijkspel en zeven gingen er verloren, waarvan slechts één in de eerste divisie (in Deventer tegen Go Ahead Eagles).Opvallend is verder dat er in de eredivisie al vier uitwedstrijden werden gewonnen. De subtoppers FC Groningen, Vitesse, Heerenveen én hekkensluiter Willem II werden alle op vreemde bodem geklopt.
Winnen van FC Twente zou helemaal een geweldig slotakkoord zijn. Maar dat wordt morgen heel moeilijk, beseft De Jonge. "FC Twente is een van de best voetballende ploegen in Nederland. Ik heb ze afgelopen zaterdag nog tegen Heerenveen (2-1 winst) aan het werk gezien. Het is echt een goed elftal. Willen we kans maken, dan zullen we de ruimtes heel klein moeten houden." Net zoals eerder op De Vijverberg, weet De Jonge. Toen werd FC Twente - in een overigens doodsaai duel - op 0-0 gehouden.

In de opstelling van De Graafschap zijn geen verrassingen te verwachten. Op centrumverdediger Joost Volmer na is iedereen fit. Volmer verliet gisteren al eerder de training. "Hij heeft nog steeds pijn", doelde De Jonge op de naweeën van de spierblessure.Het enige smetje op het jaar 2007 is de onzekerheid over het aanblijven van directeur voetbalzaken Han Berger. De Houtenaar laat het bestuur van De Graafschap nog steeds in het ongewisse over zijn toekomst.

Opstelling:
Van Fessem; Schuurman, Keller, Fung a Wing, Fränkel; Meijer, Hese, Schöne, Vidarsson; De Groot, Powel.
Bron: De Gelderlander
In dit soort wedstrijden heeft de graafschap 't tot nu toe erg goed gedaan. ze spelen erg compact en komen er met powel en schone erg snel uit. en maradonny weet ook altijd wel te scoren in dit soort potjes. een nieuw stuntje zou leuk zijn maar een 3-0 ligt meer voor de hand.
Wat worden wij tegenwoordig verwend in het Arke Stadion; de no-lookers van Karim, de hakballetjes van Marko, de balcontrole van Kufo, heer-en-meester Robbie, stijdlust van Luke, schoppartijen van Heubach. Alles kregen wij voorgeschoteld, zelfs een zeehondendribbel van Marko.

De Graafschap speelde goed maar was niet opgewassen tegen ons sterke combinatie-spel. Het meegereisde publiek uit Doetinchem heeft een prachtige wedstrijd gezien en ze gedroegen zich daar ook naar. Ze waren aan het zingen, schreeuwen, springen, lachen etc etc. Ze zongen zelfs met ons mee, Kufo olee Kufo olee. Leuk om te zien dat het ook zo kan.

Ik ben benieuwd of we vanavond de beelden krijgen te zien van een oranjekleurige rookbom op het veld. We zongen "Heubach in Oranje" aangezien deze wedstrijd in het teken stond van Heubach Hooligan die zijn 250 FCT wedstrijd speelde. Tevens kreeg Heubach een prachtig spandoek te zien voorafgaand de wedstrijd om hem te motiveren en dat is gelukt; hij kreeg geel. Wij zongen hem toe na die kaart alsof hij gescoord had.