FTM Forum

Full Version: Heerenveen vs VVV Venlo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Heerenveen en VVV-Venlo troffen elkaar zelden
23 januari 2008
Heerenveen krijgt vanavond bezoek van VVV-Venlo. Beide clubs vochten in de eerstedivisie ooit boeiende duels uit, maar troffen elkaar op het hoogste Nederlandse voetbalniveau zelden. Heerenveen en VVV-Venlo namen het alleen in het seizoen 1993/’94 tegen elkaar op.


Klaas Jan Huntelaar scoorde in het bekerduel van twee jaar geleden de 1-0. Heerenveen speelde op 11 september 1993 thuis tegen de Limburgers. In het Abe Lenstra Stadion zagen 12.000 toeschouwers Heerenveen het door scheidsrechter Luijten geleide duel met 1-0 winnen.

Heerenveen, met onder andere Groen, Oosterveer, Tammer, Regtop en Doesburg in de gelederen, had de handen vol aan de gasten uit Venlo. Het duel werd uiteindelijk beslist door een late treffer van Piet Keur. ‘Supersub’ Keur kwam na 63 minuten in het veld voor Erik Regtop en bezorgde Heerenveen vijf minuten voor het einde de zege.

Het uitduel, op 27 april 1994, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Leenders zette de thuisclub vlak voor rust op een 109 voorsprong. Verdediger René Groen zorgde in de 53ste minuut voor de gelijkmaker. De 4868 aanwezige toeschouwers in De Koel zagen vervolgens geen doelpunten meer. Maarten de Jong kreeg van scheidsrechter Blankenstein (†) een gele kaart voorgehouden.


Samaras zorgt koppend voor gevaar tegen VVV-Venlo. In de bekercompetitie namen Heerenveen en VVV-Venlo het twee maal tegen elkaar op. Op 27 januari 2001 won Heerenveen in Venlo dankzij een late treffer van de Fin Mika Nurmela. Ruim twee jaar geleden koppelde het lot Heerenveen en de Venlonaren opnieuw aan elkaar en andermaal stapte Heerenveen als winnaar van het veld.

De Limburgers kwamen op 20 december 2005 op bezoek in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen speelde niet best tegen de toenmalige eerstedivisionist, maar kwam geen moment in de problemen. De thuisclub Heerenveen kwam na 23 minuten op voorsprong. Huntelaar werd door Allach aangetikt en de strafschop die volgde werd door de spits zelf koeltjes raak getrapt.

De verlossende tweede treffer liet lang op zich wachten en kwam pas na 82 minuten voetbal op het scorebord. Samaras verscheen na een combinatie met Huntelaar oog in oog met Varkevisser. De Griek schoof de bal beheerst langs de goalie in de hoek. Pranjic had in de slotminuut de 3-0 nog op de slof, maar de Kroaat schoot van dichtbij op het lichaam van Varkevisser. Met de zege veroverde Heerenveen een plaatsje bij de laatste acht in de bekerstrijd.
VVV site:

Vandaag naar Friesland toe...
23-1-2008
Vandaag staat de verre uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. In dit doordeweeks duel hoopt VVV-Venlo beter voor de dag te komen dan het eerste duel in het eigen Seacon Stadion – De Koel –.

Op 27 oktober 2007 was SC Heerenveen simpelweg een maatje te groot voor de Venlonaren. De Friezen wonnen in Venlo met 0-4 en daarmee kwam VVV-Venlo nog goed weg, aangezien SC Heerenveen nog aardig wat kansen onbenut liet. Afonso Alves was met twee treffers destijds goed op dreef.
Alves zal er aanstaande woensdag niet bij zijn in het Abe Lenstra Stadion. De soap rond de spits is nog niet ten einde. Maar ook zonder de Braziliaanse international herbergt het team van trainer Gert-Jan Verbeek over voldoende kwaliteit. De ploeg kende een goede generale repetitie voor het duel met de Limburgers. Afgelopen zaterdag werd in eigen stadion AZ volledig weggespeeld. Met slechts 4-0 mochten de Alkmaarders zich zeer tevreden stellen.

In het eigen stadion vergaarde SC Heerenveen tot nu toe vijftien punten. Viermaal werd een thuisduel in een driepunter omgezet. Heracles Almelo, PSV, FC Groningen en AZ werden het slachtoffer van de Friese dadendrang. De goede prestaties hebben de Friezen tot nu toe een zesde plek opgeleverd.
Zoals eerder gezegd herbergt de selectie van SC Heerenveen voldoende kwaliteit. Naast Alves kan Verbeek in de aanval beschikken over Gerald Sibon, Miralem Sulejmani, Radoslaw Matusiak, Paulo Henrique en Roy Beerens. Op het middenveld zijn Michael Bradley, Geert Arend Roorda en Danijel Pranjic belangrijke pionnen. Verder behoren onder andere Kristian Bak Nielsen, Michel Breuer, Michael Dingsdag, Jakob Poulsen, Thomas Prager, Brian Vandenbussche en Gianni Zuiverloon tot de selectie van het Friese vlaggenschip. Alves is met elf treffers de topscorer. Sibon en Bradley volgen met acht treffers in zijn spoor.



VVV-Venlo heeft niet lang kunnen genieten van de knappe 1-1 tegen PSV. Met tien man werd een uur lang gestreden tegen de landskampioen en het leverde een zwaarbevochten punt op. Woensdag moet het team van André Wetzel dus weer hard aan de bak om de ongeslagen reeks in stand te houden. Al zeven duels is VVV-Venlo ongeslagen.
Slechts éénmaal dit seizoen werd VVV-Venlo weggespeeld en dat was in het thuisduel tegen SC Heerenveen. En dat weet Wetzel zich nog goed te herinneren. „Dat is inderdaad het enige duel waarin we werden weggespeeld. Met slechts 0-4 mochten we tevreden zijn. We hebben dus wat goed te maken. Maar lastig wordt het zeker in Friesland. We zullen op onze eigen wijze SC Heerenveen bestrijden en kijken waartoe ons dat brengt.”
Wetzel kan niet beschikken over Peter Reekers. De aanvoerder is voor één duel geschorst na zijn rode kaart tegen PSV. Siebe Blondelle of Ekrem Kahya is zijn vervanger. Wanneer Kahya in de verdediging wordt geposteerd, zal Keisuke Honda de opengevallen plek op het middenveld bemannen. Peter Jungschläger heeft weer met de groep meegetraind na zijn hamstringblessure, maar het duel met SC Heerenveen zal te vroeg komen voor de nieuweling. Ken Leemans is ziek en zal ook niet van de partij zijn. Kevin Begois is weer fit, maar zal nog niet bij de eerste achttien zitten.

Het duel in het hoge noorden staat onder leiding van scheidsrechter Haverkort. Om acht uur zal hij met zijn eerste fluitsignaal de bal aan het rollen brengen. De Venlose supporters kennende zullen er vocaal alles aan doen om de spelers een steuntje in de rug te geven zo ver van huis.
1-0 Bradley (sulemani)
2-0 Sulemani (bradley)
3-0 Poulsen (pranjic)
heb gewoon Bradley en Poulsen. Mooier kan het niet Big Grin.
Wanneer gaat Bradley naar een topclub?
Lamme Lennie Wrote:Wanneer gaat Bradley naar een topclub?

Eind van het seizoen, want zijn contract loopt af en hij wil niet verlengen.
en 4-0 Geraldinho
Bradley en Sibon in mijn team. Geen slecht team deze midweekse ronde.
22 punten voor alleen mijn captain Sulejmani.
Dank u Miralem.
Netjes Vret!
Ekslem Wrote:Netjes Vret!

Ik heb Bradley ook nog, oleee.