FTM Forum

Full Version: Graafschap vs Sparta
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Quote:De Graafschap en Sparta kunnen belangrijke strohalm grijpen

Voor De Graafschap en Sparta Rotterdam staat er zaterdagavond veel op het spel. Op de Vijverberg moet de thuisclub flink van zich afbijten om kans te blijven maken op rechtstreeks lijfsbehoud. De Spartanen zullen echter alles in het werk stellen om de gevreesde plaatsen onder de rode streep te blijven ontlopen.

Duel in onderste regionen

Al vroeg in de competitie staan beide clubs in de onderste regionen van de ranglijst. De Graafschap heeft al zeven duels op rij geen overwinning geboekt en Sparta beleefde aan de 2-1 overwinning op stadgenoot Feyenoord een van de weinige hoogtepunten tot nu toe.

Geen eer te behalen voor Sparta vorig seizoen

In de afgelopen jaargang werd de Kasteelclub dik geklopt in Doetinchem. De Spartanen kwamen er totaal niet aan te pas en De Graafschap stootte door doelpunten van Lasse Schöne, Berry Powel, Leon Hese en Donny de Groot gemakkelijk door naar een 4-0 zege.

Deze nederlaag werd overigens door de Rotterdammers ruimschoots hersteld met de thuisoverwinning, die later dat seizoen werd geboekt (6-1). Charles Dissels had een groot aandeel in deze zege, hij wist driemaal het net te vinden. Het Spartaanse doelpuntentotaal in de betreffende wedstrijd werd door treffers van Yuri Rose, Sepp de Roover en Nourdin Boukhari gecompleteerd.

De afgelopen duels in de competitie

De Graafschap maakt een zeer zware periode door. Het duel tegen concurrent en tevens hekkensluiter FC Volendam ging met 3-1 verloren. In de afgelopen zeven wedstrijden werd slechts één puntje gepakt.

Sparta doet het niet veel beter, maar wist in tegenstelling tot de Superboeren de drager van de rode lantaarn wel te verslaan. Afgelopen zaterdag werd Volendam gemakkelijk met een 4-0 zege aan de kant geschoven.

Sparta buitenshuis zwak

De formatie van Foeke Booy heeft echter al tien uitwedstrijden op rij geen overwinning uit het vuur weten te slepen. In deze tien wedstrijden heeft Sparta na negentig minuten slechts eenmaal een gelijke stand op de borden weten te krijgen. De overige negen duels gingen verloren.

Al met al zal het waarschijnlijk een heet avondje degradatievoetbal worden in Doetinchem, waarin geen van beide teams zal willen verliezen. Gezien het huidige vormpeil van beide teams lijkt Sparta licht favoriet.

Afwezigen

De Graafschap: Chaiat (achillespees), Bot (kuit), Fung a Wing (blessure), Hese (blessure)

Sparta Rotterdam: Van Bueren (beenbreuk), Van Gessel (schouder), Touzani (enkel), Wilusz (knie), Rutjes (hiel)

Bron: Hidde Veltkamp/Goal.com)
Kheb die scheids maar s opgesteld. :-k
Eenvoudige zege van de Graafschap....
Wie hebben er gescoord?
Van den Ouweland 2x
Ik vroeg niet naar de assists.
Ik mag jou wel Peter
Kinky.
Peter Wrote:Kinky.

[Image: kinkyfriedmanwithcigar.jpg]
Moker geeft Treesong een appel.

[Image: appel-7bb36.jpg]