FTM Forum

Full Version: Financieel wanbeleid wordt opnieuw beloond
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Quote:De gemeenteraad van Den Haag heeft donderdag ingestemd met een reddingsplan voor ADO Den Haag. De residentieclub kampte met een tekort van zes miljoen euro, dat door de gemeente wordt bijgelegd. Tevens wordt de gemeente voor tien miljoen euro volledig eigenaar van het stadion van de Eredivisieclub.

Het voetbalgedeelte (velden, tribunes, kleedkamers) was al in handen van de gemeente. Het hoofdgebouw wordt nu overgenomen van een investeerder. Het is de zoveelste keer dat de gemeente Den Haag financieel bijspringt bij ADO. Begin 2008 ontliep de Haagsche club een faillissement dankzij hulp van de gemeente en ondernemer Mark van der Kallen.

De gemeente houdt de komende jaren wel een vinger aan de pols door regelmatig inzicht te krijgen in de financiën. 'We komen hierdoor niet aan het stuur, maar als het nodig is kunnen we wel aan de rem zitten', sprak wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport) tegenover het Algemeen Dagblad.

Uit de competitie nemen :!: Dat tekort is ongeveer het verschil in budget tussen FC Volendam en ADO Den haag.
Wtf, slotje graag
Icon_question
Niet echt een eigen topic waard imo, maar ik zal me verder afzijdig houden :8:
Dit is zooooo slecht voor het Nederlandse voetbal..... maaaaaaaar we kunnen het natuurlijk ook weer over de benzineprijs hebben....