FTM Forum

Full Version: RKC - ADO
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Iemand enig idee of Ricky vd Bergh in de basis zal starten?
RKC =D>
Sjaak Wrote:Iemand enig idee of Ricky vd Bergh in de basis zal starten?

RKC sloot afgelopen zondag een reeks van vier zware wedstrijden af met wederom een nederlaag. Ditmaal bleek FC Twente in de eigen Grolsch Veste een maatje te groot: het werd 2-1 voor de ploeg van Steve McClaren. Lichtpuntjes waren het debuut van Gijs Luirink in de basis, de invalbeurt van nieuweling Kemy Agustien, het eerste eredivisiedoelpunt van Charlison Benschop en het beperkte aantal tegendoelpunten in vergelijking met de wedstrijd tegen AZ.

Tel daar de terugkeer van Benjamin de Ceulaer en Anthony Obodai na blessures en de komst van keeper Ohad Levita en verdediger Jurgen Colin bij op, en er is alle reden tot optimisme in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Doelman Levita, die naast de Israelische ook de Duitse nationaliteit bezit, tekende een contract voor één seizoen (met een optie op nog een jaar) en stond eerder onder contract bij Hapoel Kfar Saba in Israel. Saillant detail is dat de 23-jarige sluitpost enkele weken geleden nog op proef was bij RKC’s tegenstander van aanstaande vrijdag. Jurgen Colin zette eveneens zijn handtekening onder een verbintenis bij de Waalwijkers. De 28-jarige rechtsbenige verdediger, die op meerdere plekken in de defensie inzetbaar is, tekende tot 2011. Colin kwam in het verleden uit voor onder meer PSV, NAC Breda, Norwich City en Ajax en had een aflopend contract bij het Spaanse Sporting Gijón.

Het is niet duidelijk of de twee nieuwelingen deze week al in de wedstrijdselectie worden opgenomen. Voor Benjamin de Ceulaer en Anthony Obodai geldt dat wel: zij trainen inmiddels weer met de groep mee. Anton Jongsma en Frank van Mosselveld staan voorlopig aan de kant.

ADO Den Haag boekte afgelopen weekend de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg versloeg Vitesse in het eigen Gelredome met duidelijke cijfers: 1-3. Daarmee kwam het puntentotaal van de club uit de hofstad op vier en klom het team naar de elfde plaats. ADO bouwt voornamelijk op het team dat vorig seizoen directe handhaving wist te bewerkstelligen. Naast keeper Ditewig, die enkele weken geleden een acuut keepersprobleem verhielp, versterkte technisch directeur André Wetzel de club in de zomer met één noemenswaardige speler: oude bekende Ricky van den Bergh. De middenvelder, die nooit onder stoelen of banken heeft gestoken een fervent supporter van de club te zijn, staat symbool voor de huidige samenstelling van de selectie. Zo is Lex Immers, die ruim een jaar geleden door Anthony Obodai werd beschuldigd van racisme, eveneens een fanatieke ADO-fan en zijn ook spelers als Wesley Verhoek, Danny Buijs, Pascal Bosschaart, Richard Knopper ‘jongens uit de streek’. Bovendien sloot trainer Raymond Atteveld, ooit zelf een notoire kaartenverzamelaar, zijn spelerscarrière af in Den Haag. Om een lang verhaal kort te maken: het hart van de ADO-selectie bestaat vooral uit ‘karaktervoetballers’ uit de regio. Laten we hopen dat de selectie van Ruud Brood opgewassen is tegen het fysieke spel van de gasten.

Het duel begint vrijdag om 20:45 en staat onder leiding van scheidsrechter Van Sichem.
Aanvulling:

ADO Den Haag meldt op de eigen website dat het in Waalwijk Richard Knopper, Aleksandar Rankovic en Robert Zwinkels mist. Zij zijn allen geblesseerd. Boy Waterman kampt nog met problemen aan zijn lies. Ricky van de Bergh heeft na zijn lichte rugblessure de training wel weer hervat. Ook Gino Coutinho trainde deze week weer mee met de eredivisionist.
Brabantse nachten zijn lang! Lalalalalalaaa!!

Wat een drollenploeg en -publiek dat Waalwijk. 0 uit 5 onderaan en dan de moeder van Vd Bergh gaan toezingen. Xtragaap4de
EJR Wrote:Brabantse nachten zijn lang! Lalalalalalaaa!!

Wat een drollenploeg en -publiek dat Waalwijk. 0 uit 5 onderaan en dan de moeder van Vd Bergh gaan toezingen. Xtragaap4de

Da's inderdaad raar, die Vd Bergh heeft toch alleen 2 vaders? :Big Grin
Mukkus Wrote:
EJR Wrote:Brabantse nachten zijn lang! Lalalalalalaaa!!

Wat een drollenploeg en -publiek dat Waalwijk. 0 uit 5 onderaan en dan de moeder van Vd Bergh gaan toezingen. Xtragaap4de

Da's inderdaad raar, die Vd Bergh heeft toch alleen 2 vaders? :Big Grin

Nee, hij schijnt door 2 schapen verwekt te zijn. Tongue