FTM Forum

Full Version: Mercedes neemt Brawn over
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Mercedes eigenaar renstal Brawn GP

STUTTGART - De Formule 1-renstal van Brawn GP heet vanaf volgend seizoen Mercedes GP. De Duitse autofabrikant maakte maandag bekend dat het een meerderheidsbelang heeft genomen in de stal van Ross Brawn, die dit jaar de wereldtitel veroverde met coureur Jenson Button.
Mercedes is voor 75 procent eigenaar geworden van Brawn. Een investeerder uit Abu Dhabi heeft daarvoor de financiële middelen aangereikt. Voor de bezetting van de twee stoeltjes zijn twee Duitse coureurs nadrukkelijk in beeld, namelijk Nico Rosberg en Nick Heidfeld.
Dat bevestigde sportdirecteur van Mercedes Norbert Haug. Naar het zich laat aanzien blijft Ross Brawn teambaas.
Mercedes neemt Brawn over, maar doet tegelijkertijd afstand van zijn aandeel van 40 procent in McLaren. De Duitse fabriek zal wel tot in ieder geval 2015 de motoren blijven leveren aan de Britse renstal.

Button
De stappen van Mercedes betekenen dat wereldkampioen Button zeer waarschijnlijk zal overstappen naar McLaren. De 29-jarige Brit aarzelde al met bijtekenen bij Brawn, dat tot op heden niet wilde ingaan op zijn hogere salariseisen. Hij was afgelopen weekeinde al op bezoek bij de fabriek van McLaren in Woking. Als de deal rondkomt, wordt Button teamgenoot van Lewis Hamilton, de wereldkampioen in de Formule 1 van 2008.
Haug wilde maandag niet de namen van Mercedes GP bevestigen. ''Mercedes is gecharmeerd van het idee om een ervaren en kundige Duitse coureur te contracteren. We spreken om die reden ook met Heidfeld. Maar er is geen reden om te haastig beslissingen te nemen'', aldus Haug.

Heidfeld
Heidfeld was coureur bij BMW, dat na afloop van het seizoen uit de Formule 1 is gestapt. Rosberg reed afgelopen seizoen bij Williams.
De overname van Mercedes viel in slechte aarde bij de ondernemingsraad van Daimler. Het moederbedrijf heeft als gevolg van de economische crisis forse ingrepen in de fabrieken moeten doorvoeren, met arbeidstijdverkorting voor tienduizenden werknemers.
''In de fabrieken wordt elke cent drie keer omgedraaid en het bestuur gaat gewoon een nieuw en kostbaar avontuur in de omstreden Formule 1 aan. Daar begrijpen wij niets van'', zei Erich Klemm, voorzitter van de or.
Wat mij enorm verbaasd is dat die Heidfeld elke keer bij een goede renstal terecht komt, terwijl hij ( vaak) door zijn ploegmaat wordt zoekgereden.
This resonates with the rhythm of my heartbeat.
Bravo! This post is a real gem!