FTM Forum

Full Version: Reglementen 2010
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
En maar even een ander topic over de nieuwe regels in 2010 geopend.
Met puntenverdeling is dat toch wel een raar seizoen:

Aanpassing puntensysteem een formaliteit
Racewinnaar krijgt 7 punten meer dan nummer twee
[25-01-2010] Het was al bekend dat het puntensysteem dit jaar flink op de schop gaat. De teams zijn het er echter over eens geworden om de racewinnaar nog beter te belonen dan aanvankelijk het plan was.


Het nieuwe puntensysteem komt er onder andere omdat er volgend jaar meer teams zijn.De winnaar van een Grand Prix zou eerst namelijk ‘slechts’ vijf punten meer krijgen dan de nummer twee. Als het aan de teams ligt worden dat er zeven, zo meldt Autosport.
De Sporting Working Group, een denktank van de deelnemende teams om de sport aantrekkelijker te maken, is het daar vrijdag in Londen over eens geworden.

De teams sturen aan op een verdeling waarin de nummer een 25 punten krijgt en de tweede coureur 18. De nummer drie krijgt 15 punten. Daarna loopt het vanaf 12 af naar 10 - 8 - 6 - 4 - 2 - 1. Het is echter nog niet zeker dat de teams krijgen wat ze willen.
Dat krijgen ze volgende maand te horen: dan vergadert de Formule 1-commissie erover. Het nieuwe puntensysteem wordt pas ingevoerd als de World Motor Sport Council van de FIA er ook mee akkoord gaat.

Verwacht wordt dat dit slechts een formaliteit zal zijn, aangezien de teams er positief tegenover staan. Dat deden de renstallen niet over het toekennen van punten aan de coureur die zich het beste kwalificeert of de snelste raceronde rijdt.