FTM Forum

Full Version: FC Twente wordt kampioen
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Henk Kesler de Zonnegod van Tukkerland

Henk Kesler is een invloedrijke man. Als directeur van de KNVB en bestuurlid van diverse aanverwante instanties wordt hij door velen inmiddels beschouwd als de dictatoriale alleenheerser van de KNVB. Henk is in Zeist eigenlijk overal verantwoordelijk voor, maar vindt het de laatste tijd steeds vaker nodig om een eigen geluid te laten horen. In de burelen van Zeist weet men het al lang, wie niet luistert of de heerser paait komt niet verder en moet zelfs vrezen voor zijn baan. Henk is recht door zee, wie niet voor hem en zijn belangen is, is tegen hem en zal op de blaren moeten zitten. Een scheidsrechter als bijvoorbeeld Dik Jol weet het nu ook, een van Nederlands beste scheidsrechters werd afgeserveerd omdat hij niet naar de pijpen van Kesler en consorten wilde dansen. De onafhankelijkheid van de scheidsrechter wordt niet meer gewaardeerd. De belangen van Kesler en zijn bende, daar gaat het om in het Nederlandse voetbal, en eigenlijk is dit het trieste aan dit verhaal.
Henk heeft ook een mening over het aankomende kampioenschap. Hij zegt het uitreiken van de kampioenschaal aan zijn FC Twente als een hoogtepunt te beschouwen van zijn carrière en juist deze opmerking heeft geleid tot dit vertelsel.

Henk Kesler was en is tegenwoordig een graag geziene gast in de regio Twente, maar dat is niet altijd zo geweest. Hij begon in de regio Twente als succesvol advocaat die vooral bedreven was in het afwikkelen van faillissementen. Ook was Henk erg bedreven in het “netwerken” en binnen niet al te lange tijd was Henk dan ook bekend in de gehele regio Twente. Hij was een graag geziene gast bij vergaderingen en sleepte zelfs wat commissariaten uit het vuur. Hij werd gevraagd voor een bestuursfunctie bij FC Twente en ook bij de KNVB kreeg hij voet aan de grond. Ondanks het vele netwerken in de regio Twente struikelt hij als hij in zijn toenmalige functie als advocaat een scheidingszaakje doet voor een goede bekende. De dame in kwestie wordt door Henk niet alleen bij haar scheiding geholpen. Ook vindt Henk het ook nodig om deze dame, in deze zeer kwetsbare situatie, van de jeuk in haar doosje af te helpen. In 1993 legt de Raad van Discipline bij het gerechtshof in Arnhem hem een officiële waarschuwing vanwege deze “affectieve relatie” met zijn toenmalige cliënt op. Sinds die tijd zijn de berichten over Henk in het Twentse iets minder positief, want wat moet je met een bestuurlid of commissaris die niet betrouwbaar is en niet van de wijven af kan blijven?

Henk is niet erg geliefd meer in het Twentse en is dan ook erg blij dat hij zich in de bossen van Zeist terug kan trekken. Zoals we inmiddels weten heeft dat Henk geen windeieren gelegd. De toenmalige voorzitter van de KNVB (de voor een zwartgeld affaire veroordeelde oud-voorzitter van Ajax Arie van der Eijden)
zorgt er voor dat Henk voorzitter van de KNVB wordt en voetballend Nederland zit opgescheept met deze gewiekste bestuurder. Binnen niet al te lange tijd heeft Henk de touwtjes stevig in handen en bouwt een netwerk op van mensen die of bang of afhankelijk van hem zijn. Zijn macht in Zeist groeit enorm en binnen niet al te lange tijd ziet men dit zelfs in de regio Twente. Langzaam worden de banden van Henk en het Twentse weer aangehaald en krijgt Henk weer baantjes en functies toe gewezen. Nu is dat natuurlijk erg leuk voor Henk maar zelfs in Twente gaat de zon niet helemaal voor niets op. In Twente bestaat al lange tijd de wens dat de plaatselijke trots FC Twente en Heracles voor vol aangezien worden en de ultieme droom dat FC Twente een keer kampioen zal worden. Henk is natuurlijk niet dom en heeft al gauw in de gaten dat hij met wat manipulatie en toevalligheden FC Twente en Heracles wel eens zou kunnen helpen, hij is ten slotte niet voor niets de machtigste man in Zeist. Een kampioenschap van FC Twente met wat hulp van de “zonnekoning” uit Zeist zou zijn geschonden blazoen natuurlijk enorm op poetsen.

Op het ogenblik is er sprake van een combine tussen enerzijds Henk Kesler en anderzijds een groep invloedrijke Twentse zakenmensen. FC Twente moet dit jaar kampioen worden. Vanwege de invloed die de voorzitter van FC Twente en Henk uitvoeren op de media is de gehele media onder controle gebracht. Jan van Halst en Joeri Mulder hebben beiden een functie bij FC Twente en Studio Sport Coryfee Tom Egberts heeft zijn voorkeur voor Heracles nooit onder stoelen of banken gestoken. Verder hebben die zeiksnor van de Voetbal International en de voorzitter van FC Twente een gezamenlijk zakelijk belang. Als hoofdredacteur van de Voetbal International en hoofd van de directie van de Wegener groep hebben Derksen en Munsterman beiden belangen in het gezamenlijk internetbedrijf WebAds. Overigens weet ik niet of Joop Munsterman blij is met de opmerking over de betrouwbaarheid van zijn persoon. Johan Derksen beweerde tot vorig jaar hetzelfde over Dirk, waar is mijn spaargeld, Scheringa.

Over de scheidsrechters en strafcommissie kan ik niet duidelijk zijn maar de toevalligheden die uitvallen in het voordeel van FC Twente en in mindere mate Heracles nemen zulke vormen aan dat het woord “toevallig” niet al te letterlijk genomen moet worden. Dat juist scheidsrechtercoördinator Jaap Uilenberg een FC Twente achtergrond heeft en aangesteld is door Henk Kesler is eigenlijk al bijna niet te begrijpen, maar om een en ander in perspectief te zetten heb ik wat dubieuze zaken op een rijtje gezet.

8 april 2002, Heracles en FC Twente stichten een gezamenlijke jeugdopleiding

17 maart 2005, Daniel Majstorovic wordt niet gestraft naar een elleboogstoot op Martin Drent (waaraan Drent een gebroken oogkas overhoudt). De commissie van beroep besluit de aanklager van de KNVB ontvankelijk te verklaren nadat deze 7 wedstrijden schorsing heeft geeist. Volgens de commissie heeft scheidsrechter Bossen de actie beoordeeld.

21 oktober 2006, Excelsior – FC Twente, Via de tv ziet heel Nederland dat Jeroen Heubach de Excelsior-speler Andwele Slory keihard in het gezicht slaat. De scheidsrechter Pol van Boekel zegt voor de tv camera het voorval niet te hebben gezien. De strafcommissie stelt een onderzoek in en seponeert de zaak bijna direct omdat scheidsrechter van Boekel voor de strafcommissie verklaard het voorval wel te hebben gezien en beoordeeld, er volgt geen schorsing voor de Twente speler.

11 januari 2008, NEC - FC Twente, tijdens dit duel ziet scheidsrechter Ben Haverkort een overduidelijke strafschop voor NEC over het hoofd.
Geconfronteerd met televisiebeelden geeft hij zijn fout ruiterlijk toe en wordt prompt door de KNVB voor een wedstrijd geschorst

20 april 2008, FC Twente - Willem II, de aangewezen scheidsrechter Kevin Blom meldt zich ziek en de KNVB laat deze cruciale wedstrijd fluiten door scheidrechter Nijhuis, deze inwoner van Enschede en overtuigd FC Twente-supporter zorgt er dan ook voor dat deze wedstrijd zonder gele kaarten en uiteraard een FC Twente overwinning beëindigd wordt.
(Kevin Blom is overigens naast scheidsrechter ook in vaste dienst van de KNVB, dus volledig afhankelijk van Kesler en Uilenberg)

29 oktober 2008, tijdens het duel Heracles – Ajax krijgt Luis Suarez het aan de stok met Ricky van de Bergh, deze wordt van het veld gestuurd met een rode kaart maar ook Suarez krijgt om onduidelijke reden een gele kaart en is dus geschorst voor de wedstrijd tegen FC Twente.

6 maart 2009, FC Twente loopt wat vertraging op bij het vervangen van het veld. De vermoeide selectie van FC Twente (heeft dan woensdagavond een uitputtende bekerwedstrijd tegen De Graafschap gespeeld) moet zaterdagavond voetballen tegen PSV maar heeft tegen de regels van de KNVB het veld laten vervangen. De wedstrijd van zaterdagavond wordt ondanks protest van PSV verzet naar de zondagmiddag.
Het verzoek van FC Twente om het veld te vervangen werd door de KNVB uitdrukkelijk geweigerd. In landen om ons heen wordt zulk gedrag zwaar gestraft, maar zoals zo vaak heeft FC Twente wee niets te duchten, in plaats van puntenaftrek komen ze er vanaf met 5000 euro boete.

16 maart 2009, FC Twente - Willem II. Marko Arnautovic bejegent de Willem II speler, Ibrahim Kargbo, op racistische wijze en noemt hem “Nigger”. Het Twentebestuur neemt dit hoog op en stelt een onderzoek in, voordat men bij FC Twente dit onderzoek heeft voltooid meldt de KNVB al dat ook deze zaak geseponeerd is. Omdat men bij FC Twente wel beter weet en (donkere) Twentespelers maatregelen eisen wordt Arnautovic zo snel mogelijk verkocht.
Arnoutovic is bij spelers als N’Kufo nog steeds personae non grata, een vervroegde terugkeer tijdens deze winter werd om deze reden door de clubleiding niet raadzaam geacht.

12 april 2009, Leroy Fer krijgt in de wedstrijd tegen Heracles zijn 5-de gele kaart aangesmeerd en is geschorst tegen FC Twente.

14 december 2009, de in bloedvorm verkerende Michael Silberbaur krijgt zijn 5-de gele kaart van Kevin Blom (niet geregistreerd door welke camera dan ook) en is geschorst voor de wedstrijd tegen FC Twente.

22 december 2009, tijdens de bekerwedstrijd van Heracles tegen GA Eagles
wordt de wedstrijd tot 2 maal toe onderbroken omdat men een fles Jagermeister op het veld gooit. De KNVB kijkt de andere kant op en er volgt niet eens een onderzoek.

18 januari 2010 - FC Twente speler Wout Brama krijgt voor zijn directe rode kaart slechts 1 wedstrijd schorsing. Ook dit is zeer opmerkelijk omdat Brama deze rode kaart kreeg voor een overtreding tegen een doorgebroken speler. De richtlijnen van de KNVB geven aan dat er met de strafmaat rekening gehouden moet worden met de invloed die de overtreding op de uitslag van de wedstrijd heeft.

Dit zijn enkele voorbeelden van toevalligheden op straftechnisch gebied maar ook op financieel gebied blijkt er een en ander mis te zijn bij FC Twente. Henk Kesler kapittelt de clubs regelmatig over hun financieel beleid maar er valt een radiostilte als FC Twente weer eens met de pet langs komt. Henk zijn eigen FC Twente is een van de grootste “leners” van de eredivisie. In 2006 leende FC Twente 20 miljoen bij de gemeente Enschede en ook dit jaar wil men bij FC Twente 8 miljoen extra lenen. Deze leningen worden steeds enkele maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen onder grote druk van ondermeer gemeenteraad bezoekende supporters van FC Twente “afgedwongen”.
Volgens FC Twente heeft men dit geld nodig om het stadion uit te breiden maar volgens ingewijden is er iets anders aan de hand bij de plaatselijke FC. Omdat men het transfergeld van Arnautovic al heeft uitgegeven aan het verbeteren van contracten en de aankoop van Ruiz lopen de plannen van FC Twente schade op. Als men bij Inter Milaan besluit Arnautovic terug te geven krijgt FC Twente geen 10 miljoen euro. Men moet deze financiële tegenvaller op een ander manier opvangen. FC Twente moet zich dus plaatsen voor de Champions Leaque of er zullen grote financiële problemen ontstaan en moeten er spelers verkocht worden.
Omdat de Grolsch Veste is gefinancierd met een hypothecaire lening kan men geen extra leningen afsluiten op dit onroerend. Dit houdt dus in dat de leningen bij de gemeente (straks dus 28 miljoen euro) niet gedekt zijn door enig onderpand.

In de commentaren over de financiële beslommeringen van Kessler komt nooit de naam van FC Twente naar voren. In 2003 heeft FC Twente geprobeerd de stichting FC Twente ’65 failliet te laten verklaren. Dit is een van de BV’s die achter het voetbal verhaal FC Twente zit. Er zijn diverse BV’s voor bijvoorbeeld de spelers, het andere personeel, maar ook transferrechten e.d.. De stichting FC Twente was ontmanteld van alle waarden en voorzien van grote schulden bij ondermeer de belasting en het investeringsfonds De Reggeborgh. Helaas voor FC Twente is deze BV ook de drager van de KNVB licentie. Omdat deze licentie niet overdraagbaar is heeft men op het allerlaatste moment het faillissement afgewend. Veel van de investeringen bij FC Twente worden uitgevoerd met het investeringsfonds De Reggeborgh . Deze stichting verdiende een vermogen met de beursgang van “World On Line” van Nina Brink.
Volgens diverse economen werd deze beursgang gezien als het grootste luchtbel van de vorige eeuw. Ook deze investeringen gaan buiten de boeken van FC Twente om en zijn ook voor de KNVB niet inzichtelijk.

Ondertussen doet Henkie Kesler alsof zijn neus bloed. Verhalen over leningen van FC Twente worden naar de achtergrond gedrukt. Henk loeit als een dronken sirene over belchinezen en andere afleidingsmanoeuvres. Zolang er maar niemand op gaat letten, zou het wel eens kunnen lukken. Henk Kesler de man die afdroop als een geslagen hond met zijn staart tussen zijn benen zal glorieus terugkeren als de “Zonnekoning van Twente”. De voortekenen zijn zeer goed, afgelopen jaar kreeg hij al de “Ten Hag Prestatieprijs” voor zijn bijzondere prestatie voor de ontwikkeling van Oost-Nederland.
Opmerkelijk is deze prijs natuurlijk wel want de prijs wordt jaarlijks uitgereikt op de jaarlijkse “netwerkmiddag” in de Twentse Schouwburg door “De ten Hag Groep” en u raadt het al. Hennie ten Hag de directeur van dit concern heeft ook zitting in de raad van commissarissen van FC Twente en wordt ook wel de rechterhand van dhr. Munsterman genoemd (voorzitter van FC Twente), over toeval gesproken!

Op woensdag 14 januari gaf Henk Kesler een lezing in de kantine van FC Fleringen over de ondermeer de prestaties van Heracles en FC Twente. Ik zag hem spreken en ik zag een man met overtuiging en een missie.
FC Twente zal kampioen worden en Heracles zal in de vaart der volkeren meestromen en Henk zelf? Henk zelf droomt van een toekomst in zijn mooie Twente. Eindelijk zullen ze hem respecteren en ik sluit niet uit dat hij uiteindelijk commissaris van de koningin van Tukkerland wordt. Tukkerland met zijn eigen zonnekoning, soms moeten sprookjes uitkomen.

Met rood-witte groet,

Prof. Z.O. Gekaseendeur



© <!-- w --><a class="postlink" target="_blank" href="http://www.fcutrecht.net">www.fcutrecht.net</a><!-- w -->

Notworthy
Tja Vret, supporters als jij gun ik het kampioenschap absoluut. Opgegroeid met fct als middenmoter.
Maar je weet waarschijnlijk hoe ik er verder over denk Wink Laat staan hoe ik denk over die schoft (zeer netjes uitgedrukt) van een kesler.

Anyway, zondag bij de Oldenzaalse optocht de tussenstand van de Zwart-Witte trots in de gaten houden neem ik aan? :cheers:
Twente-uit weer 'gewoon' buscombi!
don. 11 februari 2010

Wanneer een NEC-supporter aan de uitwedstrijd tegen Twente denkt krijgt hij bijna spontaan goede zin. Dat we daar regelmatig verliezen doet meestal niet ter zake want de overheerlijke broodjes beenham en hamburger zijn jaarlijks het hoogtepunt als we op bezoek gaan in Grolsch Veste. Doordat de wedstrijd de laatste twee jaar te bezoeken was met een autocombi was het uitvak ook aardig gevuld wat meestal zorgde voor een gezellig middagje voetbal kijken.

Na de (uiterst treurige!) opgelegde buscombi’s voor de wedstrijden tegen Eindhoven en RKC wordt ons ook deze keer weer een leuk voetbalmiddagje afgenomen. NEC meldt vandaag namelijk op haar website dat de goed verlopen autocombi van de afgelopen seizoenen niet wordt gehandhaafd waardoor de wedstrijd alleen via een verplichte buscombi kan worden bezocht. Ligt er weer eens een burgemeester dwars? Kan de veiligheidsorganisatie van NEC niet onderhandelen? Denkt meneer Munsterman dat NEC supporters net zo gevaarlijk zijn als die van pak ‘m beet Fenerbahce of Marseille? Of weten ze bij NEC nog steeds niet hoe ze naar haar achterban moeten communiceren?

De reden van de opgelegde combi is bij ons in ieder geval onbekend. Eén ding is in ieder geval wel zeker: de ondergetekende zit met een biertje en een broodje hamburger achter Eredivisie Live.

Daan
harry_bierdop Wrote:Twente-uit weer 'gewoon' buscombi!
don. 11 februari 2010

Wanneer een NEC-supporter aan de uitwedstrijd tegen Twente denkt krijgt hij bijna spontaan goede zin. Dat we daar regelmatig verliezen doet meestal niet ter zake want de overheerlijke broodjes beenham en hamburger zijn jaarlijks het hoogtepunt als we op bezoek gaan in Grolsch Veste. Doordat de wedstrijd de laatste twee jaar te bezoeken was met een autocombi was het uitvak ook aardig gevuld wat meestal zorgde voor een gezellig middagje voetbal kijken.

Na de (uiterst treurige!) opgelegde buscombi’s voor de wedstrijden tegen Eindhoven en RKC wordt ons ook deze keer weer een leuk voetbalmiddagje afgenomen. NEC meldt vandaag namelijk op haar website dat de goed verlopen autocombi van de afgelopen seizoenen niet wordt gehandhaafd waardoor de wedstrijd alleen via een verplichte buscombi kan worden bezocht. Ligt er weer eens een burgemeester dwars? Kan de veiligheidsorganisatie van NEC niet onderhandelen? Denkt meneer Munsterman dat NEC supporters net zo gevaarlijk zijn als die van pak ‘m beet Fenerbahce of Marseille? Of weten ze bij NEC nog steeds niet hoe ze naar haar achterban moeten communiceren?

De reden van de opgelegde combi is bij ons in ieder geval onbekend. Eén ding is in ieder geval wel zeker: de ondergetekende zit met een biertje en een broodje hamburger achter Eredivisie Live.

Daan

Of moeten wij weer kaartjes voor je regelen?
D'r an met de lippe Wrote:Tja Vret, supporters als jij gun ik het kampioenschap absoluut. Opgegroeid met fct als middenmoter.
Maar je weet waarschijnlijk hoe ik er verder over denk Wink Laat staan hoe ik denk over die schoft (zeer netjes uitgedrukt) van een kesler.

Anyway, zondag bij de Oldenzaalse optocht de tussenstand van de Zwart-Witte trots in de gaten houden neem ik aan? :cheers:

Zeker, dit kan een raar weekend worden.
PSV is niet echt overtuigend de laatste tijd. Ze waren voorheen zakelijker. Ajax naar Heerenveen, hmmm no fucking idea. FCT uit naar Vitesse, altijd lastig. Wij verkeren ook niet in grootse vorm.
Vret Mien Gras Wrote:
harry_bierdop Wrote:Twente-uit weer 'gewoon' buscombi!
don. 11 februari 2010

Wanneer een NEC-supporter aan de uitwedstrijd tegen Twente denkt krijgt hij bijna spontaan goede zin. Dat we daar regelmatig verliezen doet meestal niet ter zake want de overheerlijke broodjes beenham en hamburger zijn jaarlijks het hoogtepunt als we op bezoek gaan in Grolsch Veste. Doordat de wedstrijd de laatste twee jaar te bezoeken was met een autocombi was het uitvak ook aardig gevuld wat meestal zorgde voor een gezellig middagje voetbal kijken.

Na de (uiterst treurige!) opgelegde buscombi’s voor de wedstrijden tegen Eindhoven en RKC wordt ons ook deze keer weer een leuk voetbalmiddagje afgenomen. NEC meldt vandaag namelijk op haar website dat de goed verlopen autocombi van de afgelopen seizoenen niet wordt gehandhaafd waardoor de wedstrijd alleen via een verplichte buscombi kan worden bezocht. Ligt er weer eens een burgemeester dwars? Kan de veiligheidsorganisatie van NEC niet onderhandelen? Denkt meneer Munsterman dat NEC supporters net zo gevaarlijk zijn als die van pak ‘m beet Fenerbahce of Marseille? Of weten ze bij NEC nog steeds niet hoe ze naar haar achterban moeten communiceren?

De reden van de opgelegde combi is bij ons in ieder geval onbekend. Eén ding is in ieder geval wel zeker: de ondergetekende zit met een biertje en een broodje hamburger achter Eredivisie Live.

Daan

Of moeten wij weer kaartjes voor je regelen?

Ik zit tegen die tijd denk ik net in de apres ski bar aan me 1e bierrrrrtje... \Big Grin/
harry_bierdop Wrote:
Vret Mien Gras Wrote:
harry_bierdop Wrote:Twente-uit weer 'gewoon' buscombi!
don. 11 februari 2010

Wanneer een NEC-supporter aan de uitwedstrijd tegen Twente denkt krijgt hij bijna spontaan goede zin. Dat we daar regelmatig verliezen doet meestal niet ter zake want de overheerlijke broodjes beenham en hamburger zijn jaarlijks het hoogtepunt als we op bezoek gaan in Grolsch Veste. Doordat de wedstrijd de laatste twee jaar te bezoeken was met een autocombi was het uitvak ook aardig gevuld wat meestal zorgde voor een gezellig middagje voetbal kijken.

Na de (uiterst treurige!) opgelegde buscombi’s voor de wedstrijden tegen Eindhoven en RKC wordt ons ook deze keer weer een leuk voetbalmiddagje afgenomen. NEC meldt vandaag namelijk op haar website dat de goed verlopen autocombi van de afgelopen seizoenen niet wordt gehandhaafd waardoor de wedstrijd alleen via een verplichte buscombi kan worden bezocht. Ligt er weer eens een burgemeester dwars? Kan de veiligheidsorganisatie van NEC niet onderhandelen? Denkt meneer Munsterman dat NEC supporters net zo gevaarlijk zijn als die van pak ‘m beet Fenerbahce of Marseille? Of weten ze bij NEC nog steeds niet hoe ze naar haar achterban moeten communiceren?

De reden van de opgelegde combi is bij ons in ieder geval onbekend. Eén ding is in ieder geval wel zeker: de ondergetekende zit met een biertje en een broodje hamburger achter Eredivisie Live.

Daan

Of moeten wij weer kaartjes voor je regelen?

Ik zit tegen die tijd denk ik net in de apres ski bar aan me 1e bierrrrrtje... \Big Grin/

Dat biertje klink goed, apres ski bar daarentegen.....
als je zoveel mazzel hebt als vandaag, dan is een kampioenschap geen illusie....
waf Wrote:als je zoveel mazzel hebt als vandaag, dan is een kampioenschap geen illusie....

Hakkuh
harry_bierdop Wrote:Twente-uit weer 'gewoon' buscombi!
don. 11 februari 2010

Wanneer een NEC-supporter aan de uitwedstrijd tegen Twente denkt krijgt hij bijna spontaan goede zin. Dat we daar regelmatig verliezen doet meestal niet ter zake want de overheerlijke broodjes beenham en hamburger zijn jaarlijks het hoogtepunt als we op bezoek gaan in Grolsch Veste. Doordat de wedstrijd de laatste twee jaar te bezoeken was met een autocombi was het uitvak ook aardig gevuld wat meestal zorgde voor een gezellig middagje voetbal kijken.

Na de (uiterst treurige!) opgelegde buscombi’s voor de wedstrijden tegen Eindhoven en RKC wordt ons ook deze keer weer een leuk voetbalmiddagje afgenomen. NEC meldt vandaag namelijk op haar website dat de goed verlopen autocombi van de afgelopen seizoenen niet wordt gehandhaafd waardoor de wedstrijd alleen via een verplichte buscombi kan worden bezocht. Ligt er weer eens een burgemeester dwars? Kan de veiligheidsorganisatie van NEC niet onderhandelen? Denkt meneer Munsterman dat NEC supporters net zo gevaarlijk zijn als die van pak ‘m beet Fenerbahce of Marseille? Of weten ze bij NEC nog steeds niet hoe ze naar haar achterban moeten communiceren?

De reden van de opgelegde combi is bij ons in ieder geval onbekend. Eén ding is in ieder geval wel zeker: de ondergetekende zit met een biertje en een broodje hamburger achter Eredivisie Live.

Daan

Echt, het moet niet veel gekker worden hoor. Naar RKC-uit verplichte combi, Eindhoven-uit verplichte combi, Groningen-uit op een woensdagavond voor kerst verplichte combi en wat denk je... naar Utrecht? Gezellig met de auto! Ze doen het er echt om, zul je zien dat er iets kleins gebeurd dan kunnen ze daarna mooi zeggen dat we zelfs naar H'veen uit met de verplichte combi moeten. Het moet echt niet gekker worden, ik verwacht dat we volgend jaar op eigen vervoer naar Arnhem mogen in de hoop (van de overheden) dat het compleet uit de hand loopt zodat ze daarna mooi een uit-supporter verbod van 5 jaar in kunnen stellen (maar dan wordt het pas echt leuk).
harry_bierdop Wrote:
harry_bierdop Wrote:Twente-uit weer 'gewoon' buscombi!
don. 11 februari 2010

Wanneer een NEC-supporter aan de uitwedstrijd tegen Twente denkt krijgt hij bijna spontaan goede zin. Dat we daar regelmatig verliezen doet meestal niet ter zake want de overheerlijke broodjes beenham en hamburger zijn jaarlijks het hoogtepunt als we op bezoek gaan in Grolsch Veste. Doordat de wedstrijd de laatste twee jaar te bezoeken was met een autocombi was het uitvak ook aardig gevuld wat meestal zorgde voor een gezellig middagje voetbal kijken.

Na de (uiterst treurige!) opgelegde buscombi’s voor de wedstrijden tegen Eindhoven en RKC wordt ons ook deze keer weer een leuk voetbalmiddagje afgenomen. NEC meldt vandaag namelijk op haar website dat de goed verlopen autocombi van de afgelopen seizoenen niet wordt gehandhaafd waardoor de wedstrijd alleen via een verplichte buscombi kan worden bezocht. Ligt er weer eens een burgemeester dwars? Kan de veiligheidsorganisatie van NEC niet onderhandelen? Denkt meneer Munsterman dat NEC supporters net zo gevaarlijk zijn als die van pak ‘m beet Fenerbahce of Marseille? Of weten ze bij NEC nog steeds niet hoe ze naar haar achterban moeten communiceren?

De reden van de opgelegde combi is bij ons in ieder geval onbekend. Eén ding is in ieder geval wel zeker: de ondergetekende zit met een biertje en een broodje hamburger achter Eredivisie Live.

Daan

Echt, het moet niet veel gekker worden hoor. Naar RKC-uit verplichte combi, Eindhoven-uit verplichte combi, Groningen-uit op een woensdagavond voor kerst verplichte combi en wat denk je... naar Utrecht? Gezellig met de auto! Ze doen het er echt om, zul je zien dat er iets kleins gebeurd dan kunnen ze daarna mooi zeggen dat we zelfs naar H'veen uit met de verplichte combi moeten. Het moet echt niet gekker worden, ik verwacht dat we volgend jaar op eigen vervoer naar Arnhem mogen in de hoop (van de overheden) dat het compleet uit de hand loopt zodat ze daarna mooi een uit-supporter verbod van 5 jaar in kunnen stellen (maar dan wordt het pas echt leuk).

I know, daarom ga ik al tijden niet meer naar uitwedstrijden.
Inderdaad belachelijk dat je naar zulke wedstrijden met de combi moet Harry. Ooit zie ik het nog wel gebeuren dat uitsupporters helemaal niet meer welkom zijn en dat meen ik echt. De meeste combi's die Heracles opgelegd krijgt vind ik ook onbegrijpelijk. Gelukkig heb ik er sinds 3 seizoenen geen last meer van omdat het 'samen thuis, samen uit' in het leven is geroepen. Voor een eenmalig bedrag naar 10 uitwedstrijden. Wel met de bus maar elke keer met dezelfde mensen en geen steward aanwezig. Dat zijn dus wel gezellige busreizen. Voor aanstaande zaterdag heb ik met Heerenveen-uit wel weer ergernis. Deze valt niet in de busactie dus een keer weer met de auto. De bedoeling was dat ik met mijn vriendin, een vriendin van haar en nog 2 vrienden er met de auto mooi op tijd heen zouden gaan. Vooraf ergens wat eten en even gezellig wat drinken. Maar nee hoor, het werd een autocombi waardoor we de kaarten pas om 16.45 bij het Polman kunnen ophalen (wedstrijd is om 18.45). Vorig seizoen hetzelfde verhaal, toen kregen we nog een file onderweg waardoor we pas in de 15e minuut aanwezig waren. Het gaat soms nergens meer over. En dan ben je met de autocombi zoals vorig seizoen, krijg je als nietvermoedende supporter nog ME-honden achter je aan omdat 10 agentjes 500 rellende friezen niet aankonden en dus ons maar op het lopen hebben gezet zodat we wat eerder bij de parkeerplaats voor gasten dat op 10 minuten lopen ligt zouden zijn :letitallout: