FTM Forum

Full Version: Gilbert volgende dopingzondaar
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Quote:Ex-renner Vansevenant betrapt op kopen doping

Gepubliceerd op woensdag 29 juni 2011 om 10:29

De Belgische renner Wim Vansevenant wordt verdacht van het kopen van dopingproducten. Vansevenant zou in Australië voor veel geld zeer moderne middelen hebben gekocht en zou in de Tour de France de VIP-bussen van Omega Pharma-Lotto besturen. Dat gaat dus niet door, maar drie dagen voor de Tour is er dus toch weer onrust.

De douane ontdekte twee weken geleden een verdacht pakketje, dat was bedoeld voor Vansevenant, zo meldt Het Nieuwsblad. Vervolgens is er een onderzoek ingesteld, waar door de betrokkenen niets over gezegd kan worden. Marc Sergeant, ploegleider van Omega Pharma-Lotto, is in ieder geval aangeslagen. "Iedereen is stomverbaasd", zei hij op de Belgische radio. "We hopen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Er is een link gelegd tussen onze renners en Wim Vansevenant, maar ik kan verzekeren dat die er niet is."

"Wim begeleidde sporadisch de vips voor onze ploeg. De laatste tijd minder en minder. Contact met de renners had hij niet of nauwelijks. Ik ben er zo goed als zeker van dat die producten niet voor onze renners waren. Ik begrijp het ook niet zo goed: tijdens zijn carrière was Wim een meesterknecht, iemand die zich altijd opofferde voor zijn kopman. Hoe dan ook, een fijne start van de Tour is dit niet."
Dit zou de overmacht van Gilbert kunnen verklaren, wel heel toevallig dat die gast én doping importeerd, én "in dienst" is bij Omega.
Quote:Vansevenant: "Aminozuren voor mezelf, meer niet"

Wim Vansevenant heeft ontkend dat hij dopingproducten heeft besteld. De ex-prof liet weten dat de onderschepte producten, die drie dagen voor de Tour voor een flinke storm zorgen, aminozuren waren, die voor hemzelf bedoeld waren. En dus niets met Omega Pharma-Lotto te maken hadden.

Vansevenant zou in de Tour enkele VIP-busjes besturen voor de Belgische ploeg, die dat plan gelijk heeft ontbonden, na de bekendmaking van de vondst. Volgens de aanklager gaat het om hypermoderne dopingmiddelen, maar Vansevenant heeft een andere verklaring. "Het waren aminozuren. Het ging maar om een kleine hoeveelheid, om mijn eigen conditie te verbeteren", zei hij tegen Sporza. "Het was de tweede keer dat ik dat bestelde. Het was zeker niet voor Omega Pharma-Lotto."

Een specialist op 538 gaf vanmorgen aan dat de "nieuwe" doping nog niet te traceren is.
Quote:'Franse politie doorzoekt alle wielerploegen'

Het betrappen van oud-renner Wim Vansevenant heeft grote gevolgen in Frankrijk. In het district Vendée worden momenteel alle wielerploegen die richting Le Passage du Gois rijden, staande gehouden en onderzocht op verboden middelen, zo meldt De Telegraaf.

Vansevenant zou hypermoderne dopingmiddelen hebben besteld en aangezien hij nog losse banden heeft met Omega Pharma-Lotto, is er lichte paniek in wielerland. Dat zorgt voor een grootschalig optreden van de gendarmerie, die dus alles en iedereen gelinkt aan een wielerploeg binnenstebuiten keren, in de zoektocht naar verboden middelen.
Tja, dit is natuurlijk het perfecte excuus voor de Franse justitie om weer een heksenjacht te starten. Iedereen wordt drie miljard keer gecontroleerd, maar toch vinden ze het nodig dit te doen. In Nederland zou dit volgens mij niet eens mogen.
Gewoon van genieten heren...Ook dit is de Tour...
Quote:In België is een dag na de dopingvondst bij oud-profrenner Wim Vansevenant opnieuw een dopingverhaal naar buiten gekomen. Een gelegenheidsverzorger bij het BMC-wielerteam van Cadel Evans zit sinds maandag in de cel. (Bron: Sport1.nl)
De man uit Zonnebeke heeft bekend dat hij een grote dosis epo België probeerde binnen te smokkelen. Dat melden donderdag de Vlaamse kranten Het Nieuwsblad en De Standaard.

De Belgische justitie viel begin deze week binnen in het huis van de man, die zelf aan wielrennen doet en af en toe aan de slag is als verzorger bij de Zwitserse ploeg BMC, die in de komende Ronde van Frankrijk op het podium mikt met de Australiër Evans. De verzorger zou niet meegaan met de ploeg naar de Tour.

Lang leve het nieuwe wielrennen!
kooltje Wrote:Gewoon van genieten heren...Ook dit is de Tour...

DAT ZEKER !