FTM Forum

Full Version: Wielerseizoen 2012
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Het peloton zit alweer een aantal koersen op het zadel. En na enkele niks zeggende koersen als de Jayco-Bay classic zijn ze nu al bijna klaar met de Tour Down Under. Deze koers is de Pro Tour opener, en kent nu al enkele verassingen. Michael Matthews stond tot vandaag 2e in het AK, maar heeft vandaag 7 plekken moeten toegeven. Winnaar van de 5e etappe: Alejandro Valverde! Die geeft wel gelijk zen visitekaartje af. Zie hem dit jaar nog wel de Vuelta winnen. Andere verassing van deze koers vind ik Oscar Freire, die bij zijn nieuwe ploeg Katusha gelijk voor een ritzege zorgd in de Tour Down Under. Hij kan het blijkbaar weer.
Zondag/Maandag begint de Tour de San Luis. Een koers in Argentinie met de eerste echte bergen van het jaar. Verassend sterke deelnemerslijst met Contador, Nibali, Nocentini, Arroyo, Visconti, Castroviejo, Boonen, Leipheimer, Chavanel.
Mooi dat Valverde meteen een etappe wint. Bij de sprints in Down Under weinig verrassingen: Greipel sterk, Renshaw net niet goed genoeg, Rojas zoals altijd veel vijfde plaatsen, EBH altijd ergens van voren en daarachter kleine rukkers als Sabatini, Belletti.

Mooi deelnemersveld daar in Argentinië, ga dat zeker volgen daar!
Greipel ook de laatste etappe gewonnen in de TDU, Gerrans eindwinnaar. Stugge renner overigens, die Gerrans. Begonnen bij AG2R en Credit Agricol, maar pas de laatste jaren doorgebroken, en is al wel 30 nu dacht ik. Heeft wel etappezeges op zak in alle drie de grote rondes. Renshaw overigens 2e in de laatste etappe achter Greipel maar voor Petacchi, EBH en inderdaad Rojas met een standaard 5e plaats. Volgens mij is nog nooit iemand zo vaak 5e geworden als Rojas in zen loopbaan. Nieuw sprinttalent moet die Cantwell zijn, Aussie van Saxo.
Gerrans gaat nu voor de AGR, Waalse Pijl en Luik. Zal daar misschien een of twee keer top tien rijden, maar denk niet dat hij zijn concurrenten de baas is. Valverde zou ik ook maar opschrijven voor AGR. Renshaw, ik ben (nog) geen fan van 'm. Wel toen hij bij Credit Agricole zat, maar toen hij zich daar steeds meer om Hushovd ging bekommeren, ben ik hem uit het oog verloren. Hij heeft zich ontpopt tot een geweldige sprintknecht, maar moet je dat willen als sprinter?
Ik denk dat Renshaw dit jaar toch wel 5 zeges gaat binnen hengelen. Vind de resultaten niet verkeerd, gaat gelijk op met een Petacchi, EBH, Greipel en Rojas. Maar zal dit jaar meer gaan kijken naar Matthews, hoop niet dat hij blijft stil staan in zijn ontwikkeling. Gerrans komt in mijn ogen te kort voor de heuvelklassiekers. En Valverde schrijf ik dit jaar overal op, waar hij ook mee doet. Volgens mij heeft hij niet stil gezeten tijdens zijn schorsing.
Denk dat Matthews wel stappen gaat maken. Hoop ook dat Swift een keer wat gaat laten zien, redelijk teleurstellend seizoen vorig jaar. Maar krijgt het nu ook niet makkelijk, met Cavendish en EBH in zijn team. Zal het dus vooral van de kleine koersjes moeten hebben. Hutarovich mag het dit jaar trouwens ook weleens laten zien in de tour.
Persoonlijk ben ik niet echt fan van Hutarovich. Komt nog geen drempel over. Swift daarentegen vind ik wel een leuke renner, maar moet het nog wel waar maken. Kan in de toekomst beter een stap maken naar een andere ploeg als EBH en Cav blijven, want die genieten natuurlijk wel voorkeur. Jammer dat er weinig animo is voor wielrennen, anders hadden we ook een soort van ltm kunnen doen met wielrennen.
Ik ben ook niet kapot van Hutarovich, maar snel is-ie wel! Maar haakt bij heuvel- en bergetappes inderdaad nog sneller af dan Cavendish aan het begin van zijn carriere, Angelo Furlan en Danilo Napolitano. Dat zegt genoeg lijkt me. Nou hebben we altijd wel de voorspelpoule bij de voorjaarsklassiekers, maar daar blijft het de laatste jaren slechts bij. Een groter opgezet iets zou mooi zijn, maar de animo hiervoor is er denk ik niet.
Furlan en Napolitano zijn mooie gelijkenissen! Gezien de loopbaan van deze twee, zal ook Hutarovich nooit echt bij de top horen, of bij een top team terecht komen. Napo zit volgens mij nu bij Aqua e Sapone, en Furlan dacht ik bij Christina Watches uit Denemarken, beide continentaal. Kwa snelheid vind ik Hutarovich wel interessant voor de grote rondes dit jaar, eveneens als Galimzyanov. Die Rus gaat dit jaar denk ik definitief doorbreken met enkele mooie resultaten.
Klopt, verwacht ook veel van die Rus. Galimzyanov is echter net als Rojas: veel top-10 klasseringen, maar weinig ereplaatsen. Dat Katusha vind ik trouwens een verschrikkelijke ploeg. Oude knorren als Freire en Menchov, Pippo Pozzato (of is die weg?) die al twee jaar geen deuk in een pakje boter rijdt en nog wat B-garnituur. Alleen Joaquin vind ik een held. En hopen dat Gusev weer eens iets gaat laten zien.
Joaquin Rodriques is natuurlijk een ongelofelijke held inderdaad! Onze Italiaanse playboy is al vertrokken naar Farnese-Vini, waar hij de opvolger van de naar Movistar vertrokken Visconti is! Continentale ploeg dus voor Pipo. Gusev leek vorig jaar alweer op de weg terug, hoop dat hij het dit jaar weer gaat vinden. Vond het echt een held bij CSC en Discovery. Idool van het eerste uur bij mij, bij Gusev is het allemaal een beetje begonnen kwa wielrennen voor mij. Samen met Iban Mayo!

Maar weer verder over Katusha. Blijft een rare ploeg. In het eerste jaar dat Tinkoff overging in Katusha hebben ze rare keuzes gemaakt. Vooral door het aantrekken van Hoste en Stegemans hebben ze geen respect afgedwongen bij mij. Hele rare transfers. Enige lichtpunten vind ik Daniel Moreno, Joaquin, Galimzyanov en Michail Ignatiev. Ook Di Luca was trouwens zo´n gare aankoop van die Russen. Hoop wel dat Aqua e Sapone gewoon weer de Giro mag rijden dit jaar. Met Di Luca, Garzelli, Napolitano, Ginanni, Reda, Proni en Colombiaans talent Betancourt toch aantrekkelijke namen die ik graag in de Giro zie. Maar ook Androni met Rujano, Farnese met Gatto en Pippo mogen niet ontbreken natuurlijk.
Wildcards zijn al bekend gemaakt, geen Garzelli en co. Wel lelijk. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.wielerflits.nl/nieuws/16609/giro-deelt-vier-wildcards-uit.html">http://www.wielerflits.nl/nieuws/16609/ ... s-uit.html</a><!-- m -->
Colnago met Pozzovivo een logische keuze net als Androni en Farnese, maar Team NetApp.. Dan had ik liever dat 14it of hoe dat ook heet gehad, dat is toch de opvolger van Skil met Degenkolb, Kittel en Gretsch?
Dan heb je ook alle toppers van Skil genoemd haha. Kluge kan ook nog wel wat en ben benieuwd naar Tom Dumoulin. Vage nieuwe naam trouwens: it4i, dat bekt niet lekker. Wel mooi dat ze wc hebben voor AGR, Parijs-Nice en Gent-Wevelgem. Ze willen zelf in 2 grote rondes rijden dit jaar. Ik denk dat ze blij moeten zijn met eentje.
Denk dat ze blij mogen zijn met de Vuelta. Kan Kittel nog wat winnen. Kluge is ook wel rap ja. Tom Dumoulin is weer zo´n renner uit de opleiding van de Rabo die niet doorbreekt bij onze oranje brigade zelf. Benieuwd of hij daar wel door breekt.
Dit is het programma van held Nicolas Roche. Graag jullie mening hierover en zijn winkansen dit seizoen:
GP Etrouski
Volta ao Algarve
GP Cittå di Lugano
Paris-Nice
Volta a Catalunya
Paris-Camembert
Giro del Trentino
Liège–Bastogne–Liège
Tour of California
Tour de Suisse
Irish National Championships
Tour de France
San Sebastián
Vuelta a Espana
Giro di Lombardi
Tour of Beijing

Hij specialiseert zich niet in klassiekers, dus LBL zal wederom opnieuw te hoog gegrepen zijn. Ik hoop wel dat hij zich bij de tour vooral op heuveletappes gaat richten in plaats van dat hij alles zet op het klassement. Wat koop je voor een vijftiende plaats in het eindklassement? Een keer is leuk, maar niet jaarlijks. Win ik liever een etappe.
GP Etruskische Kust is de jaarlijkse koers voor Petachhi, warming up voor Roche dus. Algarve en Catalunya top 10 kansen voor het AK. Lugano heb je wel acceleratie nodig, zoals een Cunego of Gilbert. Maar ook een Roche zou er kunnen winnen, ligt aan het deelnemersveld. Parijs-Nice, weet niet of hij voor een top klassering gaat, maar vind Roche gewoon te kort schieten voor de winst. Zelfs in Parijs-Nice. Giro del Trentino is het terrein van Basso, Scarponi en Pozzovivo. Roche kan wel redelijk mee klimmen, maar hij zal dan als eerste de aanval moeten kiezen vroeg in de koers. Je weet het, Italianen in Italiaanse koersen zijn gewoon 3 maal beter dan bij Italie. Klassiekers zie ik hem misschien een top 10 rijden ergens. Tour de France zie ik hem inderdaad 15e worden. Zie de beste kansen voor Roche liggen in Spanje. In de Vuelta a Espana om precies te zijn. Daar kan hij zo een top 5 of podium rijden met een beetje mazzel. Vind Roche gewoon niet compleet genoeg voor winst in een ronde. Eendaagse koersen kan hij zo maar winnen. Maar dan moet hij vroeg in de aanval, of de concurentie moet hem laten gaan doordat ze hem onderschatten.

Begrijp me niet verkeerd, vind Roche echt een held. Maar het is geen winnaar. Hij heeft 4 zeges behaald in zijn carriere, waarvan twee maal Iers kampioen. De andere twee in Peking en Limousin, niet echt de top dus.
Chicchi..
kwam dit filmpje tegen toevallig...vooral het stuk vanaf 2:10 is meesterlijk: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dumpert.nl/mediabase/1583471/22fedd4d/postbode_pwnt_micheal_boogerd.html">http://www.dumpert.nl/mediabase/1583471 ... ogerd.html</a><!-- m -->
Wat een kenners hier! Wel leuk om te lezen, veel van die koersen waar jullie het over hebben zeggen me echter niet zo veel. Volg de laatste tijd wel wat meer de uitslagen van de minder grote wedstrijden via de rabocycling app.
Wat denken jullie dat we kunnen verwachten van Steven Kruijswijk? Beetje zelfde renner als Roche (leuk meedoen maar net niet winnen) of heeft hij meer potentie?
Andere renners waar ik in het bijzonder erg benieuwd naar ben hoe ze het komend jaar gaan doen zijn Froome, Vanendert en Phinney.
Phinney is een goede tijdrijder en kan in de kleine rondes waar weinig klimkilometers worden gemaakt, oge ogen gooie in het klassement. Hoop dat hij nog stappen gaat maken, want in de Vuelta viel hij me ietwat tegen. Maar was ook z'n eerste grote ronde natuurlijk. Froome, tja dat had natuurlijk niemand verwacht. Evenals Vanendert. Het is net als met tennis: het is moeilijker om in de top te blijven dan er te komen. Aan Vanendert en Froome om te laten zien dat ze geen eendagsvliegen zijn. Lotto en Sky kunnen voor de Tour (als ze het doen) een geweldig blok creeeren: Froom/Wigging en VDB/Vanendert (en dan vergeet ik Gilbert gemakshalve). En de Rabo's hebben natuurlijk ook alleen maar luxe, met Kruijswijk, Mollema en Gesink. Benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Had Mollema en Gesink wat hoger zitten, maar Kruijswijk was in de Giro zo constant, echt petje af. Verwacht wel weer een top 15-klassering van hem in een grote ronde.
De kenners doen natuurlijk mee met het wielerjaarspel van Zweeler.com
Die deadline is zeker al geweest stile?
Kruiswijk heeft vorig jaar inderdaad verrast door vooral zijn constante Giro, en denk dat er nog veel potentie in hem zit net als Vanendert! Froome daarentegen verwacht ik niet veel van, maar het is aan hem om het tegendeel te bewijzen.

Over Phinney heeft Scholten gelijk! Klimkilometers zullen de jonge Amerikaan niet beroemd gaan maken, maar denk dat dit wel eens de nieuwe Cancellara kan zijn. Echt een buffel en nog redelijk rap in de sprint ook! Daarnaast heeft hij Parijs-Roubaix U23 gewonnen, dus ben benieuwd of hij dit voorjaar zal rijden.

En Scholten, zit Gilbert niet bij BMC?
The Player Wrote:Kruiswijk heeft vorig jaar inderdaad verrast door vooral zijn constante Giro, en denk dat er nog veel potentie in hem zit net als Vanendert! Froome daarentegen verwacht ik niet veel van, maar het is aan hem om het tegendeel te bewijzen.

Over Phinney heeft Scholten gelijk! Klimkilometers zullen de jonge Amerikaan niet beroemd gaan maken, maar denk dat dit wel eens de nieuwe Cancellara kan zijn. Echt een buffel en nog redelijk rap in de sprint ook! Daarnaast heeft hij Parijs-Roubaix U23 gewonnen, dus ben benieuwd of hij dit voorjaar zal rijden.

En Scholten, zit Gilbert niet bij BMC?

Ik dacht van wel :Big Grin over machtsblokken gesproken zeg: Gilbert, Ballan, Burghardt, Hushovd, Van Avermaet :o Die gaan floreren in het Belgische voorjaar. Hoop dat Gilbert een gooi kan doen naar de titel van Vlaanderens mooiste. Hoop ook dat Van Avermaet eens progressie gaat maken. Staat inmiddels twee jaar stil, na die groene trui in de Vuelta is het een type Rojas geworden: veel vijfde plaatsen, weinig op het podium gestaan.
Vond van Avermaet toch wel indruk maken vorig voorjaar. En heb even snel resultaten opgezocht, en mijn voorgevoel werd daarmee bevestigd:

Van Avermaet 2011:
Milaan-San Remo 9e
RVV en AGR 22e en 24e
LBL 7e
Ronde van Lombardije 12e
en winnaar Parijs-Tours. Daarnaast nog een etappe en de eindzege in de Ronde van Wallonie.

Tuurlijk, nog geen RVV, Roubaix of LBL gewonnen. Maar dat caliber heeft hij niet, en zal hij wss ook nooit krijgen. Misschien ooit een overwinning op zen Vansummerens.
Van Avermaet maakt zeer zeker wel progressie, alleen doet hij niet meer mee in massasprints omdat hij die te eng vindt. Vorig jaar was hij in Milaan-San Remo ook heel dichtbij een overwinning in een klassieker. Het is dat Cancellara zijn turbo downhill even opzette en hem terugpakte zo'n 3 km of zo voor de finish. Mooie renner, maar zó ontiechelijk jammer dat ie nu bij Gilbert zit, maar aan de andere kant kan dat ook weer kansen geven.
Ik heb dan enigszins een verkeerd beeld van hem gekregen, waarschijnlijk voornamelijk van het jaar 2010. Neemt niet weg dat hij het vooralsnog met wat leuke top-10 klasseringen moet doen, maar meer ook niet. En dat is misschien wat teleurstellend na z'n geweldige Vuelta destijds. Desalniettemin vind ik het een mooie renner. Hij heeft dezelfde 'heuvelkwaliteiten' als Roche, hoewel dat nu niet meer te vergelijken is aangezien Nicolas ervoor gekozen heeft klassementsrenner te worden.
Ronde van Sardinië gaat niet door dit jaar vanwege financiële problemen. Ben Swift baalt er flink van: Very disserpointed to see Sardinia cancelled. Was looking forward to getting started.
Pages: 1 2