FTM Forum

Full Version: Het grote restaurant topic
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Treesong Wrote:Heb daar na de afgelopen Gay Parade nog overheerlijke spareribs gegeten =P~

Das mooi want zoiets had ik juist voor ogen vanavond! Net zo lekker als in de Hut?
Bumme Wrote:
Treesong Wrote:Heb daar na de afgelopen Gay Parade nog overheerlijke spareribs gegeten =P~

Das mooi want zoiets had ik juist voor ogen vanavond! Net zo lekker als in de Hut?

BIJNA net zo lekker :wink:

(ofschoon je voor de beste spare-ribs nmbm in de Klos moet wezen)
Kent iemand nog een goed restaurant in Utrecht?
Ik heb laatst gegeten in 030. Dat was wel ok.
Treesong Wrote:
Bumme Wrote:
Treesong Wrote:Heb daar na de afgelopen Gay Parade nog overheerlijke spareribs gegeten =P~

Das mooi want zoiets had ik juist voor ogen vanavond! Net zo lekker als in de Hut?

BIJNA net zo lekker :wink:

(ofschoon je voor de beste spare-ribs nmbm in de Klos moet wezen)

Beste spare-ribs uiteraard bij GAIA op de markt in Tiel, naast het leukste cafe van gelderland, 'De Merckt'.
Treesong, heb je nog een tip voor A'dam?

Kom er na mn studietijd weinig, te weinig om goed op de hoogte te blijven van de (goede) keukens aldaar.... :cry:
Dugarry Wrote:Treesong, heb je nog een tip voor A'dam?

Kom er na mn studietijd weinig, te weinig om goed op de hoogte te blijven van de (goede) keukens aldaar.... :cry:

Nog iets specifieks in gedachten...?

Zo lang je maar niet naar Momo's in het Parkhotel gaat Dead
Treesong Wrote:Zo lang je maar niet naar Momo's in het Parkhotel gaat Dead

Dat is nu toch the place to eat voor heel Fout Zuid?
Ooooh, ik geloof heus wel dat de noevo riesj van oud-zuid het daar naar hun zin hebben, maar naar mijn bescheiden mening is die tent een grote natte wind Dead

Allereerst is het gewoon schoftig duur. Ik ben heus niet vies van het met droge ogen betalen van een gepeperde rekening, maar 25 euro voor een stuk koolvis (je weet wel, visstickvis) met een superzoet sausie is te absurd voor woorden. Niks is echt lekker, allemaal zozo. Ze pleuren alles tegelijk (lauw) bij je op tafel en je verstaat mekaar totaal niet omdat de drukbevolkte bar op spuugafstand van de tafels is. En mijn favoriet de softshellcrab was zompig ipv krokant. Pekingeend met pannekoekies en saus eet je drie keer beter bij een willekeurige Chinees voor een kwart van de prijs.

Zijn er ook pro's? Ja hoor, de bediening is prima als ze eenmaal tijd voor je hebben gevonden, de cocktails uitstekend en de dessertkok verdient opslag. Maar verder is het alleen aan te raden als je een te doorgesnoven oudzuid yuppenneus hebt zodat je toch niks meer proeft en je uitgavecredo identiek is aan dat van ollie b. bommel :|
=D> ik ben er nooit geweest maar ik vind het een mooie recensie. =D>
jij moet even op Iens wat tikken :wink:
14 febr naar Ron Blauw in Ouderkerk, heb er nu al zin an!
Bumme Wrote:14 febr naar Ron Blauw in Ouderkerk, heb er nu al zin an!

Je portemonnee zeker ook :wink:

Enjoy! =D> =P~
Treesong Wrote:
Bumme Wrote:14 febr naar Ron Blauw in Ouderkerk, heb er nu al zin an!

Je portemonnee zeker ook :wink:

Enjoy! =D> =P~

Dank!
Dit keer zal de gepeperde rekening door mezelf voldaan moeten worden maar heb het er graag voor over.
Ga samen met "me duiffie" om te vieren dat we op die dag 18 jaar ( :eeeek: ) samen zijn.
Treesong Wrote:
Dugarry Wrote:Treesong, heb je nog een tip voor A'dam?

Kom er na mn studietijd weinig, te weinig om goed op de hoogte te blijven van de (goede) keukens aldaar.... :cry:

Nog iets specifieks in gedachten...?

Zo lang je maar niet naar Momo's in het Parkhotel gaat Dead

Vandaag op Iens:

In alle opzichten On-Hollands. De uitstraling, bar, de keuken. De witte en zwarte brigade vanuit alle windstreken. Iets wat goed past bij de uitstraling die de hoofdstad graag hebben wil. Als aperitief start je met een cocktail, die met liefde door een charmante Engelse voor je word gemaakt. Kijkt wat rond en vergist je even in de Wasabi nootjes. De tijd van wat olijfjes en pinda’s is voorbij. Niet meer hip en zeker niet van deze tijd. Maar waren ze er om “in” te zijn? Het idee erachter was dat het bij je drankje paste waardoor je misschien toch wel wat meer ging bestellen. Wasabi prima, maar bij je Dry Martini? Menukaart in het Engels, beleid van het huis. We zijn tenslotte een Engels bedrijf. Uitleg van de kaart kunnen we eventueel krijgen, helaas wel in de zelfde taal. Ook dat is opgelegd vanuit het Britse koninkrijk. Na wat vraag en antwoord is de bediening gelukkig ook duidelijk wat er allemaal te krijgen is. Tenslotte is het hun menu kaart. Black Cot met Spicy Miso (Recept van Nobu), Oesters met Yuzu dressing en Tempura van Garnalen springen van de kaart. Verlekkerd weet je dat je niet alles op tafel kan laten komen, maar even een paar gerechtjes los en dan 1 van de menu’s om maar zo veel mogelijk te kunnen genieten. Minimaal voor 4 personen, maar er zijn even veel stoelen aan tafel bezet dus dat komt goed. En dan gaan ze komen: Oesters, Momo Sushi roll, Carpacio van gemasseerde koe. Alles in 6… Niet 4 of acht, maar 6. Anderhalve hap per persoon. Aan de smaak niks af te doen. Mooi gevonden en geniaal bedacht alleen het tellen en rekenen, misschien ook met de Engelse slag? Van koud naar warm, gelukkig grotere schalen met voor ieder zoveel als hij proeven kan. Mosselen met room en kruiden, helaas ook met zand, te veel koriander en de goedkope huismerk versie van room. Een smaak die je eigenlijk alleen kan vergelijken als je onder de douche je gezicht staat te srubben. Voordeel daarvan is dat je er nog een schoon gezicht van over houd. Tempura Garnalen met romige kerrie. De room blijft het zelfde, de kerrie uit een potje van de plaatselijke buurtsuper en tempura. Er zat een korstje omheen, de chef was alleen de kruiden in het beslag vergeten. 2 gerechten van rund. Niet de met liefde en passie gemasseerde, maar uit het vriesvak. Droog vlees wat net iets te lang heeft gelegen waardoor je een rare papierachtige smaak in je mond krijgt. Alsof je op schoon op het briefje zat te kauwen wat net door je buurman was doorgegeven. De spicy Thai dressing de ze erbij serveren is de wat hetere chili die op zaterdag bij het loempia tentje ervoor zorg dat de kater een beetje onderdrukt word. Lekker, maar niet bijzonder en zeker niet zelf gemaakt. Gestoomde zeebaars. Mooie vis, op de huid gestoomd. Even de huid lossnijden, klein beetje kruiden toevoegen en dan in het stommandje leggen tot hij bijna gaar is. Op een bord leggen. Kan eventueel met de losse huid eronder, maar hoeft niet. Als je hem serveert is hij door zn warmte precies goed op smaak en goddelijk om te eten. Sorry even een kooktip tussendoor, voor als de chef dit ooit mocht lezen. Met huid en al gestoomd tot hij uitelkaar valt, op een bord gelegd en vervolgens overgoten met een saus die niet op het menu stond. Leek meer op de loempia prut van het vlees. Black Cot, prachtige vis en erg bijzonder om die hier aan te treffen. Een kabeljauw(geen familie van de vis die wij hier kennen) uit de wateren bij Alaska, vol smaak. Stevige vis die je met liefde dient te behandelen. De enige die dit echt goed kan is Nobu. Hij is er groot mee geworden. Laat het visje 3 dagen in de marinade staan en gril hem daarna (Nobu New York voor het recept). Zoals wel vaker word gezegd, als je geen verstand hebt van een bepaalde vis, vraag dan aan je visboer wat je er mee kan doen. Ga met kleine stukjes wat uitproberen en als je weet wat je er mee kan, hoe het beestje reageert en smaakt, bereid en serveer hem dan. Dit telt in een restaurant voor alle leden van de witte brigade die er wat mee zouden kunnen doen. Weet je het niet: BLIJF ER DAN IN HEMELSNAAM VAN AF!!! Na wat gesprekken met de plaatsvervanger van de chef, een bedrijfsleider uit Engeland, uitgelegd te hebben dat zn eten verre van het niveau heeft dat ze pretenderen te hebben en dat het misschien een idee is de kwaliteit in de keuken te verbeteren (in het Engels krijg je wel de nijging je als Gordon te gaan gedragen) biet hij ons aan een paar andere gerechten te proeven.
Die tekst is ook behoorlijk on-(correct) Hollands. Getikt door een Engelsman. Sorry, even een taaltip tussendoor.

En inderdaad geen aanrader dan....
Nog steeds kut met peren dus daar Dead
@Treesong - Ben jij nog steeds zo een fan van Bicken Icon_question
Davydoff Wrote:@Treesong - Ben jij nog steeds zo een fan van Bicken Icon_question

Schijt de paus in het bos? \Big Grin/
Dan ga ik er morgen een keer eten.

Wat is een aanrader?
Davydoff Wrote:Dan ga ik er morgen een keer eten.

Wat is een aanrader?

De zwarte tijger vooraf !
ahaaa. Gamba's gaan er altijd wel in :!:

Zijn jullie bekend met restaurant Blanko in de De Clercqstraat?
Davydoff Wrote:ahaaa. Gamba's gaan er altijd wel in :!:

Zijn jullie bekend met restaurant Blanko in de De Clercqstraat?


Nope, net even op de site gekeken en ziet er wel oke uit.

Ik heb nog een tip; Fyra
Restaurant zit in de Noorderstraat (let op dit is niet bij de noordermarkt) iets voorbij Piet de Leeuw.
Zaak is paar weken open en naar mijn bescheiden mening helemaal goed.
Reken op €60,00 per persoon incl wijn.
Site is nog under construction maar ze zijn wel op Hyves te vinden.
Het wordt deze zaterdag Blanko en volgende week zaterdag Bicken. De week daarna misschien wel Fyra :wink:
Van de week in Pasta e basta geweest, qua eten vond ik het erg matig, maar het entertainment was an sich wel aardig.
Davydoff Wrote:Dan ga ik er morgen een keer eten.

Wat is een aanrader?

Gamba is het enige voorgerecht dat ik nog niet geprobeerd heb :razz:

Bouillabaisse is goed, eendenlever/pekelvlees is smullen, oesters uiteraard, coquilles... =P~

Tussendoor bestellen we standaard een portie softshellcrabs, enige gerecht dat niet van de kaart verdwijnt (en terecht Icon_cry )

Van deze kaart heb ik alleen de dorade met bitterbal van citroenrisotto + de kalfsmedaillon gegeten. Allebei primadeluxe!

Vriend van mij bestelt altijd het verrassingsmenu en is daar altijd blij mee. Mooie daar is ook, dat ze voor vegetariers buiten de kaart om ook lekkere dingen verzinnen (heb ik me laten vertellen)

Enjoy iig!
Oh ja, en die bitterkoekjes praline taart als dessert is briljant!
Davydoff Wrote:Het wordt deze zaterdag Blanko en volgende week zaterdag Bicken. De week daarna misschien wel Fyra :wink:

Je wilt nog even wat aankomen voor je trouwerij?
Restaurant Blanko was wel oke, maar niet super speciaal. Vrije kleine kaart. Mijn eendenborst was wel erg lekker.

Het was wel opvallend stil voor een zaterdagavond. Zes man totaal.

Daarna een biertje gedronken in De Nieuwe Anita. Wel een geinige tent. Was er nog nooit geweest.
Tree, laat je voortaan wel je hond thuis als je uit eten gaat?


[Image: samson.jpg]
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32