The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.2.7 (Linux)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipage



FTM Forum
(OT) Wat eten we vandaag? - Printable Version

+- FTM Forum (https://fantasytennismanager.nl/forum)
+-- Forum: Sport (https://fantasytennismanager.nl/forum/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Forum: Voetbal (https://fantasytennismanager.nl/forum/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Thread: (OT) Wat eten we vandaag? (/showthread.php?tid=104)



(OT) Wat eten we vandaag? - Kleine Jan - 20-06-2005

Met deze hitte kan het toch niet anders zijn dan een lekkere maaltijdsalade... zit op internet een goed recept te zoeken.

Zal wel iets met kip worden, misschien heeft iemand een goed recept?

[Image: 000010368_001_FRAL01061271_200.jpg]

AllerHande juni 2001
Maaltijdsalade met kip en meloen
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 2 personen, salades, slank

Ingrediënten
1 grote galiameloen

200 g gemarineerde kipfilet

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g)

1/2 rode paprika

1 zakje veldsla (75 g)

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels yoghurtmayonaise

3/4 eetlepel milde kerriepoeder

zout en (versgemalen) peper

Materialen
meloenbolletjeslepel


Bereiden
Meloen halveren en pitten verwijderen. Met meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit helften steken (zorg ervoor dat schilhelften heel blijven). Meloenhelften omgekeerd laten uitlekken. Kip in blokjes snijden. In pan olie verhitten en kipblokjes in ca. 5 minuten gaar bakken, regelmatig omscheppen. Intussen in droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In kom veldsla en citroensap door elkaar scheppen. In kommetje mayonaise en kerriepoeder door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap. Meloenbolletjes, kip en paprika door veldsla scheppen.
Nabereiden
Salade in meloenhelften scheppen (rest van salade in schaal op tafel zetten). Kerriesaus erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel.
Wijntip
Arniston Bay chenin chardonnay


Re: (OT) Wat eten we vandaag? - Mukkus - 20-06-2005

Kleine Jan Wrote:AllerHande juni 2001
Maaltijdsalade met kip en meloen
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 2 personen, salades, slank

Zou ik niet doen! Da's allang 'over de datum'!


- Treesong - 20-06-2005

Ik ga lekker op een terrassie eten... kaasfondue met een fles ijskoude rosé lijkt me wel wat...


- Mukkus - 20-06-2005

De vrouw maakt nasi, wat sambal erbij, eitje, sateetje. Heerlijk.
Warmte maakt me geen reet uit. Als ze me boerenkool of snert voorzetten, eet ik het ook op.


- Bumme - 20-06-2005

Ik denk dat ik vanavond stoofpeertjes eet !


- Kleine Jan - 20-06-2005

Misschien is een Griekse salade ook wel lekker.. om alvast in de stemming te komen .... :lol:


- goa - 20-06-2005

Salade en gazpacho. En heel veel witte wijn. =P~


- waf - 20-06-2005

ik maak ajam red curry, vreten ze in warme landen ook, dus moet nu ook goed zijn.

heel makkelijk overigens:

-2 lepels red currypaste
-1 pakje conimex romige kokosmelk
-breng aan de kook
-lazer de kipblokjes erin
-schepje suiker derbij
-als je het hebt een blaadje of 2 thaise basilicum
-kip is in 20 minuten klaar, als de saus te dik is een beetje water erbij en als het dun is nog even laten doorsudderen
-serveer met rijst
-en met geroerbakte chinese mix van ah (afblussen met een beetje witte wijn en zouten met vissaus).

:8:


- Davydoff - 20-06-2005

Gister mijn nieuwe BBQ getest.... en van het test voedsel is nog genoeg over om een 2de test uit te voeren. Ook ligt er nog een heeeerlijke Tilapia in mijn vriezer die ik er op ga gooien.


- Treesong - 20-06-2005

waf Wrote:ik maak ajam red curry, vreten ze in warme landen ook, dus moet nu ook goed zijn.

heel makkelijk overigens:

-2 lepels red currypaste
-1 pakje conimex romige kokosmelk
-breng aan de kook
-lazer de kipblokjes erin
-schepje suiker derbij
-als je het hebt een blaadje of 2 thaise basilicum
-kip is in 20 minuten klaar, als de saus te dik is een beetje water erbij en als het dun is nog even laten doorsudderen
-serveer met rijst
-en met geroerbakte chinese mix van ah (afblussen met een beetje witte wijn en zouten met vissaus).

:8:

Geen sambal bij? :waf:


- Kleine Jan - 20-06-2005

Davydoff Wrote:Gister mijn nieuwe BBQ getest.... en van het test voedsel is nog genoeg over om een 2de test uit te voeren. Ook ligt er nog een heeeerlijke Tilapia in mijn vriezer die ik er op ga gooien.

Heb ook net nieuwe BBQ gekregen van mij opa en oma maar die bewaar ik voor mijn nieuwe huis want het is nogal een klus om hem in elkaar te zetten.. is trouwens echt een goeie... met zijn pijp aan de onderkant waar je kranten in moet proppen :Big Grin


- Treesong - 20-06-2005

Met dit weer is een goeie tzatziki natuurlijk ook een uitstekende optie... paar warmepita's erbij... en smullen maar. Zo gemaakt trouwens... 4 fijngemaakt knoflooktenen door een halve liter yoghurt roeren, komkommer raspen (zonder de prut) en erbij doen met een beetje munt + peper en zout.

Of een lekker frisse atjar ketimoen - komkommerblokjes met rooie ui, fijngehakte rooie pepers, olie, azijn en suiker =P~


- Kleine Jan - 20-06-2005

Treesong komt al aardig los... :lol:


- Davydoff - 20-06-2005

Kleine Jan Wrote:
Davydoff Wrote:Gister mijn nieuwe BBQ getest.... en van het test voedsel is nog genoeg over om een 2de test uit te voeren. Ook ligt er nog een heeeerlijke Tilapia in mijn vriezer die ik er op ga gooien.

Heb ook net nieuwe BBQ gekregen van mij opa en oma maar die bewaar ik voor mijn nieuwe huis want het is nogal een klus om hem in elkaar te zetten.. is trouwens echt een goeie... met zijn pijp aan de onderkant waar je kranten in moet proppen :Big Grin

die van mij is er zo een waarvan je de stekker in het stopcontact moet steken. :wink: Ik ben niet zo goed in fikkie steken.

Tijdje terug goedkoop bij De Deen. Makkelijk in elkaar te zetten en genoeg ruimte voor 4 stukken vlees.


- Treesong - 20-06-2005

Kleine Jan Wrote:Treesong komt al aardig los... :lol:

Die gazpacho van goa is ook een geweldige optie... en wederom gemakkelijk zelf te maken... mits je een foodprocessor hebt... :wink:


- goa - 20-06-2005

Of gewoon een staafmixer. Vergeet er geen komijn en komkommer in te flikkeren Idea


- Kleine Jan - 20-06-2005

Dat we deze threat niet eerder hadden.. :8:


- Treesong - 20-06-2005

goa Wrote:Of gewoon een staafmixer. Vergeet er geen komijn en komkommer in te flikkeren Idea

Met wat geschilde tomaten, bleekselderie, uien, rode en groene paprika zit je verder wel geramd... zelf doe ik er altijd een paar pepertjes door, maar ik hou nu eenmaal van pedis... :8:


- Winstonicus - 20-06-2005

ik ga toch maar voor een stukje vis vandaag


- boeskoolcity - 20-06-2005

lekkere bami....zonder sambal deze keer =P~


- Dommel - 20-06-2005

bloemkool Wrote:lekkere bami....zonder sambal deze keer =P~


Grappig, de bloemkool staat op het punt om opgediend te worden :roll:


- Balthazar - 20-06-2005

Toch wel met een sausje dommel?


- Balthazar - 20-06-2005

boeskoolcity Wrote:lekkere bami....zonder sambal deze keer =P~

Ik hou meer van vieze bami :cry:


- Hoef - 20-06-2005

Kwam vandaag niet verder dan een paar (voor) gegrillde kippenbouten, een fruitsalade en Turks brood. Jupilerkes vooraf en bij het eten een rosé.


- waf - 20-06-2005

Hoef Wrote:Kwam vandaag niet verder dan een paar (voor) gegrillde kippenbouten, een fruitsalade en Turks brood. Jupilerkes vooraf en bij het eten een rosé.

vandaag? ik heb jou nog nooit wat anders zien bereiden. die digros heeft een goeie aan je. :razz:


- Hoef - 20-06-2005

waf Wrote:
Hoef Wrote:Kwam vandaag niet verder dan een paar (voor) gegrillde kippenbouten, een fruitsalade en Turks brood. Jupilerkes vooraf en bij het eten een rosé.

vandaag? ik heb jou nog nooit wat anders zien bereiden. die digros heeft een goeie aan je. :razz:

Hoho, je haalt kippenbouten en TV-sticks door elkaar, evenals de Digros en de poelier, stuk aardappelvreter met een sausje dat je daar zit! :razz:


- waf - 20-06-2005

Hoef Wrote:
waf Wrote:
Hoef Wrote:Kwam vandaag niet verder dan een paar (voor) gegrillde kippenbouten, een fruitsalade en Turks brood. Jupilerkes vooraf en bij het eten een rosé.

vandaag? ik heb jou nog nooit wat anders zien bereiden. die digros heeft een goeie aan je. :razz:

Hoho, je haalt kippenbouten en TV-sticks door elkaar, evenals de Digros en de poelier, stuk aardappelvreter met een sausje dat je daar zit! :razz:

kleine mensen kleine bouten, grote mensen grote bouten. ben blij voor je dat moeder de vrouw wel weet dat het bij een poelier beter is. :waf:

gaan wij nog een biertje drinken op de forumdag hoef? ik heb nog 1 amsterdombon voor dit jaar. moet ik wel zeker weten dat ik tenminste 1 iemand iets te melden heb.


- Hoef - 20-06-2005

:waf: Xit in Frankrijk een wijnboer failliet te zuipen wegens trouwerette. Bewaar de bon maar voor ons aller Ajax-fnooit.


- waf - 20-06-2005

Hoef Wrote::waf: Xit in Frankrijk een wijnboer failliet te zuipen wegens trouwerette. Bewaar de bon maar voor ons aller Ajax-fnooit.

dan lazer ik hem nog liever weg.

kun jij niet beter in frankrijk gaan wonen en voor de 2 dagen dat je werkt en die 3 dagen dat ajakkes cl speelt terugkomen naar nederland? zou je een hoop reistijd schelen. :razz:


- Hoef - 20-06-2005

waf Wrote:
Hoef Wrote::waf: Xit in Frankrijk een wijnboer failliet te zuipen wegens trouwerette. Bewaar de bon maar voor ons aller Ajax-fnooit.

dan lazer ik hem nog liever weg.

kun jij niet beter in frankrijk gaan wonen en voor de 2 dagen dat je werkt en die 3 dagen dat ajakkes cl speelt terugkomen naar nederland? zou je een hoop reistijd schelen. :razz:

Dan moet er eerst een erfenis vrijkomen :8: