Posts: 2.739 
	Threads: 89 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Met deze hitte kan het toch niet anders zijn dan een lekkere maaltijdsalade... zit op internet een goed recept te zoeken.  
Zal wel iets met kip worden, misschien heeft iemand een goed recept? 
  
AllerHande juni 2001 
Maaltijdsalade met kip en meloen 
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 2 personen, salades, slank
 
Ingrediënten 
1 grote galiameloen 
 
200 g gemarineerde kipfilet 
 
1 eetlepel olijfolie 
 
2 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g) 
 
1/2 rode paprika 
 
1 zakje veldsla (75 g) 
 
1 eetlepel citroensap 
 
2 eetlepels yoghurtmayonaise 
 
3/4 eetlepel milde kerriepoeder 
 
zout en (versgemalen) peper 
 
Materialen 
meloenbolletjeslepel 
 
Bereiden 
Meloen halveren en pitten verwijderen. Met meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit helften steken (zorg ervoor dat schilhelften heel blijven). Meloenhelften omgekeerd laten uitlekken. Kip in blokjes snijden. In pan olie verhitten en kipblokjes in ca. 5 minuten gaar bakken, regelmatig omscheppen. Intussen in droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In kom veldsla en citroensap door elkaar scheppen. In kommetje mayonaise en kerriepoeder door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap. Meloenbolletjes, kip en paprika door veldsla scheppen.  
Nabereiden 
Salade in meloenhelften scheppen (rest van salade in schaal op tafel zetten). Kerriesaus erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel. 
Wijntip 
Arniston Bay chenin chardonnay
	  
	
	
Wie dit leest is gek
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 11.090 
	Threads: 114 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Kleine Jan Wrote:AllerHande juni 2001 
Maaltijdsalade met kip en meloen 
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 2 personen, salades, slank 
Zou ik niet doen! Da's allang 'over de datum'!
	  
	
	
Oh, my god, we bought Kenny!
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 12.573 
	Threads: 84 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Ik ga lekker op een terrassie eten... kaasfondue met een fles ijskoude rosé lijkt me wel wat...
	 
	
	
Geld, drank en lekkere wijven! 
Dat is het waar het in het leven om draait... 
Daar kan je mee in leven blijven, dat maakt het leven de moeite waard! 
 
Song of the decade:  
 
<!-- m --><a class="postlink" target="_blank" href="http://www.youtube.com/watch?v=F-3HibNnsnE">http://www.youtube.com/watch?v=F-3HibNnsnE</a><!-- m -->
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 11.090 
	Threads: 114 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		De vrouw maakt nasi, wat sambal erbij, eitje, sateetje. Heerlijk. 
Warmte maakt me geen reet uit. Als ze me boerenkool of snert voorzetten, eet ik het ook op.
	 
	
	
Oh, my god, we bought Kenny!
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 4.325 
	Threads: 93 
	Joined: Sep 2004
	
	 
 
	
	
		Ik denk dat ik vanavond stoofpeertjes eet !
	 
	
	
[b]"Niets is geheel waar, en zelfs dat niet".[/b]
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 2.739 
	Threads: 89 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Misschien is een Griekse salade ook wel lekker.. om alvast in de stemming te komen .... :lol:
	 
	
	
Wie dit leest is gek
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.845 
	Threads: 13 
	Joined: Aug 2004
	
	 
 
	
	
		Salade en gazpacho. En heel veel witte wijn.  =P~
	 
	
	
I believe in Jim Jones. 
 
We Drink The Cool-Aid Because That's All That's Being Served
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 9.427 
	Threads: 76 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		ik maak ajam red curry, vreten ze in warme landen ook, dus moet nu ook goed zijn. 
 
heel makkelijk overigens: 
 
-2 lepels red currypaste 
-1 pakje conimex romige kokosmelk 
-breng aan de kook 
-lazer de kipblokjes erin 
-schepje suiker derbij 
-als je het hebt een blaadje of 2 thaise basilicum 
-kip is in 20 minuten klaar, als de saus te dik is een beetje water erbij en als het dun is nog even laten doorsudderen 
-serveer met rijst  
-en met geroerbakte chinese mix van ah (afblussen met een beetje witte wijn en zouten met vissaus). 
 
 :8:
	 
	
	
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.802 
	Threads: 55 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Gister mijn nieuwe BBQ getest.... en van het test voedsel is nog genoeg over om een 2de test uit te voeren. Ook ligt er nog een heeeerlijke Tilapia in mijn vriezer die ik er op ga gooien.
	 
	
	
I feed the pigeons, I sometimes feed the sparrows too, it gives me a sense of enormous well-being.
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 12.573 
	Threads: 84 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		waf Wrote:ik maak ajam red curry, vreten ze in warme landen ook, dus moet nu ook goed zijn. 
 
heel makkelijk overigens: 
 
-2 lepels red currypaste 
-1 pakje conimex romige kokosmelk 
-breng aan de kook 
-lazer de kipblokjes erin 
-schepje suiker derbij 
-als je het hebt een blaadje of 2 thaise basilicum 
-kip is in 20 minuten klaar, als de saus te dik is een beetje water erbij en als het dun is nog even laten doorsudderen 
-serveer met rijst  
-en met geroerbakte chinese mix van ah (afblussen met een beetje witte wijn en zouten met vissaus). 
 
 :8: 
Geen sambal bij? :waf:
	  
	
	
Geld, drank en lekkere wijven! 
Dat is het waar het in het leven om draait... 
Daar kan je mee in leven blijven, dat maakt het leven de moeite waard! 
 
Song of the decade:  
 
<!-- m --><a class="postlink" target="_blank" href="http://www.youtube.com/watch?v=F-3HibNnsnE">http://www.youtube.com/watch?v=F-3HibNnsnE</a><!-- m -->
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 2.739 
	Threads: 89 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Davydoff Wrote:Gister mijn nieuwe BBQ getest.... en van het test voedsel is nog genoeg over om een 2de test uit te voeren. Ook ligt er nog een heeeerlijke Tilapia in mijn vriezer die ik er op ga gooien. 
Heb ook net nieuwe BBQ gekregen van mij opa en oma maar die bewaar ik voor mijn nieuwe huis want het is nogal een klus om hem in elkaar te zetten.. is trouwens echt een goeie... met zijn pijp aan de onderkant waar je kranten in moet proppen  :  
	 
	
	
Wie dit leest is gek
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 12.573 
	Threads: 84 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Met dit weer is een goeie tzatziki natuurlijk ook een uitstekende optie... paar warmepita's erbij... en smullen maar. Zo gemaakt trouwens... 4 fijngemaakt knoflooktenen door een halve liter yoghurt roeren, komkommer raspen (zonder de prut) en erbij doen met een beetje munt + peper en zout. 
 
Of een lekker frisse atjar ketimoen - komkommerblokjes met rooie ui, fijngehakte rooie pepers, olie, azijn en suiker  =P~
	 
	
	
Geld, drank en lekkere wijven! 
Dat is het waar het in het leven om draait... 
Daar kan je mee in leven blijven, dat maakt het leven de moeite waard! 
 
Song of the decade:  
 
<!-- m --><a class="postlink" target="_blank" href="http://www.youtube.com/watch?v=F-3HibNnsnE">http://www.youtube.com/watch?v=F-3HibNnsnE</a><!-- m -->
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 2.739 
	Threads: 89 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Treesong komt al aardig los...  :lol:
	 
	
	
Wie dit leest is gek
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.802 
	Threads: 55 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Kleine Jan Wrote:Davydoff Wrote:Gister mijn nieuwe BBQ getest.... en van het test voedsel is nog genoeg over om een 2de test uit te voeren. Ook ligt er nog een heeeerlijke Tilapia in mijn vriezer die ik er op ga gooien.  
Heb ook net nieuwe BBQ gekregen van mij opa en oma maar die bewaar ik voor mijn nieuwe huis want het is nogal een klus om hem in elkaar te zetten.. is trouwens echt een goeie... met zijn pijp aan de onderkant waar je kranten in moet proppen  :  
die van mij is er zo een waarvan je de stekker in het stopcontact moet steken.  :wink:  Ik ben niet zo goed in fikkie steken.
 
Tijdje terug goedkoop bij De Deen. Makkelijk in elkaar te zetten en genoeg ruimte voor 4 stukken vlees.
	  
	
	
I feed the pigeons, I sometimes feed the sparrows too, it gives me a sense of enormous well-being.
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 12.573 
	Threads: 84 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Kleine Jan Wrote:Treesong komt al aardig los...  :lol: 
Die gazpacho van goa is ook een geweldige optie... en wederom gemakkelijk zelf te maken... mits je een foodprocessor hebt... :wink:
	  
	
	
Geld, drank en lekkere wijven! 
Dat is het waar het in het leven om draait... 
Daar kan je mee in leven blijven, dat maakt het leven de moeite waard! 
 
Song of the decade:  
 
<!-- m --><a class="postlink" target="_blank" href="http://www.youtube.com/watch?v=F-3HibNnsnE">http://www.youtube.com/watch?v=F-3HibNnsnE</a><!-- m -->
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.845 
	Threads: 13 
	Joined: Aug 2004
	
	 
 
	
	
		Of gewoon een staafmixer. Vergeet er geen komijn en komkommer in te flikkeren   
	 
	
	
I believe in Jim Jones. 
 
We Drink The Cool-Aid Because That's All That's Being Served
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 2.739 
	Threads: 89 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Dat we deze threat niet eerder hadden..  :8:
	 
	
	
Wie dit leest is gek
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 12.573 
	Threads: 84 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		goa Wrote:Of gewoon een staafmixer. Vergeet er geen komijn en komkommer in te flikkeren   
Met wat geschilde tomaten, bleekselderie, uien, rode en groene paprika zit je verder wel geramd... zelf doe ik er altijd een paar pepertjes door, maar ik hou nu eenmaal van pedis...  :8:
	  
	
	
Geld, drank en lekkere wijven! 
Dat is het waar het in het leven om draait... 
Daar kan je mee in leven blijven, dat maakt het leven de moeite waard! 
 
Song of the decade:  
 
<!-- m --><a class="postlink" target="_blank" href="http://www.youtube.com/watch?v=F-3HibNnsnE">http://www.youtube.com/watch?v=F-3HibNnsnE</a><!-- m -->
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.172 
	Threads: 30 
	Joined: Aug 2004
	
	 
 
	
	
		ik ga toch maar voor een stukje vis vandaag
	 
	
	
HOEZOOO ???? 
Omdat het kan !!!
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 136 
	Threads: 0 
	Joined: Aug 2004
	
	 
 
	
	
		lekkere bami....zonder sambal deze keer =P~
	 
	
	
<º))))><carptackle a way of life><((((º> 
roken is dodelijk maar je mening uiten is nog veel dodelijker 
 
[url=http://www.komterug.nl/docroot/img/fotos/hendrikman_teamweek3.jpg]Team Week 37[/url]
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 266 
	Threads: 6 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		bloemkool Wrote:lekkere bami....zonder sambal deze keer =P~ 
Grappig, de bloemkool staat op het punt om opgediend te worden :roll:
	  
	
	
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.160 
	Threads: 11 
	Joined: Aug 2004
	
	 
 
	
	
		Toch wel met een sausje dommel?
	 
	
	
Vuistdikke stralen diarree vochten zich met spetterend geweld een uitweg uit mijn darmen. Een misselijkmakende stank drong mijn neusgaten binnen en veroorzaakte een nieuwe eruptie. Dit keer vond de juichende salmonellakolonie zich een weg naar boven. Met tranende ogen zag ik mijn kots langzaam van de wc-deur naar beneden druipen
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.160 
	Threads: 11 
	Joined: Aug 2004
	
	 
 
	
	
		boeskoolcity Wrote:lekkere bami....zonder sambal deze keer =P~ 
Ik hou meer van vieze bami  :cry:
	  
	
	
Vuistdikke stralen diarree vochten zich met spetterend geweld een uitweg uit mijn darmen. Een misselijkmakende stank drong mijn neusgaten binnen en veroorzaakte een nieuwe eruptie. Dit keer vond de juichende salmonellakolonie zich een weg naar boven. Met tranende ogen zag ik mijn kots langzaam van de wc-deur naar beneden druipen
 
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.332 
	Threads: 4 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Kwam vandaag niet verder dan een paar (voor) gegrillde kippenbouten, een fruitsalade en Turks brood. Jupilerkes vooraf en bij het eten een rosé.
	 
	
	
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 9.427 
	Threads: 76 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Hoef Wrote:Kwam vandaag niet verder dan een paar (voor) gegrillde kippenbouten, een fruitsalade en Turks brood. Jupilerkes vooraf en bij het eten een rosé. 
vandaag? ik heb jou nog nooit wat anders zien bereiden. die digros heeft een goeie aan je. :razz:
	  
	
	
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.332 
	Threads: 4 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		waf Wrote:Hoef Wrote:Kwam vandaag niet verder dan een paar (voor) gegrillde kippenbouten, een fruitsalade en Turks brood. Jupilerkes vooraf en bij het eten een rosé.  
vandaag? ik heb jou nog nooit wat anders zien bereiden. die digros heeft een goeie aan je. :razz: 
Hoho, je haalt kippenbouten en TV-sticks door elkaar, evenals de Digros en de poelier, stuk aardappelvreter met een sausje dat je daar zit!  :razz:
	  
	
	
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 9.427 
	Threads: 76 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Hoef Wrote:waf Wrote:Hoef Wrote:Kwam vandaag niet verder dan een paar (voor) gegrillde kippenbouten, een fruitsalade en Turks brood. Jupilerkes vooraf en bij het eten een rosé.  
vandaag? ik heb jou nog nooit wat anders zien bereiden. die digros heeft een goeie aan je. :razz:  
Hoho, je haalt kippenbouten en TV-sticks door elkaar, evenals de Digros en de poelier, stuk aardappelvreter met een sausje dat je daar zit!  :razz: 
kleine mensen kleine bouten, grote mensen grote bouten. ben blij voor je dat moeder de vrouw wel weet dat het bij een poelier beter is. :waf: 
 
gaan wij nog een biertje drinken op de forumdag hoef? ik heb nog 1 amsterdombon voor dit jaar. moet ik wel zeker weten dat ik tenminste 1 iemand iets te melden heb.
	  
	
	
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.332 
	Threads: 4 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		:waf: Xit in Frankrijk een wijnboer failliet te zuipen wegens trouwerette. Bewaar de bon maar voor ons aller Ajax-fnooit.
	 
	
	
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 9.427 
	Threads: 76 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		Hoef Wrote::waf: Xit in Frankrijk een wijnboer failliet te zuipen wegens trouwerette. Bewaar de bon maar voor ons aller Ajax-fnooit. 
dan lazer ik hem nog liever weg. 
 
kun jij niet beter in frankrijk gaan wonen en voor de 2 dagen dat je werkt en die 3 dagen dat ajakkes cl speelt terugkomen naar nederland? zou je een hoop reistijd schelen. :razz:
	  
	
	
	
 
 
	
	
	
		
	Posts: 1.332 
	Threads: 4 
	Joined: Jun 2004
	
	 
 
	
	
		waf Wrote:Hoef Wrote::waf: Xit in Frankrijk een wijnboer failliet te zuipen wegens trouwerette. Bewaar de bon maar voor ons aller Ajax-fnooit.  
dan lazer ik hem nog liever weg.  
 
kun jij niet beter in frankrijk gaan wonen en voor de 2 dagen dat je werkt en die 3 dagen dat ajakkes cl speelt terugkomen naar nederland? zou je een hoop reistijd schelen. :razz: 
Dan moet er eerst een erfenis vrijkomen   :8:
	  
	
	
	
 
 
	 
 |