20-06-2005, 01:33 PM
Met deze hitte kan het toch niet anders zijn dan een lekkere maaltijdsalade... zit op internet een goed recept te zoeken.
Zal wel iets met kip worden, misschien heeft iemand een goed recept?
AllerHande juni 2001
Maaltijdsalade met kip en meloen
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 2 personen, salades, slank
Ingrediënten
1 grote galiameloen
200 g gemarineerde kipfilet
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g)
1/2 rode paprika
1 zakje veldsla (75 g)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels yoghurtmayonaise
3/4 eetlepel milde kerriepoeder
zout en (versgemalen) peper
Materialen
meloenbolletjeslepel
Bereiden
Meloen halveren en pitten verwijderen. Met meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit helften steken (zorg ervoor dat schilhelften heel blijven). Meloenhelften omgekeerd laten uitlekken. Kip in blokjes snijden. In pan olie verhitten en kipblokjes in ca. 5 minuten gaar bakken, regelmatig omscheppen. Intussen in droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In kom veldsla en citroensap door elkaar scheppen. In kommetje mayonaise en kerriepoeder door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap. Meloenbolletjes, kip en paprika door veldsla scheppen.
Nabereiden
Salade in meloenhelften scheppen (rest van salade in schaal op tafel zetten). Kerriesaus erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel.
Wijntip
Arniston Bay chenin chardonnay
Zal wel iets met kip worden, misschien heeft iemand een goed recept?
AllerHande juni 2001
Maaltijdsalade met kip en meloen
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 2 personen, salades, slank
Ingrediënten
1 grote galiameloen
200 g gemarineerde kipfilet
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g)
1/2 rode paprika
1 zakje veldsla (75 g)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels yoghurtmayonaise
3/4 eetlepel milde kerriepoeder
zout en (versgemalen) peper
Materialen
meloenbolletjeslepel
Bereiden
Meloen halveren en pitten verwijderen. Met meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit helften steken (zorg ervoor dat schilhelften heel blijven). Meloenhelften omgekeerd laten uitlekken. Kip in blokjes snijden. In pan olie verhitten en kipblokjes in ca. 5 minuten gaar bakken, regelmatig omscheppen. Intussen in droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In kom veldsla en citroensap door elkaar scheppen. In kommetje mayonaise en kerriepoeder door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap. Meloenbolletjes, kip en paprika door veldsla scheppen.
Nabereiden
Salade in meloenhelften scheppen (rest van salade in schaal op tafel zetten). Kerriesaus erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel.
Wijntip
Arniston Bay chenin chardonnay
Wie dit leest is gek