FTM Forum

Full Version: Naturalisatieprocedure Kalou gestart
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Kennemerland Wrote:Zowel in 't geval van Kalou als bij 'Tadic' vind ik dat Verdonk argumenteert. Daar kun je 't mee eens zijn, of oneens.

In beide gevallen ben ik 't met Verdonk eens.

wat een meisjespost, met al die gevoelens. :razz: ik deel deze gevoelens grotendeels wel (misschien toch beter voor het viva forum), behalve dit laatste.

ik weet ook wel dat verdonk argumenteert, maar dat is de discussie niet. het gaat er om of ze de argumenten mag gebuiken die ze gebruikt. en ook of ze opeens andere argumenten mag gebruiken. ik weet dus ook niet waarom je het met haar eens bent, want dat specificeer je niet.

trouwens, dat kosovo meisje geeft een heel andere lezing van de feiten dan verdonk. vind ik toch wel opvallend. ik denk dus dat ik over haar geval eigenlijk niet moet oordelen. ik vind het iig wel raar dat deze besluiten gelijktijdig genomen worden. daar krijg ik nu weer een beetje vreemd gevoel van.
Balkanvrouwen zijn niet te vertrouwen, dat weet iedereen... :8:
And the story continues:

Quote:Kans op WK voor Kalou erg klein
AMSTERDAM - De kans dat Salomon Kalou op het komende WK voor het Nederlands elftal uitkomt, wordt met de dag kleiner. Minister Verdonk (Integratie- en Vreemdelingenbeleid) houdt vooralsnog voet bij stuk. Het vereiste Certificaat Inburgeringstoets lijkt voor de Ivoriaanse aanvaller het grootste struikelblok op de weg naar Duitsland te worden.
Minister Verdonk is immers nog altijd van mening dat Kalou het Certificaat Inburgeringstoets haalt. De Feyenoorder zakte begin november vorig jaar voor het examen. "Na 9 mei gaat Salomon Kalou het WK niet meer redden”, wist zijn advocaat J. Kroes maandag te melden. De Ivoriaanse aanvaller kan pas na die datum het herexamen voor de inburgeringstoets afleggen. Bondscoach Marco van Basten moet voor 15 mei zijn definitieve WK-selectie bij de FIFA aanmelden. "Daarom is die toets voor hem geen optie meer."

Verdonk wees het verzoek van Kalou twee keer af waarna zowel de bestuursrechter in Rotterdam als de Raad van State in Den Haag de bewindsvrouw opdroeg de zaak opnieuw te bekijken en haar standpunten beter te onderbouwen. Verdonk blijft van Kalou, naast het Certificaat Inburgeringstoets, verlangen dat hij ook objectieve bewijzen aandraagt dat hij zich permanent in Nederland wil vestigen.

"Beide voorwaarden van Verdonk zijn in strijd met de wet”, benadrukte raadsman Kroes. "De rechtbank in Rotterdam heeft bepaald dat ze de naturalisatietoets niet meer als eis mag stellen. Bovendien biedt de Nederlandse wetgeving geen basis om aan personen in een naturalisatieprocedure eisen te stellen voor de plannen nadat het paspoort is verkregen. Dat zullen we Verdonk nogmaals uitleggen.”

Van Basten neemt overigens deze week in Duitsland met twintig andere bondscoaches deel aan diverse WK-workshops. Met de hulp van diverse collega's probeert Van Basten bij de FIFA gedaan te krijgen de einddatum van de definitieve WK-selecties met een paar weken uit te stellen. Dat kan Kalou wellicht nog extra lucht geven in de strijd om een WK-ticket

Quote:Kalou: geen trek in hoorzitting IND
AMSTERDAM - Feyenoorder Salomon Kalou heeft zich afgemeld voor de hoorzitting donderdag bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Rijswijk. In overleg met zijn advocaat mr. J. Kroes heeft de Ivoriaanse aanvaller besloten om het bij een schriftelijke toelichting te houden.

Salomon Kalou

"Dat is de duidelijkste en snelste manier die bovendien de minst mogelijke inspanning vergt”, liet Kroes maandag weten. "We kunnen niet voldoen aan de voorwaarden die minister Verdonk in haar brief van 28 februari heeft gesteld. Dat zullen we haar schriftelijk meedelen. In onze brief zullen we ook haar argumenten en haar eisen die ze aan Kalou blijft stellen, opnieuw aanvechten.”

Volgens Kroes is Kalou (20) nog niet van plan zijn slepende naturalisatieprocedure stop te zetten, zoals sommige media hebben gemeld. "Maar hij is wel enorm teleurgesteld. Die laatste brief van Verdonk is zeer ongunstig voor hem. Maar we blijven doen wat we kunnen. Het is heel fijn voor hem dat hij zondag twee keer heeft gescoord tegen FC Utrecht. Zijn voetbal mag zo weinig mogelijk lijden onder deze zaak.”

Minister Verdonk (Integratie- en Vreemdelingenbeleid) liet vorige week weten dat ze van plan is het bezwaar van Kalou af te wijzen. De Feyenoorder wil via een versnelde procedure een Nederlands paspoort bemachtigen en daarna met Oranje deelnemen aan het komende wereldkampioenschap in Duitsland. Bondscoach Marco van Basten heeft hem op voorhand al geselecteerd.
Voor het eerst sinds hij weet dat hij geen Nederlander hoeft te worden, speelde hij gisteren weer eens op niveau. Selecteren voor Ivoorkust dan maar. :lol:
joep Wrote:Voor het eerst sinds hij weet dat hij geen Nederlander hoeft te worden, speelde hij gisteren weer eens op niveau. Selecteren voor Ivoorkust dan maar. :lol:

Die willen hem niet meer.
Ik heb een inburgeringstest gedaan via de teleac-site.
Dat viel niet mee eerlijk gezegd.
Sommige zgn 'correcte' antwoorden vind ik discutabel:

De buren hebben een baby gekregen, wat doe je ?

1. gelijk een felicitatiekaartje sturen

2. direct op bezoek

3. na een paar dagen op bezoek.

Ik doe geen van allen ! Mijn vrouw gaat na een paar dagen op bezoek..., dat kraambed gezeur hoef ik niet meer aan te horen.

Correcte antwoord: 1

Nou ja, met een 6,8 schijn ik nog redelijk te scoren. :oops:
hier is al eerder over gepraat, je bent zowat de enige met een voldoende.. maar idd, als je niet invult wat sociaal wenselijk is, maar wat je echt zou doen, dan scoort bijna niemand een voldoende.

ik krijg binnenkort een gastcollege van een van de personen die aan deze test heeft meegewerkt, ben erg benieuwd
Ik had een 4,0 :oops:
3,4 waar moet ik nu heen dan hehe!!!
Kennedy Wrote:3,4 waar moet ik nu heen dan hehe!!!

Terug naar Duitsland!
Kennedy Wrote:3,4 waar moet ik nu heen dan hehe!!!


Je kan gewoon hier in Twente blijven hoor. Deze cursus is voor Nederlanders
Kennemerland Wrote:De buren hebben een baby gekregen, wat doe je ?

1. gelijk een felicitatiekaartje sturen

2. direct op bezoek

3. na een paar dagen op bezoek.

Ik doe geen van allen !

Hetzelfde! Ik kom er pas achter dat mijn buren hun voorraad krijsend geteisem hebben uitgebreid op het moment dat die kersverse broekpoepert me elke nacht wakker houdt... Icon_evil

Maar ik woon dan ook niet in een brave burgerlullenwijk, zoals de makers van deze test :wink:
Kalou haalt het WK niet

10-03-2006 00:10:19

Salomon Kalou is niet op tijd Nederlander om mee te spelen op het WK komende zomer in Duitsland. De 21-jarige Ivoriaan heeft aangegeven ongelukkig dat hij is met de manier waarop zijn verzoek tot versnelde naturalisatie tot dusver is behandeld. Dit stelt hij in een brief aan minister Verdonk.

"Nu wij in deze zaak zo tegenover elkaar staan, kan ik alleen maar zeggen dat ik dit nooit zo bedoeld heb", zegt Kalou in de brief die De Telegraaf in handen heeft gekregen. "Ik betreur deze gang van zaken, maar ik kan het helaas niet veranderen. Ik ben nu eenmaal een weg ingeslagen die niet omkeerbaar is. Tot dusver heb ik mij in de media onthouden van commentaar, maar na alles wat er over gezegd en geschreven is, heb ik nu de behoefte om zelf te reageren.”

"Ik ben sportman en opgegroeid in een prestatieklimaat. Wie goed is komt bovendrijven, wie slecht is valt af. Inmiddels is vastgesteld dat ik aan alle sportieve eisen voldoe, dat maakt me trots. Zoals het me met name trots maakt dat bondscoach Marco van Basten voor mij een plaats in de WK-selectie heeft ingeruimd. Van afvallen op basis van mijn talent is dus geen sprake, want daar had ik mee kunnen leven. Met dat gedoe in de rechtszaal, het parlement en de media een stuk minder.”

Kalou geeft in de brief aan dat hij last heeft gehad van de slepende zaak. "Ook mijn spel heeft eronder geleden. Met name over dit laatste voel ik mij schuldig, ten opzichte van Feyenoord, de supporters en mijn teamgenoten. Maar ik heb mijzelf toegesproken en mijn hoofd leeggemaakt. Ik ga de dingen doen waar ik goed in ben, dribbelen, passeren, passen en scoren. De dingen waar het allemaal mee begonnen is, maar waar het inmiddels niet meer over gaat.”

"U noemde laatst het 'Nederlanderschap de hoofdprijs'. Ik zal u eerlijk zeggen, zo heb ik er nooit naar gekeken. Het Nederlanderschap maakt mij geen beter mens of een betere voetballer en zal ook op geen enkele manier mijn sportieve toekomst beïnvloeden. Ik wilde gewoon wereldkampioen worden met Nederland, dat was mijn hoofdprijs", zo waren de slotwoorden van de Feyenoorder.

Advocaat mr. J. Kroes van Kalou kreeg de indruk dat het voor Verdonk meer een prestigestrijd is. "U bent een juridische strijd aangegaan met Kalou. U hebt deze strijd bij de rechter tot in de hoogste instantie verloren. U wenst niettemin voort te gaan met uw strijd. U toont een sterke wil om het verzoek van Kalou te blijven afwijzen. Daarmee bent u inmiddels, zo is onze indruk, een strijd aangegaan die meer met beeldvorming en prestige te maken heeft dan met het toepassen van wettelijke regels.”

Kalou heeft het WK al zo goed als uit het hoofd gezet, blijkt uit zijn slotzin. Kroes gelooft daar helemaal niet meer in: "Het WK halen we in elk geval niet meer. Kalou hoopt uiteraard dat u zijn verzoek alsnog zult honoreren.”
FC Petr Wrote:U noemde laatst het 'Nederlanderschap de hoofdprijs'. Ik zal u eerlijk zeggen, zo heb ik er nooit naar gekeken. Het Nederlanderschap maakt mij geen beter mens of een betere voetballer en zal ook op geen enkele manier mijn sportieve toekomst beïnvloeden. Ik wilde gewoon wereldkampioen worden met Nederland, dat was mijn hoofdprijs", zo waren de slotwoorden van de Feyenoorder.

Dat doet het wel. Het wordt voor hem namelijk makkelijker om in bepaalde landen te voetballen. Ook al wil hij bij Fnooit blijven, dan heeft hij altijd nog zaakwaarnemers die willen verdienen. Het heeft dus zeker sportieve consequenties. Verder is het een redelijk eerlijk en goed betoog, het zal de minister echter niet op andere gedachten brengen.
Er is toch geen hond die gelooft dat Kalou die brief zelf geschreven heeft? :lol: :lol:
Bredanaar Wrote:Er is toch geen hond die gelooft dat Kalou die brief zelf geschreven heeft? :lol: :lol:

Jij liet je "ik-ben-ziek"-telefoontjes ook altijd plegen door je moeder, toch? :wink:
dus het was eigenlijk een brief van papa bassie?
Beste mefrouw Ferdonc, Hierby wil iek jouw fragen om Nederlants pasport. Een beetjuh snel graag, want iek wil naar Weeka. Iek ken namelyk heel goet foetballuh, fraag maar aan Fan Bastuh. En nau niet zeikuh over dat teorie eksamen, want fan my wort ferwacht dat iek die bal erin sgiet. Iek ben sportman en opgegroeit in Afrika. Wie goet is krijgt lekkers, wie slecht is de roe. Je weet tog. Door al dat geseik, sgiet ik geen deuk meer in pakkie botur. Pasport is geen hooftprys, de wereldbekur wel. Dus doe es gefen dat papiertjuh, anders ga ik for Ivorië speluh en moet jy afstappen als wy winnuh. Oké Ferdonk, ik ga schnell van jouw horen. Laturrr, Salamon.
:lol:
De Guzman twijfelt over Oranje

In opvolging van de langlopende soap rond de versnelde naturalisatie van Kalou, laat de zaakwaarnemer van Jonathan de Guzman weten dat hij nog geen keuze tussen Canada en Oranje heeft gemaakt. De talentvolle middenvelder van Feyenoord is al zes jaar in Nederland en hoeft geen versnelde procedure aan te vragen, maar door de affaire met Kalou zou hij zijn gaan twijfelen.

"Jonathan is al op z'n twaalfde naar Nederland gekomen. Hij heeft zijn hele schoolopleiding in Nederland doorlopen. Minister Verdonk kan dus niet van hem eisen dat hij een inburgeringcursus moet doen,? aldus Jan de Visser in Sportweek.

?Maar ja, dan zal ze wel weer, net als bij Salomon, aangetoond willen hebben dat hij langer in Nederland zal blijven Ook Jonathan zou nooit kunnen voldoen aan die eis. En anders verzint ze wel weer iets anders,? vervolgt hij.

De geboren Canadees maakt dit seizoen een erg sterke indruk in Rotterdam. Inmiddels is ook Marco van Basten hem een keer wezen bekijken en zou hij onlangs gevraagd hebben hoe de middenvelder tegen een optreden in het Nederlands elftal aankijkt. Ook de Willem van Hanegem betitelde hem in zijn column als: de nieuwe Zidane.

Maar bij zijn keuze zit De Guzman met een dilemma. Sportief gezien is Oranje een veel betere optie, maar in het Canadese elftal kan hij samen met zijn broer in é©® elftal spelen. Volgens zijn vader is de keuze makkelijk, hij moet voor het Nederlands elftal kiezen.
Quatro Wrote:Beste mefrouw Ferdonc, Hierby wil iek jouw fragen om Nederlants pasport. Een beetjuh snel graag, want iek wil naar Weeka. Iek ken namelyk heel goet foetballuh, fraag maar aan Fan Bastuh. En nau niet zeikuh over dat teorie eksamen, want fan my wort ferwacht dat iek die bal erin sgiet. Iek ben sportman en opgegroeit in Afrika. Wie goet is krijgt lekkers, wie slecht is de roe. Je weet tog. Door al dat geseik, sgiet ik geen deuk meer in pakkie botur. Pasport is geen hooftprys, de wereldbekur wel. Dus doe es gefen dat papiertjuh, anders ga ik for Ivorië speluh en moet jy afstappen als wy winnuh. Oké Ferdonk, ik ga schnell van jouw horen. Laturrr, Salamon.

Het Antwoord van Verdonk,


Geachte Salomon,

Geachte Salomon Kalou,

Wat een mooie brief heb jij aan je minister geschreven. Ook zulke mooie welbespraakte woorden. Nooit gedacht dat er achter die reebruine ogen en dito benen nog een waar redenaar verborgen zat. Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat jij je inburgeringsexamen niet gehaald hebt. Wat ben jij een knappe jongen zeg!

Nu wij in deze zaak zo tegenover elkaar staan, kan ik alleen maar zeggen dat ik dit nooit zo bedoeld heb. Ik betreur deze gang van zaken maar ik kan het helaas niet veranderen. Ik ben nu eenmaal een weg ingesl*gen die niet omkeerbaar is.

Kijk, ik als minister heb natuurlijk een ondankbare en zware taak. Als mens laat ik je toe, als persoon zet ik je uit. Zo gaan die dingen en dat zijn de regels. Dat wil niet zeggen dat ik er plezier aan beleef.

Ik vind het zeer betreurenswaardig (dat betekent dat ik het jammer voor je vind) dat je voetbalspel zo onder deze kwestie lijdt. Ik snap dat een langer verblijf in Nederland niet goed is voor Feyenoord, voor je collega's voor je dribbels en je passes.

Laat ik over mijn hart ( linksboven achter ribbenkast) strijken. Ik heb goed nieuws voor je, ik ga je versneld uitzetten mijn bruine voetbalvriend! Je gaat morgen al terug naar Ivoorkust, alwaar je familie en je nieuwe club op je wacht. Wat een emotioneel weerzien zal dat zijn. Zodoende kun je je weer volledig op je fantastische voetbalspel richten ben je af van mij en van die wanstaltige (stomme en vervelende) media.

Ik hoop dat ik je rieten hutje eens mag komen bekijken met Agnes van ontwikkelingssamenwerking. Schijnt dat jullie fantastische koffie hebben!

Nou mijn nieuwe penpal. Droog je tranen, pak je koffers en een dikke zoen van Rita. Stuur je wel wat terug? Ik wil graag zo'n Ivoriaanse postzegel.





bye bye zwaai zwaai!
Rita Verdonk
Quatro Wrote:Beste mefrouw Ferdonc, Hierby wil iek jouw fragen om Nederlants pasport. Een beetjuh snel graag, want iek wil naar Weeka. Iek ken namelyk heel goet foetballuh, fraag maar aan Fan Bastuh. En nau niet zeikuh over dat teorie eksamen, want fan my wort ferwacht dat iek die bal erin sgiet. Iek ben sportman en opgegroeit in Afrika. Wie goet is krijgt lekkers, wie slecht is de roe. Je weet tog. Door al dat geseik, sgiet ik geen deuk meer in pakkie botur. Pasport is geen hooftprys, de wereldbekur wel. Dus doe es gefen dat papiertjuh, anders ga ik for Ivorië speluh en moet jy afstappen als wy winnuh. Oké Ferdonk, ik ga schnell van jouw horen. Laturrr, Salamon.

ps: mu vrienten Dirruk Kuit, Pjier fan Hooidongk en Patrik Pauwe heebe deze briefie nagekijkt op eventwele taulvautjes, Ze konder niets in ontdekt,maar ieck wolde het tog meldt,So eerliek ben ieckdan ok wel weer.
Bumme Wrote:
Quatro Wrote:Beste mefrouw Ferdonc, Hierby wil iek jouw fragen om Nederlants pasport. Een beetjuh snel graag, want iek wil naar Weeka. Iek ken namelyk heel goet foetballuh, fraag maar aan Fan Bastuh. En nau niet zeikuh over dat teorie eksamen, want fan my wort ferwacht dat iek die bal erin sgiet. Iek ben sportman en opgegroeit in Afrika. Wie goet is krijgt lekkers, wie slecht is de roe. Je weet tog. Door al dat geseik, sgiet ik geen deuk meer in pakkie botur. Pasport is geen hooftprys, de wereldbekur wel. Dus doe es gefen dat papiertjuh, anders ga ik for Ivorië speluh en moet jy afstappen als wy winnuh. Oké Ferdonk, ik ga schnell van jouw horen. Laturrr, Salamon.

ps: mu vrienten Dirruk Kuit, Pjier fan Hooidongk en Patrik Pauwe heebe deze briefie nagekijkt op eventwele taulvautjes, Ze konder niets in ontdekt,maar ieck wolde het tog meldt,So eerliek ben ieckdan ok wel weer.

:lol:
YES!!!!!!!!!!! Waarom is dit nog niet gemeldt? Go Rita, Go Rita, Go Rita!!!!

Beroep Kalou afgewezen

Uitgegeven: 9 mei 2006 14:24
Laatst gewijzigd: 9 mei 2006 16:26

ROTTERDAM - De bestuursrechter in Rotterdam heeft dinsdagmiddag het beroep van Feyenoorder Salomon Kalou afgewezen. De voetballer uit Ivoorkust vocht het besluit van minister Rita Verdonk (Integratie en Vreemdelingenzaken) aan om hem een versneld Nederlands paspoort te weigeren.

De bestuursrechter is het met Verdonk eens dat Kalou eerst de naturalisatietoets moet halen. In november vorig jaar zakte hij voor het eerste deel van dat examen. Door de afwijzing van het beroep kan Kalou het komende wereldkampioenschap in Duitsland met het Nederlands elftal definitief vergeten.


Status

Verdonk had aan Kalou op basis van zijn status als topsporter vrijstelling kunnen verlenen voor het halen van de naturalisatietoets. Dat deed ze niet, mede op grond van de strengere regelgeving die sinds 2003 van kracht is. Verdonk zag ook geen aanmerkelijk Nederlands belang in een versnelde naturalisatie van Kalou.

Dat de Afrikaanse aanvaller niet aannemelijk kon maken dat hij zich voor langere tijd in Nederland wilde vestigen, speelde in haar besluitvorming eveneens een belangrijke rol. Dat laatste argument van Verdonk schoof de bestuursrechter van tafel. "Maar er zijn geen bijzondere omstandigheden om Kalou vrijstelling te geven voor de naturalisatietoets", aldus de bestuursrechter.

Advocaat

Mr. J. Kroes, de advocaat van Kalou, kon na de uitspraak nog niet zeggen of zijn cliënt de slepende zaak nu laat rusten. "We kunnen nog hoger beroep aantekenen. Daarover moet ik met hem eerst overleggen. Het WK met Oranje is voor Salomon niet meer haalbaar. Maar na de zomer zijn er weer andere kwalificatietoernooien voor het Nederlands elftal, dus wie weet."

Kroes gaf toe dat Kalou "in theorie" met zijn vaderland Ivoorkust toch nog kan deelnemen aan het WK. "Maar dat is wat Salomon betreft niet aan de orde." Oranje speelt op 16 juni in Stuttgart de tweede groepswedstrijd van het WK tegen Ivoorkust. Kalou was dinsdag bij de uitspraak van de bestuursrechter in Rotterdam niet aanwezig.

Verdonk is tevreden met de uitspraak. Die onderstreept volgens haar het belang van de naturalisatietoets, aldus haar woordvoerder.
Marshall Wrote:YES!!!!!!!!!!! Waarom is dit nog niet gemeldt? Go Rita, Go Rita, Go Rita!!!!

Pox......!
Gerben Zonderland Wrote:
Marshall Wrote:YES!!!!!!!!!!! Waarom is dit nog niet gemeldt? Go Rita, Go Rita, Go Rita!!!!

Pox......!

Pox...? Que?
Marshall Wrote:
Gerben Zonderland Wrote:
Marshall Wrote:YES!!!!!!!!!!! Waarom is dit nog niet gemeldt? Go Rita, Go Rita, Go Rita!!!!

Pox......!

Pox...? Que?

Ex-k......!
omfg rofl etc.
Ik dacht dat ik uit de verkeerde generatie kom maar als zelfs de oudjes nu al meer van internettaal weten dan ik.... :roll: Ik ben gewend gewoon te zeggen wat ik vind/denk, niet daar een stapel afkortingen voor te gebruiken. OMFG, ROFL ken ik maar POX???

Quote:Misschien is het wel de schuld van MSN Messenger. De aliassen van sommige mensen hebben 2 regels op mijn 17” monitor nodig. Er staan meer tekens en smileys dan gewone letters. Omdat de mensen maar 2 regels ter beschikking hebben en toch hun hele levensverhaal kwijt willen, moeten ze creatief worden met afkortingen en taalverkrachtigen.
Marshall Wrote:Ik dacht dat ik uit de verkeerde generatie kom maar als zelfs de oudjes nu al meer van internettaal weten dan ik.... :roll: Ik ben gewend gewoon te zeggen wat ik vind/denk, niet daar een stapel afkortingen voor te gebruiken. OMFG, ROFL ken ik maar POX???

Quote:Misschien is het wel de schuld van MSN Messenger. De aliassen van sommige mensen hebben 2 regels op mijn 17” monitor nodig. Er staan meer tekens en smileys dan gewone letters. Omdat de mensen maar 2 regels ter beschikking hebben en toch hun hele levensverhaal kwijt willen, moeten ze creatief worden met afkortingen en taalverkrachtigen.

"Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig." :wink:
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16