FTM Forum

Full Version: Naturalisatieprocedure Kalou gestart
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
nu.nl Wrote:Nawijn wil snelle naturalisatie voor Kalou

Uitgegeven: 30 augustus 2005 11:11
DEN HAAG - Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie moet Salomon Kalou versneld de Nederlandse nationaliteit verlenen. Dat vindt Tweede-Kamerlid Nawijn (Groep Nawijn), die de minister dinsdag Kamervragen heeft gesteld. Nawijn vindt dat de uitverkiezing van Kalou tot talent van het jaar 2005 aantoont dat de 19-jarige Feyenoord-voetballer uit Ivoorkust een grote bijdrage kan leveren aan het Nederlandse voetbal.

Verdonk maakte medio mei bekend dat Kalou niet in aanmerking komt voor een versnelde procedure. Ze vindt dat hij de normale procedure moet doorlopen, waarbij buitenlanders pas na vijf jaar het Nederlandschap kunnen verkrijgen. De voetballer heeft tegen het besluit bezwaar aangetekend. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie is Kalou vorige week gehoord in het kader van zijn bezwaarschrift en volgt in principe binnen zes weken een uitspraak.

Volgens Nawijn zijn in zijn verleden als directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst diverse topsporters op zijn advies versneld genaturaliseerd. "Als er een Nederlands belang mee is gemoeid, kan dit zonder problemen."

Het Kamerlid vindt dat Verdonk buiten haar boekje is gegaan door zich "eigenhandig een oordeel te vormen over de voetbalkwaliteiten van Kalou". En dat terwijl bondscoach Marco van Basten haar een aanbevelingsbrief had gestuurd. Tevens wijst Nawijn op een aantal experts uit de voetbalwereld, zoals Johan Cruijff en Ronald Koeman, die Kalou "een verrijking voor het Nederlandse voetbal vinden". "Zoiets kun je als minister toch niet naast je neerleggen?"

Nou als de LPF (of welke eenmansfractie dan ook) zich ermee gaat bemoeien, dan wordt 't nooit wat....

Wist trouwens niet dat bassie een brief had gestuurd, op die positie heeft hij toch spelers genoeg?
Laat hem lekker bij zn broer in Ivoorkust gaan ballen, vieze vuile landverrader!

Het is mij al wel duidelijk dat die gast geen enkel moraal of ethisch benul heeft.

Van Feyenoord naar PSV, je bent een gote lul

Van Ivoorkust naar Oranje, je bent een grote apelul


Komt ie niet in Oranje dan zal ie wel Belg of Mof willen worden.
Verdonk wil snelle uitzetting van Nawijn

Uitgegeven: 30 augustus 2005 11:12
DEN HAAG - Minister Donner van Justitie moet Hilbrand Nawijn versneld de Nederlandse nationaliteit ontnemen en uitzetten. Dat vindt Minister Rita Verdonk die de minister dinsdag Kamervragen heeft gesteld. Verdonk vindt dat de uitverkiezing van Nawijn tot slechtste politicus van het jaar 2005 aantoont dat de 57-jarige politicus uit Zoetermeer geen enkele bijdrage kan leveren aan de Nederlandse politiek.
Als het maar Charisteas of Rosenberg was geweest, dan hadden de heren wel andere praat verkondigd. Of Escude, of Grygera, of Rosamunde, jala lalalalala.
joep Wrote:Als het maar Charisteas of Rosenberg was geweest, dan hadden de heren wel andere praat verkondigd. Of Escude, of Grygera, of Rosamunde, jala lalalalala.

Joep schrijft poep.
Juist in Amsterdam weten we dat een spits als Kalou meer kwaliteit heeft dan ale bovengenoemde spelers. Dat hij bij de verkeerde club speelt is een ander verhaal..........
Bumme Wrote:
joep Wrote:Als het maar Charisteas of Rosenberg was geweest, dan hadden de heren wel andere praat verkondigd. Of Escude, of Grygera, of Rosamunde, jala lalalalala.

Joep schrijft poep.
Juist in Amsterdam weten we dat een spits als Kalou meer kwaliteit heeft dan ale bovengenoemde spelers. Dat hij bij de verkeerde club speelt is een ander verhaal..........

en ik dacht dat er maar één verkeerde club was. Het lijkt wel of ik er niets meer van begrijp Icon_twisted
:roll:

De 1e pannuhkoekuh zijn voor de kinderen Joep Meloen.
joep Wrote:en ik dacht dat er maar één verkeerde club was. Het lijkt wel of ik er niets meer van begrijp Icon_twisted

Er zijn in mijn ogen twee "verkeerde" clubs. De club waar jij aanhanger van bent is de minst verkeerde van de twee.........
Spreek voor jezelf Bumme.
Quatro Wrote:Wist trouwens niet dat bassie een brief had gestuurd, op die positie heeft hij toch spelers genoeg?

Ja maar die spelen allemaal in het buitenland en zoals iedereen weet is de Nederlandse competitie de beste en zwaarste van heel de wereld! :roll:
Dugarry Wrote:Spreek voor jezelf Bumme.

Lezen Dugarry, goed lezen en als je dan echt heel goed je best doet zal je ontdekken dat mijn bericht begint met "er zijn in mijn ogen".

Laat je het mij even weten als je dit gezien hebt?

Alvast bedankt en toi-toi-toi,

Bumme
Dugarry Wrote::roll:

De 1e pannuhkoekuh zijn voor de kinderen Joep Meloen.


Hahaha, Joep Meloen, hoe krijgt íe het verzonnen.
Ik weet niet hoe jij pannenkoeken bakt, maar bij mij is de 1ste enkelvoud.
Bij mij niet, zoals je leest is het uh uh.
Quote:Salomon Kalou-kamp zoekt heil bij de rechter

27/9/2005 8 :52

Salomon Kalou is het wachten op Rita Verdonk beu en is naar de rechter gestapt. De minister van Integratie en Vreemdelingenzaken komt maar niet met een antwoord op zijn bezwaarschrift, waarin hij duidelijk maakt waarom Verdonk hem alsnog versneld Nederlander moet laten worden.

'Ik heb er best begrip voor dat Verdonk de tijd neemt voor een zorgvuldige afweging', liet Kalou's advocaat mr. J. Kroes weten aan het ANP. 'Daar is iedereen bij gebaat. Maar ik moet de belangen van Kalou verdedigen. Hij wil komend jaar met Oranje naar het WK in Duitsland. Als we in mei 2006 zekerheid moeten hebben, mogen we nu geen tijd meer verliezen.'

De twintigjarige Ivoriaan kreeg eerder van Verdonk te horen dat hij niet in aanmerking kwam voor een versnelde procedure. Kroes eist nu duidelijkheid. 'Bij een positief besluit is het probleem opgelost en krijgt Kalou zijn paspoort. Wijst Verdonk het bezwaarschrift af, dan zetten we de rechtszaak door op andere gronden. Want zolang we geen goede argumenten horen waarom Kalou niet in aanmerking komt voor een versnelde procedure, blijven we doorgaan.'

Kalou heeft in zijn strijd om een Nederlands paspoort steun vanuit alle hoeken gekregen. Bondscoach Marco van Basten neemt hem op in zijn selectie zodra dat kan en Johan Cruijff meent dat de Feyenoorder een verrijking voor het Nederlandse voetbal is en dat hij over tamelijk unieke kwaliteiten beschikt.

Ook vanuit politiek Den Haag kan Kalou op bijval rekenen. De Tweede-Kamerleden Nawijn (Groep-Nawijn), Marijnissen (SP) en Bos (PvdA) pleitten allen voor een Nederlands paspoort voor Kalou binnen afzienbare tijd.
OMG!!!! Ik had Wouter B. altijd nog wel redelijk hoog staan maar als hij zich hier nu mee gaat bemoeien? Dat hypocrietjes Nawijn en Marijnissen zich hiermee bemoeien had ik ook niet anders verwacht, maar Bos???

Kom op Rita!!! We moeten geen ivoriaan in het Nederlands 11tal!!!
De oppositie ziet gewoon de kans schoon om hier lekker tegenaan te kakken. Verstand van voetbal hebben al deze politici hoogstwaarschijnlijk niet maar ze denken misbruik te kunnen maken van de populariteit van Cruijff en van Basten cs. Van Basten heeft zelfs aangegeven dat hij Kalou een selectieplaats GARANDEERT wanneer hij genaturaliseerd wordt. Hoe kan hij dat nou doen? Dat mag hij niemand garanderen namelijk. Iedereen kan immers geblesseerd of hopeloos uit vorm raken of op de reservebank belanden. Niemand kan een selectieplaats gegarandeerd worden, zelfs bijv. een van der Sar niet.
We hebben genoeg capabele Nederlandse spitsen rondlopen, waar Kalou echt niet boven uit steekt. Maar dat is mijn visie, net zoals er 16 miljoen Nederlanders hier een visie over hebben. Verdonk heeft zich laten informeren door, in haar ogen, capabele mensen die blijkbaar ongeveer dezelfde mening over dit onderwerp hebben zoals ik die heb. Als Kalou zo graag voor Oranje (waar hij natuurlijk zo graag wil spelen omdat hij het een eer vindt om voor zijn Nederlandse volk te mogen voetballen :roll: :letitalloutSmile wil uitkomen, moet hij gewoon wachten tot 2008 en geen buitenlands avontuur aangaan, want dan vervallen zijn rechten natuurlijk. Wat gaat hem meer aan het hart, geld verdienen in het buitenland of zijn liefde voor Nederland? Ik denk dat ik het antwoord wel weet. Icon_evil
Er komen weer verkiezingen aan en Bos probeert zodoende weer wat stemmen te winnen.
Hulde Bredanaar! Delen we in elk geval een mening...
En Ekslem, ja, of stemmen verliezen?
Bredanaar Wrote:Verdonk heeft zich laten informeren door, in haar ogen, capabele mensen die blijkbaar ongeveer dezelfde mening over dit onderwerp hebben zoals ik die heb.

hoe kom je hierbij? ze heeft er kennelijk alleen met zogeheten vakministers over gesproken. ze zegt tegen niemand door wie ze zich heeft laten informeren.

wel goed vind ik dat ze even aangeeft dat de mening van cruyff er niet toe doet. dat zou ff een precedent scheppen zeg, als cruyff het goedvindt kan iemand genauraliseerd worden. het moet niet gekker worden.

ik vind het nog altijd prima dat ze weigert. kalou was zelf niet op het idee gekomen en doet het in mijn ogen alleen voor geldelijk gewin (wat fainoid ook niet slecht zou uitkomen trouwens). wel moet ze inzicht geven in haar argumentatie achter de besluitvorming. waarom nu niet en in het verleden (1x?) wel?

bredanaar Wrote:We hebben genoeg capabele Nederlandse spitsen rondlopen, waar Kalou echt niet boven uit steekt.

vind ik niet. op links bijv is er voor robben, de man van glas, eigenlijk geen alternatief. maar je bent zijn kwaliteiten natuurlijk aan het bagatelliseren omdat hij niet naar psvee kwam.

marshall Wrote:Ik had Wouter B. altijd nog wel redelijk hoog staan

dat jij populist wouter bos in het verleden verkeerd ingeschat hebt moet je jezelf kwalijk nemen. ik zie bij jou overigens geen ter zake doende argumenten waarom kalou niet direct nederlander zou mogen worden.
@waf: als je goed leest schrijf ik: in haar ogen. Dat schreef ik expres omdat ik niet weet wie het zijn en er dus geen oordeel over kan vellen of deze mensen idd capabel zijn.
Voor Robben is er nog altijd het alternatief van Persie toch? Verder vind ik Kalou niet het best op de rechtsbuitenpositie. Overigens wilde ik Kalou helemaal niet bij PSV hebben. Kuijt, die wil ik wel :wink:
Bredanaar Wrote:@waf: als je goed leest schrijf ik: in haar ogen. Dat schreef ik expres omdat ik niet weet wie het zijn en er dus geen oordeel over kan vellen of deze mensen idd capabel zijn.
Voor Robben is er nog altijd het alternatief van Persie toch? Verder vind ik Kalou niet het best op de rechtsbuitenpositie. Overigens wilde ik Kalou helemaal niet bij PSV hebben. Kuijt, die wil ik wel :wink:

jawel, dat zag ik wel, maar ik denk dat het de vraag is of ze zich uberhaupt heeft laten informeren. ze zegt gesproken te hebben met vakministers. niet echt nuttig.

kalou heb je denk ik meer aan dan bijv makaay. wij hebben spelers nodig die uit de verf komen in de kleine ruimte. kalou kan ook goed op 10 spelen en overigens ook in een 4-4-2 systeem. mogelijkheden te over.

robben is altijd geblesseerd en persie is altijd geschorst (als hij niet in de gevangenis zit). hupsakee, naturaliseren! :wink:
wat zijn de voorwaarden om voor versnelde naturalisatie in aanmerking te komen?
Ik denk dat Kalou in eerste instantie voor het volgende in aanmerking zou komen:

Quote:II NORMALE PROCEDURE
Om hiervoor in aanmerking te komen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:
- u woont minimaal 5 jaar legaal* in Nederland of u bent minimaal 3 jaar getrouwd en/of samenwonend met een Nederlander/se (ook legaal*), en
- u moet een naturalisatietoets met succes afleggen. Of over een gelijkwaardig diploma/toets beschikken.
* Legaal betekent: met verblijfsvergunning.

Procedure
U moet persoonlijk naar Burgerzaken komen voor het maken van een afspraak voor de aanvraag.
De afspraak kan alléén gemaakt als u alle benodigde documenten bij u heeft!

Als u aan de eisen voldoet, wordt de aanvraag opgestuurd naar de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst).
De IND beslist of u de Nederlandse nationaliteit krijgt. U en de gemeente krijgen schriftelijk bericht van de IND of u Nederlander bent geworden.
Omdat de gemeente het bericht iets later krijgt, kunt u pas ongeveer 2 weken nadat u het bericht heeft
ontvangen het Nederlandse paspoort aanvragen!

Benodigde documenten
1) paspoort
2) verblijfsvergunning
3) geboorteakte (indien niet eerder ingeleverd)
4) succesvolle naturalisatietoets (of een gelijkwaardig diploma/toets)
5) geld (zie tarievenlijst - er kan gepind worden)

Behandeltijd
6 tot 12 maanden.


Maar omdat het om een topsporter gaat, is dit het discussiepunt:

Quote:''Over prinsessen en topsporters: speciale verzoeken
In bijzondere gevallen kan iemand Nederlander worden terwijl hij toch (nog) niet aan alle voorwaarden voldoet.

Zwaarwegend Nederlands belang
Van een bijzonder geval is bijvoorbeeld sprake als er een zwaarwegend Nederlands belang wordt gediend, zoals bij de naturalisatie van prinses Máxima. Toen zij Nederlandse werd, woonde zij nog geen vijf jaar in Nederland. Maar op grond van de Wet lidmaatschap Koninklijk Huis moest Máxima Nederlandse zijn voordat ze trouwde met Willem-Alexander. Daarom is zij eerder genaturaliseerd.

Diplomaten, politiemedewerkers, militairen
Andere voorbeelden van speciale naturalisaties zijn van toepassing op buitenlandse partners van Nederlandse diplomaten en mensen die voor bepaalde functies de Nederlandse nationaliteit moeten hebben, zoals medewerkers bij de politie, de marine, de land- en luchtmacht.

Topsporters en kunstenaars
Soms is er een cultureel of sportief belang om iemand Nederlander te maken. Zo is er wel eens een bekende Russische dirigent genaturaliseerd, zodat hij in het buitenland op tournee kon met zijn orkest. En er zijn verschillende voorbeelden van topsporters die Nederlander zijn geworden om voor Nederland te kunnen uitkomen bij een EK, WK of de Olympische Spelen. ''


En Verdonk vindt het dus geen sportief belang dat Kalou Nederlander wordt... Dus moet Kalou de normale procedure in (hij woont toch al langer dan 5 jaar in NL?) en duurt het 6-12 maanden... Als ie dat al had gedaan was hij al lang Nederlander geweest....
Marshall Wrote:En Verdonk vindt het dus geen sportief belang dat Kalou Nederlander wordt... Dus moet Kalou de normale procedure in (hij woont toch al langer dan 5 jaar in NL?) en duurt het 6-12 maanden... Als ie dat al had gedaan was hij al lang Nederlander geweest....

Volgens mij woont hij nog maar 3 (3,5 inmiddels) jaar in Nederland. Dat betekent dat hij pas over 2 jaar die procedure in gang kan zetten en dan voetbalt hij waarschijnlijk allang niet meer in Nederland.
Oh, ok, dacht dat hij al langer in NL woonachtig was en al minstens dicht tegen de 5jaar aanzat.
En Verdonk wijst het definiteif af!!!! =D> =D> =D>
Hulde, hulde, hulde Rita!!!
waf Wrote:
Bredanaar Wrote:@waf: als je goed leest schrijf ik: in haar ogen. Dat schreef ik expres omdat ik niet weet wie het zijn en er dus geen oordeel over kan vellen of deze mensen idd capabel zijn.
Voor Robben is er nog altijd het alternatief van Persie toch? Verder vind ik Kalou niet het best op de rechtsbuitenpositie. Overigens wilde ik Kalou helemaal niet bij PSV hebben. Kuijt, die wil ik wel :wink:

jawel, dat zag ik wel, maar ik denk dat het de vraag is of ze zich uberhaupt heeft laten informeren. ze zegt gesproken te hebben met vakministers. niet echt nuttig.

kalou heb je denk ik meer aan dan bijv makaay. wij hebben spelers nodig die uit de verf komen in de kleine ruimte. kalou kan ook goed op 10 spelen en overigens ook in een 4-4-2 systeem. mogelijkheden te over.

robben is altijd geblesseerd en persie is altijd geschorst (als hij niet in de gevangenis zit). hupsakee, naturaliseren! :wink:

ik vind niet dat het de vraag moet zijn of kalou al dan niet in aanmerking zou komen om Nederland verder te helpen of niet. ik ben verder helemaal niet racistisch, maar als ik naar het Nederlands elftal kijk wil ik wel gewoon 11 Nederlanders zien spelen en dus geen stuntelig gebrabbel van een Kalou horen na de wedstrijd. Of dat nou Kalou is of een Shevchenko maakt me dan niet uit. Ik vind het ook vreemd dat dit in veel andere sporten wel gebeurd. Neem nou Voskamp, die voor Belgie medailles heeft gewonnen op de OS. Als Belg zou ik dat helemaal niks vinden.
Meneer Kalou wordt op een avond zowel voor de UEFA-cup als voor het WK uitgeschakeld. Een prestatie op zich!

Ik kan me wel vinden in dit besluit en wat mij betreft is de zaak hiermee gesloten.
De zaak is nog niet helemaal gesloten....

Van Basten getuigt in rechtszaak Kalou
ROTTERDAM - Bondscoach Marco van Basten zal vrijdag als getuige optreden in een rechtszaak die Feyenoord-voetballer Salomon Kalou heeft aangespannen tegen minister Verdonk (integratie en vreemdelingenzaken). Dat meldt de website van de Rotterdamse club. De Afrikaanse aanvaller is in beroep gegaan tegen de afwijzing van zijn verzoek tot versnelde naturalisatie.


Van Basten is vanaf het begin voorstander geweest van versnelde naturalisatie van de 20-jarige Ivoriaan. De bondscoach had, net als Johan Cruijff, schriftelijk verklaard dat Kalou een verrijking zou zijn voor het Nederlandse voetbal. Ditmaal komt Van Basten persoonlijk getuigen. Kalou wordt verder ondersteund door professor G.R. De Groot van de Universiteit van Maastricht die als deskundige zal optreden.

Het eerste verzoek van Kalou om versneld een Nederlands paspoort te verkrijgen werd afgewezen. Omdat het bezwaar tegen de afwijzing eerder ongegrond werd verklaard dient vrijdag voor de bestuursrechter van de Rotterdamse rechtbank het beroep dat de voetballer aantekende. Zowel de advocaat van Kalou, als de advocaat van de staat zullen dan hun pleidooi houden. Een uitspraak volgt dan circa vier weken later
Van Basten: WK-ticket voor Kalou
ROTTERDAM - Feyenoorder Salomon Kalou is, indien in het bezit van een Nederlands paspoort, zeker van een plaats in de selectie van Oranje voor het wereldkampioenschap voetbal, komende zomer in Duitsland. Dat bevestigde bondscoach Marco van Basten vrijdag voor de rechtbank in Rotterdam op een directe vraag van bestuursrechter A. van 't Laar.



Marco van Basten (m.) betuigt voor de rechtbank van Rotterdam steun aan Salomon Kalou (voorgrond).
Foto: ANP

„Salomon is een uitzonderlijk talent met bijzondere kwaliteiten. Hij kan in een kleine ruimte met weinig tijd de juiste oplossing vinden. Voor hemzelf en voor zijn ploeggenoten. Hij kan het verschil maken. Arjen Robben kan dat ook. Maar we zijn te veel afhankelijk van hem. Als hij is geblesseerd, hebben we vrij veel moeite om te winnen van zwakkere tegenstanders. Daarom willen we heel graag Kalou naar het WK meenemen”, betoogde Van Basten. Die benadrukte daarna op verzoek van de bestuursrechter nog eens duidelijk dat er absoluut een WK-ticket voor de Feyenoorder klaarligt.

De bondscoach van Oranje was door het Kalou-kamp als getuige-deskundige opgeroepen in de zaak die de spits uit Ivoorkust tegen minister Verdonk heeft aangespannen. De 20-jarige Afrikaan, vrijdag aanwezig bij de rechtszitting, wil via een versnelde naturalisatieprocedure in aanmerking komen voor een Nederlands paspoort. Daardoor zou hij met Oranje kunnen deelnemen aan het WK.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16