FTM Forum

Full Version: Nieuws, feiten & wetenswaardigheden
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Federer noemt oa Dirty Dancing. :eeeek: Die feeks van em heeft dus écht invloed..
Titel Mantilla na strijd tegen kanker

BARCELONA - Felix Mantilla behaalde afgelopen zondag in Barcelona een dubbele overwinning. De vroegere tennisprof, die tegenwoordig in het ATP senior-circuit acteert, won het 'veteranen-toernooi' in Barcelona. In de finale zegevierde hij met 6-4 6-1 over zijn landgenoot Albert Costa.

Het was vooral ook een emotionele zege, nadat de Spanjaard pas geleden genezen is verklaard van huidkanker.

In 2006 werd de ziekte bij hem geconstateerd. Mantilla moest vrij snel daarna zijn profcarrière beëindigen. In Nederland werd de gravelspecialist vooral bekend door de uiterst onvriendelijk verlopen vijfsetter tijdens de US Open op Flushing Meadows tegen John van Lottum.

Uniek is dat Mantilla de enige speler is, die 'Barcelona' zowel op de ATP Tour won (in 1999) als in het ATP senior-circuit.
http://www.nu.nl/sport/1952169/monfils-w...arros.html

Dat wordt zakken voor em, maar scheelt weer een hoop frustratie bij menig manager. :razz:
Het genereert er ook een hoop bij 1 manager Big Grin
Dat is slecht nieuws... :-k
Als ie 't net wel redt dan heeft ie zo weinig ritme en zo'n belabberde vorm dat de manager die hem dan kiest er zelf om vraagt. Icon_twisted
Dat zou ik dus zijn Hakkuh
Ik had hem vorig jaar als enige, maar dat leverde me wel de weekwinst op. :razz:
Coria beëindigt tennisloopbaan

BUENOS AIRES - De Argentijnse tennisser Guillermo Coria heeft zijn loopbaan beëindigd.
De voormalige nummer drie van de wereld, inmiddels afgezakt naar positie 672, heeft niet meer de motivatie om de hele wereld rond te reizen voor zijn tenniscarrière.
''Ik ben opgelucht nu ik eenmaal dit besluit heb genomen'', zei hij. ''Ik ben al bezig met diverse projecten en wil nu meer tijd doorbrengen met mijn familie.''
Coria bereikte in 2004 de finale van Roland Garros. Hij kreeg tijdens het duel met zijn landgenoot Gaston Gaudio twee matchpoints maar ging toch onderuit. Hij won negen ATP-toernooien.
Gemengde gevoelens. Toch een groot gravelaar. Ik weet nog goed dat ik tijdens die finale RG zei: Laat Gaudio deze maar pakken, Coria gaat er nog genoeg winnen.
Aan de andere kant zeg ik: mooi initiatief om te stoppen, nu Gaudio, Canas, Puerta enz nog. Hoeven we ons daar niet meer aan te ergeren.
Was natuurlijk niet helemaal met een schoon blazoen, maar wel een van de mannen in de tijd dat ik het echt allemaal nog heel actief volgde. Blijft opvallend dat hij nooit RG gewonnen heeft inderdaad.
Vind het vooral jammer hoe het is gegaan. Van top-of-the-world naar helemaal niks. Hoe kun je in godsnaam een jaar lang 25 dubbele fouten per wedstrijd slaan?
Ik snap het besluit, maar ergens vind ik het wel jammer dat hij weg is. Net zoals CC.
Murray eerste Brit in top 3

LONDEN - Tennisser Andy Murray wordt de eerste Britse man in de top drie van de ATP wereldranglijst. De 21-jarige Schot neemt deze positie gegarandeerd over van de Servische Novak Djokovic, nadat laatstgenoemde er in faalde zijn titel in Rome te verdedigen. De nieuwe ATP lijst wordt op 11 mei gepubliceerd.

De hoogst behaalde positie van Britse mannelijke tennissers was tot nu toe de vierde plek, een eer die Murray deelt met de inmiddels gepensioneerde Greg Rusedski en Tim Henman.

Murray schreef sinds afgelopen augustus zes titels op zijn naam, waaronder drie Masters. Hij verloor dit seizoen slechts vijf partijen. Zijn openingspartij in Rome was daar één van. Volgende week komt Murray weer in actie tijdens de Madrid Masters.
Haase optimistisch na kijkoperatie

TURNHOUT - Bij een kijkoperatie aan zijn gekwetste rechterknie zijn bij Robin Haase geen ontstekingen of scheurtjes in het gewricht geconstateerd. Dat zei de Haagse tennisprof een dag nadat hij in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam is onderzocht.

Haase is door een knieblessure al acht maanden uit competitie. „Er zijn wat kleine dingetjes gedaan door de artsen. De knie is gespoeld en er is een klein stukje kapsel weggehaald. Eigenlijk zag het er prima uit”, vertelde de in het Belgische Turnhout woonachtige tennisser. Haase moet voorlopig een week rust houden. „Daarna kan ik weer voorzichtig beginnen. Ik hoop dat een reactie nu uitblijft.”
Laten we het in godsnaam een keer hopen zeg
http://teletekst.nos.nl/?654-01
Nalbandian langdurig uitgeschakeld...
De vader van Dokic is gearresteerd in Servië nadat hij gedreigd had de ambassade van Australië met een raket op te blazen. :lol: In een interview met de Sydney Morning Herald heeft Jelena Dokic afgelopen week voor het eerst verteld over de mishandeling door haar vader. Papa zag natuurlijk weer allerlei complottheorieën; Jelena zou opgehitst zijn door de media en de mensen om haar heen. Hij ging zich vervolgens beklagen bij de ambassade met dit als gevolg. Hij is gearresteerd en de politie heeft bommen, minutie en een heel arsenaal geweren en pistolen in z'n huis gevonden. :crazy:

http://www.smh.com.au/world/damir-dokic-...-avkn.html
Gasquet betrapt op cocaïne in Miami :eeeek:

'Tennisser Richard Gasquet betrapt op cocaïne'

RIJSWIJK - In een urinestaal van de Franse tennisser Richard Gasquet zijn sporen van cocaïne gevonden. Dat maakte de Franse sportkrant L'Equipe, doorgaans goed geïnformeerd, zaterdag bekend op zijn website.

De 22-jarige Gasquet, momenteel 23e op de ATP-ranglijst, zou eind maart positief getest hebben na een antidopingcontrole tijdens het toernooi van Miami. Als de tegenexpertise de resultaten van de eerste test bevestigt, wacht de talentvolle Fransman een schorsing die kan oplopen tot twee jaar.

Gasquet trok zich terug voor zijn eerste wedstrijd in Miami vanwege een schouderblessure. Een week later meldde hij zich af voor het toernooi in Estoril, waarna de Fransman aankondigde ook het toernooi in Madrid (dat zaterdag begon) aan zich voorbij te laten gaan.
ik las het net, knuppel!
Wegwezen met die gast. Mooie overwinning op Roddick op Wimbledon maar verder weinig laten zien.
Het is gewoon een over het paard getilde Fransman, dit verbaast me niet echt. Hopelijk verdwijnt na de schorsing zijn arrogante houding eens, want ik irriteer me daar mateloos aan.
centre court Wrote:Wegwezen met die gast. Mooie overwinning op Roddick op Wimbledon maar verder weinig laten zien.
Een van de 4 mensen die van Federer won in 2006 (2005?), Kwartfinale Monte Carlo, waardoor ik 400 euro op mijn rekening kon bijschrijven.
Verder idd een superirritante gast.
Kwestie van tijd, en logisch als je van Tsonga op gravel verliest, maar natuurlijk wel een groot verlies:

<!-- m --><a class="postlink" target="_blank" href="http://www.nu.nl/sport/1962560/safin-is-er-klaar-mee.html">http://www.nu.nl/sport/1962560/safin-is ... r-mee.html</a><!-- m -->

AO SF 2005, mooiste partij die ik ooit gezien heb, en dat allemaal dankzij hem.
Zonde inderdaad. Niet mijn favoriet maar wel een uitgesproken figuur.
Mooie prestaties Marat =D>
Erg jammer :|
buurs Wrote:Gasquet betrapt op cocaïne in Miami :eeeek:

'Tennisser Richard Gasquet betrapt op cocaïne'

RIJSWIJK - In een urinestaal van de Franse tennisser Richard Gasquet zijn sporen van cocaïne gevonden. Dat maakte de Franse sportkrant L'Equipe, doorgaans goed geïnformeerd, zaterdag bekend op zijn website.

De 22-jarige Gasquet, momenteel 23e op de ATP-ranglijst, zou eind maart positief getest hebben na een antidopingcontrole tijdens het toernooi van Miami. Als de tegenexpertise de resultaten van de eerste test bevestigt, wacht de talentvolle Fransman een schorsing die kan oplopen tot twee jaar.

Gasquet trok zich terug voor zijn eerste wedstrijd in Miami vanwege een schouderblessure. Een week later meldde hij zich af voor het toernooi in Estoril, waarna de Fransman aankondigde ook het toernooi in Madrid (dat zaterdag begon) aan zich voorbij te laten gaan.

Richard Gasquet heeft in een persverklaring ontkend dat hij cocaïne heeft gebruikt.

Gisteren werd duidelijk dat ook het B-staal van de dopingtest een positief resultaat op heeft geleverd. De Fransman wil zijn onschuld bewijzen en heeft op eigen initiatief een urine- en haartest uitgevoerd bij een onafhankelijk laboratorium. Volgens Gasquet is daarin geen enkel spoor van cocaïne te vinden. Naar eigen zeggen komt hij op een gepast tijdstip met een verklaring.

De 22-jarige tennisser met de fluwelen backhand testte positief voorafgaand aan het toernooi van Miami, eind maart. Hij meldde zich toen af voor zijn eerste ronde-wedstrijd. Ook de toernooien in Estoril en Madrid liet Gasquet schieten.
Wel erg suggestief die zin aan het eind. Rome speelde ie namelijk wel...
Fluwelen backhand? TIs Federer niet.
Moest hij zich verplicht afmelden in Miami? Niks van naar buiten gekomen meen ik?

Hij heeft echt wel een fluwelen backhand hoor...
Elikian Wrote:Fluwelen backhand? TIs Federer niet.

Die backhand van Federer mag niet in de schaduw staan bij die van Gasquet
het nederlands davis cup team loot frankrijk voor handhaving wereldgroep. Lekker hoor... :|