FTM Forum

Full Version: Livetoernooien
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
heb je weleens een galeras gewonnen ad? :wink:
Ja, 2x. Erg lekker om $80 te winnen inderdaad. Maar als je er 5 achter elkaar verliest, is het ook wel een flinke deuk in je bankroll.
buurs Wrote:
Ad Wim Wrote:Gegeven dat ik boven mijn niveau speel, is het alleen maar mooier dat ik zoveel win :razz:

ondanks al die bad beats in die bad runs toch winnen (hehe)

chapeau =D>
Je weet toch hoeveel ik speel :wink:
De $1000-grens had ik bijna bereikt afgelopen week, totdat het een paar dagen achter elkaar helemaal mis ging.
Ad Wim Wrote:Ja, 2x. Erg lekker om $80 te winnen inderdaad. Maar als je er 5 achter elkaar verliest, is het ook wel een flinke deuk in je bankroll.

dat klopt.
heb nu mijn eerste gespeeld.

vanmiddag 100 dollar gewonnen met cash game
nu win ik weer 100 dollar, maar verlies tegelijkertijd 70 dollar met cash game... :letitallout:
buurs Wrote:
Ad Wim Wrote:Ja, 2x. Erg lekker om $80 te winnen inderdaad. Maar als je er 5 achter elkaar verliest, is het ook wel een flinke deuk in je bankroll.

dat klopt.
heb nu mijn eerste gespeeld.

vanmiddag 100 dollar gewonnen met cash game
nu win ik weer 100 dollar, maar verlies tegelijkertijd 70 dollar met cash game... :letitallout:
Ik speel er vaak een MTT naast, verlies je minder Wink
klopt, maar duurt zo lang.

cash tafel gaat sneller met 6 man
Ad Wim Wrote:
buurs Wrote:
Ad Wim Wrote:Gegeven dat ik boven mijn niveau speel, is het alleen maar mooier dat ik zoveel win :razz:

ondanks al die bad beats in die bad runs toch winnen (hehe)

chapeau =D>
Je weet toch hoeveel ik speel :wink:
De $1000-grens had ik bijna bereikt afgelopen week, totdat het een paar dagen achter elkaar helemaal mis ging.

je hebt er een full time job aan :wink:

op hoeveel sta je nu?
zullen we nu samen een galeras spelen?
Vandaag gelukkig wel weer redelijk wat terug gewonnen, sta nu weer net iets boven de $900.

Ben nu net bij m'n vriendin, dus even niet Wink
buurs Wrote:heb je weleens een galeras gewonnen ad? :wink:

ik heb er inmiddels 9 gespeeld.
balans: :8:

5x gewonnen
1x tweede
1x 3e
1x 4e
1x 6e (met AA verloren van KK)
Weer even een verslagje van een live toernooi:

Afgelopen zaterdag afgereisd naar Breda, voor het main event van de BSOP. Een toernooi met een buyinn van 500+50!!!!!!!!(geen consumptiebonnen inbegrepen...) dat verdeeld is over 2 dagen, er wordt gestart met 120 spelers en er wordt doorgespeeld tot 40, 50 of 60 over zijn die zondag verder spelen tot er een winnaar is. Startstack is 10000.

Ik wordt ingedeeld op een tafel met een mix van strakke en loose spelers, een paar donkeys, een high stakes cashgame speler uit Venlo en een Fransman. Kortom van alles wat. Wat mijzelf betreft gebeurt er eigenlijk niet zo veel, ik pak een paar potjes uncontested op maar mijn stack wil niet erg groeien. Geen probleem op de eerste limieten maakt het toch allemaal weinig uit.

Wel een bizarre hand aan onze tafel, een agressieve speler die zowat in elke pot zit raist in LP. Hij krijgt iemand mee en op de turn liggen 3 ruiten, de Q, J, en 8. Op de turn maken ze elkaar het leven zuur dus de conclusie is al snel dat ze allebei een flush hebben. De agressieve speler showt 95! van ruiten en de ander A7. En ja hoor, de river brengt de ruiten 10! voor een straight flush. Een prachtige 1 outer aangezien de ruiten 7 in handen is van zijn tegenstander. De man die deze ongelofelijke bad beat moet ondergaan is woest, hij staat op en gaat minutenlang naast de donk staan, ondertussen hem strak aankijkend. Dan verlaat hij, ondertussen met zijn hand keihard tegen de muur beukend de zaal.

Snel hierna word ik naar een andere tafel verplaatst, tot de pauze krijg ik geen ruk en mijn stack slinkt tot 8000. Al snel heb ik in de gaten dat er 2 donkeys bij mij aan tafel zitten(oa iemand die in EP met T3 een raise callt) en mijn volgende 2 key handen zijn dan ook tegen deze spelers.

1 van de eerste handen na de pauze krijg ik T9 van schoppen gedeeld, flop komt met 3 lage schoppen. Ik schrik me wezenloos, 2 uur lang krijg ik niks en dan flop ik ineens een flush. Ik bet gewoon uit en krijg de T3 man mee. Turn komt harten K en ik bet weer uit, maar ik word allin geraisd. Na enig nadenken call ik, als ie een hogere flush heeft jammer dan. Maar meneer heeft zijn koning op de turn gehit en vond dat reden genoeg om mij allin te raisen. En zo sta ik ineens op 26000 punten.

Plotseling vind ik mooie handen die me mooie potten opleveren, oa tegen een agressieve donk. Hij raist in LP en ik reraise hem met KK en hij callt. Flop is A(uiteraard)xx maar ik bet gewoon flop en turn die hij beide callt. River is een prachtige K waarop ik een fout maak om niet te checken en hem de kans te geven om te bluffen. Straten of flushes zijn niet mogelijk en alleen AA verslaat me dus. Hij fold en zei dat ie op een draw zat ofzo. Maargoed, vlak voor het einde van de dag heb ik 45000 punten, een mooie boven avg. stack.

Maar de andere donk aan tafel, een marokkaan uit het amsterdamse bos ofzo(hij zag er inderdaad uit als een oerwoudbewoner, en hij stonk ongelofelijk uit zijn muil) besluit vanuit UTG ineens allin te gaan met 22000 punten. Ik zit in de SB en call met mijn AK. Hij showt een prachtige 97 en besluit met de woorden: Ik ben blij dat je callt, kan ik naar huis. Overbodig om te vertellen dat een 7 op de flop me mijn halve stack kost.

Vlak daarna wordt het toernooi stopgezet, er zijn nog 40 man over en chagrijnig stap ik in de auto mezelf de vraag stellend of ik dit nou wel had moeten doen, ik had ook veilig kunnen folden. Maarja als ik zulke handen niet speel ga ik het toernooi ook niet winnen, je geld ging erin met de beste hand dus de beslissing was juist.

Zondag terug, en ik begin tegen alle verwachtingen in goed. Eerste paar handen krijg mooie handjes en al snel is mijn stack weer gegroid tot 35000. Maar er zijn andere speler aan tafel gekomen en die zijn bijna allemaal van een hoog niveau. Superagressief en niet bang om alles erin te gooien met marginale handen als ze zwakte ruiken. Er is nog 1 donk over aan tafel en die zit rechts van me (marokkaan is er al uit toen hij in een raised pot met JT allin ging). We zitten in de blinden en het board is KJ9. Hij bet uit en ik raise hem allin met mn K8. Hij callt en showt JT. Erg tricky maar turn en river brengen een 7 dus ik double op.

Daarna verlies ik weer een hoop chips, ik zit in de SB en raise mn linkerbuurman allin met AQ maar hij instacallt met JJ en die blijven overeind. We zijn met 20 man over en ik heb nog geen coinflip gewonnen en nog geen speler uitgeschakeld. Er zijn 13 prijzen en ik heb nog 25000 over, het is erop of eronder voor mij nu.

Maar plots wordt ik naar de andere tafel verplaatst, en dat is mn redding. Van een tafel met goede spelers kom ik terecht aan een tafel met superpassieve spelers zoals blijkt in de 1e hand.

Er is een raise in MP en er komen 2 callers. Ik zit in de BB met QJ en call ook maar. Flop is 865 en de pf raiser bet 7000 in een pot van 30000, andere spelers folden. Ik reraise hem allin en hij weet niet hoe snel hij moet wegleggen. Prachtige double up met helemaal niets Smile

1 hand daarna krijg ik 44 in de SB. Weer is er een raise van de enige goede speler aan tafel, 2 man callen waaronder ik. Flop is AQ3 en iedereen checkt. Turn is.......een 4!!!!!!!. Omdat ik de pf raiser op AQ zet besluit ik te betten in de hoop op een raise maar hij callt alleen. River is een blank en ik ga allin en na lang nadenken legt hij zijn AQ weg....althans dat beweerde hij.

Maargoed ik krijg hierna eigenlijk weinig bijzonders maar omdat de tafel zo passief is raise ik elke A, paar of facecards die ik krijg en IEDERE keer fold iedereen. We zitten op de bubble he...

een uur lang zijn er 15 spelers over maar dan vliegen er ineens aan beide tafels iemand uit. We zitten ITM. Ik verlies nog een pot doordat ik een shortie allen call met mijn AJ tegen 63 en een 3 op de river maar ik heb de finaletafel gehaald met een stack van 94000. Iets onder avg maar whatever, de druk is eraf.

Ik werp een blijk op het prijzengeld en dat is ronduit belachelijk verdeeld. De nr.1 krijgt 21000, de nr.2 11000, de nr.3 6000. Voor de nrs. 11 t/m 13 is er een schamele €952 gereserveerd, nog niet eens 2 x je inleg maar je hebt dan wel 110 spelers achter je gelaten. Dat de top 3 meer krijgt ok maar de nrs.4 t/m 13 worden in mijn ogen afgescheept met een fooi. En ik kan je verzekeren dat het hard werken is om op zo'n toernooi 110 spelers achter je te laten.

Wel krijgen de 10 finalisten een diner aangeboden, dat ik me uitstekend laat smaken maar dat mag ook wel voor die €50 fee. (ik moet nu echt ophouden met dat negatieve gedoe tegenover Holland Casino, maarja het zit diep he...). Diner was erg goed en netjes verzorgd, wat dat betreft top. Dwars als ik ben besluit ik aan tafel de structuur van het prijzengeld ter sprake te brengen(er zit 1 of andere manager bij, aardige kerel waar we wat mee ouwehoeren en hij lijkt oprecht geinteresseerd in ieders mening en ook in "de verhalen achter de 10 finalisten") De andere spelers vallen me bij, maar naar goed HC-gebruik krijg ik een ontwijkend antwoord.......zucht.......ik laat het er maar bij).

Goed spelen maar weer. Voor mezelf ga ik het toernooi nog eens na. Een wonder eigenlijk dat ik aan de ft zit, ik heb geen enkele coinflip gewonnen en ik heb geen speler uitgeschakeld. Ik heb slechts 2 X mijn stack gedoubled, en dat was nog in vroegere fases van het toernooi. En toch heb ik een stack van 94000, iets onder avg. Dan doe ik toch blijkbaar iets goed :razz:

Er zitten nog 3 donkeys aan tafel(als je maar hit kun je ver komen in poker). In de 1e hand vliegt de shortstack eruit met 66 tegen JJ dus we zijn nog met 9 man over. Ik krijg helemaal niets en door de blinden en antes zakt mijn stack naar 72000. Dan raist donkey UTG naar 18000(blinden van 4000-8000) en ik zet hem op AQ, AJ, AT dat soort handen. Ik vind 99 in de SB, denk dat ik voorlig en push allin. Hij denkt lang na, maar uiteindelijk callt hij en showt AJ. Donkey call natuurlijk maar ik ben er blij mee. Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik ook deze coinflip verlies, meteen een A en een J(voor de zekerheid) op de flop, hij trekt een gezicht waar Jan-Peter Balkenende jaloers op zou worden maar voor mij geen hulp meer en ik vlieg eruit als 9e.

Ik in mijn prijzengeld van €1368,50. 2.5 X mijn inleg, terijl ik 110 man achter me laat.....maargoed daar hebben we het al over gehad. Toch tevreden met mijn spel, alleen blijft het wel frappant dat iedere keer als ik een coinflip aanga ik deze verlies op cruciale momenten.

Stel je eens voor dat wanneer ik deze nou ga winnen......wie weet wat er dan nog inzit. In toernooipoker ligt winst en verlies altijd zo dicht bij elkaar, je moet gewoon hitten en wel op de juiste momenten andfers zul je nooit een toernooi winnen.

Ik blijf nog even kijken bij de ft, maar als de speler die mij heeft uitgeschakeld headsup komt te zitten duurt het zolang voordat er een winnaar komt dat ik besluit om naar huis te gaan, het duurt me te lang. Stel je eens voor dat die donk 1e wordt en ik hem moet feliciteren....met die gedachte kan ik niet leven en ik vertrek naar huis, op naar het volgende HC toernooi... :wink:
Dommel als je weer eens gaat en t is in utrecht of adam of een beetje in de buurt, stur dan ff pb. heb wel eens zin om mee te gaan
mooi verhaal weer dommel! ik lees net dit op pi:

Quote:Jimmy (chineesje uit Belgie) Heeft gewonnen! geen deal!

weet niet of dat die gast was die je eruit kickte
Mac Wrote:mooi verhaal weer dommel! ik lees net dit op pi:

Quote:Jimmy (chineesje uit Belgie) Heeft gewonnen! geen deal!

weet niet of dat die gast was die je eruit kickte


Nee dat was wel een goede speler. Gelukkig maar dat hij heeft gewonnen, die gast die mij eruit gooide was echt bizar slecht.
gittermaster Wrote:Dommel als je weer eens gaat en t is in utrecht of adam of een beetje in de buurt, stur dan ff pb. heb wel eens zin om mee te gaan


Breda is voor mij verder als voor jou.

Jezus man jij woont in Amsterdam, de (poker)hoofdstad van Nederland. Verreweg de meeste toernooien worden daar of in de directe omgeving georganiseerd, en bovendien heb je 3 casino's in de buurt(Amsterdam, Zandvoort, Utrecht).

Sinds ik weer een full-time baan heb speel ik alleen nog maar in 't weekend 1 X live, meestal op vrijdagavond in Utrecht. En ik zoek gewoon internet af of er nog mooie toernooien zijn die niet meer als een uur of 100km rijden zijn. Voor mij is dat de halve cirkel Nijmegen, Venlo, Eindhoven, Breda, Utrecht, Amsterdam.

Als je een btje moeite doet is er altijd wel wat leuks te vinden. Of heb je geen auto? :wink:

Ik zal iig even de site van HC voor je checken of er binnenkort nog wat leuks is, bespaart je weer wat zoekwerk :cheers:
hehe, heb wel een auto, maar ben vooral lui.
En vind t wel gezellig om te gaan als er ook een ander is die ik ken.
Maar goed. Breda is ook prima.
gittermaster Wrote:hehe, heb wel een auto, maar ben vooral lui.
En vind t wel gezellig om te gaan als er ook een ander is die ik ken.
Maar goed. Breda is ook prima.


Ik ken in Breda ook niemand, en toen ik voor het eerst live ging spelen in Utrecht en Nijmegen ook niet. Je moet ergens beginnen he :wink:

Mss is dit wat voor je: van 8 t/m 11 oktober is er in Eindhoven toernooiweek, de buyinn voor deze toernooien is (relatief)laag.

Ik kan dan niet aangezien het doordeweeks is, maar in Eindhoven heb je natuurlijk altijd Peter van dit forum nog (hehe)

En anders kom je toch een keer cashgamen in Utrecht?
Dommel Wrote:Weer even een verslagje van een live toernooi:

Afgelopen zaterdag afgereisd naar Breda, voor het main event van de BSOP. Een toernooi met een buyinn van 500+50!!!!!!!!(geen consumptiebonnen inbegrepen...) dat verdeeld is over 2 dagen, er wordt gestart met 120 spelers en er wordt doorgespeeld tot 40, 50 of 60 over zijn die zondag verder spelen tot er een winnaar is. Startstack is 10000.

Ik wordt ingedeeld op een tafel met een mix van strakke en loose spelers, een paar donkeys, een high stakes cashgame speler uit Venlo en een Fransman. Kortom van alles wat. Wat mijzelf betreft gebeurt er eigenlijk niet zo veel, ik pak een paar potjes uncontested op maar mijn stack wil niet erg groeien. Geen probleem op de eerste limieten maakt het toch allemaal weinig uit.

Wel een bizarre hand aan onze tafel, een agressieve speler die zowat in elke pot zit raist in LP. Hij krijgt iemand mee en op de turn liggen 3 ruiten, de Q, J, en 8. Op de turn maken ze elkaar het leven zuur dus de conclusie is al snel dat ze allebei een flush hebben. De agressieve speler showt 95! van ruiten en de ander A7. En ja hoor, de river brengt de ruiten 10! voor een straight flush. Een prachtige 1 outer aangezien de ruiten 7 in handen is van zijn tegenstander. De man die deze ongelofelijke bad beat moet ondergaan is woest, hij staat op en gaat minutenlang naast de donk staan, ondertussen hem strak aankijkend. Dan verlaat hij, ondertussen met zijn hand keihard tegen de muur beukend de zaal.

Snel hierna word ik naar een andere tafel verplaatst, tot de pauze krijg ik geen ruk en mijn stack slinkt tot 8000. Al snel heb ik in de gaten dat er 2 donkeys bij mij aan tafel zitten(oa iemand die in EP met T3 een raise callt) en mijn volgende 2 key handen zijn dan ook tegen deze spelers.

1 van de eerste handen na de pauze krijg ik T9 van schoppen gedeeld, flop komt met 3 lage schoppen. Ik schrik me wezenloos, 2 uur lang krijg ik niks en dan flop ik ineens een flush. Ik bet gewoon uit en krijg de T3 man mee. Turn komt harten K en ik bet weer uit, maar ik word allin geraisd. Na enig nadenken call ik, als ie een hogere flush heeft jammer dan. Maar meneer heeft zijn koning op de turn gehit en vond dat reden genoeg om mij allin te raisen. En zo sta ik ineens op 26000 punten.

Plotseling vind ik mooie handen die me mooie potten opleveren, oa tegen een agressieve donk. Hij raist in LP en ik reraise hem met KK en hij callt. Flop is A(uiteraard)xx maar ik bet gewoon flop en turn die hij beide callt. River is een prachtige K waarop ik een fout maak om niet te checken en hem de kans te geven om te bluffen. Straten of flushes zijn niet mogelijk en alleen AA verslaat me dus. Hij fold en zei dat ie op een draw zat ofzo. Maargoed, vlak voor het einde van de dag heb ik 45000 punten, een mooie boven avg. stack.

Maar de andere donk aan tafel, een marokkaan uit het amsterdamse bos ofzo(hij zag er inderdaad uit als een oerwoudbewoner, en hij stonk ongelofelijk uit zijn muil) besluit vanuit UTG ineens allin te gaan met 22000 punten. Ik zit in de SB en call met mijn AK. Hij showt een prachtige 97 en besluit met de woorden: Ik ben blij dat je callt, kan ik naar huis. Overbodig om te vertellen dat een 7 op de flop me mijn halve stack kost.

Vlak daarna wordt het toernooi stopgezet, er zijn nog 40 man over en chagrijnig stap ik in de auto mezelf de vraag stellend of ik dit nou wel had moeten doen, ik had ook veilig kunnen folden. Maarja als ik zulke handen niet speel ga ik het toernooi ook niet winnen, je geld ging erin met de beste hand dus de beslissing was juist.

Zondag terug, en ik begin tegen alle verwachtingen in goed. Eerste paar handen krijg mooie handjes en al snel is mijn stack weer gegroid tot 35000. Maar er zijn andere speler aan tafel gekomen en die zijn bijna allemaal van een hoog niveau. Superagressief en niet bang om alles erin te gooien met marginale handen als ze zwakte ruiken. Er is nog 1 donk over aan tafel en die zit rechts van me (marokkaan is er al uit toen hij in een raised pot met JT allin ging). We zitten in de blinden en het board is KJ9. Hij bet uit en ik raise hem allin met mn K8. Hij callt en showt JT. Erg tricky maar turn en river brengen een 7 dus ik double op.

Daarna verlies ik weer een hoop chips, ik zit in de SB en raise mn linkerbuurman allin met AQ maar hij instacallt met JJ en die blijven overeind. We zijn met 20 man over en ik heb nog geen coinflip gewonnen en nog geen speler uitgeschakeld. Er zijn 13 prijzen en ik heb nog 25000 over, het is erop of eronder voor mij nu.

Maar plots wordt ik naar de andere tafel verplaatst, en dat is mn redding. Van een tafel met goede spelers kom ik terecht aan een tafel met superpassieve spelers zoals blijkt in de 1e hand.

Er is een raise in MP en er komen 2 callers. Ik zit in de BB met QJ en call ook maar. Flop is 865 en de pf raiser bet 7000 in een pot van 30000, andere spelers folden. Ik reraise hem allin en hij weet niet hoe snel hij moet wegleggen. Prachtige double up met helemaal niets Smile

1 hand daarna krijg ik 44 in de SB. Weer is er een raise van de enige goede speler aan tafel, 2 man callen waaronder ik. Flop is AQ3 en iedereen checkt. Turn is.......een 4!!!!!!!. Omdat ik de pf raiser op AQ zet besluit ik te betten in de hoop op een raise maar hij callt alleen. River is een blank en ik ga allin en na lang nadenken legt hij zijn AQ weg....althans dat beweerde hij.

Maargoed ik krijg hierna eigenlijk weinig bijzonders maar omdat de tafel zo passief is raise ik elke A, paar of facecards die ik krijg en IEDERE keer fold iedereen. We zitten op de bubble he...

een uur lang zijn er 15 spelers over maar dan vliegen er ineens aan beide tafels iemand uit. We zitten ITM. Ik verlies nog een pot doordat ik een shortie allen call met mijn AJ tegen 63 en een 3 op de river maar ik heb de finaletafel gehaald met een stack van 94000. Iets onder avg maar whatever, de druk is eraf.

Ik werp een blijk op het prijzengeld en dat is ronduit belachelijk verdeeld. De nr.1 krijgt 21000, de nr.2 11000, de nr.3 6000. Voor de nrs. 11 t/m 13 is er een schamele €952 gereserveerd, nog niet eens 2 x je inleg maar je hebt dan wel 110 spelers achter je gelaten. Dat de top 3 meer krijgt ok maar de nrs.4 t/m 13 worden in mijn ogen afgescheept met een fooi. En ik kan je verzekeren dat het hard werken is om op zo'n toernooi 110 spelers achter je te laten.

Wel krijgen de 10 finalisten een diner aangeboden, dat ik me uitstekend laat smaken maar dat mag ook wel voor die €50 fee. (ik moet nu echt ophouden met dat negatieve gedoe tegenover Holland Casino, maarja het zit diep he...). Diner was erg goed en netjes verzorgd, wat dat betreft top. Dwars als ik ben besluit ik aan tafel de structuur van het prijzengeld ter sprake te brengen(er zit 1 of andere manager bij, aardige kerel waar we wat mee ouwehoeren en hij lijkt oprecht geinteresseerd in ieders mening en ook in "de verhalen achter de 10 finalisten") De andere spelers vallen me bij, maar naar goed HC-gebruik krijg ik een ontwijkend antwoord.......zucht.......ik laat het er maar bij).

Goed spelen maar weer. Voor mezelf ga ik het toernooi nog eens na. Een wonder eigenlijk dat ik aan de ft zit, ik heb geen enkele coinflip gewonnen en ik heb geen speler uitgeschakeld. Ik heb slechts 2 X mijn stack gedoubled, en dat was nog in vroegere fases van het toernooi. En toch heb ik een stack van 94000, iets onder avg. Dan doe ik toch blijkbaar iets goed :razz:

Er zitten nog 3 donkeys aan tafel(als je maar hit kun je ver komen in poker). In de 1e hand vliegt de shortstack eruit met 66 tegen JJ dus we zijn nog met 9 man over. Ik krijg helemaal niets en door de blinden en antes zakt mijn stack naar 72000. Dan raist donkey UTG naar 18000(blinden van 4000-8000) en ik zet hem op AQ, AJ, AT dat soort handen. Ik vind 99 in de SB, denk dat ik voorlig en push allin. Hij denkt lang na, maar uiteindelijk callt hij en showt AJ. Donkey call natuurlijk maar ik ben er blij mee. Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik ook deze coinflip verlies, meteen een A en een J(voor de zekerheid) op de flop, hij trekt een gezicht waar Jan-Peter Balkenende jaloers op zou worden maar voor mij geen hulp meer en ik vlieg eruit als 9e.

Ik in mijn prijzengeld van €1368,50. 2.5 X mijn inleg, terijl ik 110 man achter me laat.....maargoed daar hebben we het al over gehad. Toch tevreden met mijn spel, alleen blijft het wel frappant dat iedere keer als ik een coinflip aanga ik deze verlies op cruciale momenten.

Stel je eens voor dat wanneer ik deze nou ga winnen......wie weet wat er dan nog inzit. In toernooipoker ligt winst en verlies altijd zo dicht bij elkaar, je moet gewoon hitten en wel op de juiste momenten andfers zul je nooit een toernooi winnen.

Ik blijf nog even kijken bij de ft, maar als de speler die mij heeft uitgeschakeld headsup komt te zitten duurt het zolang voordat er een winnaar komt dat ik besluit om naar huis te gaan, het duurt me te lang. Stel je eens voor dat die donk 1e wordt en ik hem moet feliciteren....met die gedachte kan ik niet leven en ik vertrek naar huis, op naar het volgende HC toernooi... :wink:

Leuk verhaal Dommel. Snap alleen totaal niet waarom je die gast op AQ zet. Das gewoon een pure gok. Hij kan alles wel hebben
Legion Wrote:Leuk verhaal Dommel. Snap alleen totaal niet waarom je die gast op AQ zet. Das gewoon een pure gok. Hij kan alles wel hebben

Omdat hij als pf raiser de flop AQ3 checkte met 3 spelers in de pot.. ook ken ik die gast een btje. Bovendien callde hij mijn bet op de turn.
Nice dommel!

€500 + €50 zeg... wat een gekken. Main event hier in Nijmegen vorig jaar was trouwens €500+€20 en dat was ook nog eens inclusief 2 drankjes. Bizar maar goed ... dat is het HC idd!

Ik was ook wel geinteresseerd om mee te doen daar eigelijk.. ik wist echter niet dat je met 10k punten begon, dan had ik zeker mee gedaan.

Overigens die AJ call kan je over twisten maar zo heel slecht is ie niet, vind ik. Ik neem aan dat het 4k/8k met 800 ante was? Dan zit er,na zijn bet en jouw push, 110k in de pot. Hij krijgt dus 2:1, zelfs als jij daar AK/AQ hebt is de call nog niet eens echt verliesmakend, de kans dat jij daar echter 77+ pushed is ook vrij aanwezig dus dan heeft ie een flip en dat moet ie zeker callen. Daarnaast speelt natuurlijk ook flink of hij speelt om te winnen of om hoger ITM te komen en hij had je covered. Dit zal, het HC kennende, niet zo veel betekenen omdat ik denk dat ie wrs niet meer als 20 of 30k over nou hebben gehad als ie verloor.
harry_bierdop Wrote:Nice dommel!

€500 + €50 zeg... wat een gekken. Main event hier in Nijmegen vorig jaar was trouwens €500+€20 en dat was ook nog eens inclusief 2 drankjes. Bizar maar goed ... dat is het HC idd!

Ik was ook wel geinteresseerd om mee te doen daar eigelijk.. ik wist echter niet dat je met 10k punten begon, dan had ik zeker mee gedaan.

Overigens die AJ call kan je over twisten maar zo heel slecht is ie niet, vind ik. Ik neem aan dat het 4k/8k met 800 ante was? Dan zit er,na zijn bet en jouw push, 110k in de pot. Hij krijgt dus 2:1, zelfs als jij daar AK/AQ hebt is de call nog niet eens echt verliesmakend, de kans dat jij daar echter 77+ pushed is ook vrij aanwezig dus dan heeft ie een flip en dat moet ie zeker callen. Daarnaast speelt natuurlijk ook flink of hij speelt om te winnen of om hoger ITM te komen en hij had je covered. Dit zal, het HC kennende, niet zo veel betekenen omdat ik denk dat ie wrs niet meer als 20 of 30k over nou hebben gehad als ie verloor.

Qua odds heb je mss gelijk maar ik had al eerder met hem aan tafel gezeten en zag hem bizarre dingen doen. Hij had een stack zo rond 120K dacht ik. Hij raisde UTG met AJ bizar weinig net meer als 2 x de BB. Als er na je iemand pusht weet je toch dat je achterligt? En als je pech hebt loop je tegen een pair JJ+ aan of tegen AQ of AK.

Toen we nog met 15 man waren ging er een shortie allin, hij had een monsterstack van 150K+ (vraag me niet hoe hij daar aan kwam) en moest 3K bijleggen met de kans om een pot van 15K op te pikken en een speler uit te schakelen. Hij foldde en de hele tafel staarde hem vol ongeloof aan. Zijn antwoord was bloedserieus: ik heb niks maar als ze suited waren had ik wel gecalld...

Als ik in zijn situatie had gezeten had ik UTG AJ weggelegd en als ik 'm toch had gespeeld na een reraise zonder twijfel weggelegd. Tegen iemand met nog een redelijke stack uiteraard. Maarja wie ben ik, ik ben slechts 9e geworden en hij 2e... :letitallout:
Kijk als ie daar raist én hij heeft een 120k stack kan ie hem nooit meer wegleggen tegen jou 72k. Misschien als er een bigstack pushed wel of iig iemand die 100k+ heeft.

Ik weet trouwens intussen wie het is.. wel een redelijk bekende in het pokercircuit maar idd een speler met wat eiegenaardige speeltechnieken hoor ik van verschillende goede spelers (ken hem zelf niet). Hij schijnt echter toch wel iets goed te doen aangezien ie blijkbaar het vaak goed doet in de grote casino toernooien.

En over dat ie maar zo bizar weinig raist... welkom in het nieuwe poker. Met zulke blinds heeft een 2,5 x bb raise of soms zelfs nog minder hetzelfde effect als een 3 x BB in de midfase. Er gaat daar toch niet meer gecallt worden met handen als 89s ofzo. Het is fold of raise. En als het lukt pakt hij daar gewoon 20k op door maar 18k te betten. Als het dus 1 op de 2 keer lukt dan is het iig al +EV.

Ik denk trouwens dat zulke handen vaak zichzelf spelen aan een FT. Jij kan je 9's daar in principe onmogelijk folden en hij kan, als hij eenmaal besloten heeft zijn AJ utg te spelen, die hand ook nooit meer folden. Das net een beetje geluk wat je moet hebben..
Wat ik daar trouwens met 9's had gedaan was niet pushen maar raisen naar 45k. Je geeft heel duidelijk aan deze hand nooit meer te gaan folden en een raise naar 45k is zoveel sterker als een all in push. Echter als het een echte donk is, zo schatte jij hem in aan tafel, dan kan ik me een push wel voorstellen omdat die gasten toch niet snappen dat zo'n reraise een stuk sterker is als een shove.
Harry, je heb helemaal gelijk. Wordt er tegenwoordig in Nijmegen of directe omgeving nog wel es een toernooi georganiseerd?(en dan bedoel ik niet de Q waar je met 40 man in een kruipruimte gestouwd wordt). Dan kun jij daar aan mij pokerles gaan geven, mss dat mijn resultaten dan wat beter worden :razz: Sinds Jos gestopt is met z'n toernooien ben ik eigenlijk nog maar zelden in Nijmegen te vinden. Best jammer, dankzij die toernooien toch veel nieuwe mensen leren kennen maar die zie ik eigenlijk nooit meer.

Overigens gaat dat hele verhaal van jou totaal niet op voor zulke spelers, die zien AJ en denken: WOW! deze pot ga ik winnen. De positie zou ze een zorg zijn en hoeveel ze moeten bijleggen. Dan kun jij wel zeggen dat de call goed was en wrs heb je gelijk, maar vele spelers zijn daar absoluut niet mee bezig.


@Gitter, vrijdag cashgamen in Utrecht?
Dommel Wrote:Overigens gaat dat hele verhaal van jou totaal niet op voor zulke spelers, die zien AJ en denken: WOW! deze pot ga ik winnen. De positie zou ze een zorg zijn en hoeveel ze moeten bijleggen. Dan kun jij wel zeggen dat de call goed was en wrs heb je gelijk, maar vele spelers zijn daar absoluut niet mee bezig.
Is het niveau, zelfs als de buy in 550 euro is, daar nog steeds zo laag?! :eeeek:
Veel zwartgeld Ad.. leuke mensen om mee te cashgamen :razz: !

@ Dommel... nee niet echt. Beetje dood hier. Toevallig binnenkort een toernooi met 90 man ergens in de buurt hier maar veel tokkies daar, dus je mot hitten om ver te komen. Wel leuk structuurtje... 10k punten beginnen, levels 20 minuten en blinds beginnen bij 25/50. Toernooi was helaas binnen 1,5 dag vol..

Toevallig ook van de week een mail gehad van pokerlochem voor 2 toernooien. 1 in oktober,1 in november. In oktober is geloof ik een 10 euro rebuy met 60 man ofzo. Mensen die interesse in de mail hebben moeten maar ff hun mailadres aan mij PB'en..
Net terug uit Venlo. Meegedaan aan de 200 freeze. Totaal slechts 20 man :| . Na een uur was het veld al gehalveerd #-o . Niveau was triest. Door nog onbekende oorzaak kwam ik toch in het geld terecht, omdat 2 grote stacks het met elkaar aan de stok kregen preflop. De man die allin ging had k/5 en hij werd gecalld door k/7 :eeeek: . Had op een gegeven moment zo'n 7K over en de nummer 4 had zo'n 4,5K. De beide chipleaders hadden allebei zo'n 23K. Vind op een gegeven moment AK suited en de speler voor me raiset me voor de zoveelste keer allin. Ik kan hier natuurlijk onmogelijk folden en het is een showdown. Hij laat 9/k os zien en de flop brengt een koning. Turn is een blank en de river is een 9 Icon_evil . Doodziek. Won nu 400 euro, terwijl er zeker meer in had gezeten. Later nog even aan een grote cashgame gezeten met o.a Jorryt van Hoof. Daarvoor speelde ik trouwens 2/2 aan een tafel van 10 en ik was de enige Nederlander. Welgeteld 9!! Duitsers en ook nog een Engelse dealer :roll: . Die cashgame met Van Hoof was een stuk gezelliger. Overigens prima vertoeven daar in Venlo.
Dat is idd een zieke hand
Quote:@Gitter, vrijdag cashgamen in Utrecht?
Nee, ga echt voor toernooi.
Heb zelf ook even gekeken op site van HC.
Zitten wel wat leuke toernooitjes tussen.
Gisteren hier in de buurt toernooitje van 40 man. 100euri inleg en beste 8 hebben prijs.

Op de bubble krijg ik KK en ga all in.

Zit de chipleader erachter met AA... :letitallout: :letitallout:

Wat een kutzooi zeg... Icon_evil
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47