FTM Forum

Full Version: (OT) Poker
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Wel als ze éindelijk een keer blijven staan :wink:
Oke, voorafgaand aan dit verhaal, wees ajb eerlijk in je reactie. Lach me uit, verklaar me voor gek, als je maar eerlijk bent, anders heb ik er niks aan.

Mijn pokerverslaving is al een tijdje weg. Ik doe het nog wel vrij veel live met vrienden, maar nauwelijks meer online. Echter, nu heb ik onlangs een leuke erfenis ontvangen en zit momenteel te wachten tot de economie aantrekt, en in die zin is het een ideale mogelijkheid om me eens een tijdlang serieus en fulltime met poker bezig te gaan houden.

Begrijp me goed, ik denk niet van mezelf dat ik heel erg goed kan pokeren, dus ik verwacht ook niet binnen te gaan lopen. Ik denk echter wel dat ik een aardig basisniveau heb, ik heb de meeste boeken gelezen en ben niet van gisteren, om een end te komen. Ik speelde ook (op de lange termijn) winnend op NL25 en NL50, al was dat ook geen binnenlopen. En als ik met (verschillende groepen) vrienden speel, kom ik ook altijd bijna in het geld en win vaak. Dat zegt natuurlijk niet zo heel veel, aangezien de meesten van het voor de lol doen, maar toch.
Het probleem online was echter altijd, dat het scared money werd op een gegeven moment. Ik vond het toch vaak lastig om voor volle buy-ins te spelen op de NL50, ook al had ik iets van 1000 dollar op mijn account staan. Die verliezen kwamen hard aan en daarna ging ik te angstig spelen. Ik hoop dat ik dat niet heb als ik een soort vast bedrag heb wat ik in ga leggen (3000 euro ongeveer, zoals ik het nu inschat) en dat als soort bonus zie (dat is het eigenlijk ook) en kijk hoever ik daarmee kom. En dat het dan dus minder scared money is. Natuurlijk sla ik mezelf voor de kop als het over een paar maanden op is, maar dan heb ik het iig geprobeerd.

Ik zie het een beetje als Try Before You Die. Als ik straks ga werken, heb ik er geen tijd meer voor om fulltime te gaan spelen, dus nu is het moment. Echter, wil ik het risico lopen om die ca. 3000 euro kwijt te raken. Je kunt er namelijk een hoop andere leuke dingen mee doen. Ik wil alleen één keer kijken hoe het me afgaat als ik me er volledig op richt.

En voordat ik dat doe, leek het me verstandig om mijn forumvrienden advies te vragen. Ten eerste, omdat jullie ervaring met dit soort dingen hebben en ten tweede omdat het gros hier me heeft zien spelen, live en/of online. Dus, wat denken jullie ervan en, belangrijker, wat adviseren jullie me te doen?
Ik vind mezelf live een stuk beter dan online dus ik zou zoveel mogelijk in Holland Casino kunnen gaan zitten. Maar online is natuurlijk veel eenvoudiger op te starten en je kunt veel meer tafels tegelijk spelen.
Verder zit ik eraan te denken om dan wel een niveau hoger te gaan spelen, dus minimaal NL50 en af en toe NL100, en wat hogere SnGs. Tot nu toe deed ik dat niet, omdat mijn stack eigenlijk te laag was om dat te doen, maar nu zou dat dus wel kunnen. Af en toe wat satellites en MTTs tussendoor voor de leuk en dan kijken waar het schip strandt.
Een schema maken met evaluatiepunten elke zoveel weken, nog meer boeken en artikelen lezen en software aanschaffen. Zover kom ik zelf, maar ik denk dat jullie nog veel meer tips hebben.

Nogmaals, wees ajb eerlijk, daar heb ik het meest aan. Alvast bedankt.
Wat wordt je doel met deze actie? wil je een poging wagen om misschien professioneel te gaan pokeren? of wil je een poging wagen een leuk extra zakcentje eruit te slepen?

Verder voordat je dit gaat doen zou ik eens proberen om 2,3 dagen achter elkaar 6 uur per dag te pokeren. Kijken hoe je dat vindt en hoe je je voelt daarna. Poker is namelijk leuk, maar als je het 6 uur achter elkaar doet wordt het vaak een stuk minder leuk, zeker als je cashgames speelt gaat het heel erg voelen als grinden en dat is een stuk saaier.

Waarom ga je eigenlijk zo voor de cashgames? Als ik persoonlijk zoveel tijd had, had ik eens een poging gewaagd om de toernooien te gaan 'grinden'. Ik heb het idee dat daar zoveel meer dead money zit dat daar veel meer winst uit te halen valt en bovendien heb je een veel grotere kans op een grote klapper.

Verder denk ik dat het een must is om een analyseprogramma aan te schaffen waarbij holdemmanager mijn voorkeur heeft. Neem ook elke dag de tijd om je handen te analyseren. Elke dag een uurtje je handen analyseren kan veel waardevoller zijn dan een uur extra spelen.

Als laatste een meer persoonlijke note. je moet inderdaad een stuk minder bang worden om te spelen. De keren dat ik met je gespeeld heb was je over het algemeen redelijk te lezen omdat je best wel 'volgens het boekje' speelt en vaak niet durft om het erin te gooien. Ik denk dat dat je grootste leak is op het moment. Het is echter wel een tijdje geleden inmiddels dat we samen gespeeld hebben.

In ieder geval heel veel succes ermee mocht je het doorzetten. Op pokergebied zal ik je niet echt veel kunnen helpen denk ik maar op randzaken wellicht wel (heb redelijk wat ervaring met HM bijvoorbeeld).
Als allereerste; Wordt geen HC regular ! Onbegonnen werk om op de 2/2 tafels de rake serieus te beaten. Ik bedoel je zal best als je goed bent en er elke dag gaat zitten 2 a 3k per maand (gemiddeld over een jaar ofzo, dus je hebt dan ook 10K+ winstmaanden en ook 5k verliesmaanden want variantie is live tientallen keren groter als online natuurlijk) kunnen verdienen maar het is het echt niet waard. Door de rake (en fooi die je toch af en toe geeft) begin je gewoon al met een 10% achterstand, daarnaast speel je max 25 handen per uur (zal gem. 20 per uur zijn) en speel je ook nog eens 9 of 10 handed. (en uiteraard is er online veel meer te verdienen als je upmoved én is er online heel heel heel veel meer te leren cq ontwikkelen aan je spel. Van het spelen in HC leer je echt niks behalve folden en je valuehanden spelen).

Kijk het belangrijkste vind ik dat je het spelletje écht leuk vind en niet gewoon leuk om zo af en toe te doen. Ik denk dat je daar toch over na moet denken. Bij mij begon het natuurlijk ook gewoon als "een leuk spel" maar al snel kreeg ik in de gaten dat er veel geld te verdienen in deze wereld en ben ik ook op zoek gegaan naar sites waar je beter kon worden. Ik ben nu gewoon helemaal bezeten van het spelletje (ondanks dat ik effectief maar 20 a 25 uur per week zit te klikken). Ik ben er wel veel en veel meer mee bezig. Forums/blogs/live streams en het belangrijkste praten over poker (met mensen die beter zijn als jij). Verder denk ik er zo veel over na, als ik onder de douche sta kan ik vaak nog 10 minuten nadenken over 1 hand die ik de nacht ervoor gespeeld heb. Of ik de goede beslissing heb gemaakt, of de move +EV was, of er misschien een move zou zijn die meer +EV is etc.

Uiteraard is het eerste wat je doet Holdemmanager aanschaffen. Verder zou ik gewoon helemaal stoppen met boeken lezen. Zowiezo staat vrijwel alles wat in boeken staat ook online en daarnaast, en dat is het belangrijkste, zijn zoveel van die boeken al allang achterhaalt en stelt het weinig anders voor als standaard ABC spel. Er zijn wat uitzondering zoals wat boeken van Sklansky die heel diep in gaan op het mathematische deel van poker maar dat zijn vaak meer wiskundige/statistiek boeken dan echt pokerstategie boeken.

Belangrijkste is beetje rondneuzen op pokerfora en dan op de strategiegedeeltjes om handjes te bespreken en neem een abbonement op een videosite waar je filmpjes kan kijken. Ik vind zelf nederpoker een redelijk goede site maar je kan ook bijvoorbeeld lid worden van cardrunners of deucescracked, op deze sites is echter wel alles in het engels ingesproken. Persoonlijk denk ik dat je op Nederpoker meer als genoeg kan leren en daarbij is het ook wel goedkoper als die andere sites.

Verder zou ik echt niet beginnen met "minimaal NL50 en af en toe NL100" want ik denk dat je jezelf dan redelijk overschat. Ik zou eerder denken; speel de eerste 2 a 3 maanden NL25 (om er weer een beetje in te komen en te wennen aan stats en multitabling) en als dat goed gaat kan je overstappen naar NL50. Het is heel belangrijk dat je het geld niet ziet als geld maar als big blinds. Het geld mag letterlijk niet 1% effect hebben op je beslissing. Ik denk ook dat dat op NL100/NL200 mijn sterkste punt is, ik ben niet bang om voor 80 big blinds all in te callen met A-high op de river als ik denk dat m'n hand goed is. Aan de andere kant is het tevens ook mijn zwakke punt want ik weet van mezelf dat ik niet graag NL400 of hoger speel (ondanks dat ik er ruimschoots de bankroll voor heb) omdat ik daar wel al snel het besef heb om hoeveel geld het gaat. Het is op NL400 niet vreemd als je van -2k naar +3k gaat in 2 uur tijd, dat soort swings heb ik liever niet. Zelfde geldt voor standaard flips met AK vs JJ ofzo, die zijn op NL400 altijd meteen voor $800+ potten.

Nogmaals; Belangrijskte vind ik dat je doel is dat je het een leuk spel vind en dat je beter wil worden ipv geld willen gaan verdienen.
ik zou gewoon 1500 op bank zetten tegen x rente

andere 1500 gaan pokeren

na jaartje even kijken welk bedrag hoger staat..

nee serieus wim mooi plan,

als ik jou was zou ik juist geen toernooien spelen gewoon op hetzelfde level blijven cashgamen of 1tje lager beginnen
als je idd HM hebt en genoeg kennis en je niet weg laat bluffen dan moet je toch na 1 a 2 maanden wel kunnen zien
waar het heengaat, idd 4 tafels tegelijk spelen ofzo .. mocht het ok gaan dan wat hoger proberen..

ben benieuwd wim GL!! :8:

gr deshotas zit toevallig op dennis zn account mijn laptop staat weer eens bij mediamarkt... pff
Welke room wil je gaan spelen?

HM is een must. Aantal statistieken die daarin vnl belangrijk zijn, moet je dan wel kunnen interpreteren en tegen kunnen spelen. Daarnaast is idd analyse van vnl je grote pot handen (ook plaatsen op forum) wel belangrijk. Doe ik zelf echter ook veel te weinig :8: Daarnaast kun je handhistories kopen en inladen in HM, zodat je van veel villains al statistieken hebt zonder dat je ooit tegen hen gespeeld hebt. Best handig.

ALs ik je verhaal zo lees zou ik beginnen met een sample neer te zetten op 25NL en als dat loopt en je zelfvertrouwen hebt over te stappen naar 50NL. Begin daar gewoon je spel zoals je op 25NL speelt te spelen en spreek en bedrag af dat je max. mag droppen voordat je teruggaat naar 25NL. Zo speel je wellicht geen scared money, want dat mag niet gebeuren. 50NL zullen iets meer regs zijn en het is wat aggresiever ivm 25NL dus daar zul je wel moeten adjusten, maar met gewoon ABC spel kun je ook 50NL gewoon beaten. Ikzelf heb deze maand in zo'n 25 uur poker ~1 BI verloren terwijl dat volgens HM ~8BI+ hadden moeten zijn. Variance is dus ook erg belangrijk en daar moet je dus ook wel mee om kunnen gaan.

Tafelselectie is ook wel aan te raden. Niet verstandig om allemaal bij regs aan tafel te zitten. Daarnaast zijn de games 's avonds / 's nachts ook softer geloof ik.

Ik hang zelf al veel te lang rond op 50NL, maar kan zelf veel te weinig spelen en tijd vrijmaken voor poker om echt de overstap te maken naar 100NL. Zou ik wel wat meer moeten analyseren en meer uren moeten maken, denk ik. 50NL is echter heel goed te beaten als je het een beetje snapt. Vorig jaar 'beatte' ik 50NL met 7/bb per 100 handen. Op zich niet super, maar op zich prima voor zo'n recreatie speler als ik.
Met wat meer investering zou je dan ook op 100NL winnend moeten kunnen spelen. Heb vorig jaar shotje op 100NL gehad wat me 1,2K heeft gekost, maar dat lag voor een groot gedeelte ook aan een hele slechte run (ik stapte te laat terug). Toen maar weer teruggestapt naar 50NL en weet dus nog niet of ik het niveau op 100NL aankan. Heb het vermoeden van wel, omdat het niveau ook weer niet heel veel scheelt heb ik het idee.

Mooi artikel voor 50NL / 100NL 6 max is trouwens:
<!-- m --><a class="postlink" target="_blank" href="http://www.raise.ch/files/Ryan_Fees_6maxNL_Guide.pdf">http://www.raise.ch/files/Ryan_Fees_6maxNL_Guide.pdf</a><!-- m -->
Ben zelf al heel lang pas halverwege omdat ik de tijd die ik heb liever speel dan lees.

Er zijn btw ook wel gasten die coachen (via Skype en teamviewer ofzo) en je al snel op je leaks kunnen wijzen. Kan ook leerzaam zijn...

GL
En wat Harry zegt. Video instructiesites schijnen erg waardevol te kunnen zijn. Heb ik zelf echter nog nooit gebruik van gemaakt, omdat ik daar gewoon de tijd niet voor heb (voor vrij wil maken als ik ook kan pokeren). Om echt beter te worden zou ik dat weleens moeten doen denk ik.
Mac Wrote:Verder voordat je dit gaat doen zou ik eens proberen om 2,3 dagen achter elkaar 6 uur per dag te pokeren. Kijken hoe je dat vindt en hoe je je voelt daarna. Poker is namelijk leuk, maar als je het 6 uur achter elkaar doet wordt het vaak een stuk minder leuk, zeker als je cashgames speelt gaat het heel erg voelen als grinden en dat is een stuk saaier.

Waarom ga je eigenlijk zo voor de cashgames? Als ik persoonlijk zoveel tijd had, had ik eens een poging gewaagd om de toernooien te gaan 'grinden'. Ik heb het idee dat daar zoveel meer dead money zit dat daar veel meer winst uit te halen valt en bovendien heb je een veel grotere kans op een grote klapper.

6 uur per dag vind ik niet echt nodig en is ook heel moeilijk en slecht voor je fysieke gesteldheid (als je echt puur x aantal tafels cash gaat grinden). Poker is vele malen intensiever dan bijvoorbeeld een kantoorwerk/administratiefwerk want je bent gewoon constant bezig. Als ik een sessie speel van 4 uur dan heb ik misschien in die 4 uur maar 1,5 tot 2 minuten de muis niet vast. De rest van de tijd zit je gewoon constant te klikken (en heel af en toe ren je ff 1 minuut naar de WC).

Verder zou ik juist niet toernooien gaan grinden, zeker niet als je net begint. De variance is zo ziek veel hoger. Als je dan een bankroll op wil bouwen is het een stuk lastiger. Daarnaast zijn het natuurlijk vaak swings van de ene maand win je 17k en dan verlies je weer 3 maanden lang 3k per maand. Er zal vast veel dead money inzitten maar er zitten ook veel echt goede sharks die natuurlijk weer op hun beurt jouw EV verkleinen.
ik bedoel ook niet dat ie dat standaard moet doen, maar dan krijg je wel een idee hoe het is om fulltime poker te spelen. meerdere uren achter elkaar pokeren is zo anders dan 1/2 uur achter elkaar.

Maar ja klopt variance is wel een stuk hoger inderdaad. Is maar net een beetje wat je doel gaat zijn, als je voor een steady geldstroom gaat moet je zeker voor cashgames gaan. Als je af en toe een leuke klapper wilt maken voor toernooien. Als ik ad z'n persoonlijkheid beetje kan inschatten zijn cashgames misschien wel verstandiger omdat je meer zekerheid hebt.
Allereerst allemaal natuurlijk onwijs bedankt voor jullie reacties. Ik vind het iig al heel wat dat jullie het me niet allemaal afraden.
Ik ga het even allemaal goed lezen en op me in laten werken. Dan zal ik later even reageren.

Maar om toch eerst even jouw eerste vraag te beantwoord, Mac, het gaat me niet zozeer om het geld verdienen maar meer om te kijken of ik het in me heb om professioneel te gaan spelen ja. Uiteindelijk gaat het bij professioneel spelen ook om je geld te kunnen verdienen met poker, maar dat is dus niet mijn initiële doel. Ik heb nu de mogelijkheid om dat te enigszins testen. Maar het kan me dus 3000 euro kosten en ik kan met dat geld natuurlijk ook een hoop andere dingen doen (reizen, boek schrijven, relaxed leven, etc.). Dus dat is eigenlijk mijn grootste afweging.
Mac Wrote:Wat wordt je doel met deze actie? wil je een poging wagen om misschien professioneel te gaan pokeren? of wil je een poging wagen een leuk extra zakcentje eruit te slepen?

Verder voordat je dit gaat doen zou ik eens proberen om 2,3 dagen achter elkaar 6 uur per dag te pokeren. Kijken hoe je dat vindt en hoe je je voelt daarna. Poker is namelijk leuk, maar als je het 6 uur achter elkaar doet wordt het vaak een stuk minder leuk, zeker als je cashgames speelt gaat het heel erg voelen als grinden en dat is een stuk saaier.

Waarom ga je eigenlijk zo voor de cashgames? Als ik persoonlijk zoveel tijd had, had ik eens een poging gewaagd om de toernooien te gaan 'grinden'. Ik heb het idee dat daar zoveel meer dead money zit dat daar veel meer winst uit te halen valt en bovendien heb je een veel grotere kans op een grote klapper.

Verder denk ik dat het een must is om een analyseprogramma aan te schaffen waarbij holdemmanager mijn voorkeur heeft. Neem ook elke dag de tijd om je handen te analyseren. Elke dag een uurtje je handen analyseren kan veel waardevoller zijn dan een uur extra spelen.

Als laatste een meer persoonlijke note. je moet inderdaad een stuk minder bang worden om te spelen. De keren dat ik met je gespeeld heb was je over het algemeen redelijk te lezen omdat je best wel 'volgens het boekje' speelt en vaak niet durft om het erin te gooien. Ik denk dat dat je grootste leak is op het moment. Het is echter wel een tijdje geleden inmiddels dat we samen gespeeld hebben.

In ieder geval heel veel succes ermee mocht je het doorzetten. Op pokergebied zal ik je niet echt veel kunnen helpen denk ik maar op randzaken wellicht wel (heb redelijk wat ervaring met HM bijvoorbeeld).
In de tijd dat ik veel speelde tijdens mijn studententijd, had ik ook regelmatig sessies van rond de 4 uur en dat ging op zich prima. Daarna was ik vaak wel murw, maar tijdens de sessies ging het qua concentratie meestal prima. Vooral meerdere tafels, want op een of twee tafels werd ik al snel te ongeduldig.
Cash lijkt me beter om de progressie te volgen en te zien of je echt beter wordt aan de hand van een aantal handen. Volgens mij ben je in toernooien echt afhankelijk van een goed resultaat en dat is zeldzamer dan bij cash, daar gaat het wat gestager. Maar ik zal zeker ook wat toernooitjes er tussendoor spelen. Dat is ook gewoon leuk en wellicht goed voor de afwisseling. Maar dan niet met al te hoge buy-in, 25 dollar max denk ik.

En wat betreft die leak heb je helemaal gelijk. Sindsdien speel ik ook veel agressiever, zeker live, en ik zie ook dat dat werkt. Ik wist toen ook wel dat dat mijn zwakte was, maar er gingen dan voor mij ook andere dingen meespelen. Zo wil je er liever niet snel uitliggen, geen stomme plays maken etc. Dat was ook zo bij die PKVN-toernooitjes, daar speelde ik echt slecht eigenlijk, maar dat waren ook mijn eerste live-toernooien met onbekende gasten. Sindsdien heb ik wel een paar keer in het casino gespeeld, voornamelijk NL100 en ging het ook stukken beter.

En ik zal die software als het zover is zeker gaan regelen, net als PokerTracker (?). Nu maakte ik altijd nog notes, maar dat werkte gewoon niet als je meer dan drie tafels tegelijk speelde.

Bedankt voor je advies iig!
Notes moet je blijven maken! Kan evt. ook achteraf in HM.

HM is volgens mij wat verfijnder dat PT3
Maar als je op een gegeven moment bijvoorbeeld 6 of 8 tafels tegelijk gaat spelen, dan kan dat bijna niet meer. Behalve dan iets als LAG, donk, shark oid. Daar heb je dan toch juist die software voor om dat voor je te bepalen?
hehe ik speel 10 tafels en maak nog zeker 15 a 20 notes per sessie.

Maar ik onthoudt ook alles best lang, dus ik zet het notevakje voor die persoon open en dan als ik ff tijd heb tussendoor dan typ je heel snel ff de situatie. Ik denk dat ik op everest wel meer als 2000 notes heb :lol:
Ik speel 6 tafels en maak ook onder het spelen notes...
harry_bierdop Wrote:hehe ik speel 10 tafels en maak nog zeker 15 a 20 notes per sessie.

Maar ik onthoudt ook alles best lang, dus ik zet het notevakje voor die persoon open en dan als ik ff tijd heb tussendoor dan typ je heel snel ff de situatie. Ik denk dat ik op everest wel meer als 2000 notes heb :lol:

:oops:
Dat is niet de enige hoor Wink

Ik weet een goede deal: jij helpt mij met poker, ik jou met spelling/grammatica :razz:
Hmm die EV verhouding zie ik niet helemaal :razz: !

Maar in die gequote post zie ik niet zo veel bijzonders. Behalve dan geen hoofdletters, punten en "forumtaal" zoals hehe en ff. Verder loopt de zin ook niet echt maar dat komt meer omdat ik het ff snel neer kwak zodat duidelijk is wat ik bedoel. Ik zeg ook eerst "ik open een notevakje" en daarna zeg ik "je ...." maar eigenlijk komen al die dingen doordat ik alleen ff snel iets neer wil zetten.

Mijn spelling/grammatica was (is) op het HBO ook helemaal niet zo slecht in vergelijking met andere studenten. Aan de andere kant was het ook zeker niet top, maar in ieder geval (net) voldoende \Big Grin/ . Dat ik daarbij bovengemiddeld presteerde ten opzichte van andere studenten zegt denk ik meer over het niveau op het HBO :lol: .
Ik doelde ook op je lange post hierboven, in reactie op mij.
Het is meer DAN... :wink:
harry_bierdop Wrote:Als allereerste; Wordt geen HC regular ! Onbegonnen werk om op de 2/2 tafels de rake serieus te beaten. Ik bedoel je zal best als je goed bent en er elke dag gaat zitten 2 a 3k per maand (gemiddeld over een jaar ofzo, dus je hebt dan ook 10K+ winstmaanden en ook 5k verliesmaanden want variantie is live tientallen keren groter als online natuurlijk) kunnen verdienen maar het is het echt niet waard. Door de rake (en fooi die je toch af en toe geeft) begin je gewoon al met een 10% achterstand, daarnaast speel je max 25 handen per uur (zal gem. 20 per uur zijn) en speel je ook nog eens 9 of 10 handed. (en uiteraard is er online veel meer te verdienen als je upmoved én is er online heel heel heel veel meer te leren cq ontwikkelen aan je spel. Van het spelen in HC leer je echt niks behalve folden en je valuehanden spelen).

Kijk het belangrijkste vind ik dat je het spelletje écht leuk vind en niet gewoon leuk om zo af en toe te doen. Ik denk dat je daar toch over na moet denken. Bij mij begon het natuurlijk ook gewoon als "een leuk spel" maar al snel kreeg ik in de gaten dat er veel geld te verdienen in deze wereld en ben ik ook op zoek gegaan naar sites waar je beter kon worden. Ik ben nu gewoon helemaal bezeten van het spelletje (ondanks dat ik effectief maar 20 a 25 uur per week zit te klikken). Ik ben er wel veel en veel meer mee bezig. Forums/blogs/live streams en het belangrijkste praten over poker (met mensen die beter zijn als jij). Verder denk ik er zo veel over na, als ik onder de douche sta kan ik vaak nog 10 minuten nadenken over 1 hand die ik de nacht ervoor gespeeld heb. Of ik de goede beslissing heb gemaakt, of de move +EV was, of er misschien een move zou zijn die meer +EV is etc.

Uiteraard is het eerste wat je doet Holdemmanager aanschaffen. Verder zou ik gewoon helemaal stoppen met boeken lezen. Zowiezo staat vrijwel alles wat in boeken staat ook online en daarnaast, en dat is het belangrijkste, zijn zoveel van die boeken al allang achterhaalt en stelt het weinig anders voor als standaard ABC spel. Er zijn wat uitzondering zoals wat boeken van Sklansky die heel diep in gaan op het mathematische deel van poker maar dat zijn vaak meer wiskundige/statistiek boeken dan echt pokerstategie boeken.

Belangrijkste is beetje rondneuzen op pokerfora en dan op de strategiegedeeltjes om handjes te bespreken en neem een abbonement op een videosite waar je filmpjes kan kijken. Ik vind zelf nederpoker een redelijk goede site maar je kan ook bijvoorbeeld lid worden van cardrunners of deucescracked, op deze sites is echter wel alles in het engels ingesproken. Persoonlijk denk ik dat je op Nederpoker meer als genoeg kan leren en daarbij is het ook wel goedkoper als die andere sites.

Verder zou ik echt niet beginnen met "minimaal NL50 en af en toe NL100" want ik denk dat je jezelf dan redelijk overschat. Ik zou eerder denken; speel de eerste 2 a 3 maanden NL25 (om er weer een beetje in te komen en te wennen aan stats en multitabling) en als dat goed gaat kan je overstappen naar NL50. Het is heel belangrijk dat je het geld niet ziet als geld maar als big blinds. Het geld mag letterlijk niet 1% effect hebben op je beslissing. Ik denk ook dat dat op NL100/NL200 mijn sterkste punt is, ik ben niet bang om voor 80 big blinds all in te callen met A-high op de river als ik denk dat m'n hand goed is. Aan de andere kant is het tevens ook mijn zwakke punt want ik weet van mezelf dat ik niet graag NL400 of hoger speel (ondanks dat ik er ruimschoots de bankroll voor heb) omdat ik daar wel al snel het besef heb om hoeveel geld het gaat. Het is op NL400 niet vreemd als je van -2k naar +3k gaat in 2 uur tijd, dat soort swings heb ik liever niet. Zelfde geldt voor standaard flips met AK vs JJ ofzo, die zijn op NL400 altijd meteen voor $800+ potten.

Nogmaals; Belangrijskte vind ik dat je doel is dat je het een leuk spel vind en dat je beter wil worden ipv geld willen gaan verdienen.
Oke, HC zal ik dan links laten liggen en voornamelijk online gaan spelen. Ik denk echter dat ik live goed ben, omdat ik denk dat ik goed mensen kan lezen en door ouwehoeren info kan verkrijgen. Maar misschien overschat ik dat wel en gaat het tegenwoordig veel meer om het pure spel.

En ik vind het spelletje geweldig, dat is het probleem niet. Het was alleen even weg, omdat ik het gevoel had dat ik niet meer beter werd en te veel frustratie kreeg daardoor van online spel. Maar dat kwam omdat ik me niet meer ontwikkelde; ik las geen artikelen meer, had geen software, speelde niet meer 100% geconcentreerd.
Maar ik denk dat ik dat zo wel weer terug kan krijgen als ik weer ga lezen en zie dat ik beter kan worden. Want zo was het namelijk in het begin wel. Toen ik het begon te leren, boeken begon te lezen en ook hier op het forum begon te posten, vond ik het allemaal geweldig. Ik zag ook dat ik beter werd, ging steeds meer handen winnen en zag ook het verschil met beginners en mezelf op dat moment, ik zag ook wat zij verkeerd deden als het ware. Poker was toen echt bijna alles voor me en ik herken dan ook precies wat je hierboven zegt. Poker beheerste mijn leven. Ik dacht ook de hele dag aan handen die ik die dag gespeeld had, wat ik beter had kunnen doen etc., tijdens het douchen, maar ook in bed, op de fiets en tijdens college. Het was heel heftig, maar soms wat te veel. Als ik verloor, kon ik ook echt heel lang pissed zijn en dat was ook niet altijd even leuk, als ik zo terug kijk.
Maar goed, wellicht dat je het beter van je af kunt zetten als je een plan hebt, en er echt elke dag uren per dag mee bezig bent.

En jij ook bedankt voor je tips. Ik denk dat je gelijk hebt dat ik beter eerst op NL25 kan beginnen en dan een hoop tafels tegelijk en wellicht wat toernooitjes erbij. Ik moet nog even goed over een soort stappenplan nadenken, maar eerst maar eens beslissen of ik het echt ga doen.
ok nou succes

en dan over een zeg een jaar of wat zit je hier...


PokerStars Spel #38726714677: Hold'em No Limit ($200/$400 USD) - 26/01/2010 0:23:52 CET [25/01/2010 18:23:52 ET]
Tafel 'Ilsewa' 6-max Plaats #1 is de button
Plaats 1: nutsinho ($41188 in chips)
Plaats 4: FiSHeYe1984 ($40000 in chips)
Plaats 6: ADWIM ($38417 in chips)
FiSHeYe1984: zet small blind $200
AD WIM: zet big blind $400
*** GESLOTEN KAARTEN ***
nutsinho: foldt
FiSHeYe1984: raiset $1200 naar $1600
AD WIM: raiset $2225 naar $3825
FiSHeYe1984: callt $2225
*** FLOP *** [Kd 5h 4d]
FiSHeYe1984: checkt
AD WIM: checkt
*** TURN *** [Kd 5h 4d] [3d]
FiSHeYe1984: bet $5200
AD WIM: callt $5200
*** RIVER *** [Kd 5h 4d 3d] [Kc]
FiSHeYe1984: bet $14400
AD WIM: callt $14400
*** SHOWDOWN ***
FiSHeYe1984: toont [Qd Jh] (een pair Koningen)
AD WIM: toont [Qs As] (een pair Koningen - Aas kicker)
AD WIM won $46848 van pot
*** SAMENVATTING ***
Totale pot $46850 | Rake $2
Board [Kd 5h 4d 3d Kc]
Plaats 1: nutsinho (button) foldde voor de Flop (bette niet)
Plaats 4: FiSHeYe1984 (small blind) toonde [Qd Jh] en verloor met een pair Koningen
Plaats 6: AD WIM (big blind) toonde [Qs As] en won ($46848) met een pair Koningen

toch mooi 46k in 1 potje poker Undecided
maargoed dit keer was peter eastgate..

succes wim Smile


nog ff 1tje...
tering zeg..

PokerStars Spel #38727317384: Hold'em No Limit ($200/$400 USD) - 26/01/2010 0:35:43 CET [25/01/2010 18:35:43 ET]
Tafel 'Ilsewa' 6-max Plaats #6 is de button
Plaats 1: nutsinho ($40000 in chips)
Plaats 2: Mr Zahmat ($41400 in chips)
Plaats 4: FiSHeYe1984 ($46590 in chips)
Plaats 6: PeteEastgate ($62828 in chips)
nutsinho: zet small blind $200
Mr Zahmat: zet big blind $400
*** GESLOTEN KAARTEN ***
FiSHeYe1984: raiset $800 naar $1200
PeteEastgate: foldt
nutsinho: callt $1000
Mr Zahmat: foldt
*** FLOP *** [3s 5d Kd]
nutsinho: checkt
FiSHeYe1984: bet $2400
nutsinho: callt $2400
*** TURN *** [3s 5d Kd] [9d]
nutsinho: checkt
FiSHeYe1984: bet $5400
nutsinho: callt $5400
*** RIVER *** [3s 5d Kd 9d] [4h]
nutsinho: checkt
FiSHeYe1984: bet $13400
nutsinho: raiset $17600 naar $31000 en is all-in
FiSHeYe1984 zei, "thats what I was scared of"
FiSHeYe1984: callt $17600
*** SHOWDOWN ***
nutsinho: toont [Ad Jc] (high card Aas)
FiSHeYe1984: toont [Kh Ah] (een pair Koningen)
FiSHeYe1984 won $80395 van pot
*** SAMENVATTING ***
Totale pot $80400 | Rake $5
Board [3s 5d Kd 9d 4h]
Plaats 1: nutsinho (small blind) toonde [Ad Jc] en verloor met high card Aas
Plaats 2: Mr Zahmat (big blind) foldde voor de Flop
Plaats 4: FiSHeYe1984 toonde [Kh Ah] en won ($80395) met een pair Koningen
Plaats 6: PeteEastgate (button) foldde voor de Flop (bette niet)


iSHeYe1984 zei, "only called cuz of a 2p2 post"
PeteEastgate: raiset $800 naar $1200
nutsinho: foldt
Mr Zahmat: foldt
FiSHeYe1984 zei, "wp"
FiSHeYe1984: foldt
De niet-gecallde bet ($800) is geretourneerd aan PeteEastgate
PeteEastgate won $1000 van pot
nutsinho zei, "damn"
Kijk dit is nou waar ik voor poker! Het is idd een hele mooie pot maar daar gaat het me niet om. Meneer hier is een regular en deepstack specialist noemt ie zichzelf. Van de week flatte ie even een 4B van 50bb vanuit UTG van mij (300bb diep) diep met QQ. Zo insane terrible omdat ie weet dat mijn range daar gewoon 90% AA is en die andere 10% is KK. AK/QQ/JJ etc flat ik allemaal zijn 3bet squeeze mee maar goed, hij flopt uiteraard een set tegen mijn AA.

Nu outplayde ik hem al in de 1e hand hieronder... want ik wist dat hij hier een hoger paar als mij had maar ik liep ook kilometers voor op de range van de vis in de hand die achter hem zat. Hij gaat/moet gewoon zo ziek veel handen folden daar omdat ie weet dat ik gewoon nooit bluff in die spot want tegen die vis had je echt nul komma nul fold equity en we zitten ook nog eens 150bb diep. Hij fold dus en ik krijg het erin en hold tegen de vis.

***** Hand History for Game 5482463129 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Monday, January 25, 11:09:33 ET 2010
Table Hayle0 (Real Money)
Seat 4 is the button
Seat 1: pilz ( $535.85 USD )
Seat 2: hoipipiloi ( $109.50 USD )
Seat 3: marcisabel ( $100.60 USD )
Seat 4: kartheart ( $149.70 USD )
Seat 5: HarryBierdop ( $149.55 USD )
Seat 6: ceymel ( $67.50 USD )
HarryBierdop posts small blind [$0.50 USD].
ceymel posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ 7s 7d ]
** Dealing down cards **
pilz raises [$3.50 USD]
hoipipiloi folds
marcisabel calls [$3.50 USD]
kartheart folds
HarryBierdop calls [$3.00 USD]
ceymel calls [$2.50 USD]
** Dealing Flop ** [ 2d, 6c, 5c ]
HarryBierdop checks
ceymel checks
pilz bets [$10.00 USD]
marcisabel calls [$10.00 USD]
HarryBierdop raises [$32.00 USD]
ceymel folds
pilz folds
marcisabel calls [$22.00 USD]
** Dealing Turn ** [ 6h ]
HarryBierdop bets [$88.00 USD]
marcisabel calls [$65.10 USD]
HarryBierdop wins $22.90 USD
HarryBierdop shows [7s, 7d ]
marcisabel shows [4c, Tc ]
** Dealing River ** [ 5d ]
HarryBierdop wins $215.20 USD from main pot

En daarna komt de hand, zo fucking lekker dat dit precies tegen hem is. Op de turn raist ie me en ik weet 100% zeker dat ie een set heeft. Ik instafistpump snapshove het erin om het nog als een monsterdraw te doen lijken (want ik weet dat hij 300bb diep ook bottomset kan folden) en hij callt toch na ff denken. Mijn hand hold gelukkig en het mooiste van alles; Meneer is meteen weg, nog voor de pot naar mij toe geschoven is ie weg zonder 1 woord te zeggen. Zo lekker...

***** Hand History for Game 5482537794 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Monday, January 25, 11:30:32 ET 2010
Table Hayle0 (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 1: pilz ( $510.92 USD )
Seat 2: hoipipiloi ( $105.35 USD )
Seat 3: JeePee69 ( $96.55 USD )
Seat 4: kartheart ( $183.70 USD )
Seat 5: HarryBierdop ( $265.03 USD )
Seat 6: ceymel ( $64.40 USD )
JeePee69 posts small blind [$0.50 USD].
kartheart posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ 7h 8h ]
** Dealing down cards **
HarryBierdop raises [$3.50 USD]
ceymel folds
pilz calls [$3.50 USD]
hoipipiloi calls [$3.50 USD]
JeePee69 folds
kartheart calls [$2.50 USD]
** Dealing Flop ** [ 9h, Td, 6d ]
kartheart checks
HarryBierdop bets [$10.00 USD]
pilz calls [$10.00 USD]
hoipipiloi calls [$10.00 USD]
kartheart calls [$10.00 USD]
** Dealing Turn ** [ 2c ]
kartheart checks
HarryBierdop bets [$39.50 USD]
pilz raises [$110.00 USD]
hoipipiloi folds
kartheart folds
HarryBierdop raises [$212.03 USD]
pilz calls [$141.53 USD]
HarryBierdop shows [7h, 8h ]
pilz shows [6c, 6h ]
** Dealing River ** [ Ac ]
HarryBierdop wins $554.56 USD from main pot
om een beetje in shape te blijven heb ik bij de vipstore van stars de Wii besteld met de sport cd Smile
Durt alleen 4 to 8 weken voor ik t binnen heb
dit is toch gewoon ziek, oke einde beetje tilt, maar dat kan toch gewoon niet.
Hij heeft nog 80 over daarna elke hand all in.

PokerStars Spel #38861182072: Toernooi #237001923, $55+$5 USD Hold'em No Limit - Level VII (100/200) - 28/01/2010 18:42:32 CET [28/01/2010 12:42:32 ET]
Tafel '237001923 1' 9-max Plaats #6 is de button
Plaats 6: Roger Lapin (6790 in chips)
Plaats 8: gittermaster (6710 in chips)
Roger Lapin: zet de ante 25
gittermaster: zet de ante 25
Roger Lapin: zet small blind 100
gittermaster: zet big blind 200
*** GESLOTEN KAARTEN ***
Gedeeld aan gittermaster [Ac 7h]
Roger Lapin: raiset 400 naar 600
gittermaster: raiset 6085 naar 6685 en is all-in
Roger Lapin: callt 6085
*** FLOP *** [7s 8c 2s]
*** TURN *** [7s 8c 2s] [Tc]
*** RIVER *** [7s 8c 2s Tc] [6c]
*** SHOWDOWN ***
gittermaster: toont [Ac 7h] (een pair Zevens)
Roger Lapin: toont [5d 5s] (een pair Vijven)
gittermaster won 13420 van pot
*** SAMENVATTING ***
Totale pot 13420 | Rake 0
Board [7s 8c 2s Tc 6c]
Plaats 6: Roger Lapin (button) (small blind) toonde [5d 5s] en verloor met een pair Vijven
Plaats 8: gittermaster (big blind) toonde [Ac 7h] en won (13420) met een pair Zevens

PokerStars Spel #38861199174: Toernooi #237001923, $55+$5 USD Hold'em No Limit - Level VII (100/200) - 28/01/2010 18:42:54 CET [28/01/2010 12:42:54 ET]
Tafel '237001923 1' 9-max Plaats #8 is de button
Plaats 6: Roger Lapin (80 in chips)
Plaats 8: gittermaster (13420 in chips)
Roger Lapin: zet de ante 25
gittermaster: zet de ante 25
gittermaster: zet small blind 100
Roger Lapin: zet big blind 55 en is all-in
*** GESLOTEN KAARTEN ***
Gedeeld aan gittermaster [2d Jd]
De niet-gecallde bet (45) is geretourneerd aan gittermaster
*** FLOP *** [5c Ah 6h]
*** TURN *** [5c Ah 6h] [Td]
*** RIVER *** [5c Ah 6h Td] [3d]
*** SHOWDOWN ***
Roger Lapin: toont [9c 5h] (een pair Vijven)
gittermaster: toont [2d Jd] (high card Aas)
Roger Lapin won 160 van pot
*** SAMENVATTING ***
Totale pot 160 | Rake 0
Board [5c Ah 6h Td 3d]
Plaats 6: Roger Lapin (big blind) toonde [9c 5h] en won (160) met een pair Vijven
Plaats 8: gittermaster (button) (small blind) toonde [2d Jd] en verloor met high card Aas

PokerStars Spel #38861210588: Toernooi #237001923, $55+$5 USD Hold'em No Limit - Level VII (100/200) - 28/01/2010 18:43:09 CET [28/01/2010 12:43:09 ET]
Tafel '237001923 1' 9-max Plaats #6 is de button
Plaats 6: Roger Lapin (160 in chips)
Plaats 8: gittermaster (13340 in chips)
Roger Lapin: zet de ante 25
gittermaster: zet de ante 25
Roger Lapin: zet small blind 100
gittermaster: zet big blind 200
*** GESLOTEN KAARTEN ***
Gedeeld aan gittermaster [Jd 5c]
Roger Lapin: callt 35 en is all-in
De niet-gecallde bet (65) is geretourneerd aan gittermaster
*** FLOP *** [7s Qd 9h]
*** TURN *** [7s Qd 9h] [6s]
*** RIVER *** [7s Qd 9h 6s] [7h]
*** SHOWDOWN ***
gittermaster: toont [Jd 5c] (een pair Zevens)
Roger Lapin: toont [Kh 9d] (twee pair, Negens en Zevens)
Roger Lapin won 320 van pot
*** SAMENVATTING ***
Totale pot 320 | Rake 0
Board [7s Qd 9h 6s 7h]
Plaats 6: Roger Lapin (button) (small blind) toonde [Kh 9d] en won (320) met twee pair, Negens en Zevens
Plaats 8: gittermaster (big blind) toonde [Jd 5c] en verloor met een pair Zevens

PokerStars Spel #38861223883: Toernooi #237001923, $55+$5 USD Hold'em No Limit - Level VII (100/200) - 28/01/2010 18:43:26 CET [28/01/2010 12:43:26 ET]
Tafel '237001923 1' 9-max Plaats #8 is de button
Plaats 6: Roger Lapin (320 in chips)
Plaats 8: gittermaster (13180 in chips)
Roger Lapin: zet de ante 25
gittermaster: zet de ante 25
gittermaster: zet small blind 100
Roger Lapin: zet big blind 200
*** GESLOTEN KAARTEN ***
Gedeeld aan gittermaster [Jd 8d]
gittermaster: raiset 200 naar 400
Roger Lapin: callt 95 en is all-in
De niet-gecallde bet (105) is geretourneerd aan gittermaster
*** FLOP *** [6c 5h 6s]
*** TURN *** [6c 5h 6s] [5s]
*** RIVER *** [6c 5h 6s 5s] [Js]
*** SHOWDOWN ***
Roger Lapin: toont [Qs 8s] (een flush, Vrouw hoog)
gittermaster: toont [Jd 8d] (twee pair, Boeren en Zessen)
Roger Lapin won 640 van pot
*** SAMENVATTING ***
Totale pot 640 | Rake 0
Board [6c 5h 6s 5s Js]
Plaats 6: Roger Lapin (big blind) toonde [Qs 8s] en won (640) met een flush, Vrouw hoog
Plaats 8: gittermaster (button) (small blind) toonde [Jd 8d] en verloor met twee pair, Boeren en Zessen

PokerStars Spel #38861237538: Toernooi #237001923, $55+$5 USD Hold'em No Limit - Level VII (100/200) - 28/01/2010 18:43:44 CET [28/01/2010 12:43:44 ET]
Tafel '237001923 1' 9-max Plaats #6 is de button
Plaats 6: Roger Lapin (640 in chips)
Plaats 8: gittermaster (12860 in chips)
Roger Lapin: zet de ante 25
gittermaster: zet de ante 25
Roger Lapin: zet small blind 100
gittermaster: zet big blind 200
*** GESLOTEN KAARTEN ***
Gedeeld aan gittermaster [Th 3s]
Roger Lapin: raiset 415 naar 615 en is all-in
gittermaster: callt 415
*** FLOP *** [Qh 8h 9d]
*** TURN *** [Qh 8h 9d] [8s]
*** RIVER *** [Qh 8h 9d 8s] [9s]
*** SHOWDOWN ***
gittermaster: toont [Th 3s] (twee pair, Negens en Achten)
Roger Lapin: toont [Ah Ac] (twee pair, Azen en Negens)
Roger Lapin won 1280 van pot
*** SAMENVATTING ***
Totale pot 1280 | Rake 0
Board [Qh 8h 9d 8s 9s]
Plaats 6: Roger Lapin (button) (small blind) toonde [Ah Ac] en won (1280) met twee pair, Azen en Negens
Plaats 8: gittermaster (big blind) toonde [Th 3s] en verloor met twee pair, Negens en Achten

PokerStars Spel #38861255540: Toernooi #237001923, $55+$5 USD Hold'em No Limit - Level VIII (200/400) - 28/01/2010 18:44:07 CET [28/01/2010 12:44:07 ET]
Tafel '237001923 1' 9-max Plaats #8 is de button
Plaats 6: Roger Lapin (1280 in chips)
Plaats 8: gittermaster (12220 in chips)
Roger Lapin: zet de ante 25
gittermaster: zet de ante 25
gittermaster: zet small blind 200
Roger Lapin: zet big blind 400
*** GESLOTEN KAARTEN ***
Gedeeld aan gittermaster [Qd Jh]
gittermaster: raiset 8800 naar 9200
Roger Lapin: callt 855 en is all-in
De niet-gecallde bet (7945) is geretourneerd aan gittermaster
*** FLOP *** [2s Qh Ah]
*** TURN *** [2s Qh Ah] [5c]
*** RIVER *** [2s Qh Ah 5c] [7h]
*** SHOWDOWN ***
Roger Lapin: toont [5d 7d] (twee pair, Zevens en Vijven)
gittermaster: toont [Qd Jh] (een pair Vrouwen)
Roger Lapin won 2560 van pot
*** SAMENVATTING ***
Totale pot 2560 | Rake 0
Board [2s Qh Ah 5c 7h]
Plaats 6: Roger Lapin (big blind) toonde [5d 7d] en won (2560) met twee pair, Zevens en Vijven
Plaats 8: gittermaster (button) (small blind) toonde [Qd Jh] en verloor met een pair Vrouwen

PokerStars Spel #38861270895: Toernooi #237001923, $55+$5 USD Hold'em No Limit - Level VIII (200/400) - 28/01/2010 18:44:26 CET [28/01/2010 12:44:26 ET]
Tafel '237001923 1' 9-max Plaats #6 is de button
Plaats 6: Roger Lapin (2560 in chips)
Plaats 8: gittermaster (10940 in chips)
Roger Lapin: zet de ante 25
gittermaster: zet de ante 25
Roger Lapin: zet small blind 200
gittermaster: zet big blind 400
*** GESLOTEN KAARTEN ***
Gedeeld aan gittermaster [3c Jh]
gittermaster zei, "lol"
Roger Lapin: raiset 2135 naar 2535 en is all-in
gittermaster: callt 2135
*** FLOP *** [5d 7d Td]
*** TURN *** [5d 7d Td] [9d]
gittermaster zei, "fking sick"
*** RIVER *** [5d 7d Td 9d] [4s]
*** SHOWDOWN ***
gittermaster: toont [3c Jh] (high card Boer)
Roger Lapin: toont [Js 7h] (een pair Zevens)
Roger Lapin won 5120 van pot
Roger Lapin zei, "lmao"
gittermaster zei, "6 in a row"
*** SAMENVATTING ***
Totale pot 5120 | Rake 0
Board [5d 7d Td 9d 4s]
Plaats 6: Roger Lapin (button) (small blind) toonde [Js 7h] en won (5120) met een pair Zevens
Plaats 8: gittermaster (big blind) toonde [3c Jh] en verloor met high card Boer

PokerStars Spel #38861286056: Toernooi #237001923, $55+$5 USD Hold'em No Limit - Level VIII (200/400) - 28/01/2010 18:44:46 CET [28/01/2010 12:44:46 ET]
Tafel '237001923 1' 9-max Plaats #8 is de button
Plaats 6: Roger Lapin (5120 in chips)
Plaats 8: gittermaster (8380 in chips)
Roger Lapin: zet de ante 25
gittermaster: zet de ante 25
gittermaster: zet small blind 200
Roger Lapin: zet big blind 400
*** GESLOTEN KAARTEN ***
Gedeeld aan gittermaster [7d 6d]
gittermaster: raiset 7955 naar 8355 en is all-in
Roger Lapin: callt 4695 en is all-in
De niet-gecallde bet (3260) is geretourneerd aan gittermaster
*** FLOP *** [7h 8s Kc]
gittermaster zei, "lol"
*** TURN *** [7h 8s Kc] [3h]
*** RIVER *** [7h 8s Kc 3h] [Th]
*** SHOWDOWN ***
Roger Lapin: toont [Jd Js] (een pair Boeren)
gittermaster: toont [7d 6d] (een pair Zevens)
Roger Lapin won 10240 van pot
Roger Lapin zei, "lmao"
*** SAMENVATTING ***
Totale pot 10240 | Rake 0
Board [7h 8s Kc 3h Th]
Plaats 6: Roger Lapin (big blind) toonde [Jd Js] en won (10240) met een pair Boeren
Plaats 8: gittermaster (button) (small blind) toonde [7d 6d] en verloor met een pair Zevens

PokerStars Spel #38861300619: Toernooi #237001923, $55+$5 USD Hold'em No Limit - Level VIII (200/400) - 28/01/2010 18:45:04 CET [28/01/2010 12:45:04 ET]
Tafel '237001923 1' 9-max Plaats #6 is de button
Plaats 6: Roger Lapin (10240 in chips)
Plaats 8: gittermaster (3260 in chips)
Roger Lapin: zet de ante 25
gittermaster: zet de ante 25
Roger Lapin: zet small blind 200
gittermaster: zet big blind 400
*** GESLOTEN KAARTEN ***
Gedeeld aan gittermaster [9h Kd]
Roger Lapin: raiset 800 naar 1200
gittermaster zei, "this is truly sick"
gittermaster: raiset 2035 naar 3235 en is all-in
Roger Lapin: callt 2035
*** FLOP *** [4d Jd 2c]
Roger Lapin zei, "ahahahahah"
*** TURN *** [4d Jd 2c] [Tc]
*** RIVER *** [4d Jd 2c Tc] [4h]
Roger Lapin zei, "u run unlucky"
*** SHOWDOWN ***
gittermaster: toont [9h Kd] (een pair Vieren)
Roger Lapin: toont [Ah Ks] (een pair Vieren - Aas kicker)
Roger Lapin won 6520 van pot
*** SAMENVATTING ***
Totale pot 6520 | Rake 0
Board [4d Jd 2c Tc 4h]
Plaats 6: Roger Lapin (button) (small blind) toonde [Ah Ks] en won (6520) met een pair Vieren
Plaats 8: gittermaster (big blind) toonde [9h Kd] en verloor met een pair Vieren
lol speel net sessie van bijna 3 uur (2k handen) en daarin verlies ik in de grootste pot van de avond die ik verlies 56bb haha (en dat was nog een 3barrel bluff van mij ook nog QJ vs 88, hij checkcallt all the way op T55 4 K), verder nog 1 waarin ik 55bb verlies en verder alles minder als 40bb. Vrij ziek.. Moet wel zeggen dat ik wel een 200bb pot win met AA van QT op AKJ en dat mijn flopped flush bleef staan tegen een set voor een 220bb pot. Toch weer 7 BI up...
harry_bierdop Wrote:Iemand doelen/voornemens voor 2010?

Ik ga 28 feb op wintersport tot die tijd wil ik:
- minimaal 125k handen spelen (moet geen probleem zijn normaal gesproken)
- in die 125k handen minimaal 12.5k EV profit halen (mag ook geen probleem zijn)
- "The Summit" halen op everest, zeg maar supernove elite van everest. (50k SP per maand, ben nu "the dead zone" das 30k SP per maand dus ik zal ook redelijk wat limit erbij moeten spelen om dit te halen)
- minimaal 15 kilo afvallen
- terug op conditie komen voor 2e seizoenshelft (begin november geopereerd, mocht 6 weken niks doen Sad )
- 27 januari; halve finale van de beker halen :-"
- En kwalificeren voor EPT Snowfest zou de slagroom op de taart zijn maar die kans is niet super groot.
- ( en eigenlijk wil ik op stars ook nog ff in januari goldstar blijven voor de $1M freeroll van 6 februari maar ja dat is wel erg veel gevraagd denk ik )

Halverwege een update;
- Deze maand moest ik dus eigenlijk 62.5k handen spelen. Is niet gelukt, heb er rond de 52k gespeeld (incl 7k limit handen). Ben pas 4 januari begonnen met spelen en er zaten zowiezo 2 x 2 dagen bij die ik niet heb gespeeld maar wel in de planning stonden (NEC-Vitesse + dag erna en zelfde geldt voor Ajax-NEC + dag erna). Als ik in Februari weer zo'n 50K handen speel ben ik wel tevreden.
- EV profit, ondanks minder handen dan gepland,wel ruim op schema (+ aardig rakeback deze maand)
- Summit halen op everest is gelukt, dus dat is weer 3 maanden geldig.
- 1e (kerst)kilo's zijn altijd het makkelijkst maar toch wel tevreden met 8 kilo kwijt, had wel meer kunnen zijn maar ook hier geldt dat de dagen van NEC tegen vites en Ajax "ietsjes" wat meer uit de hand liepen dan gepland :razz: . Februari alleen 1 of 2 daagjes carnaval dus hopelijk nog 8 deze maand.
- Conditie begint ook weer op peil te raken, laatste week alleen beetje in een downswing qua trainen terecht gekomen dus vanaf morgen weer volle bak.
- Tsja, wat moet ik zeggen... Liesveld bedankt.
- Qaulifiers voor Snowfest lopen nog niet maar maakt niet zo veel uit want ik ga er zowiezo heen met een kameraad. 2 x in 3 weken op wintersport kan nooit kwaad :razz:
- Goldstar is niks geworden maar ook niet nodig want je moet supernova zijn voor doe freeroll en als goldstar kan je je alleen kwalificeren maar goed , helemaal geen zin in natuulijk die onzin kanker toernooien. Als je al uberhaupt voor dat je ITM bent geen flips of beter kan winnen dan houdt het nog iets sneller op als normaal.
Zo als vandaag mag wel elke 1e sessie van de maand zijn... 8.5 BI up na 3.5k handen. 1 x QQ gewonnen van AA maar verder wederom (story of my life) 2 hele flips van de 13 gewonnen. Het is zo bizar, dat ik die flips maar niet kan winnen. Runde vorige maand en nu een klein beetje wel boven EV maar dat zijn allemaal handen die blijven staan. Ik krijg dus de laatste 60k handen relatief weinig bad beats maar een flip winnen zit er dan weer niet in :lol: .

Wel een aardige set up al denk ik dat ie AK daar misschien wel moet folden... maar al het dode geld in de hand veranderd de dynamiek natuurlijk wel aanzienlijk.

***** Hand History for Game 5511358973 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, February 02, 11:47:56 ET 2010
Table Hayle10 (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 1: kartheart ( $337.32 USD )
Seat 2: sjonnie27 ( $185.10 USD )
Seat 3: Littleluigi ( $114.39 USD )
Seat 5: brink62 ( $72.97 USD )
Seat 6: HarryBierdop ( $222.95 USD )
sjonnie27 posts small blind [$0.50 USD].
Littleluigi posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ As Ad ]
** Dealing down cards **
brink62 calls [$1.00 USD]
HarryBierdop raises [$4.50 USD]
kartheart raises [$16.00 USD]
sjonnie27 calls [$15.50 USD]
Littleluigi folds
brink62 calls [$15.00 USD]
HarryBierdop raises [$218.45 USD]
kartheart raises [$321.32 USD]
sjonnie27 folds
brink62 folds
kartheart wins $114.37 USD
HarryBierdop shows [As, Ad ]
kartheart shows [Ks, Ah ]
** Dealing Flop ** [ 9c, Td, Th ]
** Dealing Turn ** [ 4c ]
** Dealing River ** [ 5d ]
HarryBierdop wins $476.90 USD from main pot

---------

En dan nog wat leuke handjes

Tegen een spewy reg;

***** Hand History for Game 5511373893 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, February 02, 11:52:54 ET 2010
Table Hayle10 (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 1: kartheart ( $298.50 USD )
Seat 2: sjonnie27 ( $168.80 USD )
Seat 4: Fluis1971 ( $70.65 USD )
Seat 5: brink62 ( $71.12 USD )
Seat 6: HarryBierdop ( $475.40 USD )
Fluis1971 posts small blind [$0.50 USD].
brink62 posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ Kh Kc ]
** Dealing down cards **
HarryBierdop raises [$3.50 USD]
kartheart folds
sjonnie27 raises [$12.00 USD]
Fluis1971 folds
brink62 folds
HarryBierdop calls [$8.50 USD]
** Dealing Flop ** [ 2d, Ts, 9c ]
HarryBierdop checks
sjonnie27 bets [$15.00 USD]
HarryBierdop calls [$15.00 USD]
** Dealing Turn ** [ 6c ]
HarryBierdop checks
sjonnie27 bets [$31.00 USD]
HarryBierdop calls [$31.00 USD]
** Dealing River ** [ 4c ]
HarryBierdop checks
sjonnie27 bets [$110.80 USD]
HarryBierdop calls [$110.80 USD]
sjonnie27 shows [Kd, 9s ]
HarryBierdop shows [Kh, Kc ]
HarryBierdop wins $337.10 USD from main pot

***** Hand History for Game 5510936550 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, February 02, 10:04:23 ET 2010
Table Marav7 (Real Money)
Seat 3 is the button
Seat 1: IBRA_10 ( $102.00 USD )
Seat 2: HarryBierdop ( $117.20 USD )
Seat 3: hasanemmi ( $98.50 USD )
Seat 4: Headshoot111 ( $104.60 USD )
Seat 5: misterpaps ( $100.00 USD )
Seat 6: Ebi_r22 ( $149.95 USD )
Headshoot111 posts small blind [$0.50 USD].
misterpaps posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ Ks Kd ]
** Dealing down cards **
Ebi_r22 raises [$3.50 USD]
IBRA_10 folds
HarryBierdop raises [$12.00 USD]
hasanemmi folds
Headshoot111 folds
misterpaps folds
Ebi_r22 calls [$8.50 USD]
** Dealing Flop ** [ 8s, Kc, 9d ]
Ebi_r22 checks
HarryBierdop bets [$16.50 USD]
Ebi_r22 calls [$16.50 USD]
** Dealing Turn ** [ Jd ]
Ebi_r22 checks
HarryBierdop bets [$32.50 USD]
Ebi_r22 calls [$32.50 USD]
** Dealing River ** [ 4s ]
Ebi_r22 checks
HarryBierdop bets [$56.20 USD]
Ebi_r22 calls [$56.20 USD]
HarryBierdop shows [Ks, Kd ]
Ebi_r22 shows [9s, Js ]
HarryBierdop wins $232.90 USD from main pot

Oke? lol (hij had me wel al 2 x outsucked voor zo'n 40bb met wat troep dus dit was alleen een goedmakertje)

***** Hand History for Game 5511008708 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, February 02, 10:19:01 ET 2010
Table Lulusar7 (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 2: HarryBierdop ( $99.50 USD )
Seat 3: Sonny_001 ( $112.15 USD )
Seat 4: equarrisseur ( $97.00 USD )
Seat 5: hellastom ( $24.36 USD )
Seat 6: fast-sui ( $249.98 USD )
Sonny_001 posts small blind [$0.50 USD].
equarrisseur posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ 2s 2h ]
** Dealing down cards **
hellastom calls [$1.00 USD]
fast-sui calls [$1.00 USD]
HarryBierdop calls [$1.00 USD]
Sonny_001 folds
equarrisseur checks
** Dealing Flop ** [ 2c, 6d, 7s ]
equarrisseur checks
hellastom checks
fast-sui bets [$4.50 USD]
HarryBierdop raises [$15.00 USD]
equarrisseur folds
hellastom folds
fast-sui calls [$10.50 USD]
** Dealing Turn ** [ 6c ]
fast-sui checks
HarryBierdop bets [$22.00 USD]
fast-sui calls [$22.00 USD]
** Dealing River ** [ Kc ]
fast-sui bets [$17.50 USD]
HarryBierdop raises [$61.50 USD]
fast-sui calls [$44.00 USD]
HarryBierdop shows [2s, 2h ]
fast-sui shows [4d, 4s ]
HarryBierdop wins $199.50 USD from main pot

oke?

***** Hand History for Game 5510812020 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, February 02, 09:39:56 ET 2010
Table Dili10 (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 1: HarryBierdop ( $117.20 USD )
Seat 2: ShipIt777 ( $195.75 USD )
Seat 3: babita_26 ( $133.75 USD )
Seat 4: Jan6 ( $143.85 USD )
Seat 5: supertfc ( $104.05 USD )
Seat 6: fanfan1988 ( $89.20 USD )
babita_26 posts small blind [$0.50 USD].
Jan6 posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ Td Ts ]
** Dealing down cards **
supertfc raises [$3.50 USD]
fanfan1988 calls [$3.50 USD]
HarryBierdop calls [$3.50 USD]
ShipIt777 calls [$3.50 USD]
babita_26 calls [$3.00 USD]
Jan6 folds
** Dealing Flop ** [ 2c, 3s, 4c ]
babita_26 checks
supertfc checks
fanfan1988 bets [$6.50 USD]
HarryBierdop raises [$21.50 USD]
ShipIt777 folds
babita_26 folds
supertfc folds
fanfan1988 raises [$79.20 USD]
HarryBierdop raises [$92.20 USD]
HarryBierdop wins $28.00 USD
fanfan1988 shows [Qc, Js ]
HarryBierdop shows [Td, Ts ]
** Dealing Turn ** [ 5s ]
** Dealing River ** [ 8h ]
HarryBierdop wins $186.90 USD from main pot


Qauds afbetaald

***** Hand History for Game 5511251423 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, February 02, 11:16:18 ET 2010
Table Dili19 (Real Money)
Seat 4 is the button
Seat 1: bobbob1985 ( $117.15 USD )
Seat 2: hugonote29 ( $23.50 USD )
Seat 3: HarryBierdop ( $104.90 USD )
Seat 4: darksquall45 ( $30.65 USD )
Seat 5: popol47 ( $74.80 USD )
Seat 6: gelodi ( $29.45 USD )
popol47 posts small blind [$0.50 USD].
gelodi posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ 9c 9s ]
** Dealing down cards **
bobbob1985 folds
hugonote29 folds
HarryBierdop raises [$3.50 USD]
darksquall45 calls [$3.50 USD]
popol47 calls [$3.00 USD]
gelodi folds
** Dealing Flop ** [ 9d, Kc, Ac ]
popol47 checks
HarryBierdop checks
darksquall45 checks
** Dealing Turn ** [ 5s ]
popol47 bets [$11.50 USD]
HarryBierdop calls [$11.50 USD]
darksquall45 folds
** Dealing River ** [ 9h ]
popol47 bets [$34.50 USD]
HarryBierdop raises [$89.90 USD]
popol47 calls [$25.30 USD]
HarryBierdop wins $30.10 USD
HarryBierdop shows [9c, 9s ]
popol47 shows [Tc, Ah ]
HarryBierdop wins $151.10 USD from main pot


***** Hand History for Game 5511301311 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, February 02, 11:30:15 ET 2010
Table Hayle10 (Real Money)
Seat 5 is the button
Seat 1: kartheart ( $340.92 USD )
Seat 2: sjonnie27 ( $185.70 USD )
Seat 3: Littleluigi ( $141.65 USD )
Seat 4: Fluis1971 ( $159.90 USD )
Seat 5: brink62 ( $40.81 USD )
Seat 6: HarryBierdop ( $153.05 USD )
HarryBierdop posts small blind [$0.50 USD].
kartheart posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ Kc Th ]
** Dealing down cards **
sjonnie27 folds
Littleluigi folds
Fluis1971 calls [$1.00 USD]
brink62 folds
HarryBierdop raises [$5.00 USD]
kartheart folds
Fluis1971 calls [$4.50 USD]
** Dealing Flop ** [ Jc, Ac, 3c ]
HarryBierdop bets [$8.00 USD]
Fluis1971 calls [$8.00 USD]
** Dealing Turn ** [ Qh ]
HarryBierdop bets [$19.00 USD]
Fluis1971 calls [$19.00 USD]
** Dealing River ** [ 9h ]
HarryBierdop bets [$44.00 USD]
Fluis1971 calls [$44.00 USD]
HarryBierdop shows [Kc, Th ]
Fluis1971 doesn't show [As, Tc ]
HarryBierdop wins $151.00 USD from main pot

Altijd leuk om er een river c/r in te mixen..

***** Hand History for Game 5510883964 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, February 02, 09:53:46 ET 2010
Table Dili10 (Real Money)
Seat 5 is the button
Seat 1: HarryBierdop ( $217.50 USD )
Seat 2: dr-gonzo ( $102.75 USD )
Seat 4: Jan6 ( $136.05 USD )
Seat 5: supertfc ( $91.55 USD )
Seat 6: BitteSpitte ( $19.00 USD )
BitteSpitte posts small blind [$0.50 USD].
HarryBierdop posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ 7c 7s ]
** Dealing down cards **
dr-gonzo folds
Jan6 raises [$3.50 USD]
supertfc folds
BitteSpitte folds
HarryBierdop calls [$2.50 USD]
** Dealing Flop ** [ 6s, 7d, Jc ]
HarryBierdop checks
Jan6 bets [$7.50 USD]
HarryBierdop calls [$7.50 USD]
** Dealing Turn ** [ 9c ]
HarryBierdop checks
Jan6 checks
** Dealing River ** [ 2h ]
HarryBierdop checks
Jan6 bets [$20.00 USD]
HarryBierdop raises [$56.00 USD]
Jan6 calls [$36.00 USD]
HarryBierdop shows [7c, 7s ]
Jan6 doesn't show [Js, Ah ]
HarryBierdop wins $132.50 USD from main pot

Hmm... oke maar weer?

***** Hand History for Game 5511422110 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Wednesday, February 03, 12:10:01 ET 2010
Table Hayle8 (Real Money)
Seat 6 is the button
Seat 1: @tamalou@ ( $93.78 USD )
Seat 2: uragano42 ( $295.42 USD )
Seat 3: HoTsTePPa ( $91.80 USD )
Seat 4: Ray_Hollis ( $298.50 USD )
Seat 5: sjonnie27 ( $142.60 USD )
Seat 6: HarryBierdop ( $182.30 USD )
@tamalou@ posts small blind [$0.50 USD].
uragano42 posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ 9c 6c ]
** Dealing down cards **
HoTsTePPa folds
Ray_Hollis folds
sjonnie27 folds
HarryBierdop raises [$2.50 USD]
@tamalou@ folds
uragano42 calls [$1.50 USD]
** Dealing Flop ** [ Qs, 3s, 7h ]
uragano42 checks
HarryBierdop checks
** Dealing Turn ** [ 5c ]
uragano42 bets [$5.50 USD]
HarryBierdop calls [$5.50 USD]
** Dealing River ** [ 8h ]
uragano42 bets [$16.50 USD]
HarryBierdop raises [$52.50 USD]
uragano42 calls [$36.00 USD]
HarryBierdop shows [9c, 6c ]
uragano42 doesn't show [3c, Ac ]
HarryBierdop wins $118.50 USD from main pot
Echt, fuck my life...

Starting game 5514661951.

statssux is at seat 1 with $99.75.
dibiagio14 is at seat 2 with $64.48.
Guiller84 is at seat 3 with $135.20.
HarryBierdop is at seat 4 with $109.12.
pokerpote is at seat 5 with $99.90.

The dealer is seat 1.

dibiagio14 posts a blind of $.50.
Guiller84 posts a blind of $1.

(HarryBierdop is dealt Ks Kh.)

Pre-flop:
HarryBierdop raises $2.50.
pokerpote folds.
statssux folds.
dibiagio14 calls for $3.
Guiller84 folds.

The flop comes
4c 9d 3h.

dibiagio14 bets $2.
HarryBierdop raises $5.50.
dibiagio14 calls for $5.50.

The turn comes 10d.

dibiagio14 bets $2.
HarryBierdop raises $13.
dibiagio14 calls for $13.

The river comes Kc.

dibiagio14 bets $14.
HarryBierdop goes all-in for $83.12.
dibiagio14 goes all-in for $24.48.
$44.64 is pushed back to HarryBierdop.

Showdown:

HarryBierdop shows: Ks Kh
Kc Ks Kh 10d 9d
Three Kings

dibiagio14 shows: Qc Js
Kc Qc Js 10d 9d
Straight, King high

dibiagio14 wins pot ($127.96).
okeyyyyyyy, kan rustig gaan slapen.. 5 BI up :Big Grin

***** Hand History for Game 5514858168 ***** (Everest)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Wednesday, February 03, 11:10:52 ET 2010
Table Dili1 (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 1: ---DIO--- ( $126.75 USD )
Seat 2: johnny_32 ( $85.40 USD )
Seat 3: HarryBierdop ( $126.55 USD )
Seat 4: hugonote29 ( $26.00 USD )
Seat 5: Dugsy ( $242.30 USD )
Seat 6: sems ( $249.55 USD )
johnny_32 posts small blind [$0.50 USD].
HarryBierdop posts big blind [$1.00 USD].
Dealt to HarryBierdop [ Ad As ]
** Dealing down cards **
hugonote29 raises [$2.50 USD]
Dugsy calls [$2.50 USD]
sems folds
---DIO--- folds
johnny_32 calls [$2.00 USD]
HarryBierdop raises [$11.50 USD]
hugonote29 raises [$23.50 USD]
Dugsy calls [$23.50 USD]
johnny_32 folds
HarryBierdop raises [$39.00 USD]
Dugsy calls [$25.50 USD]
** Dealing Flop ** [ Qd, Qh, 7d ]
HarryBierdop checks
Dugsy bets [$77.50 USD]
HarryBierdop calls [$75.05 USD]
Dugsy wins $2.45 USD
HarryBierdop shows [Ad, As ]
hugonote29 shows [9s, 9c ]
Dugsy shows [8d, 8s ]
** Dealing Turn ** [ Th ]
** Dealing River ** [ 3h ]
HarryBierdop wins $79.64 USD from main pot
HarryBierdop wins $198.96 USD from main pot