FTM Forum

Full Version: Filmpies!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
bocaloca Wrote:
Treesong Wrote:
bocaloca Wrote:Net een film op tv gekeken
Finding Forrester met sean connery!
Ik vond het een zeer goede film!

Vond het een beetje een "Good Will Hunting-light" film... maar het beeld van Sean op een fiets is natuurlijk onbetaalbaar :Big Grin
lijkt idd op good will hunting
maar vooral dat sean zn handje netjes uitstak als hij de bocht om ging, en het vrolijke deuntje eronder waren geniaal

Haha, precies... kreeg sterk de indruk dat Sean nog nooit eerder op een fiets had gezeten. Maar de film had m.i. veel beter kunnen zijn... vooral die climax deed me heel erg denken aan het moment dat Al Pacino die zaal studenten toespreekt in Scent of a Woman. Desalniettemin geen slechte film...
Treesong, na Saw praten we wel even verder. Wie weet wil je mij wel in de Metro hebben ipv Keyzer en Davy. Al zullen de dikke oplages dan wel verdwijen als sneeuw voor de zon.
Dugarry Wrote:Treesong, na Saw praten we wel even verder. Wie weet wil je mij wel in de Metro hebben ipv Keyzer en Davy. Al zullen de dikke oplages dan wel verdwijen als sneeuw voor de zon.

Ik kan niet wachten om dit soort recensies te lezen:

"Ik vondt het een hele spannede fillum, af en toe zat ik egt met hut zweet in mu hande. Voral die senne waarin die ene gast door duh moordunaar in een donker kamertje wort gelokt en dan niet ziet dat die gast met een drilboor staat te wachte. Ik vinnet een egte aanrader en geef um vier sterre!"

:wink:
:lol:

Doe mij die glazen bol eens mate!
En Treesong, SAW al gezien???
Dugarry Wrote:En Treesong, SAW al gezien???

Neen... en dit weekend wordt het te mooi weer
Dugarry Wrote::lol:

Precies ja, die kenners daar falen keer op keer, ze kunnen beter de films helemaal kijken ipv te veel tijd door te brengen bij de dames, op het forum en in de sportschool.

Even voor de goede orde: ik heb Saw niet gerecenseerd... Anders was de recensie wel een stuk positiever geweest... Toen had ik tenminste nog wat ruimte... Vandaag moest ik Batman Begins en Madagascar en een paar honderd woorden vatten...
Heb je hem al wel gezien dan Keyzer?
Dugarry Wrote:Heb je hem al wel gezien dan Keyzer?

:roll:
Ik had beter kunnen vragen wat ie er van vond, das inderdaad correct :razz: :x :razz:
Ik heb hem een jaar geleden ofzo al gezien en vond hem echt supervet...
Ok, duidelijke taal dus.
Ik ben net naar Batman Begins geweest en ben echt zeer enthousiast. Eerder gaf ik in de reeks stripverfilmingen over Sin City aan dat het visueel spektakel het verhaal overbodig maakte, maar Batman Begins laat zien dat beiden ook samen nog wel eens voorkomen.

Hoewel ik een fan ben van Tim Burton en zijn films over de vechtende vleermuis heeft Christopher Nolan een fraaie proloog neergezet. Hij weet een zeer donkere, bijna beklemmende sfeer neer te zetten en weet aannemelijk te maken hoe Bruce Wayne tot zijn aparte nachtelijke escapades is gekomen.

In de vorige Batman films was er altijd een grote rol voor de onvergetelijke tegenstrevers van Batman zoals de Joker, Penguin en Catwoman. Hoewel hij hier ook een aardig robbertje moet knokken voor zijn geld zijn de bad guys hier toch minder memorabel. Dat wordt echter ruimschoots gecompenseerd door Michael Caine als butler en vooral door Christian Bale als Bruce Wayne/Batman.

Zoals mijn avatar al suggereert ben ik een groot van van Bale. Zijn spel in American Psycho is echt geniaal en de momenten waarin ik zijn Patrick Bateman grijns in Batman door zie komen zijn precies de juiste luchtige momenten in deze verder vrij sombere film.

Als ik dan iets zou moeten zeggen over minder geslaagde aspecten van deze film dan zou het de casting van Katie Holmes moeten zijn. Deze brave truus die eruitziet alsof ze minimaal 3x per week zelfgebakken koekjes bij haar oma gaat langsbrengen is niet echt de juiste match voor een nachtelijk roofdier als Batman.

Maar verder......gaat dat zien! =D> =D> =D>
goa Wrote:Als ik dan iets zou moeten zeggen over minder geslaagde aspecten van deze film dan zou het de casting van Katie Holmes moeten zijn. Deze brave truus die eruitziet alsof ze minimaal 3x per week zelfgebakken koekjes bij haar oma gaat langsbrengen is niet echt de juiste match voor een nachtelijk roofdier als Batman.

de nieuwe vlam van cruise toch? zag gister een interview met haar, erg lekker edoch hertig hapje, ik kon me idd niet aan de indruk ontrekken dat de trommel mooier is dan de koekjes.

ik was niet van plan om deze film te gaan bekijken, ondanks je enthousiasme :wink: .
Je weet niet wat je mist waf... Ook ik vond Batman Begins geweldig... Christian Bale is zeer overtuigend als Bruce Wayne/Batman, Michael Caine is FAN-TAS-TISCH als Alfred en ook de rest van de cast is well picked...

Behalve miss Holmes dan... Als naïef meisje doet ze het best goed, maar als strijdende DA tegen corruptie vind ik haar verre van overtuigend. Alhoewel die stijve tepeltjes wel weer wat vergoeden...
Keyzer Wrote:Alhoewel die stijve tepeltjes wel weer wat vergoeden...

Ik dacht dat ze een nieuw Batman pak hadden ontworpen... :razz:
Madagascar

[Image: B00005JNWY.01.LZZZZZZZ.jpg]

Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar het wild toe en ontsnapt uit de dierentuin. Zijn vrienden de leeuw, de giraffe en het nijlpaard gaan achter hem aan. Ze worden op een boot gezet, maar belanden na een ongeval in Madagascar. Helaas hebben deze New Yorkers geen flauw idee hoe ze in het wild moeten overleven.

Leuke komische film. Vooral de pinguins zijn cool. Zeker de moeite waard als je beetje houdt van films zoals Shrek, Finding Nemo. Vond alleen dat hij erg snel was afgelopen, maar dat hoort aan de andere kant wel een beetje bij tekenfilms.

Goede film: **** (obv 5 sterren)
de pinguins zijn geweldig!!!!
* just smile and wave boys, just smile and wave*
of als ze op de Zuidpool komen: This sucks! =D>
Dat Tom Kruis nu met Katie Holmes gaat geeft wel aan dat het sinds zijn scheiding met Nicole Kidman =P~ op dat terrein in ieder geval bergafwaarts gaat.
goa Wrote:Dat Tom Kruis nu met Katie Holmes gaat geeft wel aan dat het sinds zijn scheiding met Nicole Kidman =P~ op dat terrein in ieder geval bergafwaarts gaat.

Hij heeft gewoon een suf poppemieke gezocht dat zonder te morren meegaat in z'n Saaientolledjie clubje...
Robert-vdl Wrote:Madagascar

[Leuke komische film. Vooral de pinguins zijn cool. Zeker de moeite waard als je beetje houdt van films zoals Shrek, Finding Nemo. Vond alleen dat hij erg snel was afgelopen, maar dat hoort aan de andere kant wel een beetje bij tekenfilms.

Goede film: **** (obv 5 sterren)

Leukste karakter was King Julian The Lemur. Sasha Baron Cohen (beter bekend als Ali G) heeft hier zijn stem aan geleend. Iedereen die de Ali G Show kent zal Borat er een beetje in herkennen. En het liedje 'I Like To Move It' klonk nooit zo leuk.

Ik vond de hoofdkarakters iets missen. Ik vond ze een beetje gewoontjes getekend en niet super grappig. Alleen Melman de Giraffe (David Schwimmer) vond ik erg grappig. Ik miste ook een beetje de goeie "volwassen" grappen die je wel hoort in bijvoorbeeld Ice Age.
Verhaal was redelijk goed, alleen de film was heel kort. Ik geloof net iets meer dan een uur.

De film krijgt van mij ***
Gister gezien en kan me volledig aansluiten bij Davydoff!

De pinguins deden het em, vooral op de boot geweldig!! :Big Grin
Verder de leukste grappen al gezien in de voorfilmpjes ervan, wat mijn verwachtingen dus hoog deed uitkomen. Maar achteraf viel dat dus wat tegen.
Van de Giraffe, Zebra, Leeuw en Nijlpaard vond ik vooral Zebra en Leeuw tegenvallen. Giraffe melman(David Schwimmer) was erg herkenbaar vond ik. Gloria (nijlpaard) had een paar sterke momenten.
Korte film en de bioscoopzaal waar ik zat was de airco kapot, dus f*cking heet in de zaal, minpuntje Sad
Maar dat heeft verder niks met de film zelf te maken :wink:
Daarna nog wel tot 3 uur op terrasjes gezeten, lekker zacht was het vannacht :Big Grin
Ben het helemaal eens met de twee heren boven me. De film was wel aardig, maar ik het door de trailers etc... toch meer van verwacht. Normaal probeer ik zulke dingen toch zoveel mogelijk te mijden(?), maar nu wordt je er mee dood gegooid. Jammer is dat gewoon.
Van mij krijgt hij ook gewoon ***
Trailers gezien en ik wil m ook nog zien... door de actie van de Appie Happie hoef ik slechts een kaartje te betalen dus die gaan we binnenkort wel zien...

Enne, blijf af van Katie he?! Wink alhoewel de relatie met Cruise mijn visie op haar ook wat verduisterd heeft...
Marshall Wrote:Enne, blijf af van Katie he?!

I wouldn't touch her with a ten-foot pole :roll:
Heb je Saw nou al gezien, of ben je een filmbarbaar aan het worden??? :wink:
Dugarry Wrote:Heb je Saw nou al gezien, of ben je een filmbarbaar aan het worden??? :wink:

Zoals ik eerder zei: met dit weer ga ik echt niet in de bios zitten...
Ok, dan wacht je maar ff op de regen.
Zojuist voor een tweede keer Mononoke-Hime (Princess Mononoke) gekeken, en ik blijf het een geweldige film vinden. Mooie animaties, goed verhaal ondersteund door schitterende muziek. Studio Ghibli wordt niet voor niets de Disney van Japan genoemd, al zijn ze lastig met elkaar te vergelijken. Dit is geen kinderfilm en het gaat bv niet over lieve vliegende olifanten. Princess Mononoke is gewoon een animatiefilm voor volwassenen, met een beter verhaal dan alle Disney-films bij elkaar (net zoals Sen to Chihiro no kamikakushi - Spirited Away). Qua animaties moet je het ook niet vergelijken met Disney-films, aangezien dat tekenfilms zijn en geen animatiefilms.

Als je van animatiefilms houdt maar een keer wat anders wilt dan de huidige animatiefilms zoals Shrek en Finding Nemo, is dit zeker een aanrader.

Voor mij ****/ ****1/2 uit 5 Notworthy