FTM Forum

Full Version: Filmpies!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Treesong Wrote:Gewoon even doorspoelen af en toe, met name als Julianne Moore weer es laat zien hoe overgewaardeerd ze is :roll:

behalve in The Big Lebowski natuurlijk :wink:
Treesong Wrote:maar Philip Seymour Hoffman is (as always) prima bezig

Vriendje van Anderson lijkt mij aangezien hij ook in Punch Drunk en Boogie Nights zit. Ik vind dit zo een onopvallende hollywood ster die niet elke week langs komt bij RTL Boulevard. Hij zit toch in zo veel goede of bekende films, maar niemand kent hem hier echt.

Philip Seymour Hoffman is een meester in bijrollen. Ik ben dus benieuwd naar Capote en kijken of die Oscar die hij gaat ontvangen terecht is.
Davydoff Wrote:
Treesong Wrote:Gewoon even doorspoelen af en toe, met name als Julianne Moore weer es laat zien hoe overgewaardeerd ze is :roll:

behalve in The Big Lebowski natuurlijk :wink:

Haar rol vind ik nu juist het enige mindere aan TBL... de scenes waarin haar karakter zit worden echter gered door the Dude (o.a. de Metallica monoloog) en natuurlijk Knox 'the friend with the cleft asshole' Harrington, video-artist :lol:
Gister de nieuwe American Pie gezien.... Wel grappig, met het broertje van Stiffler!
Voor de geinteresseerden en kundigen op dit forum:


Gezocht: filmrecensenten en previewschrijvers (op vrijwillige basis)

Wie zijn wij:
Movie 2 Movie is een sterk groeiende filmwebsite met de grootste Nederlandstalige filmrecensiedatabase. Op dit moment hebben wij ruim 1.950 filmrecensies op onze website staan. De website wordt dagelijks door circa 2000 unieke bezoekers bezocht, die naast de recensies nog previews, prijsvragen en onze maandelijkse filmspecial lezen. In het gemiddeld aantal bezoekers per dag zit ook een stijgende lijn. Het team bestaat nu uit vijftig enthousiaste vrijwilligers, dat wegens sterke groei van onze organisatie hard nieuwe collega's nodig heeft.

Wie zoeken wij:

Filmrecensenten:
Enthousiaste filmliefhebbers die op vrijwillige basis gedurende langere tijd (minimaal een half jaar) voor onze website tenminste drie filmrecensies per maand kunnen schrijven. Voor de onderstaande categorieën zijn plekken vacant:
1. films op tv/dvd
2. persvoorstellingen (persvoorstellingen zijn nagenoeg altijd overdag en meestal in Amsterdam, hier moet je wel rekening mee houden)
3. kinderfilms

Previewschrijvers:
Enthousiaste filmliefhebbers die op vrijwillige basis gedurende langere tijd (minimaal een half jaar) voor onze website tenminste één preview per tien dagen kunnen schrijven.
De films draaien nog niet in de Nederlandse bioscopen of filmhuizen. De titels worden opgegeven door de redaktie, waarbij we proberen rekening te houden met het genre wat jouw voorkeur geniet.
Voor de duidelijkheid: aan het schrijven van een preview gaat niet het kijken van de film vooraf, je schrijft de preview op basis van je verwachtingen en research in de media. Vaak is er een persmap beschikbaar gesteld door de film- en/of distributiemaatschappij.

Functie en competentie-eisen:
• HBO of universitair werk- en denkniveau
• uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
• kennis van de Engelse taal
• affiniteit met journalistiek
• affiniteit met films en alles wat daarmee samenhangt
• enthousiasme
• flexibel
• om kunnen gaan met deadlines
• beschikking hebben over internet en eigen e-mailadres
• initiatieven tonen
• accuraat werken

Wat bieden wij:
Een leuke werksfeer waarin je met enthousiaste collega's de nodige werkervaring op kunt doen. Indien je nog studeert, bestaat afhankelijk van je opleiding, de mogelijkheid om studiepunten te verdienen. Alles wat je schrijft wordt, mits het aan ons protocol voldoet, geplaatst op de website en kan door iedereen worden gelezen. Nog even ter verduidelijking dit alles is op vrijwillige basis, vergoedingen kunnen vooralsnog niet worden verstrekt.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan alvast een kijkje op onze site, <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.movie2movie.nl">http://www.movie2movie.nl</a><!-- w -->.

Wil je solliciteren?
Stuur dan je sollicitatiebrief en CV per e-mail ter attentie van Monica Meijer aan <!-- e --><a href="mailto:redactie@movie2movie.nl">redactie@movie2movie.nl</a><!-- e -->. Vermeld daar dan tevens in op welke functie je solliciteert.
(20 feb t/m 27 feb)
Ik bel die Monica Meijer en als ik niet binnen 3 seconden een zin met woord 'euro' erin heb gehoord, wordt het een kort gesprek vrees ik
Ben ik blij dat het op vrijwillige basis is... Moet er toch niet aan denken dat ik Treesong ineens ga tegenkomen bij de persvoorstellingen... :lol:
Treesong Wrote:Ik bel die Monica Meijer en als ik niet binnen 3 seconden een zin met woord 'euro' erin heb gehoord, wordt het een kort gesprek vrees ik

"Er wordt geen euro betaald...."

Big Grin
Ja kijk, daar heb je het al... stelletje sloebers Icon_evil
Iemand goede ervaringen met The Killing Fields (3 Oscars)? Heb er veel van gehoord en kan de hoes wel dromen, alleen nog nimmer gezien!
Dugarry Wrote:Iemand goede ervaringen met The Killing Fields (3 Oscars)? Heb er veel van gehoord en kan de hoes wel dromen, alleen nog nimmer gezien!

Ja vreselijk goede ervaringen. Een echte "feel good" film. Vooral met je vriendin kijken en vervolgens een wandeling met haar gaan maken door rijstvelden of eventueel wadlopen als alternatief.
Sidney! Sidney! Khmer Rouge! Da's natuurlijk een moetje, Dukarrie... met een vroege top(bij)rol van John Malkovich
Is er iemand die de 'film' The 5 obstructions heeft gezien? Lijkt me wel een avondvullertje namelijk alleen weet nog niet wat ik ervan moet denken.
Net Mr. Bean 1, 2 en 3 gekocht =D>
Hmm, hier wat goede recensies gelezen dus gister maar eens Crash gehuurd... en helaas... hoger dan ** kom ik niet. Simplistische stripboekenmoraal voor de patatgeneratie... die sterretjes zijn bijeengesprokkeld door het goede acteerwerk, maar ik vond het nou niet echt bijzonder... :roll:
Dugarry Wrote:Net Mr. Bean 1, 2 en 3 gekocht =D>

Brrr.....

Rowan Atkinson is geniaal in The Blackadder, maar verder vind ik het niet zo bijzonder tot zeer matig wat hij doet (een bijrolletje hier en daar uitgezonderd).

Quote:Lieutenant George: Oh, sir, if we should happen to tread on a mine, what do we do?
Captain Blackadder: Well, normal procedure, Lieutenant, is to jump up 200 feet into the air and scatter yourself over a wide area.
Je weet vast wel wat je moet doen met dingen die jij vindt.
Treesong Wrote:Hmm, hier wat goede recensies gelezen dus gister maar eens Crash gehuurd... en helaas... hoger dan ** kom ik niet. Simplistische stripboekenmoraal voor de patatgeneratie... die sterretjes zijn bijeengesprokkeld door het goede acteerwerk, maar ik vond het nou niet echt bijzonder... :roll:

Crash heeft anders wel de Oscar® voor beste film gekregen... Heb je wel de goede Crash gehuurd?
Van het weekend voor het vrouwtje maar even Elizabethtown gehuurd...
Leuk, maar weer een simpel plot, simpele wending maarrrrr met Kirsten Dunst =P~

**
Keyzer Wrote:
Treesong Wrote:Hmm, hier wat goede recensies gelezen dus gister maar eens Crash gehuurd... en helaas... hoger dan ** kom ik niet. Simplistische stripboekenmoraal voor de patatgeneratie... die sterretjes zijn bijeengesprokkeld door het goede acteerwerk, maar ik vond het nou niet echt bijzonder... :roll:

Crash heeft anders wel de Oscar® voor beste film gekregen... Heb je wel de goede Crash gehuurd?

Ja hoor... en het verbaast me niks, tis as always een 'veilige' keuze.
Quote:'Crash' wint belangrijkste Oscar

De belangrijkste Oscar is vannacht naar de film 'Crash' van regisseur Paul Haggis gegaan. Daarnaast kreeg de film nog twee Oscars voor beste originele script en montage. In totaal was 'Crash' voor zes Oscars genomineerd. De grote favoriet, de film ' Brokeback Mountain', sleepte ook drie filmprijzen in de wacht. De film won in de categoriën beste regie, beste bewerkte script en beste muziek. Deze film had in totaal acht nominaties.

Beide films waren omstreden. 'Crash' geeft namelijk een kritische blik op de rassenconflicten in Amerika. Brokeback Mountain gaat over de omstreden liefde tussen twee cowboys in de jaren zestig. Crash-producer Cathy Schulman bedankte de andere genomineerden dan ook voor hun bijdrage aan deze ommezwaai in politiek correct Hollywood.

Overige prijzen waren onder andere voor Philip Seymour Hoffman. Hij kreeg een Oscar voor beste mannelijke rol en Reese Witherspoon was de beste actrice. De Nederlands-Palestijnse film Paradise Now is niet in de prijzen gevallen. De film won eerder wel een Golden Globe.
Ekslem Wrote:Beide films waren omstreden. 'Crash' geeft namelijk een kritische blik op de rassenconflicten in Amerika.

:lol:
Dugarry Wrote:Je weet vast wel wat je moet doen met dingen die jij vindt.

En ben jij wel bewust van de risico's die het meedelen van het feit dat je daadwerkelijk geld betaald hebt voor DVD's van Mr. Bean met zich meebrengt? Het is dat Nederland zo'n tolerant land is... :wink:
Marshall Wrote:Van het weekend voor het vrouwtje maar even Elizabethtown gehuurd...
Leuk, maar weer een simpel plot, simpele wending maarrrrr met Kirsten Dunst =P~

**

Grappig, heb hem dit weekend ook gehuurd. Ik vind in principe alles van Cameron Crowe het bekijken wel waard en Kirsten Dunst kan ik echt de hele dag naar kijken. Toch stemt deze film niet helemaal tot tevredenheid en volgens mij heeft dat vooral met die vervelende Orlando Bloom te maken. Wat een saaie, vlakke vent is dat. We hebben er een nieuwe Keanu Reeves bij volgens mij :roll:
goa Wrote:
Marshall Wrote:Van het weekend voor het vrouwtje maar even Elizabethtown gehuurd...
Leuk, maar weer een simpel plot, simpele wending maarrrrr met Kirsten Dunst =P~

**

Grappig, heb hem dit weekend ook gehuurd. Ik vind in principe alles van Cameron Crowe het bekijken wel waard en Kirsten Dunst kan ik echt de hele dag naar kijken. Toch stemt deze film niet helemaal tot tevredenheid en volgens mij heeft dat vooral met die vervelende Orlando Bloom te maken. Wat een saaie, vlakke vent is dat. We hebben er een nieuwe Keanu Reeves bij volgens mij :roll:

Wat heeft iedereen toch met die Kirsten Dunst en d'r melktandjes? Xtragaap4de

En Orlendo Bloem vergelijken met Kiejanoe is zelfs al een belediging... die Orlendo brengt echt NIETS, terwijl Kiejanoe nog wel eens aardig uit de hoek kan komen - zij het met mate
Dunst heeft voor mij het imago en uiterlijk van een mooie vrouw Treesong: 'gewone' uitstraling, leuke lach, mooi uiterlijk en komt over op mij (maar ja, ken 'r niet persoonlijk) als een non-arrogante actrice... My kinda girl.. Wink
Zullen we het gewoon over de muziek in Elisabethtown hebben? Die is - as always in een Cameron Crowe-film - weer geweldig... Vooral de versie van Free Bird als die papier-maché vogel in de fik vliegt...
Quote:'gewone' uitstraling

spijker, kop, et cetera
Syriana ****

Een zeer goede film was dit. In deze film laat men zien dat de VS er echt alles aan doet om olie in de verkeerde handen te houden, zodat de VS daar weer van kunnen profiteren en deze film laat ook zien wat daar dan weer de gevolgen van zijn. Echt heel goed gemaakt en het verhaal komt volgens mij akelig dicht in de buurt bij de werkelijkheid. Minpuntje was de rol van Matt Damon, de verhaallijn rond zijn karakter Bryan Woodman was een beetje oppervlakkig terwijl hij wel een belangrijke rol heeft in de film. Maar dat doet niets af aan de rest van de film die boeiend is van het begin tot het eind, en die er voor zorgt dat je de Verenigde Staten nog meer gaat haten. :wink:
Jij houdt meer van de kinky snollebolletjes?
Geef mij maar een mooie jongedame die zich neit verheven voelt boven de rest, met een leuke, doch gewone uitstraling (waarmee ik dus bedoel dat ze ook bij je in de straat kan wonen...) en een figuur en glimlach als Kirsten Dunst =D>

Enne, muziek vind ik eigenlijk niet meer dan redelijk waarbij de Free Bird versie er idd wel positief uitspringt...