FTM Forum

Full Version: Filmpies!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Gisterenavond weer eens genoten van een ouderwets avondje goede doch simpele films op tv:
Eerst Bad Boys, daarna Three Kings =D>
Three Kings vinnik nou niet bepaald een simpele film... maar wel heel goed =D>
Volgens mij heeft Marshall "Three Boys" en "Bad Kings" gekeken.....
Mukkus Wrote:Volgens mij heeft Marshall "Three Boys" en "Bad Kings" gekeken.....

"Three boys and a bad king doing Sweden"! Meesterlijke film in de letterlijke zin van het woord Wink

Three Kings vind ik nou ook weer niet een meesterwerk van complexiteit Treesong! De eerste keer dat ik 'm zag was op de boot naar Noorwegen, zonder ondertiteling, in het Noors. Kijk, toen vond ik 'm best lastig inderdaad... Wink

De manier van filmen vind ik zeer goed doordacht, met de kleur van de film misschien wel als belangrijkste speerpunt. Inhoud en beeld komen daarin goed samen. Ik vind de hoofdrolspelers helaas ouderwets 'Amerikaans' (met als dieptepunt IceCube die over jezus begint te raaskallen)... Een goede film? Ja! Complex? Nie ech...
Nu op Ned. 1 een animatiefilm van Peter en de Wolf en dat is altijd aardig om te horen (en te zien in dit geval).
Ik vind op dit moment Janine Jansen beter om naar te kijken... (en die 4 jaargetijden speelt ze ook best leuk :wink: )
Gister Stay gezien. Aparte film, heel aparte overgangen van scenes, beetje raar verhaal maar het intrigeerde me wel. Het zat tegen het kunstzinnige aan door de camerastandpunten en de overgangen maar gelukkig niet zo overdreven dat het gaat irriteren. Zeker wel een tipje als je hem eens ziet liggen bij de videotheek.
Zojuist Lucky number Slevin gezien, fantastische film een aanrader voor de koude kerstavonden 4 uit 5

Teveel plotwendingen om het verhaal te vertellen zonder spoilers te geven.

O.a. Morgan Freeman, Lucy Liu(lekker wijf pff)
Zondag deel 1 gezien
Gisteren deel 2
en vanavond is deel 3 op tv.

LOTR. Vaak genoeg gezien, maar het blijft een meesterlijke trilogie
Extras gekeken.

Het is geen film, maar het is wel opnieuw een briljante serie van Ricky Gervais. Zondag de gehele serie 1 (6 afleveringen) op DVD bekeken. Echt briljant!!! Hou je van The Office, dan moet je dit ook zien.

Ook nog Lords of Dogtown gezien. Film gemaakt nav de docu Dogtown and Z-Boys. Leuke film over de "grondleggers'' van het hedendaagse skateboarden. De film krijgt ***
Depor Wrote:Zojuist Lucky number Slevin gezien, fantastische film een aanrader voor de koude kerstavonden 4 uit 5

Teveel plotwendingen om het verhaal te vertellen zonder spoilers te geven.

O.a. Morgan Freeman, Lucy Liu(lekker wijf pff)

Ad Wim Wrote:Gisteren Luck Number Slevin gezien. Verrassend leuke film met mooi camerawerk, goed tempo en interessante filmische effecten en ook nog eens erg geestig.
Zelfs het Hollywoodachtige einde was niet heel storend.

Zeker een aanrader, ik vond het een 8-.

op 20 november Marshall Wrote:Gisteren even Lucky Number Slevin in de DVD-speler geduwd.
Voor een amerikaanse film met bekende acteurs (Bruce Willis, Josh Hartnett, Lucy Liu, Morgan Freeman) zeer zeker aan te raden.
Qua type film deed het me enigszins denken aan het vakje 'Lock, Stock & Two Smoking Barrels' alhoewel hier meer een rode draad in zat dan LS&2SB.
Het verhaal: Josh Hartnett (Slevin) gaat na een dag van pech (ontslag, overspel van zijn vriendin) naar NY om zijn vriend Nick Fisher op te zoeken maar beland al snel in een machtspel van de NY'se onderwereld.
De acteurprestaties van Josh Hartnett vielen me in deze film niks tegen. Morgan Freeman is ouderwets goed natuurlijk. Wel vind ik de types wat oppervlakkig blijven in de film maar dat past dan ook wel weer in het karakter van de film.
Daarnaast vind ik het erg amerikaans om alles aan het einde van de film nog eens haarfijn uit te gaan leggen. Met een beetje hersens had de kijker dat zelf ook kunnen uitvogelen.
Al met al een aanradertje: **** uit 5

Ik zal mijn eerdere opmerking richting Ad Wim even aanpassen:
Voor iemand met zoveel posts lezen jullie dit forum verdomd slecht.... :roll: Wink
Marshall Wrote:Voor iemand met zoveel posts lezen jullie dit forum verdomd slecht.... :roll: Wink

Ik had die film ook al lang sterretjes gegeven voor jij dat leuke stukje schreef, en voor mij was er vast ook al iemand, so pipe the frig down.... Xtragaap4de
Ik lees het forum nog slechter, maar ik weet het Wink

Voor zover ik kan achterhalen is Rico de eerste geweest:

Onderwerp: Filmpies!
Ricochan

Lucky number slevin al gezien?
Erg goede film met josh hartnett/bruce willis/lucy liu en vele andere bekenden...

Forum: Kantine Geplaatst: Wo Jul 05, 2006 10:05 Onderwerp: Filmpies!

Wink
Ik zit zelf al drie dagen de eerste twee seizoenen van Lost te kijken... elke x als ik wil gaan pitten, denk ik: ach, nog maar een aflevering :eeeek: Xtragaap4de
Dat heb ik met 24... Heb voor kerst seizoen 5 op dvd gekregen. Durf het eerste schijfje niet eens in de speler te doen, omdat ik weet dat ik nooit minder dan zes, zeven afleveringen achter elkaar kijk... :roll:
Marshall Wrote:Gisteren Factotum gekeken met Matt Dillon.
Eigenlijk ben ik er na het kijken van de film nog niet uit. Het gebrek aan een echt verhaal doet mij als kijker soms op het schermpje van de DVD-speler kijken hoe ver de film gevorderd is, aan de andere kant is de zwartgalligheid en het cynisme van de film uniek en een verheerlijking ten opzichte van het zoetsappige happy-life thema van de laatste jaren in Hollywood...
Omdat dat laatste dan toch opweegt tegen het gebrek aan verhaal toch een *** uit 5.
Compleet met je eens na het zien van de film.
Vooraf dacht ik dat ik me goed kon identificeren met Chinaski, maar gelukkig was dat niet het geval.
Vond het toch een prima film, geef het een 7.
Gisteren Munich gezien. Op zich een prima film, maar lijkt wel heel erg op Saving Private Ryan. Echt aangrijpend was ie niet voor mij, en dat was volgens mij wel de intentie. Het politieke statement is er ook weer ingeramd omdat het moest en dat stoort.
Desalniettemin verveelt ie geen moment en dat is knap voor een film van 2.5 uur.
Ik zeg een 7.5
Ad Wim Wrote:Op zich een prima film, maar lijkt wel heel erg op Saving Private Ryan.

:-k
Treesong Wrote:
Ad Wim Wrote:Op zich een prima film, maar lijkt wel heel erg op Saving Private Ryan.

:-k
Icon_question
:!:
Ik zie de vergelijking niet helemaal, adriaan
Ik ook niet. Ik vond Munich een briljante film. De film duurt lang maar die indruk kreeg ik helemaal niet. Goed acteerwerk echt een prima film

In de bios laatst ook nog Happy Feet gekeken. Grappig, leuk en die nummers blijven in je hoofd hangen die ze zingen. Echt een goede animatiefilm.

De nieuwe Rocky film ( is in Amerika al uit maar hier nog niet) schijnt trouwens ook een hele goede te zijn. Heb een goede screener online gevonden en ga em vandaag bekijken.
Treesong Wrote:Ik zie de vergelijking niet helemaal, adriaan
Niet en detail, maar mijns inziens wel in de grote lijnen.

Beide films hebben een lichte politieke tint op de achtergrond, maar deze wordt verhuld door een soort queeste waarbij aan de ene kant Tom Hanks Ryan moet zoeken en aan de andere kant moet Eric Bana een hoop Palestijnen ombrengen.
De boodschap wordt in beide films verpakt in een soort thriller-/actieverhaal dat enorm boeit, laat ik dat voorop stellen, maar wel erg Hollywood is. In beide films lijkt het er echt op dat er bepaalde dialogen echt ingeplakt zijn om de geengageerdheid (weet niet of dat een woord is) te verhogen. Die dialogen vind ik ongepast en niet in de film passen en dat vind ik typisch Spielberg. En dat zie ik terug in beide films.
By Saving Private Ryan dacht ik constant aan Tour of Duty, bij Munich dacht ik constant aan Saving Private Ryan. Ik merk dat ik het moeilijk onder woorden kan brengen, maar ik had heel sterk dat gevoel.
AssyriskaFF Wrote:De nieuwe Rocky film ( is in Amerika al uit maar hier nog niet) schijnt trouwens ook een hele goede te zijn. Heb een goede screener online gevonden en ga em vandaag bekijken.
Die komt inderdaad pas over twee weken, maar ik ben er wel benieuwd naar. Vooral naar de fysieke capaciteiten van opa Stallone.
Ad Wim Wrote:
Treesong Wrote:Ik zie de vergelijking niet helemaal, adriaan
Niet en detail, maar mijns inziens wel in de grote lijnen.

Beide films hebben een lichte politieke tint op de achtergrond, maar deze wordt verhuld door een soort queeste waarbij aan de ene kant Tom Hanks Ryan moet zoeken en aan de andere kant moet Eric Bana een hoop Palestijnen ombrengen.
De boodschap wordt in beide films verpakt in een soort thriller-/actieverhaal dat enorm boeit, laat ik dat voorop stellen, maar wel erg Hollywood is.
By Saving Private Ryan dacht ik constant aan Tour of Duty, bij Munich dacht ik constant aan Saving Private Ryan. Ik merk dat ik het moeilijk onder woorden kan brengen, maar ik had heel sterk dat gevoel.

Als je by SPR aan ToD moet denken, ligt dat meer aan een beperkt referentiekader... maar goed. Met deze criteria kun je elke film wel vergelijken met een ander. In vrijwel elke film staat namelijk een queeste centraal... je hebt me vooralsnog dus niet overtuigd
Ik heb mijn bericht inmiddels aangepast en let vooral op deze zin:

In beide films lijkt het er echt op dat er bepaalde dialogen echt ingeplakt zijn om de geengageerdheid (weet niet of dat een woord is) te verhogen. Die dialogen vind ik ongepast en niet in de film passen en dat vind ik typisch Spielberg. En dat zie ik terug in beide films.

Nogmaals, ik vind het moeilijk onder woorden te brengen.
Treesong Wrote:Als je by SPR aan ToD moet denken, ligt dat meer aan een beperkt referentiekader... maar goed. Met deze criteria kun je elke film wel vergelijken met een ander. In vrijwel elke film staat namelijk een queeste centraal... je hebt me vooralsnog dus niet overtuigd
En je overdrijft het wel dat je zo elke film wel kunt vergelijken met een ander.
Er is toch wel een overeenkomst in dat er een doel is voor beide mannen opgedragen door een hogere macht die ze aanvankelijk gewoon uitvoeren. Maar naarmate de film vordert, gaan ze steeds meer door krijgen wat de consequenties van de missie zijn en zien ze in dat heel veel moeite voor vrijwel niks is geweest omdat die Ryan maar een kleine jongen is en omdat er voor al die Palestijnen weer nieuwe, wredere vervangers komen. Uiteindelijk zien ze beiden in dat ze slechts een heel klein radertje zijn in een groot geheel.
Dan lijkt saving private ryan ook of shrek, want daarin zit ook een queeste
Bocaloca Wrote:Dan lijkt saving private ryan ook of shrek, want daarin zit ook een queeste

En op Star Wars en op Monthy Python and the Holy Grail en op Road Trip en op Indiana Jones... :lol:
Ad Wim Wrote:Er is toch wel een overeenkomst in dat er een doel is voor beide mannen opgedragen door een hogere macht die ze aanvankelijk gewoon uitvoeren. Maar naarmate de film vordert, gaan ze steeds meer door krijgen wat de consequenties van de missie zijn en zien ze in dat heel veel moeite voor vrijwel niks is geweest omdat die Ryan maar een kleine jongen is en omdat er voor al die Palestijnen weer nieuwe, wredere vervangers komen. Uiteindelijk zien ze beiden in dat ze slechts een heel klein radertje zijn in een groot geheel.

De vergelijking blijft te breed. Dit thema zie je toch in bijna iedere (behoorlijke) oorlogsfilm? Apocalypse Now? Go tell the Spartans? Platoon?