FTM Forum

Full Version: Filmpies!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hoef je eigenlijk alleen Dog Day Afternoon, Godfather 3x, Insomnia en And Justice for All nog maar te zien
Treesong Wrote:Hoef je eigenlijk alleen Dog Day Afternoon, Godfather 3x, Insomnia en And Justice for All nog maar te zien

Godfather 3 (zo'n box) heb ik thuis en ik zit eigenlijk te wachten op het moment dat ik, op een werkdag met een goede verkoudheid thuis ben en de kleine lekker op de creche zit. Ik kan ze dan in een ruk allemaal gaan kijken!

Insomnia mag op het rijtje wel gezien, deze stond daar verkeerd!
Bumme Wrote:
Treesong Wrote:Hoef je eigenlijk alleen Dog Day Afternoon, Godfather 3x, Insomnia en And Justice for All nog maar te zien

Godfather 3 (zo'n box) heb ik thuis en ik zit eigenlijk te wachten op het moment dat ik, op een werkdag met een goede verkoudheid thuis ben en de kleine lekker op de creche zit. Ik kan ze dan in een ruk allemaal gaan kijken!

Insomnia mag op het rijtje wel gezien, deze stond daar verkeerd!

Smile Heb precies hetzelfde gedaan, maar moet zeggen dat ik bij de derde halverwege afgehaakt was. Ik had toen ff genoeg maffia gezien.
Jammer. Het moment dat ***** om zeep wordt geholpen is het wachten wel waard
Treesong Wrote:Insomnia

Die zet ik altijd op als ik weer eens insomnia heb Xtragaap4de
Of je belt wat minder vaak met het mannetje... Hakkuh
Treesong Wrote:Of je belt wat minder vaak met het mannetje... Hakkuh

Mijn slaap/waakritme is sinds die voor het laatst is langsgeweest weer helemaal aan gort inderdaad. Oh is het al zo laat? Tijd om te lunsjen :wink:
Me dunkt dat Nederland-Ierland zeer rustgevend zal blijken te zijn. Voor de zekerheid kun je nog een pan gemarineerde mosselen klaarmaken met een paar glazen vette witte wijn erbij =P~
Geen tijd, ik moet Pierre Bokma interviewen voor mijn dit voorjaar verschijnende boek Hakkuh
En? Heb je gezellig zitten keuvelen in z'n vaste toko in de J.P. Heyestraat?
Nee, in De Jaren. God wat ben ik dronken. Hij heeft na afloop Hans Teeuwen nog even telefonisch bevolen ook mee te werken aan het boek dus die ga ik morgen even bellen. Hakkuh
goa Wrote:Nee, in De Jaren. God wat ben ik dronken. Hij heeft na afloop Hans Teeuwen nog even telefonisch bevolen ook mee te werken aan het boek dus die ga ik morgen even bellen. Hakkuh

Wat voor een boek mag dat wezen? Het groot amsterdams drinkebroers compendium? als je snel bent, doet Shaffy misschien ook nog mee... :waf:
Het wordt een populair-wetenschappelijk boekje over wat uitblinkers in verschillende domeinen met elkaar gemeen hebben. Ongeveer 16 interviews en een afsluitend essay over de gemeenschappelijke kenmerken. Dit voorjaar te verschijnen bij prometheus.
goa Wrote:Het wordt een populair-wetenschappelijk boekje over wat uitblinkers in verschillende domeinen met elkaar gemeen hebben. Ongeveer 16 interviews en een afsluitend essay over de gemeenschappelijke kenmerken. Dit voorjaar te verschijnen bij prometheus.

Ze kenne allemaal hard zuipen?
Net Teeuwen aan de lijn gehad. Ik zit nu nog na te huilen van het lachen :lol:
goa Wrote:Net Teeuwen aan de lijn gehad. Ik zit nu nog na te huilen van het lachen :lol:

goa: "ah toeeee, meneer Teeuwen. Doe nog eeeeen keer dat stukkie over die gristenen en zo.."
Teeuwen: *zucht* nou, nog één keer dan!
Zo, tijdens het eten staat Flight Plan aan. Inleiding is nogal saai, hopelijk wordt het alsnog wat. Later vanavond Evil Enko o.i.d., bij gebrek aan beter maar meegenomen bij Videoland.
Ik ga met mijn brakke hoofd The Insider (Pacino, Crowe) maar weer kijken (20:35, Veronica)
Flight Plan vond ik niet tegenvallen, een vriend raadde 'm me af omdat het een saai kutverhaal zou zijn. Vond de plot wel goed, op een gegeven moment weet je ook niet meer of je nou sympathie moet voelen voor de hoofdpersoon (Jodie Foster) of een hekel aan haar moet hebben. De moeite waard.

Evilenko was echt héél ziek; de film van het waargebeurde verhaal van een Russische gast die tientallen mensen vermoordde en er af en toe ook een hap van nam. Hij had het vooral gemunt op kinderen, de smeerlap. Malcolm McDowell vertolkte de rol van Evilenko zeer goed, af en toe word je gewoon bang van de idioot. Eigenlijk is het een film die gebaseerd is op zo'n ziek verhaal dat je hem eigenlijk niet moet zien. Maar goed, nu weet ik weer wat voor randdebielen er rondlopen op de wereld.
Idd Bakker dat gevoel had ik bij Flightplan ook. Vond het een goede film

Iemand Miami Vice al gezien? Ben van plan om deze film in de bios te aanschouwen.
Bakke Wrote:Evilenko was echt héél ziek

Dat soort films huur ik nooit... tamelijk zinloos
Keyzer Wrote:
Gerben Zonderland Wrote:Ik ga vrijdagavond misschien naar Miami Slice&Dice/Nice/Spice/Rice.
Iemand deze al gezien? Ik hoop erg dat mijn jeugdsentiment m.b.t. het ietwat agressieve groene huisdier van 1 van de 2 heren niet verpest wordt... :|

Als je voor jeugdsentiment gaat: blijf thuis...

Wil je een redelijke actiefilm met personages die toevallig dezelfde naam hebben als die uit een jaren 80-hitserie zien, dan kun je best gaan. Oh, het ietwat agressieve huisdier van één van de twee hoofdpersonages heeft de cutting room niet overleefd. Als hij überhaupt al in het script is voorgekomen.
Treesong Wrote:
Bakke Wrote:Hoosiers ook al gezien, ouwetje alweer maar niettemin behoorlijk goed. In mijn VS-tijd was er eens een show met de 50 beste sportfilms aller tijden. Daar moet ik er nog altijd zo'n 20 van zien Wink.

North Dallas Forty is ook een aanrader... beste Football film die ik ken (op de Mean Machine na dan :8: )

(Niet op echte real life events gebaseerd alleen...)
Vergeet Green Street Hooligans niet!
Zojuist The Three Burials of Melquiades Estrada gezien. Interessante en mooie film, maar niet super. Hij scoorde toch goed in Cannes vorig jaar, dacht ik, dus had er iets meer van verwacht.
Ik geef het een 7.3.
Inside Man gehuurd vanavond, je moet wat als iedereen pleite is op vakantie. De vijfde film in 3 avonden tijd was niet zo bijzonder. Geen sterk plot en niet veel actie, had meer verwacht van Denzel en Jodie.

**.
Dat vond ik dus een zeer aardige Spike Lee joint. Maar als je het voor de ontploffingen doet kom je niet echt aan je trekken inderdaad.
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Er is gewoon een remake gemaakt van The Wicker Man, een van m'n all-time favorites! Is er dan echt geen respect voor meesterwerken meer? On-ge-lo-fe-lijk... ik sta echt aan de grond genageld :cry:
Treesong Wrote:NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Er is gewoon een remake gemaakt van The Wicker Man, een van m'n all-time favorites! Is er dan echt geen respect voor meesterwerken meer? On-ge-lo-fe-lijk... ik sta echt aan de grond genageld :cry:


Ik haat de meeste remakes, maar in dit geval ben ik wel benieuwd want ik ben wel fan van Nic Cage :8:
Ken je het origineel?

Allereerst zou het plot in deze moderne tijd niet meer kunnen, VOORAL niet op een eiland nabij hedendaags Amerika. Het idee van Nicholas Cage als vrome katholieke sheriff die in een gemeenschap verzeilt raakt waar sex met minderjarigen, schapen et al. hartstikke 'done' is, is nog enigszins voor te stellen... maar om het plot 100% intact los te laten op het conservatieve godfearing Amerika van George Bush? Er gaat dus geknipt worden en dat is een doodzonde wat deze film betreft...
Nog even wat leipe films gekeken;

Undead - australische (komische) zombie film

en

the new york ripper van lucio fulci =P~


The New York Ripper
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

The New York Ripper, original title Lo squartatore di New York, is a 1982 film directed and co-written by Lucio Fulci. An example of the giallo genre of Italian horror/suspense movies, a genre known for graphic violence and explicit gore and sexuality, this film was banned in many countries or released as an "adults-only" movie after heavy editing.

The plot revolves around a New York City detective's search for a serial killer. The killer (who speaks, bizarrely enough, in a Donald Duck-esque voice) leaves a series of clues for the detective and his temporary partner, a psychologist enlisted to create a profile of the killer.

The film has had many detractors, partly due to the fact that two of Fulci's longtime collaborators, cinematographer Sergio Salvati and composer Fabio Frizzi, were not present. The film is also criticized for being extremely graphic, even by the standards of the horror genre. The explicit gore, coupled with the fact that all of the killer's victims are female, has led to criticism that the film is misogynistic. But admirers of the film, such as Stephen Thrower, author of Beyond Terror: The Films of Lucio Fulci (FAB Press, 1999), consider it to be Fulci's last great film and cite the plot's thematically ambiguous revelations as evidence that it is a layered work of profound pessimism as opposed to mere misogyny.