FTM Forum

Full Version: Filmpies!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Robert-vdl Wrote:...

Afgelopen kerstmis National Treasure gezien, vond 'm echt goed. Constantine wilde ik ook graag zien, ben er alleen niet zeker van of 'ie nog in de bios draait, anders huur ik 'm absoluut op DVD.
Hmm, zie nu net dat de recensie voor The Ring Two op nu.nl niet al te positief is:

The Ring 2 - Hideo Nakata

Uitgegeven: 17 maart 2005 13:25
Laatst gewijzigd: 17 maart 2005 15:49

Geregisseerd door de maker van het Japanse origineel, maar desondanks minder eng. Het onvermijdelijke vervolg op The Ring is nu eens geen gemakzuchtig idee uit de Hollywoodkoker: de oorspronkelijke Japanse versie werd immers al uitgemolken met een hele reeks sequels en prequels.

De Ring-filmserie begon in 1998 met Ringu, de 'oer-ring', geregisseerd door Hideo Nakata. De eerste Hollywood-remake was een prettig nare verrassing, aangezien sfeer en verhaal niet aan de Amerikaanse smaak waren aangepast.

Origineel

Die garantie leek het vervolg ook te hebben, omdat Nakata zelf was aangezocht om de film te regisseren. Dat deze methode vruchten af kon werpen bewees door The Grudge, geregisseerd door Takashi Shimizu, die tevens het Japanse origineel Ju-on maakte.

Samara

Andere succesingrediënten van The Ring bleven gehandhaafd. Opnieuw speelt Naomi Watts reporter Rachel Keller, een alleenstaande moeder die haar serieuze zoontje Aidan (David Dorfman) iets te vaak aan zijn lot overlaat. Aan het begin van Ring 2 zijn ze van Seattle naar een slaperig havenstadje verhuisd, om van de schrik van de videoterreur te bekomen.

Maar de behekste videoband met de moordlustige Samara achtervolgt hen ook daar, zoals we in de proloog kunnen zien. Want in de voorheen zo slaperige buurt maakt Samara opnieuw slachtoffers. Dat is aanleiding van Rachel om een eigen onderzoek te starten, inclusief inbraak. Daarbij laat ze haar zoontje regelmatig alleen thuis, terwijl ze beter zou moeten weten. Zeker omdat ze de televisie al heeft aangesloten.

Hertaanval

Voor wie de eerste Ring niet heeft gezien is Ring 2 lastig te volgen, maar dat is niet het voornaamste bezwaar. En wie de Ring-parodie uit Scary Movie 3 weer wél heeft gezien zal het lastig vinden serieus te blijven bij de ernstige blikken van moeder en zoon. Maar ook dat valt de makers van Ring 2 niet verwijten. Wél dat Ring 2 rommelig is, en voortkabbelt als een suf beekje. Het wordt pas echt eng bij een spectaculaire aanval door herten in het bos, maar dat is meteen het enige hoogtepunt van Ring 2.

Wat eng was in het eerste deel wordt nu gemakshalve herhaald, zonder dat het hetzelfde effect oplevert. Water mag dan het centrale thema in deze Ring zijn, de film zelf maakt ook een verwaterde indruk. Dat het effect is uitgewerkt is dit keer niet de schuld van Hollywood, maar van de Japanse kopieerdrift; Nakata zelf maakte in 2002 het thematisch verwante Dark Water, óók met een alleenstaande moeder en een waterige spookverschijning.

De Amerikaanse remake daarvan verschijnt deze zomer. Hopelijk pakt die beter uit dan Ring 2, die de status 'sequel van een remake' dan wel 'remake van een sequel' niet overstijgt. Zo niet, dan gaat Hollywood weer een ander speeltje zoeken om na te maken.

Het Parool: "Nakata begeeft zich op vertrouwd terrein, maar dat biedt geen garantie voor kippenvel of psychologische diepgang"
De Volkskrant: "heeft de schrikmomenten van een goede horrorfilm maar geen goed idee om de geslaagde momenten in een spanningsboog te plaatsen"
Bakke Wrote:
Robert-vdl Wrote:...

Afgelopen kerstmis National Treasure gezien, vond 'm echt goed. Constantine wilde ik ook graag zien, ben er alleen niet zeker van of 'ie nog in de bios draait, anders huur ik 'm absoluut op DVD.


national Treasure is een indiana jones film zonder humor...matig verhaal, matig geacteerd, op mooie locaties gefilmd!!

**
Gisterenavond gekeken

[Image: poster1_full.jpg]

Saw (2004)

Twee mannen ontwaken vastgebonden in een smerige oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man; een taperecorder en een revolver in zijn handen. Al snel ontdekken de mannen dat ze de nieuwste slachtoffers zijn van een gestoorde seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Het menu start op met vreselijke gegil, wat door merg en been gaat. De film was spannend maar gelukkig niet zo akelig zoals ik hem had verwacht nav het gegil in het dvd menu. Goede film, zeker een aanrader. De film is in de trend Se7en.

Goede film: **** (obv 5 sterren)
die heb ik laatst ook gekeken, geweldige film!!!!

***1/2

keb nu thuis hostage en man on fire liggen....vooral die 2e schijnt errug goed te zijn.
Man on Fire heb ik jl nog gezien. Naar mijn mening zeker een aanrader. Vond dat meisje wel heel goed spelen. Ze speelt nu ook in Hide en Seek met de Niro en Famke Jansen.

***1/2

Hostage is dat met bruce willis? Heb daar wel een trailer van gezien. Het is in dezelfde trand als man on fire. Volgens mij was deze film niet zo goed ontvangen.
gisteren de big lebowski weer eens gekeken op tv Big Grin
blijft toch een meesterlijke film
Man on Fire is idd top, toch ook wel **** vind ik.
Saw heb ik sinds gisteren geleend van een vriend van me, toch maar ff kijken dan! En tijdens de Big Lebowski ben ik in slaap gevallen gisteren, maar dat lag niet aan de film!
bocaloca Wrote:gisteren de big lebowski weer eens gekeken op tv Big Grin
blijft toch een meesterlijke film

Dont's Fuck with the Jesus!!
Afgelopen weekend nog 50 first dates gezien. Al een tijdje natuurlijk op dvd. Een echte Adam Sandler film! Ik hou van dit soort makkelijke humor en vooral de rol van Rob Schneider is weer briljant. Die zet altijd dit soort typetjes neer en doet dat briljant.

Voor de mensen die niet weten waar het overgaat. Adam Sandler ontmoet een meisje (Drew Barrymore) Het meisje blijkt een flink aantal jaar terug een ongeluk te hebben gehad en daardoor is haar korte termijn geheugen aangetast. Elke ochtend vergeet ze wat er de dag daarvoor is gebeurd... daardoor beleefd ze elke keer dezelfde dag op nieuw. Haar broer en vader spelen het spelletje gewoon mee en zorgen ervoor dat andere dat ook doen. Sandler wordt verliefd op het meisje en probeert toch op 1 of andere manier in haar leven te komen.

***1/2 want Sandler films zijn gewoon briljant leuk.
destijds in t vliegtuig vanuit turkije gezien ja! zeker geen slechte film en leuk voor een zaterdagavond met een vriendin ofzo
Davydoff Wrote:
bocaloca Wrote:gisteren de big lebowski weer eens gekeken op tv Big Grin
blijft toch een meesterlijke film

Dont's Fuck with the Jesus!!

That's like your opinion, dude!
Antidote Wrote:
Davydoff Wrote:
bocaloca Wrote:gisteren de big lebowski weer eens gekeken op tv Big Grin
blijft toch een meesterlijke film

Dont's Fuck with the Jesus!!

That's like your opinion, dude!

"He's a pacifist, man! He's fragile!"

"I did not know that....."
Saw vind ik nog altijd geen superfilm, misschien als ik hem een tweede keer zie... Ik heb 50 First Dates overigens ook afgelopen weekend op DVD gezien, vond hem wel grappig...

Afgelopen dinsdag eindelijk naar The Ring Two geweest in de bios, en het maakte m'n verwachtingen wel waar. Dat jochie vind ik wel een goeie acteur hoor... vond 'm niet beter of slechter dan deel 1, beiden 3,5*.
Antidote Wrote:Man on Fire heb ik jl nog gezien. Naar mijn mening zeker een aanrader. Vond dat meisje wel heel goed spelen. Ze speelt nu ook in Hide en Seek met de Niro en Famke Jansen.

***1/2

Hostage is dat met bruce willis? Heb daar wel een trailer van gezien. Het is in dezelfde trand als man on fire. Volgens mij was deze film niet zo goed ontvangen.

Hostage is idd met bruce willes. Een typische bruce willis film kan ik wel zeggen. Alhoewel er in het verhaal dit keer zowaar 2 lagen zitten

Hij's de grote stoere held die iedereen redt, als je van dit genre houdt (zoals ik) is dit zeker een aanrader.

***
Ik heb net The Last Samurai (eindelijk) gezien... Mooie film over eer... Een soort van Karate Kid meets Braveheart... **** uit vijf...
Keyzer Wrote:Ik heb net The Last Samurai (eindelijk) gezien... Mooie film over eer... Een soort van Karate Kid meets Braveheart... **** uit vijf...

Enkel dat einde verprutst bijna de hele film.
Het ergste einde bij films van de laatste jaren vond ik toch wel The Last Castle... Man man man, wat was dat een drama...
Ik heb een aantal filmpies gekregen.. heb er nog geen gezien, behalve Master and Commander. Ik vond het wel een mooie film, maar niet zo geweldig als ik verwacht had.

- Confidence;
- Harold & Kumar (Go to White Castle);
- Hide and Seek;
- New Jack City;
- Master and Commander.

Wat denken de kenners ervan?
Voor Hide and Seek kun je eerder in dit topic naar mijn mening kijken... ik vond het een tegenvaller.
Van het weekend gekeken:

[Image: poster1_full.jpg]

The Forgotten (2004)

Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...


Trailers van de film spraken mij wel aan. De film voldoet aan mijn verwachtingen. Toch moet je ervan houden. Waarvan, dan moet je hem zelf maar kijken!

Aardige film: ***1/2 (obv 5 sterren)
Maandag naar Coach Carter voor Metro... Zal mij benieuwen, de kritieken in de VS zijn wat gematigd...
Ik heb Coach Carter een paar maanden terug gedownload, het is een beetje een te Amerikaanse film. Wel echt een rol voor Sammie L., zijn personage lijkt een beetje op een kruising tussen zijn rollen in 187 en Basic. Het is niet echt geloofwaardig dat die gast een aantal keer in de film die basketballertjes honderden push-ups laat doen, 2500 suicides... Een heerlijke Amerikaanse, moralistische, "belangrijke" film. :wink:
Jorge Wrote:Ik heb Coach Carter een paar maanden terug gedownload, het is een beetje een te Amerikaanse film. Wel echt een rol voor Sammie L., zijn personage lijkt een beetje op een kruising tussen zijn rollen in 187 en Basic. Het is niet echt geloofwaardig dat die gast een aantal keer in de film die basketballertjes honderden push-ups laat doen, 2500 suicides... Een heerlijke Amerikaanse, moralistische, "belangrijke" film. :wink:

toch kom ik hem bij je kijken pik, niet wissen!
ik vond saw gister ook gezien en vond et wel et kijken waard Big Grin
Robert-vdl Wrote:Afgelopen Zaterdag naar Pathe geweest voor:

[Image: poster1_full.jpg]

Tja, ik durf er eigenlijk niet echt heen, omdat Hellblazer m'n favoriete comic is... :roll:
Vriend van me - en tevens fervent Hellblazer fan- heeft me echter gezegd dat het allemaal wel meevalt... ga er morgen dus maar eens heen.

Op DVD het volgende gezien:

The Big Bounce

Okee. Je staat in de videotheek. Je ziet een film met acteurs als Owen Wilson, Vinnie Jones, Morgan Freeman, Charlie Sheen, Willie Nelson, Gary Sinise etc. Je leest dat het script naar een boek van Elmore Leonard is. Dus je denkt: dat wordt leuk!

Nou mensen:

NIET DOEN!

Deze film over een slackerdude op Hawaii die tot over z'n oren in de problemen komt dankzij een femme fatale en een hoop geld is wel ZOOOOO saai en bovenal slecht geschreven dat ik em echt na een half uur uit wilde zetten. De acteurs gooien er met de pet naar en... en... ach... BLIJF HIER VERRE VAN!

Hele dikke NUL sterren

13 going on 30

Leuke film om met de vriendin te kijken. Dit aloude gegeven van een 13 jarige die opeens 17 jaar ouder wordt klinkt misschien afgezaagd, maar het wordt met wel plezier en verve gebracht door een enthousiaste cast. Dat Jennifer 'Alias' Garner de hoofdrol speelt is natuurlijk ook een bonus... :wink:
Moet er wel bij zeggen dat mensen die de eighties actief hebben meegemaakt er wat meer lol aan zullen beleven... een leuk niemendalletje dat niet verveelt.

**1/2

The Cooler

Als ouwe gokchinees moest ik deze film natuurlijk zien. Het gegeven is erg origineel: een man heeft zoveel pech dat hij door een casino is ingehuurd om het geluk van anderen te temperen aan de speeltafels. Met succes! Als onze held echter verliefd wordt op een serveerster gaat het mis...

Geen meesterwerk dit, maar gewoon een goede, solide film met degelijk acteerwerk van William H. Macy (geboren voor die rol lijkt het) en Alec Baldwin als louche casinopief die weigert in te zien dat het oude tijdperk van Vegas voorbij is.

**1/2

The Manchurian Candidate

Weinig nieuws onder de zon voor mensen die het beklemmende origineel met Frank Sinatra kennen. De actie is ditmaal verplaatst naar de Golfoorlog (i.p.v. Korea), waar de zoon van een senator tijdens een hinderlaag de held van zijn squad wordt door in z'n eentje de vijand te verslaan. Of... niet? Overlevende Denzel Washington heeft wel hele rare nachtmerries over die gebeurtenis en gaat -terecht- op onderzoek uit.

Zeker een aanrader voor mensen die van een lekkere paranoia thriller houden. Wie het origineel niet kent, zal tot het einde toe blijven gissen naar de waarheid. Spannend, goed geacteerd -vooral door Meryl Streep als de moeder van de 'oorlogsheld'.

***
Treesong Wrote:The Manchurian Candidate

Weinig nieuws onder de zon voor mensen die het beklemmende origineel met Frank Sinatra kennen.

Treesong zit toch niet stiekem ouwe lullen films te kijken he Icon_question
Davydoff Wrote:
Treesong Wrote:The Manchurian Candidate

Weinig nieuws onder de zon voor mensen die het beklemmende origineel met Frank Sinatra kennen.

Treesong zit toch niet stiekem ouwe lullen films te kijken he Icon_question

Maar mijn beste Davydoff... die 'ouwe lullen' films zijn 1000x beter dan de gemiddelde film van dit moment... zelfs de meest 'originele' verhalen van nu zijn geïnspireerd door films van vroegah... Alleen: Pearl Harbour naast From Here to Eternity is als een muis naast een reus...om over die oerslechte remakes maar te zwijgen! (Assault on Precinct 13 is tragisch en de remake van Psycho is helemaal om te huilen...)

Moet je voor de grap eens naar de imdb surfen en kijken welke films in de jaren 60 en 70 genomineerd waren voor een Beste Film Oscar. Daar had die jury destijds een iets grotere dobber aan dan nu. :eeeek:

Of ben je zo'n sneue die automatisch uitklokt als een film in zwart/wit is? :razz:
hoe is the ring eigenlijk?

misschien is er al over gepost maar geen zin om alles terug te gaan lezen