FTM Forum

Full Version: Filmpies!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Of Battle Royall, al is Ichi wel gruwelijker [Image: tao.gif] [Image: miagi.gif]

Iemand al naar good old John Rambo geweest?
Jullie lopen jaren achter met de aziatische films :roll:


Ik kijk er elke week een stuk of 5, meestal koreaanse maar ook veel japanse, thaise of chinese / HK...



Mother of tears ook gezien van dario argento

helaas geen waardige afsluiter van de trilogie, de efecten zijn erg matig en de film zelf ziet er ook vrij oudbollig uit, ik denk dat er niet veel budget was...


Rambo

waardeloze film, de cgi is echt lachwekkend slecht, het is net of je naar een pc spel zit te kijken...hopelijk stopt stallone nu met die onzin films.
Ricochan Wrote:Jullie lopen jaren achter met de aziatische films :roll:
Ik kijk er elke week een stuk of 5, meestal koreaanse maar ook veel japanse, thaise of chinese / HK...

Als we het straks hebben over La Vita e Bella, dan ga je roepen dat we achterlopen op Italiaanse films? Of op Franse als we het per ongeluk over La Haine hebben?
La Haine vond ik niet zo goed..... alleen die laatste scene blijft wel hangen!! :eeeek:
Bocaloca Wrote:
Gerben Zonderland Wrote:
Ad Wim Wrote:Gisteren American Gangster gezien en ik vond hem verrassend sterk. Ik had meer actie verwacht, maar het is eerder een soort portret dan echt een actie-gangsterfilm en dat vond ik wel mooi eraan. Normaliter ben ik ook niet zo'n fan van Denzel, maar ik vond hem hierin heel sterk spelen, de rest helaas wel iets minder. En hij blijft redelijk vrij van te veel Hollywoodperikelen, dat is ook een groot pluspunt.
Een goede 8!

Vrijdagavond heb ik dit langdradige, actiearme en interactieloze gangsterDRAMA mogen aanschouwen en het viel mij niet mee. De film had minimaal een halfuur korter gekund en gemoeten (hij duurt nu 160 minuten!) De poging om het originele (waargebeurde) verhaal iets strakker te volgen verzandde in wat noodsprongen naar het vrouw&kind-gedeelte en het advocatenexamen. Het maakte Crowe niet sympathieker en het hield het verhaal onnodig op. De enige scene waar ik me echt bij vermaakt heb is die in het drugslab.... Ik zeg: meer tieten, schieten en piepende banden! 2,5 ster van de 5 en das voornamelijk vanwege de geinige bijrolletjes van Josh Brolin, Cuba G. en Armand Assante...
:eeeek: Hitself

Heb hem gisteravond gezien en ik vond het een uitstekende film voor een relaxte zaterdagavond!
Davydoff Wrote:No Country For Old Men gezien. Ik vond het WEL een aardige film. En Javier Bardem zet een super enge schurk neer. But what is all the fuss about????

Bij de Wereld Draait Door riep een gast van de NRC dat dit de beste film was van de gebroeders Coen en daar heb ik maar één reactie op: ECHT NIET!!!!!!!!!!!!
Tja, zo overtuigd ben ik niet, maar ik denk ook niet dat ik het de beste vond van de Coens. Echter, de film (en dean vooral bepaalde scenes) houdt me sindsdien wel erg bezig en daar hou ik wel van. Meteen na de film vond ik hem goed, maar hoe langer ik erover nadenk, vooral over de essentie van de film maar ook over bepaalde scenes, hoe fascinerender ik hem vind.


Onderstaande opmerking alleen kijken als je hem al gezien hebt:

[spoiler]Iemand anders trouwens ook het idee dat Anton Chigurh en Ed Tom Bell een en dezelfde persoon zijn?[/spoiler]
dit weekend the Shawshank Redemption gekeken...vond 'm echt heel erg goed

ben altijd wel fan van het genre gevangenis / bankoverval, iemand nog een aanrader?
Escape from Alcatraz, Papillon, O Brother where are thou, American History X, Dead Man Walking.

Maar Shawshank spant wel de kroon, die is fantastisch.
Gevangenisfilms... Eerst en vooral is daar Cool Hand Luke... dan een heeeele tijd niets... en dan komen we bij zaken terecht als Short Eyes, Papillon, Birdman of/Escape from Alcatraz, The Great Escape.

Maar Cool Hand Luke is een absolute must-see Notworthy

[Image: 676001~Cool-Hand-Luke-Posters.jpg]
Gisteren naar 10.000 BC geweest. We gingen met een grote groep en de initatiefnemer wou per se naar deze film. Hij had zelfs de recensies gelezen en wou kijken of die film echt zo slecht was #-o .

Wat een dramatische film zeg. Alleen de laatste 30 minuten waren leuk om te zien...tot het einde, want die was weer dramatisch. ](*,)

De namen die ze hebben verzonnen voor de personages, volkeren etc zijn hilarisch. Vooral omdat ze in een andere taal iets heel anders betekenen ( Mammoeten worden Mannak genoemd en in onze taal noemen iemand Mannak die compleet gestoord is). Ik kon niet eens meer serieus naar die film kijken door die namen. Daarnaast was het verhaal slap, cliche en heel saai. Er gebeuren wel een aantal dingen alleen niet in een juiste volgorde. Ze springen van de hak op de tak. De film is heel ook langdradig.

De special effect zijn verder wel cool, maar voor de rest?? Dramatisch.
ik mag treesong wel condoleren met de dood van de maker van talented mr ripley.....
Minghella dood? Zo oud was die toch nog niet? Sad
54, aldus teletekst..
Net Zomerhitte gezien, was er wel benieuwd naar. Maar ik snap de matige recensies, ik vind het ook maar een matige film. Zitten mooi geschoten scenes in en het verhaal is op zich wel boeiend, maar het heeft niet echt iets en er wordt zeer, maar dan ook zeer, matig geacteerd. Lichamelijk/houding is nog wel goed, maar de dialogen tussen Waldemar en Sophie... Dead

Moeilijk een cijfer te geven, ik ga toch maar voor een zesje. Voldoende omdat het uiteindelijk toch wel het kijken waard is, maar niet echt een aanrader.
Kwam dit tegen op een veilingsite cry

[Image: 1049.JPG]
Gekocht?


Laatst "The Rise of the Footsoldier" gezien, vrij tot erg goed!

Ook "Outlaw" bekeken, was ook goed. "Hostel II" was slapjes en "Rambo IV" was geniaal...!

"The Kingdom" was ook goed en "Proof of life" ook wel goed.

Het russische 9th Company was vermakelijk, Shoot em up was grappig en duurde vrij kort.


Weekje ziek geweest, vandaar.
Davydoff Wrote:No Country For Old Men gezien. Ik vond het WEL een aardige film. En Javier Bardem zet een super enge schurk neer. But what is all the fuss about????

Net als Dave vond ik hem wel aardig, met name het eerste deel. Na de pauze zakte de spanning in en vond ik het verhaal als een nachtkaars uitgaan. De verhaallijnen komen niet (voldoende) samen, het wordt te leuterig, te onwaarschijnlijk en te moralistisch.
Op basis van de eerste helft krijgt ie nog 2,5 ster. De moordenaar deed me ook teveel denken aan Jame 'Buffalo Bill' Gumb en dat vond ik goedkoop.

Gistermiddag naar Lars and the real Girl geweest en dat is een skkkkkkkitterende film! Ook een verhaal in twee delen, maar die overgang is wel goed, er zit wel een kop en staart aan en hij is zowel hilarisch als ontroerend. Kort: twee broers in klein dorpje ergens in het noorden van de VS. Broer 1 woont met zwangere vrouw in ouderlijk huis en broer 2 in zijn eentje in het gastenverblijf/garage. Omdat broer 2 moe wordt van het gezeur over zijn vermeende eenzaamheid bestelt hij een anatomisch correcte peperdure sexpop genaamd Bianca en doet hij net alsof het zijn echte vriendin is. 4,5 ster voor deze aanrader.
Ik heb gisteren de film gezien die tijdens de Oscars verloor van No Country for Old Men.... Juno met in de hoofdrol Ellen Page, die steengoed acteert, had van mij echt meer dan één oscar mogen winnen. Het verhaal is origineel en erg grappig. Lekkere muziek en leuke dialogen! Ik heb echt 90 minuten genoten van deze film.

Ik zeg 4,5 ster! Dus allemaal kijken!
Ook ik heb eindelijk NCFAM gezien en ik vond em geweldig! =D>

Echt twee uur op het puntje van m'n stoel gezeten... zelden een film gezien die tegelijkertijd zo bruut en zo subtiel was. Ik moet em zeker nog een keer zien om alle details en diepere lagen nog eens te bekijken. Beste film van de Coens? Uiteraard niet... :razz:
Maar zeker de beste van al hun 'serieuze' films, al heb ik gisteravond een paar keer heel hard moeten lachen cry
Ad Wim Wrote:Onderstaande opmerking alleen kijken als je hem al gezien hebt:

[spoiler]Iemand anders trouwens ook het idee dat Anton Chigurh en Ed Tom Bell een en dezelfde persoon zijn?[/spoiler]

Die opmerking is totale nonsens... ik hoorde dat gisteren ook iemand zeggen toen de film voorbij was, alleen maar vanwege de scene in de motelkamer op het eind. M'n kammaraad en ik waren het er allebei over eens dat de aanwezigheid van gekke Tol Hansse slechts een reflectie was van Tommy Lee's angst en dat dit ook de reden is van z'n besluit op het eind.
Hot Fuzz Undecided Undecided Undecided Undecided
Bocaloca Wrote:Hot Fuzz Undecided Undecided Undecided Undecided

Die geef ik min 5 sterren, drama, zelfs te dom om voor te lachen.
Treesong Wrote:
Ad Wim Wrote:Onderstaande opmerking alleen kijken als je hem al gezien hebt:

[spoiler]Iemand anders trouwens ook het idee dat Anton Chigurh en Ed Tom Bell een en dezelfde persoon zijn?[/spoiler]

Die opmerking is totale nonsens... ik hoorde dat gisteren ook iemand zeggen toen de film voorbij was, alleen maar vanwege de scene in de motelkamer op het eind. M'n kammaraad en ik waren het er allebei over eens dat de aanwezigheid van gekke Tol Hansse slechts een reflectie was van Tommy Lee's angst en dat dit ook de reden is van z'n besluit op het eind.
Dat zou heel goed kunnen, daar dacht ik aanvankelijk ook aan. Maar als je wat verder terugkijkt op een aantal scenes, zie je ook dat het heel goed mogelijk is dat het wel een en dezelfde persoon is. Ze komen elkaar nooit tegen, om maar een voorbeeld te noemen. En dan die scene in die trailer van Moss.
Dat het totale nonsens is, lijkt mij dus nonsens...
Die hele theorie is alleen maar verzonnen door zielepoten die teveel overschatte werkjes als Memento hebben gezien en niks kunnen met een verrukkelijk nihilistische film die niet volgens het standaard Hollywood stramien Held vs. Boef vs. Sheriff gaat. Ik heb het allemaal gelezen op de diverse message boards en het is echt lachwekkend zo gezocht als het is... "Ze drinken uit hetzelfde glas melk. Ze kijken allebei naar de TV. Ze komen mekaar nooit tegen, hahahaha.... zo triest cry
Tja, je kunt het triest en vergezocht vinden, maar ik zie er wel wat in en dat het triest is lijkt me ook wat overdreven.
Ik had eerst ook hetzelfde als jij na de film. Dat het ging om de angst en de machteloosheid, sowieso al het thema van de film, en ik zie daar nog steeds wel wat in. Maar ook in de theorie dat ze een en dezelfde persoon zijn, vind ik ook mooi. Wat vind je dan van de suggestie dat de kwade kant het lichaam verlaat bij de carcrash aan het einde? Hoe zie je anders die crash?
Die crash is gewoon een crash... niks meer en minder. Ironisch genoeg onderstreept het de hele filosofie van de moordenaar dat alles zinloos is. Dood is random. Er is geen gerechtigheid. Shit happens.

En nogmaals over de trieste theorie. Grote baas in kantoor mist geldkoffer, wie bel je dan? Natuurlijk, een 65 jarige krakkemikkige kerel die al 45 jaar sheriff is in de regio. :lol:
Ekslem Wrote:
Bocaloca Wrote:
Gerben Zonderland Wrote:
Ad Wim Wrote:Gisteren American Gangster gezien en ik vond hem verrassend sterk. Ik had meer actie verwacht, maar het is eerder een soort portret dan echt een actie-gangsterfilm en dat vond ik wel mooi eraan. Normaliter ben ik ook niet zo'n fan van Denzel, maar ik vond hem hierin heel sterk spelen, de rest helaas wel iets minder. En hij blijft redelijk vrij van te veel Hollywoodperikelen, dat is ook een groot pluspunt.
Een goede 8!

Vrijdagavond heb ik dit langdradige, actiearme en interactieloze gangsterDRAMA mogen aanschouwen en het viel mij niet mee. De film had minimaal een halfuur korter gekund en gemoeten (hij duurt nu 160 minuten!) De poging om het originele (waargebeurde) verhaal iets strakker te volgen verzandde in wat noodsprongen naar het vrouw&kind-gedeelte en het advocatenexamen. Het maakte Crowe niet sympathieker en het hield het verhaal onnodig op. De enige scene waar ik me echt bij vermaakt heb is die in het drugslab.... Ik zeg: meer tieten, schieten en piepende banden! 2,5 ster van de 5 en das voornamelijk vanwege de geinige bijrolletjes van Josh Brolin, Cuba G. en Armand Assante...
:eeeek: Hitself

Heb hem gisteravond gezien en ik vond het een uitstekende film voor een relaxte zaterdagavond!

Ik heb em ook maar es gehuurd en ik onderschrijf de mening van Gerrit. Denzel doet het prima, maar het is een te lange hutspot van eerdere en betere films. Met een triple bill Serpico (eerlijke 70's Al Pacino krijgt het zwaar te verduren tussen corrupte collega's)/The French Connection (No nonsense Gene Hackman jaagt op ongrijpbare drugsboef incl. vrijwel identieke "de drugs moet ERGENS in het voertuig zitten maar waar?" scene/Superfly (Afro American gangster avant la lettre MET tieten, schieten en piepende banden) heb je hetzelfde idee maar dan 10x leuker. Xtragaap4de

Daarna Eastern Promises gekeken over de Russiese maffia. Uiterst conventionele Cronenberg... Sad
Alleen een memorabele scene in een badhuis verraadt de hand van de meester, maar ondanks dat en de openingsscene is het wel een heel braaf filmpje geworden. Jammer.
There will be blood gezien. Er zijn gewoon geen woorden voor om die GRUWELIJKE OVER 154 MINUTEN UITGESMEERDE HOOP STRONT te beschrijven.

Dus laat ik het bij 0 sterren.

Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke
hahaha told ya so
Allemachtig... na drie kwartier heb ik voor de 3e x in m'n bioscarrière op het punt gestaan om weg te lopen... Ben er gewoon nog ziek van Dead