FTM Forum

Full Version: Filmpies!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Heb je die nu pas gezien? ;-)

Dit had ik er destijds over geschreven:

Iedereen heeft een talent

Sommige mensen zijn zulke gladde praters, dat ze je bij wijze van spreken nog een houten poot weten te verkopen, terwijl je twee gezonde benen hebt. Nee, we hebben het hier niet over Wouter Bos, maar over Nick Naylor. Zoals hij zelf zegt: “Michael Jordan plays ball, Charles Manson kills people. I talk. Everyone has a talent”.

Naylors (Aaron Eckhardt) talent is dat hij alles wat krom is, recht kan praten. Dat is nodig ook, want hij verdient zijn (dikbelegde) boterham als lobbyist voor de tabaksindustrie. Als woordvoerder van Big Tobacco, een soort conglomeraat van tabaksproducerende bedrijven, is Naylor misschien wel de meest gehate man van de Verenigde Staten. Of ter wereld, waarin je je als roker steeds vaker een paria van de maatschappij voelt.

Neem de openingsscène van Thank You For Smoking. Naylor is te gast in een bekende talkshow. Andere gasten: onder meer een moeder die zich inzet tegen tienerroken, een 15-jarig kankerpatiëntje en een vertegenwoordiger van senator Ortolan K. Finistirre (William H. Macy), die de oorlog verklaart heeft aan de tabaksindustrie. Zodra Naylor geïntroduceerd wordt door de presentatrice, wordt hij uitgejouwd en zie je mensen in het publiek uit afschuw spugen. Een minuut later ontvangt hij applaus, nadat hij het publiek met zijn gladde oneliners compleet om zijn vinger heeft gewonden. Morele bezwaren kent Naylor niet, want hey, ook hij heeft een hypotheek te betalen.

Big Tobacco ‘baas’ The Captain (een geniale Robert Duvall) is daarom ook erg tevreden over zijn protégé. Hij vat het plan op om roken weer een ‘cool’ imago te geven en vraagt Naylor zich in te zetten om de sigaret terug in de film te brengen. Want rookten alle coole filmsterren niet, totdat de anti-rooklobby de overhand kreeg? Naylor reist af naar Hollywood voor een ontmoeting met dé sterrenagent Jeff Megall (Rob Lowe, leeft die nog?). Op die trip neemt hij zijn zoon Joey mee, want Naylor wil niets liever dan dat zijn zoon hem ziet als held.

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en je weet dus ook dat het mis gaat. Want als de gescheiden Naylor in contact komt met de aantrekkelijke en hitsige journaliste Heather Holloway (Katie Holmes, oftewel Mrs. Cruise), gaat het fout. Naylor laat Holloway alle hoeken van zijn luxe appartement zien en vertelt haar dingen die het daglicht eigenlijk niet kunnen verdragen. Zo vertelt hij haar over zijn wekelijkse (geheime) ontmoeting met de woordvoerders van de alcohol- (Maria Bello) en wapenindustrie (David Koechner), door het drietal spottend de Merchants Of Death (handelaren des doods) genoemd. Een samenzijn dat meestal eindigt in haantjesgedrag, want wie van de drie heeft de meeste doden op zijn of haar geweten? Smullen natuurlijk voor de anti-rooklobby, met senator Finistirre voorop.

Regisseur Jason Reitman brengt ons met Thank You For Smoking één van de meest hilarische satirische films van de afgelopen jaren. Waarbij hij zich baseerde op het gelijknamige boek van Christopher Buckley. Door de geweldige satire en zwarte humor is voor iedereen – roker én niet-roker – haast onmogelijk niet van deze film te genieten. Gezien het aantal zalen waarin deze film draait is het bijna een schande dat de meeste mensen moeten wachten op de dvd voordat ze dit meesterwerk kunnen aanschouwen.
Keyzer Wrote:die de oorlog verklaart heeft

Naast het feit dat je driekwart van de film verklapt, is dit natuurlijk ook jammer Sad
Keyzer Wrote:Iedereen heeft een talent

Oh ja joh, meen je dat nou?

Keyzer Wrote:(dikbelegde) boterham

Xtragaap4de

Keyzer Wrote:hey

Icon_question

Keyzer Wrote:een ontmoeting met dé sterrenagent Jeff Megall (Rob Lowe, leeft die nog?).

Zag ie er uit als een lijk dan?

Keyzer Wrote:Regisseur Jason Reitman brengt ons met Thank You For Smoking één van de meest hilarische satirische films van de afgelopen jaren. Waarbij

Hier was een komma tussen 'jaren' en 'waarbij' meer op zijn plaats geweest dan een punt.

Keyzer Wrote:Door de geweldige satire en zwarte humor is voor iedereen – roker én niet-roker – haast onmogelijk niet van deze film te genieten.

Hier was het woordje 'het' wel nuttig geweest tussen 'is' en 'voor'
Alles goed en wel, maar ga die film nou maar gewoon zien :wink:
Pfffff....wat een sloeber topic. :|
nu wel ja Xtragaap4de
Speciaal voor Treesong:

Nu op Net-niet-5 The Truman Show en strakjes Man on the Moon. Beide met zijn favoriete acteur. :8:
Net Hot Fuzz gezien,

Meest flauwe film sinds Scary Movie....
Persiflage op Bad Boys I en II
De trailer die op tv is bestaat ook meteen uit de 3 grappigste stukjes uit de film.
Zo flauw dat het bijna niet meer grappig is, wel veel Engelse humor.
Vond je Scary Movie hilarisch zal je deze ook wel leuk vinden, mocht je daar niets aan vinden vind je dit helemaal niets aan.
Ik heb me af en toe krom gelachen vooral het stuk dat hij een oma voor haar grafbek schopt is gewoon geniaal.

7 uit 10. -4 punten als je flauwe humor niets aan vind.
Gerben Zonderland Wrote:Speciaal voor Treesong:

Nu op Net-niet-5 The Truman Show en strakjes Man on the Moon. Beide met zijn favoriete acteur. :8:

Man on the Moon vond ik wel okee hoor... Truman show een beetje overschat. Tis een leuk idee voor een Twilight Zone episode, maar niet voor een hele film Xtragaap4de
Treesong Wrote:
Gerben Zonderland Wrote:Speciaal voor Treesong:

Nu op Net-niet-5 The Truman Show en strakjes Man on the Moon. Beide met zijn favoriete acteur. :8:

Man on the Moon vond ik wel okee hoor... Truman show een beetje overschat. Tis een leuk idee voor een Twilight Zone episode, maar niet voor een hele film Xtragaap4de

Ik ben, over het algemeen, wel fan van Carrey, zeker in zijn 'serieuze' films. Vooral Eternal Sunshine vond ik erg goed.
Number 23 al (illegaal) gezien? De user comments op IMBD zijn wisselend, maar Virginia Madsen schijnt goed te spelen, dus ik denk dat ik deze maar es ga bekijken in de Euroborg-bios...
Ik zag em laatst voorbijkomen in The Majestic... was ook niet onaardig
Zit nu al een paar uur het eerste seizoen van Prison Break te kijken Xtragaap4de

Morgen de laatste 4 episodes koekeloeren en dan maar downloaden
Gister little miss sunshine gezien. Op zich prima verfilmd, het maakt iig duidelijk wat het duidelijk wil maken. Verder wat droge humor erin, maar niet echt een film om voor warm te lopen. Of je moet van dit soort films houden!
Ekslem Wrote:niet echt een film om voor warm te lopen. Of je moet van dit soort films houden!

:lol:
Ekslem Wrote:Gister little miss sunshine gezien. Op zich prima verfilmd, het maakt iig duidelijk wat het duidelijk wil maken. Verder wat droge humor erin, maar niet echt een film om voor warm te lopen. Of je moet van dit soort films houden!

Een film met zo'n uitsmijter is hoe dan ook de moeite waard :lol:
goa Wrote:
Ekslem Wrote:niet echt een film om voor warm te lopen. Of je moet van dit soort films houden!

:lol:

Ben iig blij dat ik duidelijk ben :razz:
@Tree: welke uitsmijter?
Ekslem Wrote:
goa Wrote:
Ekslem Wrote:niet echt een film om voor warm te lopen. Of je moet van dit soort films houden!

:lol:

Ben iig blij dat ik duidelijk ben :razz:
@Tree: welke uitsmijter?

Oh, toen lag je zeker al te slapen :roll:
Ben vrijdagnacht tijdens the Guardian wel in slaap gevallen :lol: . How boring!
Gisteren maar weer 's een klassieker opgezet. Straw Dogs. Met een zeer apetijtelijke tegenspeler van Hoffman, Susan George.

[Image: Susan%20George.jpg]

Na 36 jaar goed bewaard gebleven.
EJR Wrote:Gisteren maar weer 's een klassieker opgezet. Straw Dogs

WE WANT HENRY NILES! Hakkuh
Van de week Ghost Rider (illegaal) gezien met Nicolas Cage.
Het is een verfilming van een Marvel strip die ik zelf niet kende. Als je het origineel kent dan vallen de verfilming meestal tegen. Nu vond ik de film zo waardeloos dat ik absoluut geen neiging heb om de strip ooit te lezen. Nicolas Cage is slap, het verhaal is slapper en de tegenstand nog slapper. Pure uitbuiting van een strip om snel geld te verdienen.

Treesong rating 1.5 van 5*
Even een vraagje dat niet helemaal 100% in het topic past maar na 30 sec zoeken op het forum en reeds in 2005 beland te zijn leek dit mij het meest handige topic.

Ik zoek een fragment van een komiek. Het is een ouwetje, een brit meen ik, die een butler speelt die voor een hoge tante moet spelen alsof de complete eettafel vol zit met gasten. Dat zit het dus niet en hij moet dus zelf als de gast proosten en wordt dus steeds meer dronken.
Ik heb geen flauw idee wie dat is of waar het uit komt maar ik heb mijn vader nog nooit met tranen over zijn wangen van het lachen naar de tv zien zitten kijken, enkel bij deze scene een keer. Het leek me dus leuk om te kijken of ik deze nog eens terug kon vinden voor hem.

Iemand een idee?
Dit is een heel bekende Engelse sketch, maar vraag me niet hoe die komiek heet. Ik weet wel dat Joop Doderer (Swiebertje) hem ooit eens een keer in het Nederlands heeft gedaan. Misschien heb je daar een aanknopingspunt.

Zie http://www.filmskopen.nl/index.html?lang...=p141.html

Dinner for one - De Butler van James

Edit 2 http://video.google.com/videoplay?docid=...3579785434

Zo, dat heb ik weer even snel opgelost.
Dat is m! Super, thanks! Eens kijken of ik hem ergens in goede quality kan downen voor mijn pa!
De week wat filmpies ingehaald waar het qua bioscoop niet van gekomen is. Eerst Babel, wat ik echt een zwaar overschatte baggerfilm vind. Maar goed als je maar genoeg ellende ten tonele voert, dan heeft het kennelijk al gauw diepgang. 3x niks. Daarna Bobby gezien, welke ik echt uitmuntend vond. Weer eens zo´n mozaiekfilm a la Magnolia of Short Cuts waarbij de verschillende verhaallijnen een fraai geheel vormden. Jammer alleen dat je de afloop al weet :cry:
goa Wrote:Eerst Babel, wat ik echt een zwaar overschatte baggerfilm vind.

\Big Grin/
Ad Wim Wrote:En Babel overschat :eeeek:
We zijn wel compleet een andere mening toebedeeld betreffende Memento en Babel iig...

Het enige leuke aan Babel was dat ik eindelijk weer eens een film tegenkwam die NOG meer overschat is dan Memento Xtragaap4de
Treesong Wrote:Babel, wat ik echt een zwaar overschatte voetballer vind.

Icon_evil
goa Wrote:
Ad Wim Wrote:En Babel overschat :eeeek:
We zijn wel compleet een andere mening toebedeeld betreffende Memento en Babel iig...

Het enige leuke aan Babel was dat ik eindelijk weer eens een film tegenkwam die NOG meer overschat is dan Memento Xtragaap4de

Dan heb je Crash zeker nog niet gezien
Meer overschatte films:

Casablanca, ondanks de aanwezigheid van Humphrey Bogart
The Birds, ondanks de regie van Alfred Hitchcock

Onderschatte film:

Waterworld, ondanks die enge Jeanne Tripplehorn