FTM Forum

Full Version: Filmpies!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Aviator big loser afg.nacht. Clint en co. de grote winnaars.
En terecht! Million Dollar Baby is een GE-WEL-DI-GE film...
beaam, en de foepies nog wat opgeleverd Tongue
Icon_question Icon_question Icon_question

Overigens kan ik mij helemaal vinden in de toekenningen van dit jaar... Dat is in het verleden wel eens anders geweest...

Ik had alleen graag nog gezien dat SuperSize Me het kleinood voor beste lange documentaire had gewonnen... Die was echt hilarisch, kom ik zeker nog op terug in mijn column...
Hey mannen is Big Fish een aanrader?
Als je een goede hengel hebt wel, zo niet dan zou ik er nog eens goed over nadenken.
Ik heb hem niet besteld. Ik heb nu Collateral, De Dominee, Guzman deelt uit, Schindlers List (had ik nog niet op DVD!), Spiderman II, The Incredibles, Theo Maassen Functioneel Naakt, Shark tale en Million Dollar Baby besteld voor 30 euries!
k heb ze allemaal al Big Grin
Kga over 3 weken aan het boek v/d Dominee beginnen...
Ekslem Wrote:Ik heb hem niet besteld. Ik heb nu Collateral, De Dominee, Guzman deelt uit, Schindlers List (had ik nog niet op DVD!), Spiderman II, The Incredibles, Theo Maassen Functioneel Naakt, Shark tale en Million Dollar Baby besteld voor 30 euries!

Maar dat is allemaal Ali Illegali-shit!

Big Fish is echt een aanrader, net zoals het andere werk van Tim Burton.
Yes it is LL
Wat is de nieuwst maassen? Neuk het systeem of functioneel naakt?
Dugarry Wrote:Wat is de nieuwst maassen? Neuk het systeem of functioneel naakt?

Ik weet het niet, volgens mij de 1e, maar pin me er niet op vast!
Ekslem Wrote:Yes it is LL

en lekker goedkoop. 40 ct voor een dvdtje en wat downloadtijd....

keb van de week constantine en hide and seek gekeken. Hide and seek valt behoorlijk tegen enneh......constantine eigenlijk ook.
Ekslem Wrote:
Dugarry Wrote:Wat is de nieuwst maassen? Neuk het systeem of functioneel naakt?

Ik weet het niet, volgens mij de 1e, maar pin me er niet op vast!
Functioneel naakt... Maar Neuk het systeem moet je ook downloaden.. ook erg goed! Smile
Afg.weekend weer wat oudjes van Youp bekeken op dvd, ze blijven superrrrr en hij blijft nummer 1!!! Gevolgd door FInkers de rest, onder aanvoering van Teeuwen moet nog een hoop leren!
Keyzer Wrote:Net Million Dollar Baby gezien... Wat een mooie film... Weet verder even niets uit te brengen, I'm flabbergasted... ****** uit ***** (geen tikfout)

Ik heb hem gister gezien. Ik had er veel meer van verwacht en ik vond hem tegenvallen. Misschien had ik wel te hoge verwachtingen door alle verhalen over deze film. Een redelijk verhaal en een redelijke film, maar niet meer dan dat :oops:

*** vd 5
beaam! zeker geen slechte film maar het was zeker niet de topper die ik verwacht had

***1/2+
Zaterdag ga ik waarschijnlijk naar The Ring Two, kan niet wachten!
Afgelopen Zaterdag naar Pathe geweest voor:

[Image: poster1_full.jpg]

Constatine

John Constantine (Keanu Reeves) is naar de hel geweest en teruggekeerd. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Zijn hulp wordt ingeroepen door een wanhopige, maar sceptische politie-onderzoekster Angela Dodson (Rachel Weisz) voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar geliefde tweelingzuster. Het onderzoek neemt hen mee in de wereld van de demonen en engelen die in Los Angeles leven. Zij zijn beiden gevangen in een noodlottige reeks van bovenaardse gebeurtenissen. Is er uit deze hel op aarde nog een ontsnapping mogelijk?

Als je van dit genre houdt, moet je zeker gaan. Ben je niet zo'n fan van bezoekjes aan de hel en exorcisme, dan zeker niet dan draait je maag 10x om. Ik ben een gigantische fan van Keanu dus moest hem gezien hebben.

Redelijk goede film: ***1/2 (obv 5 sterren)




[Image: nationaltreasure.jpg]

National Treasure

Benjamin Franklin Gates komt uit een familie vol schattenzoekers. Alle familieleden hebben hetzelfde levensdoel gehad: het vinden van een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers werd verstopt. Ben staat op het punt om de schat te vinden, maar wordt verraden door twee vrienden die de schat zelf willen hebben. Om de schat zo snel mogelijk te vinden, moet Ben eerst een goed bewaakt document stelen, wat helaas tot gevolg heeft dat ook het FBI hem op de hielen zit.

Ik zelf had er iets anders van verwacht, desondanks toch wel een amuserende film.

Redelijk goede film: ***1/2 (obv 5 sterren)
Morgen The Bounre S. kijken, afg.weekend The Bounre I. gezien, viel me 100% mee, vandaar dat ik nu deel 2 meteen maar laat volgen.

Zaterdag National Treasure, lijkt me ook wel leuk. Misschien dat ik morgenvroeg of vanavond nog even One Night in Paris ga kijken, maar tot nu toe doet ie het niet op mn PC Sad Sad Sad
je gaat je doodergeren aan het camera werk bij de Bourne S
echt verschrikkkkkeeelijk was dat

enne dugarry snap niet waarom je zoveel problemen heb met paris, anders mail ik je morgen wel effe een codec door waarmee die zeker moet werken
Okay, wacht er ff mee, mn neefje zou het ff in orde maken, ligt aan n pc, dat ding is op hol geslagen een paar weken geleden.
stond dr teveel porno op :roll: :wink:
Ik denk het :wink: :razz:

Probeer het met mn Playstation nog wel een keertje :lol:
bocaloca Wrote:je gaat je doodergeren aan het camera werk bij de Bourne S
echt verschrikkkkkeeelijk was dat

enne dugarry snap niet waarom je zoveel problemen heb met paris, anders mail ik je morgen wel effe een codec door waarmee die zeker moet werken

Iets soortgelijks schreef ik destijds in mijn recensie voor The Bourne S. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik bij de multimediascreening destijds ook knetterbrak aanwezig was... Had de avond ervoor goed zitten doorzuipen tot acht uur 's morgens... Drie uurtjes geslapen en toen naar de City-Bios bij het Leidse voor de persvoorstelling (plus nog wat BN'ers, prijswinnaars, enz)...

Morgen mijn recensie van Hotel Rwanda in de krant, die moeten jullie ook zeker gaan kijken... Verpersoonlijking van een haast vergeten drama...
Ben jij BN-er?

Die film lijkt me =D> =D> =D>
Ik hoop dat ze hem in Antalya draaien next week.
Hotel Rwanda gaat toch over een man die de plaatselijke bevolking onderdak geeft in zijn hotel tijdens een aanval van de rebellen. Op gegeven moment moet hij het opnemen tegen de rebellen omdat de VN zijn handen terug trekt en hun geen bescherming geeft? Hoofdrol wordt toch door Don Cheaddle ofzoiets gespeeld. Als ik het goed heb, dan wil ik hem ook zeker zien. Had een trailer lange tijd geleden gezien en het zag er goed uit.

Voor mensen die alvast trailers willen zien van films die nog uit moeten komen. Hier staan vaak veel nieuwe trailers op. http://www2.ez-entertainment.net/trailers.htm


[b]21 Grams[/]
Gaat over 3 personen die door een ongeluk met elkaar verbonden worden. Je ziet hun zwaar beladen en emotionele strijd na het ongeluk en hoe ze het leven weer proberen op te pakken.
Het is gefilmd a la Memento. Je begin midden in het verhaal en dan zie je een stuk wat daarvoor gebeurd en dan weer een stuk van daarna. Dan volg je ook nog 3 personages. Soms is het lastig om bij te blijven, maar op gegeven moment snap je het helemaal. Je moet wel bij de film blijven.
In de hoofdrol spelen Sean Penn, Benicio del Toro en Naomi Watts (best wel een lekker wijf).

Mijn eindcijfer is **** v/d 5. Deze film moet je gewoon zien. Aanrader!
Kop: De vergeten genocide
Subhead: Hotel Rwanda drukt ons met de neus op de feiten

Het is makkelijk de vergelijking te maken tussen Hotel Rwanda en Schindler’s List. Beide films verhalen over één weldoener die in zijn eentje twaalfhonderd mensenlevens redt in een tijd waarin veel lotgenoten werden afgeslacht. Ware het niet dat beide periodes nauwelijks met elkaar te vergelijken zijn.

Draaide het in Schindler’s List om Oscar Schindler die twaalfhonderd Joden redde van de gaskamer, Hotel Rwanda vertelt over de welhaast vergeten genocide van elf jaar geleden in Rwanda. In drie maanden tijd werden in de voormalige Belgische kolonie negenhonderdduizend (900.000!) Tutsi op beestachtige wijze afgeslacht door de Hutu.

In de film draait het om Paul Rusesabagina (een geweldige Don Cheadle), de ‘gladde’ manager van een retesjiek hotel in de Rwandese hoofdstad Kigali. Paul is een handige ritselaar, die van alles regelt om het zijn voornamelijk westerse klantenbestand zoveel mogelijk naar de zin te maken. Rusesabagina is getrouwd met Tatiana, vertolkt door Sophie Okonedo. Tot zover niets aan de hand.

Maar als Hutu-rebellen in 1994 de macht grijpen, worden ook Paul en zijn gezin bedreigd. Tatiana is namelijk Tutsi. En juist op de Tutsi heeft de militie het gemunt. Dus biedt Paul zijn vrouw en haar familie onderdak in zijn hotel, dat bewaakt wordt door blauwhelmen onder leiding van de gefrustreerde kolonel Nick Nolte. Maar als andere Tutsi daar lucht van krijgen, zit het hotel al snel overvol met vluchtelingen. De westerse gasten (en media) worden overhaast door de VN geëvacueerd en ‘de wereld’ trekt vervolgens hun handen van Rwanda af, sluit de ogen en doet niets om de moordpartij te stoppen. Met veel geslijm, omkoping en chantage weet Paul zijn twaalfhonderd ‘gasten’ in veiligheid te brengen. Waarbij ook hoteleigenaar Sabena, en dan met name de directeur (Jean Reno), het nodige probeert bij te dragen. Maar zelfs Sabena stuit continu op tegenwerking vanuit de politiek.

Regisseur Terry George is een meester in politieke drama’s. De Ierse cineast bracht ons eerder films als In The Name Of The Father (1993) en Some Mother’s Son (1996). Samen met Keir Pearson tekende George ook voor het scenario, waarbij het tweetal zich grotendeels baseerde op het waargebeurde verhaal van Paul Rusesabagina. Op die manier geven de scenaristen één van de grootste menselijke drama’s van de tweede helft van de twintigste eeuw een indrukwekkend gezicht. Zo worden wij als kijker keihard met onze neus op de feiten gedrukt als Rusesabagina na het nemen van een alternatieve route met zijn busje over een met Tutsi-lijken geplaveide weg rijdt.

Hotel Rwanda is een indringende film, die ons (opnieuw?) doet beseffen wat voor enorm drama zich in 1994 afspeelde. Over de genocide in Rwanda hebben wij eigenlijk de laatste jaren weinig vernomen, terwijl de Tweede Wereldoorlog zestig jaar na beëindiging nog steeds op de nodige (en terechte) aandacht mag rekenen. Al lijkt het besef over de Tweede Wereldoorlog en de streken van nazi-Duitsland vooral onder de jeugd nog weinig teweeg te brengen. Wat dat betreft zouden middelbare scholen er goed aan doen Hotel Rwanda met hun leerlingen te gaan bekijken. Zoals ook ik twaalf jaar geleden met mijn middelbare schoolklas Schindler’s List zag. Want wat er in die drie verschrikkelijke maanden in Rwanda gebeurde, dat mogen wij nooit vergeten.

vier uit vijf
Gisteren voor de derde keer Matchstick Men gezien, blijft toch een leuke film. Ook nog kort wat gezien van Along came Polly ofzo, te weinig om een echt oordeel te geven, maar van wa ik zag (en dat was met name Jennifer Aniston) was het best interessant. Hopelijk morgen of zaterdag een recensie van The Ring Two, als ik in staat ben een kaartje te bemachtigen...