FTM Forum

Full Version: Filmpies!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Spirited away was iig een superfilm... thx 4 the tip :!:
Ik ga ze nu allemaal maar kijken (alle Ghibli-films), ben na deze 2 films wel erg benieuwd gworden.
Ik heb alleen Spirited Away gezien, maar die heeft wel diepe indruk gemaakt... soort Alice in Wonderland maar dan in de Japanse godenwereld. Hoe minder je van de plot weet, hoe mooier die is...
In Princess Mononoke heb je iig ook veel te maken met goden. Ik vind deze zelfs nog beter dan Spirited Away.
Lamme Lennie Wrote:In Princess Mononoke heb je iig ook veel te maken met goden. Ik vind deze zelfs nog beter dan Spirited Away.

De sprookjesboekenschrijver op mijn afdeling is met een Japanse getrouwd en die heeft alles op DVD... en dat is ook zijn favoriet. Ik ga d'r zo maar eens een paar lenen...
Vandaag (2x) War of the Worlds gezien... Damn, wat een vette ride... Verder zeg ik er niets over, laat het je overkomen...
DIe wil ik ook snel een keer zien, helaas zal dat door mn vakantie pas eind juli worden.
Keyzer Wrote:Vandaag (2x) War of the Worlds gezien... Damn, wat een vette ride... Verder zeg ik er niets over, laat het je overkomen...

Heb je nog een date kunnen ritselen? :wink:
Treesong Wrote:
Keyzer Wrote:Vandaag (2x) War of the Worlds gezien... Damn, wat een vette ride... Verder zeg ik er niets over, laat het je overkomen...

Heb je nog een date kunnen ritselen? :wink:

hey wil jij met mij over de rode loper =D> =D> =D> =D> =D>
bocaloca Wrote:
Treesong Wrote:
Keyzer Wrote:Vandaag (2x) War of the Worlds gezien... Damn, wat een vette ride... Verder zeg ik er niets over, laat het je overkomen...

Heb je nog een date kunnen ritselen? :wink:

hey wil jij met mij over de rode loper =D> =D> =D> =D> =D>

Nee sorrie, ik hou niet van saaiens fiksjen
Ben blij dat ik niet met een vrouw gegaan ben... Tis nie echt een vrouwenfilm...
Ik ga morgen maar weer eens naar de bios en ik twijfel tussen War of the Worlds en Hotel Rwanda (special deze week)

Aangezien ik met mijn vriendin ga en hele goede dingen over Hotel Rwanda heb gehoord, zal die het wss wel worden.
Als ik uit deze twee zou moeten kiezen voor een gezellig avondje met mijn vriendin, zou ik zeker voor Hotel Rwanda gaan... Schitterende film
klopt, weinig echte actie, goede story en goede akteurs, op die dwaze hotelhulp na dan.

En natuurlijk end good, all good.
Dugarry Wrote:En natuurlijk end good, all good.

Weten we dat ook alvast, thanks :x
Geen dank, als je meer wilt weten dan geef je maar een gil.
Gisteravond naar A Lovesong for Bobby Long geweest in Images – Groningen. Een Feel-good-drama over een verstoten dochter Pursy ( Scarlett Johansson) van een overleden zangeres uit New Orleans. Ze gaat terug naar het huis van haar moeder dat bewoond wordt door twee kerels (John Travolta en Gabriel Macht) die zeggen dat het huis voor 2/3 van hen is en voor 1/3 van Pursy. De twee hopen dat ze vertrekt, maar ze blijft er toch wonen en er groeit een band.
Sfeervolle film (New Orleans is altijd prachtig) met John T. in de rol van vervelende, ouwe dronkelap die iedereen om de oren slaat met literaire quotes en zijn protegé Macht die een boek probeert te schrijven en eveneens aan de fles is. John mag zijn zing- en danskwaliteiten tonen (en die zijn beide niet gering), Scarlett mag de opstandige tiener spelen en dat gaat hen beide heel goed af. De muziek is goed, het verhaal klopt, het acteren is goed en de confrontaties zijn pittig en eerlijk.
Ondanks een paar iets te snelle overgangetjes een onderhoudende film van 2 uur. Ik geef 4 sterren van de 5.
Gisteren hier in bangkok war of the worlds gekeken in de bios, echt geweldige film met geweldig geluid en effects, maar het einde van de film is zeer matig, dus geef ik hem uiteindelijk een 7 anders was het veel hoger geweest. Mr and mr smith ook gezien, en dat is ook wel een aanrader, en fantastic four ga ik over een week kijken en die ziet er beter uit dan een film als de x-men.
Ik ben gister naar Hotel Rwanda geweest en dat is 100% een aanrader!

Hotel Rwanda vertelt het verhaal van een hoteleigenaar die tijdens de burgeroorlog in Rwanda een schuilplaats biedt aan vluchtende Hutu's en Tutsi's. Meer zal ik niet vertellen, aangezien je te snel dingen verklapt.

Vanaf de eerste minuut verdween ik in deze film, ik kan me niet herinneren ook maar 1 minuut weg te willen en de pauze kon me niet kort genoeg duren! Een zeer goede emotionele film die je betrekt in de verschrikkelijke dingen die destijds zijn gebeurd. Je kan de film het best vergelijken met Schindlers List, maar dan in Rwanda.

Normaal gesproken ben ik niet zo van de hoge cijfers, maar net zoals princess Mononoke krijgt deze film 4* op een schaal van 5.
Ricochan Wrote:Gisteren hier in bangkok war of the worlds gekeken in de bios, echt geweldige film met geweldig geluid en effects, maar het einde van de film is zeer matig

Dan hoop ik maar dat ze het originele einde uit het boek bewaard hebben, want da's één van de meest geniale vondsten in de wereldliteratuur... :roll:
Ik hoorde er een bespreking over op de radio, het schijnt dat Spielberg er een heel ander thema in gestopt heeft, namelijk angst voor het vreemde waardoor de film tijdloos wordt, een soort metafoor voor de angst voor terroristen dus. Of het eind intact gebleven is weet ik niet.
Berend Botje Wrote:Ik hoorde er een bespreking over op de radio, het schijnt dat Spielberg er een heel ander thema in gestopt heeft, namelijk angst voor het vreemde waardoor de film tijdloos wordt, een soort metafoor voor de angst voor terroristen dus. Of het eind intact gebleven is weet ik niet.

Hmm... nu ja we zullen zien. Ik vind de muzikale variant nog steeds een geweldige belevenis... en het boek -hoewel verouderd- blijft ook een van de beste sf-werken ooit.
Treesong Wrote:
Ricochan Wrote:Gisteren hier in bangkok war of the worlds gekeken in de bios, echt geweldige film met geweldig geluid en effects, maar het einde van de film is zeer matig

Dan hoop ik maar dat ze het originele einde uit het boek bewaard hebben, want da's één van de meest geniale vondsten in de wereldliteratuur... :roll:

Mijn broertje was er heen geweest en die zei dat de film van geen kant klopte, zo lek was als een mandje en dat het einde abrupt en onlogisch was. Ik ga er in ieder geval NIET heen.
Zag aan de trailer dat het rooie wier het wel heeft overleefd en zolang de artillerist en de krankzinnige priester er maar in voorkomen vinnik het best. Het mooie is dat het boek meer dan een eeuw (!) oud is... geen dubbele lagen bullshit over koude oorlog en terroristen etc. Gewoon een -voor die tijd- superorigineel verhaal en een prachtige analyse van de gedegenereerde mens (iets waarvan ik dagelijks nog bewijs zie op het moment dat de spitsuur schapen zich tegen beter weten in de metro in proberen te persen) :roll:
Vanmiddag SBS 15:50 de versie uit 1953.
Berend Botje Wrote:Vanmiddag SBS 15:50 de versie uit 1953.

Die is ook niet onaardig
Ekslem Wrote:Ik heb hem niet besteld. Ik heb nu Collateral, De Dominee, Guzman deelt uit, Schindlers List (had ik nog niet op DVD!), Spiderman II, The Incredibles, Theo Maassen Functioneel Naakt, Shark tale en Million Dollar Baby besteld voor 30 euries!
Zal wel illegaal zijn ja.. maar via via of van internet?
Kep overigens Million $ Baby net gezien... PRRRRRRRRRRRRRRT :eeeek:

Wel goed geacteerd en geregisseerd en zo. Maar je wordt er nie vrolijk van.... Clint had blijkbaar een paar Ingmar Bergman films teveel gezien en heeft dat heel leuk gecopieerd. Maar sorry... bijna iedereen in die film is zwaar op de hand, het verhaal is so-so, en de final pay off zie je mijlen van te voren aankomen. Desalniettemin een vakkundig gemaakte film, maar daar kopen we anno 2005 niks meer voor. Met name voor de mensen die OOIT een Fellini of een Bergman hebben gezien... :roll:

*** (voor de moeite en de climaxscene met Morgan Freeman)
Treesong Wrote:
Berend Botje Wrote:Vanmiddag SBS 15:50 de versie uit 1953.

Die is ook niet onaardig

Ik heb hem inmiddels bekeken, is wel onderhoudend, aangepast aan de tijd. Ik heb het oorspronkelijke verhaal ooit eens als stripverhaal gelezen maar ik kan me er weinig van herinneren, dus ik weet niet hoe getrouw de film is. Het verhaal is in elk geval wel logisch op een paar technische details na, en ook de ontknoping is naar het origineel. Alleen rood wier heb ik niet gezien.
Ik heb ook ooit eens de film gezien die gemaakt is over de legendarische radiouitzending van Orson Welles en de paniek daarna, die was ook het aanzien waard kan ik me herinneren.
Heb je het nu over de War of the Worlds van Spielberg? Als je geen rood wier hebt gezien, ben je vast (kleuren)blind... Alhoewel, het is niet echt wier, het is meer een soort van wortelvorming...