FTM Forum

Full Version: Australian open 2009
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Op zich verdiende Andreev het ook wel op basis van de 5e set, maar dat je het zo weg kunt geven nadat je zo goed terug bent gekomen :-k

Het was een beetje een gok, maar wel zuur dat het dan zo loopt. Gelukkig is ie heel vaak gezkoen.
Undecided Gulbis Undecided
Gelukkig is hij het choken nog niet verleerd :Big Grin
Lekkere uitslagen weer...de veel gekozen Berrer, Beck en Gulbis eruit =D> =D> =D>
En ja..gelukkig is die idd vaak gekozen :8:
Jij wil graag dat we even naar jouw team kijken? :8:
Wat jij wil Buurs :8:
Bijna hetzelfde team bij kraai als bij mij. Hij heeft Potro en ik Roddick.

Nadeel van zo'n klein team is wel dat je weinig te juichen hebt, alleen als veel gekozen spelers eruit vliegen.
Als Roddick en Federer ver komen, heb ik gewoon een topweek, anders is het echt te slecht en werkt het door, het hele seizoen.

Het was mijn inziens de gok wel waard.
Klopt helemaal Kuiper zo dacht ik ook.
Tot nu toe nog alleen maar juichen en niks te balen :8:
Ik denk niet dat je zoveel zult verliezen, tenzij Federer er echt nu uit gaat, maar daar ga ik niet vanuit. Maar heel veel winnen doe je meestal ook niet. Behalve als dan zo'n Nalbi eruit vliegt, dan kun je een slag slaan.
Safin-Federer trouwens morgenochtend rond deze tijd, dat is heel gunstig. Kan ik misschien eens een nachtje doorslapen :Big Grin

Potro om 1 uur en Djoko en Cilic-Ferrer rond 2 uur, misschien dat ik die nog wel even mee pak.
pfff, die gulbis...

die laatste stond hij nog 40-0 voor ](*,) Icon_evil
Murray overtuigt ook niet echt, maar Van Lottum is helemaal idolaat van hem :-&
[gay] :wink:
Monfils heeft dus last van zijn opgebouwde extra spieren, daarom lijkt ie af en toe vermoeid :lol:

Quote:As it turned out, Monfils was not acting, nor was he tired. He managed to put on 2.5kg of muscle over the off-season, and he is still trying to work out what to do with it. When he gets to the ball, he can hit it with more power, but it is just the running to get there that is causing the problems. With the extra weight, Monfils believes he has lost a little speed, but his physical conditioning is still a work in progress. He may opt to lose a pound or two to get the spring back in his step, or he may just wait and see whether he grows into his new and muscular shape. Either way, Rasheed will be helping him do it.
:lol:
Ad Wim Wrote:Murray overtuigt ook niet echt, maar Van Lottum is helemaal idolaat van hem :-&

Het maakt echt niets uit. Murray liet zijn klasse zien om belangrijke punten. Ik zag een aantal passings van wereldklasse. Grannollie prikkelt hem natuurlijk ook helemaal niet. dat is een 100% overwinning. Hij staat er wel als hij tegen een topper komt. Deze slaat hij er dan ook genadeloos vanaf.
Wat een kutdag dit. Gulbis kan ik nog wel mee leven, maar heb de hele dag Ivan lopen vervloeken Icon_evil
:-({|=
Ad Wim Wrote:Safin-Federer trouwens morgenochtend rond deze tijd, dat is heel gunstig. Kan ik misschien eens een nachtje doorslapen :Big Grin

Potro om 1 uur en Djoko en Cilic-Ferrer rond 2 uur, misschien dat ik die nog wel even mee pak.

Wow.....ik denk dat ik ze alledrie wel ff meepak....
Ik zit er weer hoor, hup Potro! Gelukkig kiezen ze eindelijk eens voor een mannenpartij op ES om 1 uur.
O mijn god, Potro verliest gewoon de 1e set in de TB!

Zoveel beter de hele set, meerdere bps gehad en zelf maar 3 punten weggegeven op service in 6 games. 5-3 voor in de TB en dan verkloot ie het compleet door beide servicepunten weg te geven op 5-4, ongelofelijk ](*,) ](*,) ](*,)

Dit slaat echt helemaal nergens op, Muller snapt er zelf ook niets van. Hij was helemaal nergens de hele set en ook niet in de TB. En opeens wint ie de set :|
Potro speelt ook dom. Bijna alles op de forehand van Muller, terwijl zijn backhand drama is...
Pffff, dit is echt niet goed voor je hart. Potro mist eerst op 5-4 in de 2e set 3 setpoints, waarvan eentje een smash op de netband die hij recht op het racket slaat van Muller die hem per ongeluk over Potro heen lobt op de lijn :roll:
Vervolgens mist hij er ook nog 3 op 6-5, maar de 4e is uiteindelijk raak. VAMOS!
Gelukkig maar, want als hij deze had verloren, had ik het echt somber ingezien. Muller speelt nl gewoon echt goed en Potro speelt veel minder dan de 1e set. Maar deze wint ie wel :roll:

Cilic wint de eerste set in de TB nadat ie een break achter heeft gestaan en op 4-5 0-30 stond. Gunstig voor de poll, maar niet zo voor FTM...
Maar dan mist Potro vervolgens een 0-40 in de 1e game van de 3e set en wordt ie zelf wel gebroken na 40-15. Potro nu 1 uit 14, waar gaat dit over?! :letitallout:
Maar gelukkig trekt Potro het wel recht en wint de 3e set alsnog met 6-3. Hij begint weer beter te spelen en Muller zakt in. Al speelt ie niet goed, mentaal wel heel sterk dit. Ondanks al die gemiste kansen toch blijven geloven.

Cilic pakt de tweede set tegen Ferrer met 6-3, ik vind het prima. Potro pakt hem wel in de volgende ronde.
Nou, het was niet overtuigend, maar hij pakt hem wel in 4. Matige pot, maar die heb je altijd in zo'n toernooi. Wel heel lekker dat hij gewoon wint, maar het moet wel 4 niveaus beter in de volgende ronde.

Daar wacht Cilic namelijk, en die wint wel heel overtuigend. Zag er goed uit zeg, al liep Ferrer wel weer regelmatig ouderwets te kloten.

Delic speelde een weergaloze set net, maar Djokovic heeft het inmiddels weer hersteld.

Ik ga maar weer eens slapen. De rest is allemaal pas veel later.
Klote-Cilic Icon_evil

Hij werd aan alle kanten geveegd op de Kooyong Classics en nu dit. :x
He OD!

Zo zie je maar weer, die Kooyong Classics zeggen geen reet...
Idd. Hoewel, Baghdatis deed het goed daar en ook nu op de AO. Heb lang over hem zitten twijfelen, uiteindelijk niet gedaan..

Ondertussen staat Robredo Lu te vegen, het is toch niet te geloven dat Nalbi van die gast verloren heeft. Verder heeft Djoko het moeilijk tegen Delic, tb vierde set. Ik heb Delic-Mathieu nog zitten kijken (eind derde/begin vierde set), Bosniërs werden helemaal gek toen Delic na een break achterstand alsnog de derde set pakte. Ben weggegaan bij de break voor Mathieu in set vier. #-o
Djoko wint. Delic kwam nog op **2-1 in de tb, uiteindelijk 4-7 geworden.
Klasse Cilic, jij pakt JMDP de volgende ronde wel als hij eindelijk fatsoenlijke tegenstand krijgt =D>
Op de dag dat favoriete Venus Williams uit het toernooi werd gekegeld door een Spaanse gravelspecialiste, gaat mijn blog vandaag over hele andere zaken. Geen analyse van de uitstervende enkelhandige backhand van Carla Suarez Navarro, maar een blik achter de schermen in de wereld van de tennisjournalistiek. Hoe beleeft een doorsnee verslaggever zijn tijd op de Australian Open?

Eén van de moeilijkste dingen tijdens een Grand Slam-toernooi, is het bewaren van het overzicht. Er wordt gedurende de eerste dagen van het evenement op 16 banen gespeeld, waarbij er vaak op meerdere courts tegelijk partijen worden afgewerkt die journalistiek relevant zijn. De 38-jarige veteraan die zich tegen alle verwachting in heeft gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi staat op baan 6, dat jonge supertalent waar iedereen het over heeft speelt op baan 14 en de speelster die na een jaar blessureleed terugkeert in het profcircuit begint zojuist aan haar wedstrijd op court 2. Ondertussen staat er een topper op achterstand op het centre court en begint de persconferentie met Roger Federer over een half uur. Aan hectiek geen gebrek. Gelukkig heb je als journalist de beschikking over een persoonlijke werkplek in de persruimte, met eigen televisie waarop je alle banen kunt bekijken. Een groot deel van de 400 persmuskieten zit zeker in de eerste week van het toernooi meer binnen dan buiten, omdat er zo ontzettend veel gebeurt.

Hoewel het een drukke baan is met werkdagen die zeker hier kunnen oplopen tot 15-16 uur, is het leven als tennisjournalist op een toernooi zeker niet slecht. Zoals bij vrijwel elk evenement krijg je bij aankomst in de persruimte een welkomstpakket. Niet alleen zit daar een groot programmaboek in (te koop voor fans voor zo’n 8 euro) en een informatieboekje over alle faciliteiten op het park, ook verwennen toernooi-organisaties de media doorgaans met leuke extraatjes. In de mediabag hier (de tas zelf is al leuk) zat bijvoorbeeld een Australian Open waterfles, zonnebrandcrème, stadsgids en luxe laptophoes van het toernooi.

Verder krijg je als journalist elke dag zo’n 10 euro voor het kopen van eten in het mediarestaurant, en dat is op misschien een eurootje of twee na genoeg voor zowel een prima lunch als diner. Er is keuze genoeg, verschillende soorten sushi, voorbelegde sandwiches, salades, fruit, noem het maar op. De echte fijnproevers kunnen broodjes (baguettes, ciabatta, turkse rol, wat je maar wilt) rijkelijk laten beleggen naar keuze, allemaal op kosten van de Australische tennisbond. Voor het diner zijn er dagelijks ook meerdere menu’s beschikbaar.

In de persruimte is een kleine keuken waar de hele dag door een koffiemachine en frisdrankautomaat ter beschikking staan voor ons journalisten. En had ik al verteld dat er ook een grote koelkast vol met gratis Heineken aanwezig is? Gotta love Australia.

Maar het leven als journalist heeft nog meer voordelen. Zo hoeven we bij aankomst ’s ochtends niet een half uur in de rij te staan om het tennispark op te kunnen, zoals de 63.557 fans die gisteren de poorten doorkwamen. Dit was overigens een all-time bezoekersrecord op één dag bij een Grand Slam-toernooi.

Nee, wij als journalisten maken gebruik van de VIP-ingang. En in de drie grote stadions hebben we natuurlijk onze eigen mediastoelen. Verder leidt zo’n stoere accreditatiepas om je nek soms ook wel tot bijzondere taferelen. Fans spreken je in bewondering aan, óf komen op je af om een handtekening te vragen. Nou ja, bijna dan. Een meisje van een jaar of 18 rende me met haar notitieblok en pen tegemoet, riep lachend “excuse me”, voordat ze op mijn pasje zag staan dat ik journalist was. “Oh...” zei ze, en weg was ze. Helaas, ik ben geen Roger Federer.

Tja, en als al die hitte in Australië je even teveel wordt, kan je als member of the press ook altijd nog een gratis massage aanvragen. Het leven is goed als reporter Down Under.
Zouden we weer zo'n mooi MP krijgen? Undecided

<!-- m --><a class="postlink" target="_blank" href="http://fr.youtube.com/watch?v=VjBv5oGG3m4">http://fr.youtube.com/watch?v=VjBv5oGG3m4</a><!-- m -->